Τ. Μαυρόπουλος: «Χρειαζόμαστε µια Δημοτική Αρχή που θα διεκδικεί και δεν θα αυτοπεριορίζεται σε ένα διεκπεραιωτικό ρόλο!»

blonde lesbians very hot cam show.desi xxx brandi lyons teaches you the meaning of pain.
pornhun
hd porn

Συνέντευξη του Τάσου Μαυρόπουλου, επικεφαλής της παράταξης «Ριζοσπαστική Ενωτική Κίνηση Βύρωνα» στην εφημερίδα Δήμος & Πολιτεία.

Δ&Π. Ποια θεωρείτε ότι είναι τα σημαντικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Δήμος αυτή τη στιγμή και ποιες είναι οι αντίστοιχες προτάσεις σας;

Η φτώχεια των ανθρώπων που ζουν δίπλα μας σε μια παράλληλη πόλη, που μετά από μια δεκαετία μνημονίων υφίστανται επιπλέον τώρα τα οικονομικά αποτελέσματα της πανδημίας. Στις 13/4/20 καταθέσαμε πρόταση να απαλλαγούν από δημοτικά τέλη και δημοτικό φόρο για όσο καιρό διαρκούν τα περιοριστικά μέτρα, τα νοικοκυριά που έχουν ένα μέλος που έχει τεθεί σε κατάσταση αναστολής ή εκ περιτροπής εργασίας ή άνεργο που έχει δηλωθεί η ανεργία του έστω και τώρα,  οι επιχειρήσεις/ ελ. επαγγελματίες της πόλης μας, που έχει ανασταλεί η λειτουργία τους. Πρόταση που δεν έγινε αποδεκτή. Προτείναμε μέτρα για την υγειονομική κάλυψη των εργαζομένων στον δήμο και των πολιτών, την ένταξη του «Βοήθεια στο σπίτι» στη διεύθυνση κοινωνικών υπηρεσιών (έγινε) και την αναβάθμιση παροχής υπηρεσιών του, την στήριξη των πληττόμενων νοικοκυριών για να μην διακοπεί καμία παροχή σε ρεύμα, νερό, τηλέφωνο, την εξασφάλιση όλων των αναγκαίων μέσων για τους μαθητές όλων των βαθμίδων, ώστε να αρθούν οι ταξικές ανισότητες στην εξ αποστάσεως διδασκαλία. Πιέσαμε για την επανέναρξη της δημοτικής συγκοινωνίας και πιέζουμε για την σύνδεσή με την πανεπιστημιούπολη και τους σταθμούς μετρό στη Δάφνη και στον Ευαγγελισμό.

Με την άσκηση των νεοφιλελεύθερων πολιτικών από την δημοτική αρχή, που στρέφονται σε βάρος της ποιότητας ζωής των πολιτών, τα προβλήματα στην καθαριότητα, στην εκπαίδευση, στους παιδικούς σταθμούς, στον πολιτισμό, στον αθλητισμό, στην κοινωνική πρόνοια, στα τεχνικά έργα, εντείνονται. Σταδιακά βασικές λειτουργίες του δήμου όπως η καθαριότητα, ο ηλεκτροφωτισμός, το πράσινο, εκχωρούνται σε ιδιώτες, υποβαθμίζονται και τα αρνητικά αποτελέσματα είναι εμφανή στην πόλη. Με καθυστέρηση αρκετών χρόνων ανακαλύπτει την αξία της ανακύκλωσης που σχεδιάζει να παραχωρήσει συνολικά σε εργολάβους. Ο δασικός χαρακτήρας του Υμηττού, αντί να προστατευτεί, υπονομεύεται και ετοιμάζεται να παραδοθεί στα επιχειρηματικά συμφέροντα. Η δημοτική αρχή συναινεί στα κυβερνητικά σχέδια μείωσης προστασίας στον Υμηττό και δεν παρενέβη καθόλου στη διαδικασία διαβούλευσης του Π.Δ.. Με ευθύνη της νομιμοποιήθηκε ο παράνομος Σταθμός Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων στο βουνό, ενώ η αντίδρασή της στην συνέχιση των οικοδομικών εργασιών στο στρατόπεδο Σακέτα, ήταν αναιμική και καθυστερημένη και αυτό μετά την διαρκή και επίμονη παρέμβαση της παράταξής μας.

Η δρομολόγηση επίλυσης των προβλημάτων εξαρτάται άμεσα από την στήριξη του δημόσιου χαρακτήρα του δήμου, την κάλυψη όλων των θέσεων με μόνιμο προσωπικό, την ανυπακοή και σύγκρουση με τις πολιτικές που εφαρμόζονται. Σε αυτή την κατεύθυνση είναι και οι διαρκείς παρεμβάσεις μας σε επίπεδο δημοτικού συμβουλίου και κοινωνίας.  

