Ο νέος κατώτατος μισθός, παραμένει κάτω από τις ανάγκες της ζωής. Εφαρμόζεται από 1η Απρίλιου 2023

blonde lesbians very hot cam show.desi xxx brandi lyons teaches you the meaning of pain.
pornhun
hd porn

Στα 780 ευρώ μικτά οι  μηνιαίες αποδοχές , ( 9,3 ασφαλιστικές εισφορές+ 4,96 φόρο = 667 ευρώ καθαρά, διαμορφώνεται ο κατώτατος μισθός στον ιδιωτικό τομέα, από τα 713 ευρώ που ήταν από την 1η Μαΐου 2022.

Ο μηνιαίος αυτός μισθός, όσο και αν πανηγυρίζει η κυβέρνηση της Ν.Δ και ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν μπορεί να εξασφαλίσει  μια αξιοπρεπή ζωή  όσους πληρώνονται με αυτόν. Δεν μπορεί να καλύψει τις ανάγκες έτσι ώστε να μπορούν οι νέοι εργαζόμενοι να ανοίξουν τα φτερά τους.

Η αύξηση στον  κατώτατο  μισθό δεν συμπαρασύρει προς τα πάνω το σύνολο των μισθών και των ημερομισθίων στον ιδιωτικό τομέα, όσων αμείβονται πάνω από το όριο του κατώτατου μισθού. Και αυτό γιατί από το 2012 συνεχίζεται η αναστολή της αύξησης των μισθών – ημερομισθίων  και απαγόρευση χορήγησης τριετιών και επιδομάτων.

Από 1.4.2023, ο νόμιμος κατώτατος μισθός και το νόμιμο κατώτατο ημερομίσθιο έχουν ως εξής:

α) Για τους υπαλλήλους ο κατώτατος μισθός ορίζεται στα επτακόσια ογδόντα ευρώ (780,00 €).

β) Για τους εργατοτεχνίτες το κατώτατο ημερομίσθιο ορίζεται στα τριάντα τέσσερα ευρώ και ογδόντα τέσσερα λεπτά (34,84 €).

Ποιο είναι το τελικό καθαρό ποσό που θα βάζουν στην τσέπη τους οι εργαζόμενοι από 1ης Απριλίου;

Το καθαρό ποσό, αφού αφαιρεθούν από τα 780 ευρώ οι ασφαλιστικές εισφορές και ο φόρος εισοδήματος διαμορφώνεται στα 667 ευρώ. Το ποσό αυτό  πολλαπλασιάζεται επί 14, καθώς κάθε χρόνο καταβάλλονται δώρα και επίδομα άδειας. Το ετήσιο καθαρό εισόδημα των εργαζομένων που αμείβονται με τον κατώτατο μισθό διαμορφώνεται στα 9.336.

Πόσοι εργαζόμενοι αμείβονται με τον κατώτατο μισθό και θα επηρεαστούν άμεσα οι αποδοχές τους από 1ης Απριλίου;

Ο αριθμός των αμειβομένων με τον κατώτατο μισθό το 2022 ανέρχεται σε 585.000 εργαζόμενους.

Ποια επιδόματα επηρεάζονται από την αύξηση του κατώτατου μισθού και πώς διαμορφώνονται από 1ης Απριλίου;

Η αύξηση του κατώτατου μισθού συνεπάγεται αύξηση του επιδόματος ανεργίας, το οποίο από την 1η Απριλίου διαμορφώνεται σε 479 ευρώ το μήνα.

Επίσης αναπροσαρμόζεται σειρά βοηθημάτων και επιδομάτων που έχουν ως βάση υπολογισμού τον κατώτατο μισθό ή ημερομίσθιο. Σε αυτά περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων το βοήθημα ανεργίας για τους αυτοτελώς απασχολούμενους, τα προγράμματα νέων θέσεων εργασίας, το ειδικό βοήθημα λήξης ανεργίας, το βοήθημα λόγω επίσχεσης εργασίας, ειδικά εποχικά βοηθήματα για μισθωτούς τουριστικού και επισιτιστικού κλάδου, οικοδόμους, δασεργάτες κ.α., η ειδική παροχή μητρότητας, το επίδομα γονικής άδειας, οι ανεξόφλητες αποδοχές λόγω αφερεγγυότητας του εργοδότη, η παροχή διαθεσιμότητας, η αποζημίωση των μαθητών στις Επαγγελματικές Σχολές Μαθητείας της ΔΥΠΑ, η αποζημίωση για τα προγράμματα εργασιακής εμπειρίας, κ.ά.

Τι ισχύει με τις τριετίες;

Το καθεστώς που διέπει τις τριετίες δεν αλλάζει. Εδώ και έντεκα χρόνια με τρεις διαφορετικές κυβερνήσεις εφαρμόζεται η ίδια νομοθεσία. Το καθεστώς αυτό βάσει της νομοθεσίας, θα αλλάξει όταν η ανεργία περιοριστεί σε ποσοστό κάτω του 10%. Συνεπώς από την αύξηση που ανακοινώθηκε για τον κατώτατο μισθό και το κατώτατο ημερομίσθιο ωφελούνται μόνο οι εργαζόμενοι οι οποίοι είχαν συμπληρώσει τουλάχιστον μία τριετία στην εργασία τους στις 14 Φεβρουαρίου του 2012.

Είναι δυνατό κανείς να αμείβεται με λιγότερο μισθό από τον κατώτατο;

Οι ατομικές ή οι συλλογικές συμφωνίες δεν επιτρέπεται να υπολείπονται των όσων ορίζονται στο νόμο για τον κατώτατο μισθό.

Υπογραμμίζεται ότι, κατά την παράγραφο 1/β του άρθρου 103, του N. 4172/2023, ατομικές συμβάσεις εργασίας και συλλογικές συμβάσεις εργασίας κάθε είδους δεν επιτρέπεται να ορίζουν μηνιαίες τακτικές αποδοχές ή ημερομίσθιο πλήρους απασχόλησης, υπολειπόμενες από το νομοθετικώς καθορισμένο κατώτατο μισθό και ημερομίσθιο ή της αντίστοιχης προκύπτουσας αναλογίας για τις συμβάσεις μερικής απασχόλησης.

Πηγή: rogmistinenimerosi

sex videos mark woods slowly slid his rod in latinas ass.
jav videos
phim sec granny mature enjoys riding and rimming.