
Η συνταγή είναι αφιερωμένη στα 100 χρόνια της “Πανιωνίου Στέγης Βύρωνα”, αποκλειστικά από εμένα τον ίδιο, που κι εγώ έχω τις ρίζες μου στην Μικρά Ασία.

ΥΛΙΚΑ
Καρότα 500gr
Γαλέτα ψωμιού 4 φέτες
Αποξηραμένα βερίκοκα 8 τεμ.
Φρέσκο κρεμμύδι 200gr
Κουκουνάρι 50gr
Σκόρδο κ.π
Αυγά 2 τεμ.
Μαϊντανός
Δυόσμος
Άνηθο
Αλάτι κ.π
Πιπέρι Καγιέν κ.π
Αλεύρι για αλεύρωμα
Ηλιέλαιο για τηγάνισμα
Για το Dip γιαουρτιού
Σκόρδο 2 σκ.
Λεμόνι χυμός 3 τεμ.
Γιαούρτι 500gr
Αλάτι – πιπέρι κ.π.
Σουμάκ 10gr
κ.π. = κατά προτίμηση
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζουμε τα καρότα και τα πολτοποιούμε. Προσθέτουμε ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΥΛΙΚΑ και τα ζυμώνουμε. Αλευρώνουμε και σχηματοποιούμε σαν κροκέτες τους κεφτέδες από το μείγμα καρότων. Τηγανίζουμε σε ηλιέλαιο και σερβίρουμε με το dip γιαουρτιού.
Για το Dip
Ανακατεύουμε καλά μέσα στο γιαούρτι όλα τα υλικά (σκόρδο, λεμόνι και σουμάκ).