Δ&Π. Θα ήταν πιθανή μια συνεργασία σας με τον κ. Κατωπόδη για την επίλυση κάποιων εκ των προβλημάτων του Δήμου;

Η πολιτική που ασκεί η δημοτική αρχή δεν είναι με βάση τις ανάγκες της πόλης και των πολιτών. Εφαρμόζει την αντιλαϊκή πολιτική που επιβάλλεται από τους εξωθεσμικούς οργανισμούς της ΕΕ και την κυβέρνηση. Οι δήμοι με τους μνημονιακούς νόμους της τελευταίας δεκαετίας έχουν χάσει κάθε στοιχείο αυτοδιοίκησης, έχουν μετατραπεί σε υποτομέα της κεντρικής κυβέρνησης, όπως αναφέρεται στο νόμο, και πρώτη τους προτεραιότητα είναι η συμβολή τους στην αποπληρωμή του χρέους. Αντί να αντιπαρατεθεί σε αυτή τη λογική, την υλοποιεί αδιαμαρτύρητα, έχοντας μετατραπεί σε διεκπεραιωτή της πιο σκληρής νεοφιλελεύθερης πολιτικής, που υπονομεύει το δημόσιο κοινωνικό χαρακτήρα που πρέπει να έχουν οι δήμοι, μετατρέποντάς τους σε επιχειρήσεις και τους πολίτες σε πελάτες.

Απαραίτητη προϋπόθεση για την επίλυση των προβλημάτων του δήμου και την κάλυψη των σύγχρονων αναγκών των πολιτών, είναι η άσκηση μιας άλλης πολιτικής, σε αντίθετη κατεύθυνση από αυτή που ασκείται μέχρι σήμερα. Μιας πολιτικής που δεν θα περιορίζεται στον διεκπεραιωτικό ρόλο, θα ενημερώσει και θα ενεργοποιήσει τους πολίτες και τους φορείς του Βύρωνα, θα διεκδικήσει, θα συγκρουστεί και δεν θα διστάσει να υπερβεί το υπάρχον πλαίσιο με οποιοδήποτε κόστος. Η δημοτική αρχή Κατωπόδη, παρά τις εξαγγελίες της, τα έξι χρόνια που διοικεί το δήμο έχει ακολουθήσει κατά γράμμα τις εντολές και τις κεντρικές αντιλαϊκές κατευθύνσεις, αξιοποιώντας μάλιστα τις νομοθετικές παρεμβάσεις της κυβέρνησης της Ν.Δ. που απαξιώνει και υποβαθμίζει τα δημοτικά συμβούλια. Ακόμα και σε αυτό το στενό διαχειριστικό πλαίσιο, δεν έχει αξιοποιήσει τις μικρές δυνατότητες που έχει για μια πιο φιλολαϊκή πολιτική. Συνεπώς δυνατότητα συνεργασίας δεν υπάρχει, αφού κινούμαστε σε εκ διαμέτρου αντίθετες κατευθύνσεις. Τις ελάχιστες προτάσεις σε θετική κατεύθυνση που έχει καταθέσει τις έχουμε ψηφίσει, όπως θα ψηφίσουμε οτιδήποτε κρίνουμε ότι λύνει προβλήματα στην πόλη μας. Για την επίλυση των προβλημάτων στον δήμο, απαιτούνται συμμαχίες, αλλά με τις ριζοσπαστικές δημοτικές παρατάξεις και φορείς που αντιπαρατίθενται στο νεοφιλελεύθερο πλαίσιο λειτουργίας.

Δ&Π. Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα μας ο Δήμαρχος κ. Κατωπόδης, επισημαίνει ότι ένα από τα πιο σημαντικά επιτεύγματα της παράταξής του ήταν η οικονομική ανασυγκρότηση του Δήμου. Συμμερίζεστε αυτή την άποψη;

