Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google BookmarksSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Στο  τούνελ  της  κρίσης,  βλέπω  μετρό  στον  Βύρωνα

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Στις 10/10/2012 ο Κώστας Σταθόπουλος, πρώην επικεφαλής της Δημ. Πρωτοβουλίας "Σταση Βύρωνα" κατέθεσε τις παρακάτω σκέψεις, μέσω της εφημερίδας "Διαδρομές", σχετικά με το Μετρό στο Βύρωνα. Σήμερα που η γραμμή U, είναι έτοιμη να υλοποιηθεί και η συζήτηση για το Μετρό στην πόλη μας είναι στην επικαιρότητα, αξίζει να τις ξαναδούμε. Ακολουθεί το κείμενο του κ. Σταθόπουλου στην εφημερίδα.

Βρισκόμαστε στην τρίτη χρονιά μιας κρίσης για την οποία ακούγονται φόβοι και ελπίδες, γίνονται δράσεις και υπάρχουν προσδοκίες.

Παρατηρώ ότι κατά την διάρκεια της κρίσης υπάρχουν έργα στην Αθήνα που αθόρυβα συνεχίζουν να υλοποιούνται. Ανακοινώθηκε ότι μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2013 θα παραδοθούν στην κυκλοφορία όλοι οι νέοι σταθμοί μετρό, της Ηλιούπολης, της Αργυρούπολης, της Γλυφάδας. Ο μέσος χρόνος μετάβασης από το Σύνταγμα στη Γλυφάδα θα είναι 14 λεπτά.

Ανακοινώθηκε ότι το επόμενο έργο που θα υλοποιηθεί, είναι η έναρξη των εργασιών της γραμμής τέσσερα (4) του μετρό, η οποία θα έχει σχήμα U, θα ξεκινά από το Γαλάτσι και θα κινείται προς την Κυψέλη, τα Δικαστήρια, τα Εξάρχεια, την οδό Ακαδημίας, τον Ευαγγελισμό, την Καισαριανή και στην συνέχεια θα στρίβει προς τα Ιλίσια, τα σίδερα Χαλανδρίου, την Λ. Κηφισίας, το μέγαρο του ΟΤΕ καταλήγοντας στο Μαρούσι.

                Είχα την τύχη ως δημοτικός σύμβουλος, την περίοδο 2006-2010 να επισκεφτώ μαζί με τον επικεφαλής της παράταξης (που κατέθεσε και την πρόταση για στάση μετρό στον Βύρωνα) «Βύρωνας –Ανάπτυξη –Προοπτική» και τον επικεφαλής της παράταξης «Αριστερή Παρέμβαση πολιτών Βύρωνα» τον τότε Πρόεδρο της ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε. και να θέσουμε το θέμα της έλευσης του μετρό και στον Βύρωνα.

                Από τότε το θέμα συζητήθηκε, αναδείχθηκε, ανακοινώθηκε η επαναχάραξη της γραμμής τέσσερα (4), ώστε να περιλαμβάνει και τον Βύρωνα, αλλά ξεχάστηκε, μέσα στην δίνη της κρίσης, χωρίς να γνωρίζουμε αν τελικά αποτελεί μέρος των έργων που θα υλοποιηθούν από την γραμμή τέσσερα (4) ο σταθμός μετρό στον Βύρωνα .

                Σήμερα που πλησιάζουμε στην υλοποίηση αυτής της γραμμής θεωρώ ότι έχουμε μια μοναδική ευκαιρία να επαναλάβουμε τον διάλογο αλλά και την δραστηριοποίηση για την έλευση του μετρό στον Βύρωνα. Πιστεύω ότι η βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων είναι άμεσα συνδεδεμένη με την επέκτασης ενός αξιόπιστου δικτύου μέσων μαζικής μεταφοράς.

                Ο σχεδιασμός της επέκτασης πρέπει να λάβει υπόψη τη σημερινή πραγματικότητα. Η πόλη μας, κυρίως στο κέντρο της, έχει ελάχιστους ελεύθερους χώρους, ανύπαρκτο δίκτυο πεζοδρομίων, έλλειψη χώρων στάθμευσης αυτ/των, κυκλοφοριακά προβλήματα ακόμη και μέσα στις γειτονιές. Τα στοιχεία αυτά συνθέτουν ένα σημαντικό πρόβλημα και θα πρέπει να υπολογιστούν σοβαρά στον σχεδιασμό του σταθμού μετρό. Η μέχρι σήμερα εμπειρία έχει δείξει ότι στις περιοχές όπου λειτουργούν σταθμοί μετρό, παρατηρούνται σοβαρά τοπικά προβλήματα λόγω της αυξημένης κίνησης αυτ/των.                             Τα προβλήματα αυτά πρέπει να λάβει υπόψιν της η επιλογή του χώρου της εγκατάστασης του σταθμού μετρό του Βύρωνα .

