ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ & ΕΦΚΑ: ΤΩΡΑ λίγο πριν τις εκλογές ανακάλυψαν την αδικία σε βάρος χιλιάδων συνταξιούχων που εργάστηκαν στα ΒΑΕ στους ΟΤΑ

blonde lesbians very hot cam show.desi xxx brandi lyons teaches you the meaning of pain.
pornhun
hd porn

Χιλιάδες εργαζόμενοι στα Βαρέα Ανθυγιεινά Επαγγέλματα -ΒΑΕ – που εργάστηκαν στους ΟΤΑ, όπως  στην καθαριότητα, χωματερές, κοιμητήρια, οικοδομικές εργασίες, το 2008 εντάχθηκαν με το Ν. 3660/2008, άρθρο 4 -μετά από πολυήμερες απεργιακές κινητοποιήσεις- και πλήρωσαν  αυξημένο αναδρομικά επασφάλιστρο 4,3% στο βασικό μισθό και στο επίδομα ειδικής απασχόλησης για να πάρουν προσαύξηση στη σύνταξη τους, σύμφωνα με το νόμο αυτό.

Από το 2016, εντελώς αυθαίρετα και άδικα η προσαύξηση αυτή δεν υπολογίζεται στο ποσοστό της ανταποδοτικής σύνταξης.

Η προσαύξηση νομοθετήθηκε με το νόμο 4387/2016 (νόμος Κατρούγκαλου), αλλά οι ασφαλισμένοι που συνταξιοδοτήθηκαν με βαρέα από τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης δεν την πήραν στη σύνταξή τους γιατί δεν υπήρχε το αντίστοιχο λογισμικό σύστημα στον ΕΦΚΑ.

Όσοι συνταξιούχοι που εργάστηκαν στα ΒΑΕ στους ΟΤΑ απευθυνόντουσαν στον ΕΦΚΑ για την αδικία αυτή «έτρωγαν» πόρτα.  Οι υπηρεσίες δήλωναν άγνοια.

Το ζήτημα αυτό είχε τεθεί στην ΠΟΕ-ΟΤΑ χωρίς να υπάρξει ανάλογο ενδιαφέρον. Καθώς και στην  ομοσπονδία του συνταξιούχων του δημοσίου, που θα ασχοληθεί για το θέμα σύμφωνα με τον πρόεδρο της κ. Ηλιόπουλο.

Σήμερα 31 Μάη 2023 στην εφημερίδα Ελεύθερος Τύπος ο δημοσιογράφος Κατίκος Κώστας αποκαλύπτει το θέμα αυτό με ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον άρθρο. Λέτε η περίοδος που έρχεται στη δημοσιότητα η αδικία αυτή, να είναι ασκετη με τις εκλογές;

Από τις στήλες της  Ρωγμή στην ενημέρωση είχαμε αναφερθεί στην αδικία αυτή σε βάρος χιλιάδων συνταξιούχων των ΟΤΑ

“Ρωγμή”

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο που δημοσιεύεται στον «Ελεύθερο Τύπο»

Συντάξεις σε δημόσιο-ΟΤΑ: Αναδρομικές αυξήσεις για βαρέα για 15 ειδικότητες!

Κώστας Κατίκος

Αυξήσεις συντάξεων με αναδρομικά ως και 12.600 ευρώ, καθώς ξεκινούν από τον Μάιο του 2016, θα λάβουν στο επόμενο διάστημα χιλιάδες συνταξιούχοι του Δημοσίου που αποχώρησαν με καθεστώς  ΒΑΕ και μέχρι σήμερα εκκρεμούσε η προσαύξηση κατά 0,075% από την πρόσθετη εισφορά 4,3% που κατέβαλαν για την ειδικότητά τους.

Οι συνταξιούχοι που θα δουν μόνιμες αυξήσεις προέρχονται από 15 ειδικότητες των δήμων που ασφαλίζονται με καθεστώς βαρέων (ν.  3660/2008) και πληρώνουν ατομικό επασφάλιστρο 4,3% επί του βασικού μισθού και επιδόματος ειδικής απασχόλησης. Για την επιπλέον εισφορά δικαιούνται μεγαλύτερο ποσοστό αναπλήρωσης και υψηλότερη ανταποδοτική σύνταξη.

Η προσαύξηση νομοθετήθηκε με το νόμο 4387/2016 (νόμος Κατρούγκαλου), αλλά οι ασφαλισμένοι που συνταξιοδοτήθηκαν με βαρέα από τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης δεν την πήραν στη σύνταξή τους γιατί δεν υπήρχε το αντίστοιχο λογισμικό σύστημα στον ΕΦΚΑ. Το σύστημα είναι πλέον έτοιμο και όπως αποκαλύπτει σήμερα ο «Ελεύθερος Τύπος» είναι θέμα χρόνου να αρχίσουν να επανυπολογίζονται οι συντάξεις με βαρέα από τους ΟΤΑ, προκειμένου οι συνταξιούχοι να λάβουν μόνιμες αυξήσεις και αναδρομικά πολλών χιλιάδων ευρώ.

