Η κυβέρνηση έκοψε και πάλι χτες απροειδοποίητα τα σχολικά γεύματα, αδιαφορώντας για τις τεράστιες ανάγκες των νοικοκυριών που φτωχοποιούνται καθημερινά εξαιτίας της ακρίβειας

Χτες, τελευταία ημέρα του Φεβρουαρίου, χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση, οι διευθυντές των δημοτικών σχολείων της χώρας που παίρνουν σχολικά γεύματα ενημερώθηκαν με έγγραφο του ΟΠΕΚΑ ότι από την 1η Μαρτίου 2022 διακόπτεται η παροχή των γευμάτων. Δεν δίνεται καμία εξήγηση για ποιο λόγο διακόπτονται, ούτε πρόβλεψη για πότε θα ξαναξεκινήσει η διανομή.

Φέτος τα σχολικά γεύματα δεν είχαν χορηγηθεί μέχρι λίγο πριν τα Χριστούγεννα, διανεμήθηκαν Ιανουάριο και Φεβρουάριο και τώρα ξανασταματούν. Αυτή η κατάσταση οφείλεται στο εξής:

Ο φετινός διαγωνισμός για τα σχολικά γεύματα είχε ακυρωθεί από το Ελεγκτικό Συνέδριο διότι η κυβέρνηση είχε μεθοδεύσει με απαράδεκτους όρους την ανάθεση του μεγάλου όγκου των γευμάτων σε ελάχιστες μεγάλες επιχειρήσεις ημετέρων. Και χρειάστηκε να ψηφίσει η Βουλή μια έωλη ρύθμιση για κατ’ εξαίρεση ανάθεση των έργων εκτός διαγωνισμού, δήθεν λόγω απρόβλεπτων έκτακτων κωλυμάτων, για να μπορέσει να ξεκινήσει τη διανομή γύρω στα Χριστούγεννα. Τελικά ούτε καν με αυτήν την παράκαμψη του νόμου, στα πρότυπα των απευθείας αναθέσεων δήθεν λόγω πανδημίας, κατάφερε η κυβέρνηση να δημιουργήσει μια κανονικότητα στη χορήγηση των σχολικών γευμάτων.

Ο πραγματικός λόγος της νέας διακοπής είναι ότι η κυβέρνηση αναγκάστηκε να συνεχίσει τα σχολικά γεύματα υπό τις πιέσεις της κοινωνίας που είχε αγκαλιάσει εξαρχής τον καινοτόμο θεσμό της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, ωστόσο τα αντιμετωπίζει σαν μία υποχρέωση που πρέπει να διεκπεραιώσει, χωρίς να πιστεύει ότι αποτελούν βασικό παιδαγωγικό εργαλείο, ούτε μέτρο κατά της παχυσαρκίας και υπέρ της υγιεινής διατροφής των παιδιών. Σήμερα, τα σχολικά γεύματα, με τη ραγδαία φτωχοποίηση οικογενειών από αδύναμα και μεσαία στρώματα, αποκτούν κομβικό ρόλο κατά της παιδικής φτώχειας που αυξάνεται διαρκώς τα τελευταία δυο χρόνια λόγω του πληθωρισμού και της τεράστιας ακρίβειας, τόσο στην ενέργεια, όσο και σε όλα τα βασικά είδη διαβίωσης που αυτή συμπαρασύρει.

Καλούμε την κυβέρνηση τώρα να συνεχίσει αμέσως τη διανομή των σχολικών γευμάτων και να τα επεκτείνει σε όλα τα παιδιά των δημοτικών σχολείων της χώρας.

Πηγή: independentnews.gr

sex videos mark woods slowly slid his rod in latinas ass.
jav videos
phim sec granny mature enjoys riding and rimming.