Θα πρέπει να υπάρξει νέα κυκλοφοριακή μελέτη, με επανασχεδιασμό του υπάρχοντος δικτύου μέσων μαζικής μεταφοράς, της Δημοτικής Συγκοινωνίας και πρόβλεψη για χώρους στάθμευσης, προϋποθέσεις για τη σωστή λειτουργία του σταθμού μετρό στην πόλη μας.

                Κατά την γνώμη μου ο πλέον ενδεδειγμένος χώρος για την υλοποίηση του σταθμού μετρό στον Βύρωνα είναι το ευρύτερο οικόπεδο που βρίσκεται στην οδό Νικηφορίδη και εκτίνεται πέρα από των οδών Τιμοθέου και Αρώνη. Πρόκειται για ευρύτερο οικόπεδο έκτασης περίπου 1.500 τ.μ.

Το ευτύχημα είναι ότι το οικόπεδο αυτό αποτελεί κατά την νομική ορολογία σχολάζουσα κληρονομία που στην καθομιλουμένη σημαίνει ότι ανήκει στο Ελληνικό δημόσιο. Ένα τόσο μεγάλο οικόπεδο, που αποτελεί ιδιοκτησία του Ελληνικού Δημοσίου, αποτελεί πλεονέκτημα, αφού δεν χρειάζονται χρήματα και χρόνος για απαλλοτρίωση ιδιοκτησιών.

                Η υλοποίηση σταθμού μετρό σε αυτό το τεράστιο, για τα δεδομένα του Βύρωνα, οικοπέδου θα έδινε την δυνατότητα στην ΑΤΤΙΚΗ ΜΕΤΡΟ Α.Ε. που θα υλοποιήσει τον σταθμό, να προσφέρει στην πόλη μας, εκτός από τον σταθμό του Μετρό, την ανάπλαση του χώρου, με την δημιουργία πλατείας και χώρου πρασίνου, την διατήρηση και ανάπλαση του κινηματογράφου και τη δημιουργία γκαράζ και πιθανόν βενζινάδικου, για την εξυπηρέτηση των αυτοκινήτων .

                Η συμμετοχή των πολιτών, η διαφάνεια, η πολιτική εντιμότητα και αξιοπιστία είναι βασικά προαπαιτούμενα για την επιτυχή διεκδίκηση έργων σαν αυτό. Η έλευση του μετρό στον Βύρωνα πρέπει να στηριχθεί από όλες τις κοινωνικές και πολιτικές δυνάμεις της πόλης, από όλους τους φορείς και τους θεσμούς της πόλης.

                Τα κέρδη θα είναι πολλαπλά. Μείωση της ρύπανσης, των θορύβων, των ατυχημάτων. Τόνωση της αγοράς του Βύρωνα και του Παγκρατίου. Περισσότεροι άδειοι από αυτοκίνητα, δρόμοι για τους πεζούς. Δυνατότητα ανάδειξης εναλλακτικών τρόπων μετακίνησης, π.χ. με ποδήλατα. Περισσότεροι ελεύθεροι χώροι για την δημιουργία πρασίνου. Γρήγορη και αξιόπιστη μετακίνηση. Ορθολογική αύξηση της αξίας της γης και των ακινήτων στον Βύρωνα. Χαμηλότεροι ρυθμοί ζωής στην καθημερινότητα και δυνατότητα αύξησης του ελεύθερου χρόνου για ανάπτυξη αθλητικών, πολιτιστικών και άλλων κοινωνικών δραστηριοτήτων.

                Η συζήτηση για ένα τέτοιο έργο, σήμερα, κατά την διάρκεια της κρίσης, με τον Δήμο Βύρωνα να βρίσκεται στην χειρότερη οικονομική κατάσταση από συστάσεώς του, μπορεί να δώσει «οξυγόνο» σε όσους αγαπούν την πόλη τους και να τους εμπνεύσει να εργαστούν για την μετά την κρίση εποχή, της πόλης όπου θα ζουν.

Κώστας Σταθόπουλος 10/10/2012

Απόψεις

image
Αλήθειες & ψέματα για Read More
image
Λάβρος κατά κυβερνήσεων, Read More
image
Από τα Τρίκαλα Read More
image
Απάντηση στον πρόεδρο Read More
image
Μη μιλάς σε αγνώστους Read More
image
Ο Πελετίδης, τα Read More
  • 1