Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google BookmarksSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Σωματείο Εργαζομένων Δ. Β.: "Διαφωνούμε με την πολιτική διαχείρισης και τον οργανισμό λειτουργίας στο δήμο"

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Ανακοίνωση εξέδωσε το Σωματείο εργαζομένων δήμου Βύρωνα, με την οποία εκφράζει την αντίθεσή του με τον οργανισμό λειτουργίας του δήμου, υπερασπιζόμενο, όπως λέει, την ισοτιμία την αξιοκρατία και την ισονομία μεταξύ των εργαζομένων και παράλληλα επισημαίνει ότι ο δήμος βρίσκεται σε οικονομικό αδιέξοδο, που δεν λύνεται με πολιτική διαχείρισης. Διαβάστε παρακάτω την ανακοίνωση

 ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΒΥΡΩΝΑ

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες,  το Δ. Σ του σωματείου μας συναντήθηκε με την δημοτική αρχή και στη συζήτηση θέσαμε  ζητήματα όπως η άσχημη οικονομική κατάσταση που  έχει περιέλθει ο Δήμος Βύρωνα , η εφαρμογή του Νέου Οργανισμού  του δήμου, τις  οικονομικές οφειλές που  έχει ο Δήμος σε εργαζόμενους, τα μέσα ατομικής προστασίας και την παροχή του γάλατος .

Για την οικονομική κατάσταση που βρίσκεται ο Δήμος.

Επισημάναμε ότι το οικονομικό αδιέξοδο που βρίσκεται ο δήμος δεν αντιμετωπίζεται με πολιτικές πρακτικές διαχείρισης της οικονομικής φτώχιας και μιζέριας, που τρεις μήνες τώρα  κινείται η δημοτική αρχή.  Κατά την γνώμη του σωματείου μας, για να βγει από το οικονομικό αδιέξοδο ο Δήμος, να  μπορέσουν  να λειτουργήσουν  οι υπηρεσίες και να  εξυπηρετούν τους πολίτες, να τηρούνται οι κανόνες ασφαλείας στην λειτουργία των υπηρεσιών π.χ.  κίνηση οχημάτων, για να γίνουν προσλήψεις μόνιμης  σταθερής εργασίας, να διασφαλίζονται τα ελάχιστα δικαιώματα που έχουν απομείνει στους εργαζόμενους, χρειάζεται να διεκδικηθούν χρήματα από την κυβέρνηση και να υπάρξει έκτακτη οικονομική επιχορήγηση στο Δήμο. Η μεταφορά χρημάτων από τον ένα κωδικό στον άλλο, ίσα για να πληρώνονται οι εργαζόμενοι δεν αποτελεί την λύση στο πρόβλημα. Χρειάζεται να παρθούν τώρα πρωτοβουλίες και  να δημιουργηθεί ένα μέτωπο αντίστασης και σύγκρουσης με την  πολίτικη  των μνημονίων, των παρατηρητηρίων, και  να  διεκδικηθεί  επαρκεί κρατική χρηματοδότηση για τους δήμους. Για να σταματήσει η διαρκείς υποβάθμιση των δήμων, η ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών και η καταπάτηση των δικαιωμάτων των εργαζομένων. Σε ένα τέτοιο μέτωπο θα συμμετέχουμε και θα συμβάλουμε ως εργαζόμενοι υπερασπιζόμενοι το δημόσιο κοινωνικό χαρακτήρα του δήμου, την επανεκκίνηση των υπηρεσιών του για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών και τα δικαιώματα των εργαζομένων. Ο δήμαρχος μας είπε ότι σκέπτονται τώρα που άλλαξε ο συσχετισμός την ΠΕΔΑ (συνδικαλιστικό όργανο των δήμων αττικής ) να προβούν σε κινητοποιήσεις.

 Για τον οργανισμό και τις τοποθετήσεις.

Ο Οργανισμός αυτός είναι υπερσυγκεντρωτικός, δεν είναι λειτουργικός, προβλέπει ελάχιστες κενές θέσεις, συρρικνώνει τα τμήματα και τις διευθύνσεις. Δεν αποτελεί ένα σύγχρονο εργαλείο για την καλύτερη και αποτελεσματικότερη λειτουργία του δήμου, είναι δημιούργημα των μνημονιακών πολιτικών και του Νόμου Καλλικράτη.  Θα πρέπει να ξεκαθαρίσουμε εξ αρχής ότι οι   τοποθετήσεις, οι μετακινήσεις εργαζομένων, οι ορισμοί προϊσταμένων- διευθυντών   γίνονται από τη δημοτική αρχή. Αυτά που έντεχνα ακούγονται ότι δήθεν το σωματείο μετακινεί εργαζόμενους είναι απαράδεκτα και συκοφαντικά.   Η Δημοτική αρχή προχώρησε στην εφαρμογή του νέου οργανισμού, ο οποίος είχε διαμορφωθεί και ψηφιστεί από την απερχόμενη δημοτική αρχή, παρά την αντίθεση του σωματείου και της σημερινής διοίκησης από την θέση της αντιπολίτευσης.  

Χωρίς διαβούλευση με το σωματείο προχώρησε  σε απόφαση που τοποθετεί τους εργαζόμενους  και ορίζει  προϊστάμενους και διευθυντές  χωρίς να περιμένει τις κρίσεις και τις επιλογές προϊσταμένων και διευθυντών από το υπηρεσιακό συμβούλιο.