Οικονομική ανασυγκρότηση σημαίνει αλλαγή όλου του μοντέλου διαχείρισης και αξιοποίηση των πόρων με προτεραιότητα τις ανάγκες των πολιτών, την επίλυση χρονιζόντων προβλημάτων και την άσκηση φιλολαϊκής πολιτικής.  Δεν πρόκειται όμως για κάτι τέτοιο.  Αξιοποιώντας κυβερνητικές κατευθύνσεις για όλους τους δήμους, δρομολογήθηκε η αποπληρωμή χρεών, είτε με αναχρηματοδότηση δανείων και επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής, είτε με επιχορηγήσεις στους δήμους για την αποπληρωμή ληξιπρόθεσμων οφειλών. Και τα μνημόνια που μας επέβαλαν και θα εφαρμόζονται μέχρι το 2060, έχουν στόχο όπως λένε την οικονομική ανασυγκρότηση της χώρας.  Οι πολίτες δεν είναι ευχαριστημένοι ούτε από τα μνημόνια, ούτε από την οικονομική πολιτική της δημοτικής αρχής . Αν η δημοτική αρχή έχει κουμπαρά όπως λέει, γιατί δεν φτιάχνει τις δομές που έχει ανάγκη η πόλη, γιατί δεν μειώνει τα δημοτικά τέλη, γιατί δεν ασκεί πιο φιλολαϊκή πολιτική, πέραν του πλαισίου που της επιβάλλουν; 

Δ&Π. Στην πόλη έχουμε 3 σημαντικές δομές. Τον Οργανισμό Πολιτισμού, το Κολυμβητήριο και τη Δημοτική Επιχείρηση. Πως αξιολογείτε τη μέχρι τώρα λειτουργία τους;

Ο πολιτισμός και ο αθλητισμός είναι δικαίωμα των πολιτών και θα πρέπει να έχουν δημόσιο κοινωνικό χαρακτήρα με δυνατότητα πρόσβασης όλων των πολιτών, χωρίς την πληρωμή αντιτίμου. Η λειτουργία τους με ευθύνη όλων των δημοτικών αρχών μέχρι σήμερα, γίνεται δυστυχώς με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια, αντιμετωπίζοντας τους πολίτες ως πελάτες. Στον πολιτισμό, η μικρή δυνατότητα ενασχόλησης που δίνεται είναι με πληρωμή, ενώ η στήριξη της δημοτικής αρχής στην τοπική πολιτιστική-καλλιτεχνική έκφραση και ανάπτυξη είναι ανύπαρκτη. Είναι γνωστός ο τρόπος λειτουργίας του θεάτρου βράχων και της εμπορευματοποίησής του.

Αντί να δοθεί η δυνατότητα σε όλους τους πολίτες για μαζικό λαϊκό αθλητισμό, οι φορολογούμενοι πολίτες είναι αποκλεισμένοι από τις αθλητικές εγκαταστάσεις που οι ίδιοι πλήρωσαν και συντηρούν. Το δε κολυμβητήριο του Βύρωνα, λειτουργώντας ως επιχείρηση, αποκλείει την χρήση στην  πλειοψηφία των πολιτών.

Η δημοτική επιχείρηση αποτελεί μια διαχρονική πληγή για τον δήμο. Πρόκειται για μια ακριβή για τους πολίτες επιχείρηση, που λειτουργεί ξεκομμένη από τον δήμο και εμπορευματοποιεί ένα κοινωνικό σκοπό που επιτελεί ο χώρος του κοιμητηρίου. Πρέπει να σταματήσει να λειτουργεί ως Α.Ε. και οι υπηρεσίες και το προσωπικό της να περάσουν στον δήμο.

Δ&Π. Θεωρείτε πως έχουν αξιοποιηθεί στον καλύτερο δυνατό βαθμό οικονομικοί πόροι και κονδύλια από προγράμματα, όπως π.χ. τα ΕΣΠΑ στο Δήμο μας, προκειμένου να γίνουν έργα τα οποία θα βελτίωναν ουσιαστικά την ποιότητα ζωής των Βυρωνιωτών;

Τα χρήματα αυτών των προγραμμάτων τα έχουν προπληρώσει πολλαπλάσια οι πολίτες στην ΕΕ και επιστρέφεται πίσω ένα μικρό μέρος τους. Όχι όμως ως χρηματοδότηση που οι δήμοι θα αξιοποιήσουν  με προτεραιότητα την κάλυψη βασικών αναγκών τους. Είναι στοχευμένη χρηματοδότηση για συγκεκριμένα έργα, με αποδέκτες συγκεκριμένους επιχειρηματικούς ομίλους  για την ενίσχυση της κερδοφορίας τους.  Χαρακτηριστικό είναι ότι το ΕΣΠΑ 2014-2020 που λήγει φέτος, έχει τίτλο «ανταγωνιστικότητα-επιχειρηματικότητα-καινοτομία». Ακόμα όμως και σε αυτά τα έργα η άποψή μας είναι ότι η δημοτική αρχή καθυστέρησε στην υλοποίησή τους και άσκησε πλημμελή επίβλεψη.

