Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google BookmarksSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Δήλωση της Δημοτικής Αρχής με αφορμή την πρόσφατη ανακοίνωση του Σωματείου Εργαζομένων του Δήμου

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Επιτέλους δόθηκε στη δημοσιότητα η ανακοίνωση της  Δημοτικής Αρχής, σχετικά με το θέμα που δημιουργήθηκε, με το γάλα των εργαζομένων και μπορείτε να τη διαβάσετε παρακάτω.

 

Με αφορμή την πρόσφατη ανακοίνωση του Σωματείου Εργαζομένων του Δήμου, σχετικά με την αγωγή που είχαν καταθέσει εργαζόμενοι για την καταβολή χρημάτων που αντιστοιχούσαν στη μη παροχή γάλακτος κατά την περίοδο Φεβρουάριος 2011- Δεκέμβριος 2011 από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή, θέλουμε να αναφερθούμε στα παρακάτω:

Πολιτικά αναγνωρίζουμε το δίκαιο του αιτήματος των εργαζομένων και για το λόγο αυτό καταθέσαμε σχετική προσθήκη στο δικαστήριο. Αναμένουμε την απόφασή του, ώστε να μας δοθεί η δυνατότητα να ικανοποιήσουμε το σχετικό αίτημα.

Επιπλέον σημειώνουμε ότι από την πρώτη μέρα που αναλάβαμε ως Δημοτική Αρχή, δηλώσαμε αλλά κάναμε και πράξη τη συνεργασία μας με τους εργαζόμενους και το Δ.Σ. του Σωματείου. Απόδειξη οι επανειλημμένες συναντήσεις και συνεργασίες για μια σειρά προβλημάτων που απασχολούσαν τους εργαζόμενους.

Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα σε μια σειρά εκκρεμοτήτων που άφησε πίσω της η προηγούμενη Δημοτική Αρχή, να γίνουν τα παρακάτω:

    Μέχρι σήμερα – παρά τις δυσοίωνες προβλέψεις και τις κακόπιστες κριτικές - έχουμε ανταποκριθεί στην ομαλή πληρωμή των μισθών του προσωπικού. Απαραίτητη διευκρίνιση, επειδή δεν ήταν αυτονόητο με βάση τη δεινή οικονομική κατάσταση του Δήμου που παρουσιάσαμε και δημόσια.

    Αρνηθήκαμε την αποστολή των στοιχείων για την αξιολόγηση και τον επανέλεγχο των συμβάσεων των υπαλλήλων του Δήμου ώστε να μην υπάρχει κίνδυνος απόλυσής τους.

    Αιτηθήκαμε και διεκδικούμε την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού, για να καλυφθεί μέρος των πάγιων και διαρκών αναγκών του Δήμου και ιδιαίτερα στον τομέα της Καθαριότητας.

    Προχωράμε σε μια μεγάλη διοικητική μεταρρύθμιση. Στο πλαίσιο αυτό εφαρμόζουμε τα κριτήρια που ορίζει ο (νέος) «Δημοσιοϋπαλληλικός Κώδικας», όσον αφορά την τοποθέτηση Προϊσταμένων. Παράλληλα έχουμε δεσμευτεί στη βελτίωση του Οργανογράμματος λειτουργίας του Δήμου, με ταυτόχρονη κατάργηση των Ν.Π.Δ.Δ. και τη μετακίνηση του προσωπικού που εργάζεται σε αυτά στο Δήμο.

    Με παρέμβασή μας εκταμιεύθηκε και δόθηκε στους εργαζόμενους το εκλογικό επίδομα του 2012, που καθυστερούσε επί 2,5 έτη.

    Αποδεχθήκαμε την εφαρμογή της δικαστικής απόφασης για την καταβολή του επιδόματος των 176€ στους εργαζόμενους που είχαν κάνει προσφυγή και εξετάζουμε ήδη το χρόνο καταβολής των επιδικασθέντων ποσών.

    Προσπαθήσαμε και πετύχαμε την έγκαιρη πληρωμή των συμβασιούχων εργαζομένων στους Παιδικούς Σταθμούς, πριν τη χρονική περίοδο των Χριστουγέννων.

    Με παρέμβασή μας στην Επίτροπο δόθηκαν στο προσωπικό οι υπερωρίες που εκκρεμούσαν, οι οποίες πλέον καταβάλλονται κανονικά.

    Έχουμε δεσμευτεί στην υλοποίηση της διαδικασίας των εσωτερικών μετατάξεων, σύμφωνα και με τις αιτήσεις των εργαζομένων.

    Προχωρήσαμε στην παροχή των μέσων ατομικής προστασίας των εργαζομένων, που καθυστερούσε για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Σαν Δημοτική Αρχή και ανεξάρτητα από οποιεσδήποτε διαφωνίες ή αστοχίες, σε ζητήματα που αφορούν τους εργαζόμενους, δηλώνουμε ότι είμαστε πάντα έτοιμοι για συνεννόηση στην κατεύθυνση της λύσης των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν. Οι υπερβολικοί και άδικοι χαρακτηρισμοί που μας αποδίδονται εκτιμούμε ότι δεν ωφελούν κανέναν.

Οι αγώνες και η δράση μας μέσα στο εργατικό και λαϊκό κίνημα (από όπου προερχόμαστε), στην κατεύθυνση της υπεράσπισης των δικαιωμάτων των εργαζομένων και του λαού, έχουν καταγραφεί στη συνείδηση των πολιτών του Βύρωνα.

Απόψεις

image
Αλήθειες & ψέματα για Read More
image
Λάβρος κατά κυβερνήσεων, Read More
image
Από τα Τρίκαλα Read More
image
Απάντηση στον πρόεδρο Read More
image
Μη μιλάς σε αγνώστους Read More
image
Ο Πελετίδης, τα Read More
  • 1