Εκφράσαμε την αντίθεση μας σε αυτό τον οργανισμό υπερασπιζόμενοι την ισοτιμία την αξιοκρατία και ισονομία μεταξύ των εργαζομένων  και καταθέσαμε τις ενστάσεις και διαφωνίες μας που εστιάζονται στα παρακάτω:

 Να τοποθετηθούν όλοι οι εργαζόμενοι στις θέσεις που έχουν προληφθεί και να εργάζονται σε αυτές. Αυτό  δεν γίνεται και με αυτή την απόφαση. Συνεχίζεται το φαινόμενο εργαζόμενοι από το Δήμο να εργάζονται στη δημοτική επιχείρηση Α.Ε.

Να δοθεί η δυνατότητα άμεσα σε όσους εργαζόμενους θέλουν και έχουν τις προϋποθέσεις να κάνουν εσωτερική μετάταξη.

Στην επιλογή και τον ορισμό προϊσταμένων σε όλα τα τμήματα, θα έπρεπε να τηρηθούν όσα προβλέπονται από την νομοθεσία και να μην υπάρχουν φαινόμενα  που μοιάζουν με παραγκωνισμό ορισμένων συναδέλφων. Σε τρεις διευθύνσεις έχουν οριστεί  αναπληρωτές διευθυντές και ασκούν παράλληλα καθήκοντα προϊσταμένων τμημάτων, ενώ υπάρχουν συνάδελφοι που θα έπρεπε να τοποθετηθούν  αυτοί σε θέση προϊσταμένου.

Ζητήσαμε από τη δημοτική αρχή να σταλούν άμεσα οι φάκελοι των εργαζομένων στο υπηρεσιακό συμβούλιο για να γίνουν από αυτό οι επιλογές διευθυντών και προϊσταμένων. Να υπάρξει το επόμενο διάστημα αλλαγή του σημερινού οργανισμού μετά από συζήτηση με το σωματείο. Στο νέο αυτό οργανισμό να ενσωματωθούν και τα Νομικά  Πρόσωπα στο Δήμο.

Ο Δήμαρχος αρκέστηκε να μας πει ότι αυτή είναι η πολιτική μας  για την εφαρμογή του οργανισμού και ότι είναι στις προθέσεις τους να αλλάξει ο οργανισμός αφού πρώτα εφαρμοστεί, Να ξεκινήσει συζήτηση μέσα στο 2015 και να δούμε και την ενσωμάτωση των Ν. Προσώπων στο Δήμο. Ενώ οι φάκελοι για τις κρίσεις θα σταλούν άμεσα στο υπηρεσιακό συμβούλιο.

Για τις οικονομικές όφειλες σε εργαζόμενους.

 Ανέφερε ότι τα χρήματα για τις εκλογές του 2012 θα δοθούν τις επόμενες δέκα ημέρες και μέχρι τέλος του χρόνου θα δοθούν τα Μ. Α. Προστασίας και θα πληρωθεί η εταιρεία για να διασφαλιστεί η παροχή του γάλατος.  Για την δικαστική αγωγή των εργαζομένων στον ΟΠΑ δεν θα προσφύγει στα δικαστήρια και θα απαντήσει σύντομα για την καταβολή των χρημάτων.

Τέλος αναφερθήκαμε στο γεγονός ότι παραμένουν και δεν έχουν κατέβει ακόμη  οι κάμερες και πόσο καιρό  θα παραμένουν ακόμη στους χώρους της δημοτικής επιχείρησης.

Συνάδελφοι, συνάδελφισσες είμαστε αντιμέτωποι με μια βάρβαρη πολιτική που εκπορεύεται από την συγκυβέρνηση και εφαρμόζεται  και στους ΟΤΑ. Αυτές τις ημέρες  κλιμακώνεται η επίθεση σε βάρος σε του λαού και της νεολαίας, με νέα μέτρα που ζητάει η τρόικα ( νέο μισθολόγιο- φτωχολόγιο, νέο ασφαλιστικό, απολύσεις, ανατροπή του νόμου για την συνδικαλιστική δράση).

Επαναφέρουν το θέμα της αξιολόγησης δομών στους δήμους, κάτι που εάν γίνει θα φέρει συρρίκνωση υπηρεσιών, κατάργηση δομών, ιδιωτικοποιήσεις, απολύσεις.

Εάν δεν τους σταματήσουμε με τους αγώνες μας θα διαλύσουν και θα ισοπεδώσουν τα πάντα. Χρέος όλων μας η συμβολή στην αντίσταση και τον αγώνα για την ανατροπή της βάρβαρης αντιλαϊκής αντεργατικής πολιτικής και της συγκυβέρνησης. Μόνο μέσα από τους αγώνες και συσπειρωμένη στο σωματείο μας μπορούμε να υπερασπιστούμε τα δικαιώματα μας από την κεντρική και τοπική εξουσία.

Νοέμβριος  2014

Απόψεις

image
Αλήθειες & ψέματα για Read More
image
Λάβρος κατά κυβερνήσεων, Read More
image
Από τα Τρίκαλα Read More
image
Απάντηση στον πρόεδρο Read More
image
Μη μιλάς σε αγνώστους Read More
image
Ο Πελετίδης, τα Read More
  • 1