Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google BookmarksSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Μέχρι τέλος του έτους ξεκινά ο διαγωνισμός για τη γραμμή 4 του Μετρό...

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Μέχρι τα τέλη Δεκεμβρίου θα έχει ξεκινήσει το πρώτο στάδιο του διαγωνισμού για τη γραμμή 4 του Μετρό, προανήγγειλε από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Υποδομών, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

“Θα έχουμε ... σύντομα νέα για το μετρό. Υπάρχουν κάποιοι κακόπιστοι, που θεωρούν ότι ήταν εξαγγελίες. Όμως θα ξεκινήσουμε αυτά που είπαμε”, ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η ιστορία του Μετρό στο Βύρωνα καλά κρατεί.

Την προεκλογική περίοδο του 2010 οι κ. Χαρδαλιάς και Κόνσουλας έδωσαν μεγάλη μάχη για το ποιος θα φέρει το Μετρό στο Βύρωνα πρώτος. Βέβαια με διαφορετική διαδρομή ο καθένας.

Πρόσφατα στις 29/9/2014, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Καραγιάννη Μιχαήλ στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Βύρωνα, ανέφερε τα εξής :

Στις 27 Σεπτεμβρίου ανακοινώθηκαν από την “Αττικό Μετρό Α.Ε.” η δημοπράτηση της πρώτης φάσης του μετρό της Αθήνας από το Άλσος Βεΐκου έως το Γουδί με τις εργασίες να εκκινούν το 2016 και να ολοκληρώνονται το 2022.

Σε αυτό το πλαίσιο, η “Αττικό Μετρό Α.Ε.” προχώρησε στην εξέταση της σύνδεσης των εν λόγω επεκτάσεων μεταξύ τους και στην ανάπτυξή τους ως μία νέα αυτόνομη Γραμμή 4 σε σχήμα “U”.

Το Μάρτιο του 2013 η εταιρεία, δημοπράτησε τις μελέτες για τη γραμμή 4 με τίτλο “Γεωλογικές και Γεωτεχνικές Έρευνες και Μελέτες για τα Τμήματα “Ευαγγελισμός – Βύρωνας – Ηλιούπολη” και “Άλσος Βεΐκου – Ευαγγελισμός”» της γραμμής 4 του Μετρό της Αθήνας και σε διάφορες θέσεις για τις ανάγκες της εν λόγω γραμμής. Να σημειωθεί ότι τη συγκεκριμένη χρονιά, η “Αττικό Μετρό Α.Ε.” διεξήγαγε μετρήσεις στην πόλη του Βύρωνα ενώ ζήτησε πληροφορίες και στοιχεία από την Τεχνική Υπηρεσία.

Η γραμμή 4 του Μετρό της Αθήνας οδεύει προς δημοπράτηση σύμφωνα με τον Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, κ. Χρυσοχοΐδη, γραμμή η οποία θα συμπεριλαμβάνει τα παραπάνω δύο - ακτινικού χαρακτήρα - σκέλη (προς Γαλάτσι και προς Μαρούσι) και κεντρικό τμήμα που θα συνδέει οκτώ (8) νέους σταθμούς Μετρό: Πανεπιστήμιο, Κολωνάκι, Ευαγγελισμός, Παγκράτι/Καισαριανή, 'Άνω Ιλίσια, Ζωγράφου, Γουδί και Κατεχάκη, με ανταπόκριση με τις υφιστάμενες Γραμμές 2 (στο Σταθμό “Πανεπιστήμιο”) και 3 (στους Σταθμούς Ευαγγελισμός& Κατεχάκη). Πρόσφατα, στη γραμμή αυτή προστέθηκε ο κλάδος Ευαγγελισμός - Παγκράτι - Βύρωνας - Υμηττός - Ηλιούπολη, καθώς και οι επεκτάσεις Μαρούσι - Λυκόβρυση και 'Άλσος Βεΐκου - Περισσός.

Την προεκλογική περίοδο του 2010 οι δημοτικές παρατάξεις του κ. Χαρδαλιά και του κ Κόνσουλα ανταγωνίζονταν με αφίσες και πανό για το ποια θα φέρει το Μετρό στον Βύρωνα. Έκτοτε, πολλά έχουν ειπωθεί για διάφορες μελέτες και σχέδια που εκπονούνται προκειμένου να επεκταθεί η γραμμή του Μετρό έως στην πόλη μας. Υποσχέσεις και δεσμεύσεις από επίσημους φορείς όπως ο τότε Υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Δημήτρης Ρέππας. Το τελικό αποτέλεσμα όλων αυτών των διεργασιών και εξαγγελιών, είναι τελικά να υπάρξει στην τρίτη φάση του έργου η κατασκευή ενός σταθμού στην πόλη μας, δύο (2) σταθμών στην Καισαριανή, και δύο (2) σταθμών στου Ζωγράφου και ενός στο Παγκράτι/Καισαριανή, στην Καισαριανή, στα Άνω Ιλίσια, στου Ζωγράφου και στο Γουδί .

