Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google BookmarksSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
Δήμος και Πολιτεία

Δήμος και Πολιτεία

Καλό μήνα και καλή ανάπτυξη. Εχθές είχαμε τον πρωθυπουργό να χαμογελάει σε νέους επιχειρηματίες, να τους μιλάει για καινοτόμα επιχειρηματικότητα, συνεχίζοντας τα προχθεσινά χαριεντίσματα στον Παπαστράτο που ύμνησε επιχείρηση, εργασιακές συνθήκες και δεν είπε τίποτα για τον παράνομα απολυμένο εργάτη με τη σκλήρυνση κατά πλάκας.
Σήμερα το πρωί 1η Σεπτέμβρη, 22 καθαρίστριες του ΥΠΕΚΑ, με ενεργή σύμβαση μέχρι το τέλος του 2017, απλήρωτες τρεις μήνες, που τους ανακοίνωσαν την απόλυσή τους με την προτροπή να συστήσουν ΚΟΙΝΣΕΠ για να συμμετάσχουν στο διαγωνισμό και αν είναι οι πιο φθηνές θα αναλάβουν εκείνες, ζητούσαν συνάντηση στο υπουργείο εργασίας.
Στο υπουργείο αρνήθηκαν να τις συναντήσουν, μετά από τις πιέσεις των καθαριστριών παρέπεμψαν στο μέλλον για ραντεβού, είπαν ότι έγινε κάποιο μπέρδεμα, δήλωσαν αναρμόδιοι, είχαν κατεβάσει τα ρολά και από μέσα είχαν και μια διμοιρία ΥΜΕΤ γιατί κινδύνευαν από 22 γυναίκες.
Δυο Ελλάδες, δυο κόσμοι, δυο πραγματικότητες. Η εικονική, της ανάπτυξης και του success story και η πραγματική της φτώχειας, της ανεργίας, του εκβιασμού ότι αν γίνεις ο πιο φτηνός θα δουλέψεις, των κατασχέσεων, των πλειστηριασμών, της καταπάτησης της ανθρώπινης αξιοπρέπειας, της εξαθλίωσης.
Δυο εικόνες, σαν ρεπορτάζ από πολεμικό μέτωπο μετά τη συνθηκολόγηση. Η εικόνα των καλών νικητών, των κατακτητών-απελευθερωτών, που βάζουν τις βάσεις της μελλοντικής ανάπτυξης πάνω στα θύματα των βομβαρδισμών τους και η εικόνα των θυμάτων και των αιχμαλώτων, που αν δεν είσαι κοντά δεν την βλέπεις γιατί δεν παίζεται, δεν τους συμφέρει να τη δείξουν. Από τη σύγκρουση, τη ρήξη και την ανατροπή, στους απολυμένους των 300-400€,που μπορεί να ήταν και μαζί στο δρόμο τρώγοντας χημικά και ξύλο.
Σήμερα αυτοί που τους καλούσαν να αγωνιστούν τους πετάνε στο δρόμο και αρνούνται να τους δουν. Το success story τους απαιτεί θύματα. Η πραγματικότητα είναι σκληρή και διαφορετική απ’ αυτή που παίζεται στις ειδήσεις. Η συμπάθεια και τα μνημόσυνα στα θύματα δεν αρκούν. Πρέπει να ξεσηκωθούμε!

Κάποιο πρόβλημα με τα ψηφίσματα έχει ο νέος πρόεδρος του Δημ. Συμβουλίου, μια και δεν εξηγείται αλλιώς η στάση του.

Για 3ο συνεχόμενο δημοτικό συμβούλιο, με ευθύνη του κου Αγγέλη, δεν προχώρησε σε συζήτηση το δημ. συμβούλιο σε τρία (3) ψηφίσματα, για το ΝΑΤΟ, για το προσφυγικό και για τη σύλληψη του δημ. συμβούλου Θ. Κοσκινά, τα οποία κατέθεσε η αντιπολίτευση.

Ένα μικρό κορίτσι από τη Συρία, αντικρίζοντας τον φωτογραφικό φακό σηκώνει τρομαγμένο τα χέρια καθώς νομίζει ότι πρόκειται για όπλο.

Κίνδυνο σοβαρών τραυματισμών, ακρωτηριασμών ή ακόμη και θανάτου ενέχει η χρήση πυροτεχνημάτων, όπως επισημαίνει ενόψει του Πάσχα το Κέντρο Προστασίας Καταναλωτών (ΚΕΠΚΑ). Μάλιστα, συνιστά σε όσους πολίτες είναι αποφασισμένοι να τα χρησιμοποιήσουν ν’ αγοράζουν μόνο προϊόντα με τη σήμανση CE και κατάλληλα για την ηλικία τους, να διαβάζουν προσεκτικά τις οδηγίες χρήσης και να έχουν συναίσθηση του γεγονότος ότι “παίζουν την υγεία και τη ζωή τους κορώνα-γράμματα”.

Το υπουργείο Εργασίας, αναμένει την έγκριση του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης προκειμένου να προχωρήσει στην έκδοση προκηρύξεων μόνιμου προσωπικού σε 15 ασφαλιστικούς φορείς. Οι προσλήψεις αυτές αφορούν:

Ανακοινώθηκε η συγκρότηση της Επιτροπής για το Λογιστικό Έλεγχο του Χρέους σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε η πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου, η οποία τόνισε ότι είναι «αδιανόητο να υπάρξει φορέας που δεν θα δώσει στοιχεία στην Επιτροπή».

Δεν έχουν παραγραφεί τα αδικήματα του πρώην υπουργού, λέει η Εισαγγελέας. Με το κρίσιμο θέμα της παραγραφής, αν υπάρχει η όχι, για τα αδικήματα του πρώην υπουργού Γιώργου Παπακωνσταντίνου ξεκίνησε την πολύωρη πρότασή της ενώπιον του Ειδικού Δικαστηρίου η Εισαγγελέας της έδρας Ξένη Δημητρίου.

Ειδική διάταξη με την οποία θα τιμωρείται με ποινή φυλάκισης τουλάχιστον 6 μηνών όποιος διαπράττει bullying (εκτός κι αν η πράξη τιμωρείται με βαρύτερη ποινή) εισαγάγει προς ψήφιση στο νομοσχέδιο για την κατάργηση των φυλακών υψίστης Ασφαλείας , ο υπουργός Δικαιοσύνης, Νίκος Παρασκευόπουλος.

Πληθώρα πολιτιστικών εκδηλώσεων περιέχει το πρόγραμμα για τον μήνα Μάρτιο, που ανακοίνωσε ο «Οργανισμός Πολιτισμού Αθλητισμού Δήμου Βύρωνα». Προβολές ταινιών μικρού μήκους, «θέατρο Σκιών», ξεναγήσεις σε ιστορικά μέρη του Δήμου, συναυλίες, βραδιές ποίησης, θεατρικές παραστάσεις, θεματικά αφιερώματα, αθλητικές εκδηλώσεις κ.α.. Η είσοδος σε όλες τις εκδηλώσεις είναι δωρεάν. Ακολουθεί το πρόγραμμα:

Μια νέα έρευνα από το πανεπιστήμιο Rutgers και από το κολέγιο Hunter στις ΗΠΑ έδειξε ότι το ελαιόλαδο περιέχει μια πολύ ξεχωριστή ουσία, η οποία στοχεύει και εξουδετερώνει συγκεκριμένα καρκινικά κύτταρα.