Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google BookmarksSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Νέος Πρόεδρος του ΣΠΑΥ ο Δήμαρχος Ηλιούπολης Βασίλης Βαλασόπουλος

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Ο Δήμαρχος Ηλιούπολης Βασίλης Βαλασόπουλος εξελέγη Πρόεδρος του Συνδέσμου Προστασίας & Ανάπτυξης Υμηττού (ΣΠΑΥ) στις 3 Μαρτίου.

Αντιπρόεδρος εκλέχτηκε ο Δημοτικός Σύμβουλος, επικεφαλής της παράταξης «Ζωγράφου Μπροστά» Παναγιώτης Αγγελόπουλος. Τακτικό Μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής (Ε.Ε.) του ΣΠΑΥ, εξελέγη ο Δημοτικός Σύμβουλος της παράταξης «Ανατροπή στη Γλυφάδα - Αγωνιστική Ριζοσπαστική Συνεργασία» Αθανάσιος Ηλιόπουλος ενώ Αναπληρωματικό Μέλος της Ε.Ε. εκλέχτηκε ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Προστασίας και Πολιτισμού Κρωπίας, αρμόδιος και για θέματα Πολιτικής Προστασίας, Θεόδωρος Γρίβας.

Οι εκλογές πραγματοποιήθηκαν στα γραφεία του ΣΠΑΥ στο Βύρωνα και συνυποψήφιος του κυρίου Βαλασόπουλου ήταν ο Δήμαρχος Χολαργού - Παπάγου Ηλίας Αποστολόπουλος. 

“Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους συναδέλφους, Δημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους, που με τίμησαν εκλέγοντάς με Πρόεδρο του ΣΠΑΥ και να τους υποσχεθώ ότι θα συνεχίσουμε όλοι μαζί το δημιουργικό έργο της προηγούμενης Διοίκησης και του Προέδρου της, κ. Νίκου Χαρδαλιά, για το καλό του Υμηττού και όλων των πολιτών.” δήλωσε ο νέος Πρόεδρος του ΣΠΑΥ, κ. Βασίλης Βαλασόπουλος.

Μέλη του ΣΠΑΥ, σκοπός του οποίου είναι η προστασία του δάσους του Υμηττού από φυσικές και ανθρωπογενείς αιτίες, είναι οι Δήμοι Αγίας Παρασκευής, Βάρης - Βούλας – Βουλιαγμένης, Βύρωνα, Γλυφάδας, Δάφνης - Υμηττού, Ελληνικού - Αργυρούπολης, Ζωγράφου, Ηλιούπολης, Καισαριανής, Κρωπίας, Παιανίας και Παπάγου – Χολαργού.

Στη φωτογραφία τα μέλη της νεοεκλεγείσας Εκτελεστικής Επιτροπής, από αριστερά: 

Αθανάσιος Ηλιούπουλος, Κωστής Παπαδόπουλος (απερχόμενος Αντιπρόεδρος του ΣΠΑΥ και Δημοτικός Σύμβουλος Ηλιούπολης), Θεόδωρος Γρίβας, Βασίλης Βαλασόπουλος (Πρόεδρος) και Παναγιώτης Αγγελόπουλος (Αντιπρόεδρος).

Η "συνεργασία" του "σκληρού δεξιού" Ηλία Αποστολόπουλου, δημάρχου Παπάγου Χολαργού, με τον δήμαρχο Βύρωνα Άκη Κατωπόδη (βρέθηκαν μαζί το προηγούμενο Σάββατο, στην ταβέρνα "Τσομπανάκος" στην Καισαριανή, σε συνάντηση με τους εθελοντές ΠΕΙ) παρά τις προβλέψεις που τους έφερναν ως φαβορί, απέτυχε να κερδίσει την προεδρία και σε αυτό λέγεται ότι έπαιξε σημαντικό ρόλο ο τέως πρόεδρος του ΣΠΑΥ, πράγμα που μπορεί να σηματοδοτεί - αν συνυπολογίσουμε και τις μεγάλες διαφορές που υπάρχουν στο θέμα του κολυμβητηρίου, μια και ο κ. Χαρδαλιάς θεωρεί ότι η σημερινή διοίκηση του δήμου απαξιώνει το έργο του - την αρχή μιας ενδιαφέρουσας κόντρας στο Βύρωνα.

Αναλυτικά: Τα μέλη του ΣΠΑΥ που συμμετείχαν στην ψηφοφορία ήταν 23. Κι επειδή οι ανεξάρτητοι, ως γνωστόν, είναι μυθικά πρόσωπα, οι συσχετισμοί ήταν οι εξής. 10 μέλη που ανήκουν στη Νέα Δημοκρατία, 8 στο ΣΥΡΙΖΑ, 4 στο ΠΑΣΟΚ κι 1 μέλος στο ΚΚΕ. Σε πρώτη φάση τα μέλη ψήφισαν για πρόεδρο. Υποψήφιοι ήταν οι κ. Αποστολόπουλος Ν.Δ. και Βαλασόπουλος ΠΑΣΟΚ, οι οποίοι πήραν από 11 ψήφους μια και ο 23ος που ανήκει στο ΚΚΕ ψήφισε λευκό. Το ίδιο ακριβώς έγινε και στις επόμενες 2 ψηφοφορίες και τελικά οδηγήθηκαν σε κλήρωση, η οποία ανέδειξε πρόεδρο του ΣΠΑΥ, τον κ. Βαλασόπουλο.

Κατόπιν ψήφισαν για αντιπρόεδρο. Υποψήφιοι ήταν οι κ. Κατωπόδης ΣΥΡΙΖΑ, πήρε 10 ψήφους και Αγγελόπουλος Ν.Δ. 12 ψήφους, ο οποίος τελικά εξελέγη αντιπρόεδρος.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της τοπικής εφημερίδας ΖΩ2, η εκλογή του νέου προέδρου του ΣΠΑΥ, είχε "Βυζαντινό" παρασκήνιο και απετέλεσε διαδικασία θρίλλερ.

Για να προκύψει το τελικό αποτέλεσμα ...υπήρξαν έντονες παρεμβάσεις, τόσο από τον τέως πρόεδρο του ΣΠΑΥ, Νίκο Χαρδαλιά, ο οποίος φαίνεται ότι είχε πάρει «προσωπικά» την υπόθεση της διαδοχής του, όσο - όπως λέγεται - και από τέως υπουργούς της ΝΔ (!)

Οι ζυμώσεις που είχαν προηγηθεί έφεραν ως ισχυρό «δίδυμο» τον δήμαρχο Παπάγου-Χολαργού, Ηλία Αποστολόπουλο και τον δήμαρχο Βύρωνα, Άκη Κατωπόδη, οι οποίοι σύμφωνα με το ρεπορτάζ είχαν συμφωνήσει στο μοίρασμα της προεδρίας (από 2,5 έτη).

Στη διαδικασία οι συσχετισμοί «δούλεψαν» αλλιώς, και έτσι προέκυψε το αποτέλεσμα που προαναφέραμε.

 

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 04 Μάρτιος 2015 17:31

Απόψεις

image
Αλήθειες & ψέματα για Read More
image
Λάβρος κατά κυβερνήσεων, Read More
image
Από τα Τρίκαλα Read More
image
Απάντηση στον πρόεδρο Read More
image
Μη μιλάς σε αγνώστους Read More
image
Ο Πελετίδης, τα Read More
  • 1