Η συγκεκριμένη απόφαση δε βρίσκει σύμφωνα τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου, ενώ γνωστοποιούμε στους κατοίκους του Βύρωνα την πρόθεση μας να αντιδράσουμε με κάθε μέσο έτσι ώστε να συμμετέχουμε στην πρώτη φάση του έργου και όχι στην τρίτη, αποσκοπώντας την εκκίνηση του έργου το 2016 και όχι το 2030.

Στην αρχική πρόταση υπήρχε μελέτη για τερματικό σταθμό στην περιοχή των “Αναπηρικών” η οποία απορρίφθηκε επειδή:

1. επικαλέστηκαν μεγάλες κλίσεις του εδάφους και

2. αποτελούσε – κατά τους ιθύνοντες - μια μη κερδοφόρα επιλογή.

 Για αυτό το λόγο, προτείνουμε στο Δημοτικό Συμβούλιο να εγκρίνει τη σύσταση δύο (2) Επιτροπών με σκοπό την άσκηση πίεσης προς το Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, ώστε να ενταχθεί ο Βύρωνας στην πρώτη φάση.

Μετά τη διαλογική συζήτηση κατά την οποία πήραν το λόγο ο Δήμαρχος, Δημοτικοί Σύμβουλοι, καθώς και οι επικεφαλής των παρατάξεων, οι οποίοι τοποθετήθηκαν σχετικά με το θέμα και εξέφρασαν τις απόψεις τους, τις θέσεις τους, τις διαφωνίες του και κατάθεσαν τις προτάσεις τους αποφασίστηκε να δημιουργηθούν οι δύο (2) Επιτροπές:

Α. Η πρώτη Επιτροπή αποτελούμενη  από τον Δήμαρχο, τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο κ. Καραγιάννη Μιχαήλ και τους επικεφαλής των Δημοτικών παρατάξεων κ. κ. Γώγο Χρήστο, Μπαντή Μιλτιάδη, Σωτηρόπουλο Αλέξιο, Κόνσουλα Παναγιώτη και Τζιορτζιώτη Σταύρο με υπεύθυνο τον προαναφερθέντα Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών και με σκοπό την άμεση συνάντηση με τον Πρόεδρο της “Αττικό Μετρό Α.Ε.” κ. Τσίτουρα, και μετέπειτα, με την Περιφερειάρχη Αττικής κ. Δούρου προκειμένου να εκθέσει το θέμα και να πιέσει για την ένταξη του Βύρωνα στην πρώτη φάση του έργου και να προβεί στην έκδοση Δελτίου Τύπου προς ενημέρωση των Δημοτών, ώστε να αναπτυχθεί ένα ισχυρό κίνημα πολιτών προς την κατεύθυνση αυτή.

Β. Η δεύτερη Επιτροπή θα αποτελείται από τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Καραγιάννη Μιχαήλ και τους Δημοτικούς Συμβούλους κ. κ. Ζούμπο Κωνσταντίνο, Παπαδημητρίου Αθανάσιο, Παπαμιχαήλ Σωτήριο, Μπαντή Μιλτιάδη, Σωτηρόπουλο Αλέξιο, τον Διευθυντή της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου κ. Βαλλιανάτο Αναστάσιο και τους Δημότες κ. κ. Χάρο Ανδρέα, Σταθόπουλο Κωνσταντίνο και Γουδέλη Αναστάσιο με σκοπό την παρακολούθηση της πορείας και εξέλιξης του έργου,την ενημέρωση των Δημοτών και τον προγραμματισμό σχετικών δράσεων για την διεκδίκηση της ένταξης του Βύρωνα στην πρώτη φάση εργασιών του έργου, σε άμεση συνεργασία με την πρώτη Επιτροπή.

Ως δημότες του Βύρωνα αναμένουμε με ενδιαφέρον το αποτέλεσμα της συνάντησης της 1ης επιτροπής με τον Πρόεδρο της “Αττικό Μετρό Α.Ε., η οποία έχει γίνει, όπως είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε.

Επίσης περιμένουμε τη συνεδρίαση της 2ης επιτροπής, μια και το "νερό μπήκε, στ' αυλάκι" όπως φαίνεται από τις δηλώσεις του κ. Χρυσοχοϊδη.

Αξίζει να αναφέρουμε εδώ και την πρόταση του κ. Σταθόπουλου, πρώην επικεφαλής της Δημ. Πρωτοβουλίας "Στάση Βύρωνα" το 2012, που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα "Διαδρομές" και μπορείτε να τη δείτε ΕΔΩ

Απόψεις

image
Αλήθειες & ψέματα για Read More
image
Λάβρος κατά κυβερνήσεων, Read More
image
Από τα Τρίκαλα Read More
image
Απάντηση στον πρόεδρο Read More
image
Μη μιλάς σε αγνώστους Read More
image
Ο Πελετίδης, τα Read More
  • 1