Εμ γαλάτα, εμ μαλλάτα, εμ τ’ αρνιά θηλυκά, δεν γίνεται!

blonde lesbians very hot cam show.desi xxx brandi lyons teaches you the meaning of pain.
pornhun
hd porn

Η Ενωτική Αγωνιστική Συσπείρωση εργαζομένων Δήμου Καισαριανής αναφέρει:

Κάθε λίγο και λιγάκι αμφισβητούνται τα ρεπό, που χρωστάνε στους εργαζόμενους, οι δεδουλευμένες υπερωρίες, οι ημέρες κανονικής αδείας, παρελθόντων ετών, που δεν δόθηκαν κλπ., ενώ η κάθε δημοτική αρχή αμφισβητεί τα βεβαιωθέντα της προηγούμενης και στο τέλος το μάρμαρο το πληρώνουν οι εργαζόμενοι.

Το τελευταίο κρούσμα είναι η διαπίστωση από συναδέλφους, ότι αναγνωρίζονται, ως χρωστούμενες ημέρες αδείας, μόνο αυτή του έτους 2021 και όχι και των προηγούμενων ετών. Μάλιστα για την απόφασή τους αυτή επικαλούνται τη σχετική νομοθεσία και τον κώδικα κατάταξης δημοτικών υπαλλήλων (ν.3584/2007). Ξαφνικά ανακάλυψε η δημοτική αρχή το τι λέει ο νόμος;

Όντως, σύμφωνα με τη σχετική νομοθεσία(άρθρο 56 παρ.3 και 4 του Ν.3584/2007), «…Επιτρέπεται να μη χορηγείται, να περιορίζεται ή να ανακαλείται η κανονική άδεια προκειμένου να αντιμετωπισθούν έκτακτες ανάγκες της υπηρεσίας, ύστερα από απόφαση του αρμοδίου για τη χορήγηση οργάνου…(παρ.3)» και «…Η άδεια που δεν χορηγήθηκε κατ` εφαρμογή της προηγούμενης παραγράφου, χορηγείται υποχρεωτικά το επόμενο έτος…(παρ.4)».

Με βάση λοιπόν τα παραπάνω, οι τηρητές του νόμου, στο δήμο μας, αποφάνθηκαν ότι οι άδειες παρελθόντων ετών, πριν το 2021, χάνονται.

Οι δημοτική αρχή πριν καταλήξει σε μια τέτοια απαράδεκτη και αντεργατική απόφαση θα έπρεπε να αναζητήσει τις δικές της ευθύνες. Στο ίδιο άρθρο του ν.3584/2007, στην παρ. 2, αναφέρεται ότι «…Η υπηρεσία στην οποία ανήκει ο υπάλληλος χορηγεί υποχρεωτικά σε αυτόν, μέσα στο δεύτερο εξάμηνο κάθε έτους, την κανονική άδεια που δικαιούται, και αν ακόμη δεν τη ζητήσει…». Ακόμα όμως και στην περίπτωση της διαδοχικής χρήσης άλλων αδειών όπως της εκπαιδευτικής, της αναρρωτικής, της άδειας κύησης, λοχείας και ανατροφής τέκνου, ακόμα και λόγω της θέσης σε αργία και διαθεσιμότητα, κλπ, «…ο δικαίωμα να λάβει την ετήσια κανονική άδειά της, η οποία, αν δεν υπάρχει χρονικό περιθώριο να της χορηγηθεί εντός του έτους αυτού, πρέπει να της παρασχεθεί εντός του επόμενου έτους…» (υπ’ αριθ. 167/2014 γνωμοδότηση του Ε Τμήματος του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους).