Σε δύο υπηρεσιακά σημειώματα που έχει στη διάθεσή του ο «Ε.Τ.», η διαδικασία επανυπολογισμού των συντάξεων με την προσαύξηση των βαρέων 4,3% που ισχύει στους δήμους θα γίνει ως εξής:

-Για κάθε μία μονάδα επιπλέον εισφοράς οι ασφαλισμένοι κερδίζουν προσαύξηση 0,075% κάθε χρόνο. Αν έχουν, δηλαδή, 15 έτη, η προσαύξηση που θα προκύψει θα πολλαπλασιαστεί με 15, αν έχουν 25 έτη, η προσαύξηση θα γίνει επί 25 κ.ο.κ.

-Το γινόμενο του πολλαπλασιασμού θα είναι ένα επιπλέον ποσοστό αναπλήρωσης που θα έρθει να προστεθεί στο ποσοστό αναπλήρωσης που αντιστοιχεί στα έτη ασφάλισης για να υπολογιστεί η ανταποδοτική σύνταξη.

-Το νέο ποσοστό αναπλήρωσης (αρχικό συν το ποσοστό από την προσαύξηση) θα χρησιμοποιηθεί σε όλες τις νέες συντάξεις που θα βγαίνουν στο εξής με βαρέα στους ΟΤΑ.

-Για τις ήδη εκδοθείσες συντάξεις θα γίνει η ίδια διαδικασία, δηλαδή προσδιορισμός του επιπλέον ποσοστού αναπλήρωσης και στη συνέχεια επανυπολογισμός της ανταποδοτικής σύνταξης με αυξημένο ποσοστό αναπλήρωσης. Η αύξηση θα δοθεί αναδρομικά από την ημερομηνία συνταξιοδότησης. Σημειωτέον ότι η διάταξη ισχύει για συνταξιούχους που αποχώρησαν με βαρέα από τους ΟΤΑ μετά τις 13/5/2016.

ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ

-Υπάλληλος ΟΤΑ με 40 έτη ασφάλισης, από τα οποία τα 15 σε ειδικότητα βαρέων με επιπλέον μηνιαία εισφορά 4,3%, συνταξιοδοτήθηκε με ποσοστό αναπλήρωσης 50%, ενώ με την προσαύξηση λόγω βαρέων το ποσοστό αναπλήρωσης θα γίνει 54,84%. Η προσαύξηση υπολογίζεται ως εξής: 4,3Χ15 έτηΧ0,075=4,84%. Με συντάξιμο μισθό 1.500 ευρώ, πήρε ανταποδοτική σύνταξη 750 ευρώ (1.500*0,50=750). Με το νέο ποσοστό αναπλήρωσης (54,84%) η ανταποδοτική σύνταξη θα βγει στα 822 ευρώ, που σημαίνει μηνιαία αύξηση 72 ευρώ. Αν βγήκε στη σύνταξη από τα μέσα του 2016, τότε θα πάρει τα 72 ευρώ αναδρομικά για 84 μήνες με ποσό 6.048 ευρώ.

-Υπάλληλος ΟΤΑ με 40 έτη ασφάλισης, από τα οποία τα 25 σε ειδικότητα βαρέων με εισφορά 4,3%, θα κερδίσει 8,06% επιπλέον και το ποσοστό αναπλήρωσης θα γίνει 58,06%. Με συντάξιμο μισθό 1.500 ευρώ, πήρε ανταποδοτική σύνταξη 750 ευρώ (1.500*0,50=750) και με το νέο ποσοστό αναπλήρωσης (58,06%) η ανταποδοτική σύνταξη θα επανυπολογιστεί σε 870 ευρώ, που σημαίνει μηνιαία αύξηση 120 ευρώ. Αν βγήκε στη σύνταξη από τα μέσα του 2016, τότε θα πάρει τα 120 ευρώ αναδρομικά για 84 μήνες με ποσό 10.080 ευρώ.

-Υπάλληλος ΟΤΑ με 40 έτη ασφάλισης, από τα οποία 25 σε ειδικότητα βαρέων με εισφορά 4,3%, θα κερδίσει 8,06% επιπλέον και το ποσοστό αναπλήρωσης θα γίνει 58,06%. Αν βγήκε με συντάξιμο μισθό 1.870 ευρώ, πήρε ανταποδοτική σύνταξη 935 ευρώ, ενώ με το αυξημένο ποσοστό αναπλήρωσης (58,06%) η ανταποδοτική σύνταξη θα επανυπολογιστεί σε 1.083 ευρώ, που σημαίνει μηνιαία αύξηση κατά 150 ευρώ και αναδρομικά ως 12.600 ευρώ στην περίπτωση που συνταξιοδοτήθηκε από τα μέσα του 2016.

15 ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ ΠΟΥ ΚΕΡΔΙΖΟΥΝ

Αυξήσεις συντάξεων και αναδρομικά από την προσαύξηση λόγω βαρέων έρχονται για υπαλλήλους των ΟΤΑ που ασχολούνται στις παρακάτω ειδικότητες:

*Συγκομιδή και αποκομιδή απορριμμάτων

*Μεταφορά (οδηγοί, κ.λπ.)

Πηγή: Ρωγμή στην ενημέρωση

 

sex videos mark woods slowly slid his rod in latinas ass.
jav videos
phim sec granny mature enjoys riding and rimming.