Δ&Π. Πιστεύετε ότι οι δημότες είναι ευχαριστημένοι συνολικά από τις παρεμβάσεις και τα έργα των μέχρι τώρα δημοτικών αρχόντων;  Έχει τελικά απαξιωθεί ο ρόλος της Δημοτικής αρχής στα μάτια των πολιτών;

Ο ρόλος της πολιτικής σε κεντρικό και δημοτικό επίπεδο, σταδιακά απαξιώνεται. Αυτό έγινε εντονότερο μετά την συνθηκολόγηση του ΣΥΡΙΖΑ το 2015. Η συντριπτική πλειοψηφία των δημοτικών παρατάξεων, προκειμένου να κερδίσουν τη διοίκηση των δήμων, άλλα λένε προεκλογικά, μετεκλογικά όμως όλες εφαρμόζουν αδιαμαρτύρητα ακριβώς τις ίδιες  αντιλαϊκές μνημονιακές πολιτικές σε βάρος των πολιτών, αφήνοντας στην άκρη τα προβλήματά τους. Η αντίληψη του «όλοι ίδιοι είναι», οδηγεί στην σταδιακή απαξίωση του θεσμού της τοπικής αυτοδιοίκησης και την παραίτηση των πολιτών. Αυτό όμως είναι λάθος και αποβαίνει σε βάρος των πολιτών.

Σε τοπικό τουλάχιστον επίπεδο, οι πολίτες θα μπορούσαν ξανά να ενεργοποιηθούν και να ασχοληθούν με την βελτίωση της ποιότητας της ζωής τους, αν δινόταν η ελπίδα ότι αξίζει να το κάνουν. Αυτή η ελπίδα θα μπορούσε να δοθεί, με την κοινή δράση και συνεργασία δημοτικών παρατάξεων και φορέων, που αποδεδειγμένα έχουν αντιπαρατεθεί με την νεοφιλελεύθερη πολιτική της τελευταίας δεκαετίας και δεν είναι διατεθειμένοι να παίξουν το ρόλο του διεκπεραιωτή τους. Στον Βύρωνα πιστεύουμε ότι υπάρχουν αυτές οι ριζοσπαστικές μαχητικές δυνάμεις, που η συνεργασία τους δεν θα ήταν ένα απλά ένα άθροισμα, αλλά θα είχε τη δυναμική που θα μπορούσε να ενεργοποιήσει τον κόσμο για να αγωνιστεί και να διεκδικήσει μια ζωή που του αξίζει σε μια πόλη που του ανήκει.

Δ&Π. Πως αξιολογείτε τη συμβολή της παράταξή σας, εντός κι εκτός των θεσμικών οργάνων, όλα αυτά τα χρόνια της παρουσίας σας στην πολιτική και κοινωνική ζωή του Βύρωνα;

Προσπαθούμε με τις παρεμβάσεις μας στην πόλη να αναδείξουμε τα σοβαρά προβλήματα, να ενημερώσουμε και να ενεργοποιήσουμε τους πολίτες και τους φορείς και να διεκδικήσουμε τις λύσεις μέσα και έξω από το δημοτικό συμβούλιο. Οι θέσεις μας όμως και οι προτάσεις μας για να υλοποιηθούν χρειάζονται ένα μεγαλύτερο μέτωπο πολιτών, φορέων και δημοτικών παρατάξεων, που θα αγωνίζεται και θα διεκδικεί. Καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια γι αυτή την κοινή δράση, που ήταν άλλωστε και ο πρώτος στόχος στην διακήρυξή μας.

Δ&Π. Πως θα θέλατε να δείτε το Βύρωνα σε 10 χρόνια;

Τους πολίτες να έχουν πάρει τη ζωή στα χέρια τους, να αποφασίζουν οι ίδιοι για τα ζητήματα της πόλης και της ζωής τους. Μια πόλη που η υγεία, η παιδεία, ο πολιτισμός, ο αθλητισμός θα είναι δημόσια αγαθά και θα έχουν πρόσβαση όλοι και θα παρέχεται κοινωνική μέριμνα με προστασία της ανθρώπινης αξιοπρέπειας. Με το βουνό απαλλαγμένο από τις παράνομες χρήσεις και εγκαταστάσεις, με ελεύθερους χώρους και πλατείες που θα τις χαίρονται οι πολίτες. Μια πόλη που να μπορείς να ζεις, να κυκλοφορείς και να υπηρετεί τις καθημερινές ανάγκες των πολλών. Μια πόλη που το ενδιαφέρον των πολιτών της θα υπερβαίνει τα όρια της πόλης τους και θα αγωνίζονται για ειρήνη, ελευθερία, ισότητα, δικαιοσύνη, αλληλεγγύη σε όλο τον κόσμο.

sex videos mark woods slowly slid his rod in latinas ass.
jav videos
phim sec granny mature enjoys riding and rimming.