Επίσης, η μη λήψη από τους εργαζόμενους της κανονικής τους αδείας, ιδιαίτερα στην καθαριότητα, οφείλεται και στο γεγονός ότι δεν δίνονται κανονικά τα ρεπό τους με αποτέλεσμα να συσσωρεύονται και να γίνεται χρήση αυτών και όχι της κανονικής αδείας για να απουσιάσουν οι εργαζόμενοι, ενώ σημαντικός παράγοντας είναι και η διαχρονική πρακτική που ακολουθείται, να μην γίνεται δηλαδή στενή ερμηνεία των σχετικών διατάξεων του κώδικα από τις υπηρεσίες, γεγονός που δημιουργεί έννομα αποτελέσματα.

Δεν μπορεί λοιπόν η υπηρεσία να τα θέλει όλα δικά της και όπως λέει ο λαός «Εμ μαλλάτα, με γαλάτα, εμ τα αρνιά θηλυκά, δεν γίνεται» (δηλ. και να έχουν πολύ μαλλί τα πρόβατα, και να βγάζουν πολύ γάλα και να γεννάνε αρνιά θηλυκά, για να αναπαράγεται και να πολλαπλασιάζεται το κοπάδι).

Μην ανοίγουν λοιπόν κατακαλοκαιριάτικα τέτοιο θέμα. Αν θέλουν να τηρήσουν την νομοθεσία και να χορηγούν εντός του έτους όλη την άδεια των εργαζομένων, θα έπρεπε να ενημερώσουν τους εργαζόμενους, να προγραμματίσουν την χορήγηση όλων των χρεωστούμενων αδειών τους και στο μέλλον να εφαρμοστούν οι σχετικές διατάξεις του κώδικα.

Ως ΕΑΣ Εργαζομένων Δήμου Καισαριανής έχουμε τοποθετηθεί και στο παρελθόν διαχρονικά, και ίσως είμαστε η μοναδική παράταξη, που θεωρούμε ότι:

  1. Οι άδειες πρέπει να χορηγούνται εντός του έτους και μόνο σε εξαιρετικές περιπτώσεις την επόμενη χρονιά.
  2. Τα ρεπό να χορηγούνται την επόμενη εργάσιμη μέρα, τη Δευτέρα δηλ, ή κατ’ εξαίρεση εντός της εβδομάδας, για να μην καταστρατηγείται το πενθήμερο και η εργατική νομοθεσία και να ξεκουράζονται οι εργαζόμενοι.
  3. Να τηρείται το ισχύον ωράριο και η πενθήμερη εργασία και σε περίπτωση υπέρβασης του ημερήσιου ωραρίου να αποζημιώνεται ο εργαζόμενος υπερωριακά σε χρήμα και όχι με ρεπό, όπως δυστυχώς γίνεται πολλές φορές (στο δήμο Καισαριανής, διαχρονικά, προτρέξαμε και του νόμου Χατζηδάκη για τη διευθέτηση του χρόνου εργασίας). Αν η υπηρεσία καθαριότητας ή οποιαδήποτε άλλη υπηρεσία θέλει να εργάζεται 365 ημέρες το χρόνο, θα πρέπει να στελεχωθεί με το απαιτούμενο προσωπικό και να εφαρμόζεται το κυλιόμενο πενθήμερο.

Εμείς αγωνιζόμαστε για τη δραστική μείωση του ισχύοντος εβδομαδιαίου χρόνου και των ημερών εργασίας και όχι για την αύξησή του, όπως στην πράξη γίνεται σήμερα, για να μπορούν οι εργαζόμενοι να παίρνουν πίσω, ένα μέρος από την αύξηση της παραγωγικότητας της εργασίας τους και της συσσωρευμένης υπεραξίας, που δημιουργείται, λόγω της μαζικής χρήσης των νέων τεχνολογιών, της πληροφορικής και αύριο της ρομποτικής και της τεχνητής νοημοσύνης, στην παραγωγική διαδικασία και τις υπηρεσίες, τα αποτελέσματα των οποίων, μέχρι σήμερα ιδιοποιούνται το κράτος, το κεφάλαιο και οι ιδιώτες.

Αύγουστος 2022                                                   Από την ΕΑΣ

sex videos mark woods slowly slid his rod in latinas ass.
jav videos
phim sec granny mature enjoys riding and rimming.