Αναγνωρίζοντας τον φόβο

blonde lesbians very hot cam show.desi xxx brandi lyons teaches you the meaning of pain.
pornhun
hd porn

Tης Ηλιάννας Πεσσάρη, Ψυχολόγος, ειδικευμένη στην βιωματική ψυχοθεραπεία μέσω ψυχοδράματος, καθοδηγήτρια yoga

Ο φόβος είτε τον αναγνωρίζουμε είτε όχι, είναι παρών αυτόν τον καιρό στις ζωές όλων…

Η κοινωνική κρίση μέσα στην οποία ζούμε αγγίζει όλες σχεδόν τις διαστάσεις της ζωής μας, την σωματική, την κοινωνική, την οικονομική και την ψυχική.

Αυτόν τον καιρό, ρίχνουμε μεγάλο βάρος στην σωματική μας υγεία και ξεχνάμε ότι αυτό από μόνο του δεν μας κάνει ολοκληρωτικά υγιείς. Το να μην συμβαίνει κάτι σοβαρό στο σώμα μας δεν σημαίνει απαραίτητα ότι είμαστε καλά, αλλά ακόμα και το να συμβαίνει κάτι στο σώμα δεν σημαίνει απαραίτητα ότι δεν είμαστε καλά. Η καλή υγεία συμβαίνει όταν διάφορα πράγματα στη ζωή μας βρίσκονται σε ισορροπία.

Μία σημαντική παράμετρος που παραμελείται αρκετά είναι η επίδραση αυτής της ρευστότητας που ζούμε σε όλους τους τομείς, η οποία κατά βάση μας φέρνει φόβο και μας τραβάει προς τα πίσω. Ο φόβος είτε τον αναγνωρίζουμε είτε όχι, είναι παρών αυτόν τον καιρό στις ζωές όλων. Φοβόμαστε για την υγεία μας, για την υγεία των σημαντικών ανθρώπων της ζωής μας, για την οικονομική μας κατάσταση, για το μέλλον μας, για τη δουλειά μας, για τη ψυχική μας υγεία.

Αυτός ο φόβος έχει άμεση επίδραση στο σώμα μας.

Ο φόβος ανήκει στα φυσικά συναισθήματα του ανθρώπου και εμφανίζεται πολύ νωρίς στη ζωή. Είναι αυτό το συναίσθημα που νιώθουμε μπροστά σε έναν πραγματικό ή εσωτερικό κίνδυνο. Ενεργοποιεί τον οργανισμό μας να αντιδράσει μπροστά στον κίνδυνο αυτόν, μας βάζει σε άμυνα και μας προστατεύει. Προετοιμάζει το σώμα μας για φυγή ή για πάλη, κινεί το αίμα μας προς τα άκρα κάνοντας τα πόδια και τα χέρια μας να έχουν δύναμη και το μυαλό μας να οργανωθεί για να ανταπεξέλθει.  Αυτό, σωματικά σημαίνει ότι υπάρχουν περιοχές στο σώμα, όπως τα ζωτικά μας όργανα, που «παραμελούνται» από τον ίδιο τον οργανισμό γιατί αυτό κρίνει ότι πρέπει να κάνει για να μας φροντίσει. Έτσι, το ανοσοποιητικό μας πέφτει και τελικά γινόμαστε πιο ευάλωτοι σωματικά.

Είναι λοιπόν σημαντικό, αυτόν τον καιρό, να αναγνωρίσουμε τον φόβο μας και την επίδρασή του, τον χώρο που καταλαμβάνει μέσα μας, να τον κοιτάξουμε, να τον αποδεχτούμε, να του δώσουμε τον χώρο να εκφραστεί με λόγια, με φωνή, με δάκρυα, να τον φέρουμε στο συνειδητό μας ώστε να μην λειτουργεί μέσα μας ανεξέλεγκτος. Τις περισσότερες φορές και μόνο η αναγνώριση ενός συναισθήματος μειώνει την ένταση του.

Κοίταξε μέσα σου. Έχεις κάθε λόγο να νιώθεις όπως νιώθεις. Περνάμε δύσκολα, πιεστικά και όλα όσα ζούμε είναι τρομακτικά. Μείνε με το συναίσθημα, μαλάκωσε το, δες τον φοβισμένο εαυτό σου σαν να ήταν ένας καλό φίλος που σε χρειάζεται να του κρατήσεις το χέρι. Γίνε συνειδητός. Και αν δεν μπορείς μόνος σου, μπορείς πάντα να ζητήσεις βοήθεια.

Ηλιάννα  Πεσσάρη

www.prosopikianaptixi.gr

Πολέμωνος 8, Παγκράτι, 215 5051995 | 6938 165911 iliannapessaris@gmail.com

sex videos mark woods slowly slid his rod in latinas ass.
jav videos
phim sec granny mature enjoys riding and rimming.