Αγοράζοντας μια… δημοκρατία

blonde lesbians very hot cam show.desi xxx brandi lyons teaches you the meaning of pain.
pornhun
hd porn

  • Κατά 2,2 τρισ. δολάρια αύξησαν τον πλούτο τους 748 δισεκατομμυριούχοι στις ΗΠΑ από τη θέσπιση της φορολογικής μεταρρύθμισης Τραμπ το 2017, με τον συνολικό πλούτο τους να ξεπερνά τα 5 τρισ. δολάρια, δηλαδή 1½ φορά μεγαλύτερος από τον πλούτο του φτωχότερου 50% του αμερικανικού λαού, συνολικά 165 εκατ. ανθρώπων

«Δώρο από τον Θεό» αποτέλεσε η φορολογική μεταρρύθμιση του Ντόναλντ Τραμπ στην προηγούμενη δεκαετία για τους δισεκατομμυριούχους των ΗΠΑ, που «γλυκάθηκαν» και θέλουν κι άλλο, αγοράζοντας όπως συνηθίζουν τη… δημοκρατία της χώρας τους.

Από το 2017 που ψηφίστηκαν στο Κογκρέσο οι τεράστιες φορολογικές περικοπές που εισηγήθηκε ο τότε Αμερικανός πρόεδρος και το κόμμα του ώς τα τέλη του φετινού Σεπτεμβρίου, οι 748 δισεκατομμυριούχοι των ΗΠΑ αύξησαν τον συνολικό τους πλούτο κατά 2,2 τρισ. δολάρια (ή κατά 77%), σε περισσότερα από 5 τρισ. δολάρια. Το ιλιγγιώδες ποσό ήρθε στο φως της δημοσιότητας πριν από περίπου μία εβδομάδα και αποτελεί προϊόν ανάλυσης που πραγματοποίησε με βάση στοιχεία του περιοίκου Forbes η Americans for Tax Fairness (ATF), μια ΜΚΟ που μάχεται για ένα δικαιότερο φορολογικό σύστημα στις ΗΠΑ, συγκεντρώνοντας στις τάξεις της περισσότερες από 420 παναμερικανικές, πολιτειακές και τοπικές οργανώσεις.

Ο εν λόγω νόμος είχε προβληθεί από τον Τραμπ και το τότε κυβερνών Ρεπουμπλικανικό Κόμμα ως ευλογία για τους εργαζόμενους καθώς υποσχόταν ελαφρύνσεις για το σύνολο των νοικοκυριών και νέες θέσεις εργασίας. Εκείνο που τελικά κατάφερε ήταν να μεταβιβάσει ακόμη μεγαλύτερο πλούτο στα χέρια των πιο πλούσιων Αμερικανών και να εκτοξεύσει στα ύψη την ανισότητα. Εξι χρόνια αργότερα, ο πλούτος που κατέχουν μερικές εκατοντάδες δισεκατομμυριούχοι είναι 1½ φορά μεγαλύτερος από τον συνολικό πλούτο που κατέχει το φτωχότερο 50% του αμερικανικού λαού, δηλαδή 165 εκατομμύρια άνθρωποι.

Μεταξύ των δισεκατομμυριούχων, τη μεγαλύτερη αύξηση της περιουσίας του –από τα 20,4 δισ. δολάρια τον Δεκέμβριο του 2017 σε σχεδόν 270 δισ. δολάρια τον Σεπτέμβριο του 2023– είδε ο πλουσιότερος σήμερα άνθρωπος του κόσμου Ελον Μασκ, ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της κατασκευάστριας ηλεκτρικών αυτοκινήτων Tesla και ιδιοκτήτης του Twitter. O Μασκ αύξησε την περιουσία του σε αυτό το διάστημα κατά 1.222,88%! Ο μεγιστάνας των ηλεκτρονικών υπολογιστών Μάικλ Ντελ τριπλασίασε αντίστοιχα την περιουσία του, ενώ ο ιδρυτής της Amazon, Τζεφ Μπέζος, τη διπλασίασε, σε περισσότερα από 163 δισ. δολάρια. Μια σειρά από γνωστούς μεγιστάνες της υφηλίου, όπως ο διευθύνων σύμβουλος της Oracle, Λάρι Ελισον, ο συνιδρυτής της Microsoft, Μπιλ Γκέιτς, και ο διευθύνων σύμβουλος της Meta, Μαρκ Ζάκερμπεργκ, ακολούθησαν, συσσωρεύοντας και αυτοί επιπλέον αχρείαστο πλούτο δεκάδων δισεκατομμυρίων δολαρίων.

* Αφορά 748 Αμερικανούς δισεκατομμυριούχους

Παλαιότερη ανάλυση της ATF με βάση τις φορολογικές δηλώσεις των δισεκατομμυριούχων έδειξε ότι ο φόρος που κατέβαλλαν αυτοί ήταν ψίχουλα. Διαπίστωσε ότι σε διάστημα μιας εξαετίας ο πραγματικός ομοσπονδιακός φόρος εισοδήματος που αυτοί πλήρωσαν ήταν μόλις 4,8%. Η ATF υπογραμμίζει ότι με βάση την τρέχουσα νομοθεσία των ΗΠΑ, μεγάλο μέρος των κερδών που έχουν καρπωθεί οι δισεκατομμυριούχοι τα τελευταία έξι χρόνια δεν φορολογούνται καθώς το μεγαλύτερο μέρος του πλούτου τους είναι σε μετοχές. «Τα κέρδη από επενδύσεις φορολογούνται μόνο όταν το υποκείμενο περιουσιακό στοιχείο πωλείται. Οι δισεκατομμυριούχοι δεν χρειάζεται να πουλήσουν για να επωφεληθούν. Μπορούν να λάβουν δάνεια χαμηλού επιτοκίου έναντι της αυξανόμενης περιουσίας τους και να ζήσουν πολυτελώς αφορολόγητα. Και όταν τα κέρδη παραδοθούν στην επόμενη γενιά, εξαφανίζονται τελείως για φορολογικούς σκοπούς», σημειώνει χαρακτηριστικά.

Σαν να μην έφτανε αυτό, οι Ρεπουμπλικανοί –που ελέγχουν πλέον τη Βουλή των Αντιπροσώπων– παλεύουν τους τελευταίους μήνες προκειμένου να ψηφιστεί η επέκταση ή η μονιμοποίηση των ευνοϊκών φοροελαφρύνσεων του Τραμπ που έληξαν ή πρόκειται να λήξουν ώς το 2025. Τον Ιούνιο, παρουσίασαν μια τριάδα νομοσχεδίων που περικόπτει τους φόρους του πλουσιότερου 1% μόνο για το επόμενο έτος, κατά 28,4 δισ. δολάρια. Το Γραφείο Προϋπολογισμού του Κογκρέσου υπολόγισε νωρίτερα φέτος ότι η παράταση των φορολογικών περικοπών του 2017 θα προσθέσει 3,5 τρισ. δολάρια στο δημόσιο έλλειμμα την επόμενη δεκαετία. Το χειρότερο είναι, δε, ότι οι Ρεπουμπλικανοί θέλουν το έλλειμμα αυτό να το πληρώσουν οι υπόλοιποι Αμερικανοί μέσω συρρίκνωσης των δημόσιων υπηρεσιών.

Στις προτάσεις τους για τη χρηματοδότηση της ομοσπονδιακής κυβέρνησης –η οποία παραλίγο να βάλει λουκέτο την προηγούμενη εβδομάδα– μεταξύ άλλων απαιτούν:

  • Μείωση της χρηματοδότησης κατά 80% στα σχολεία που εξυπηρετούν μαθητές χαμηλού εισοδήματος, γεγονός που θα επηρεάσει 26 εκατομμύρια μαθητές και θα εξαλείψει έως και 226.000 θέσεις εργασίας εκπαιδευτικών.
  • Εκδίωξη 82.000 παιδιών από την προσχολική εκπαίδευση.
  • Αύξηση του κόστους στέγασης με κατάργηση των κουπονιών επιλογής στέγης για 20.000 οικογένειες, συμπεριλαμβανομένων περίπου 6.000 ηλικιωμένων πολιτών.
  • Περικοπή του προγράμματος HOME Investment Partnerships, που σημαίνει ότι θα κατασκευαστούν 20.000 λιγότερα φθηνά σπίτια.
  • Περικοπές 3,8 δισ. δολαρίων από Εθνικά Ινστιτούτα Υγείας, οι οποίες υπονομεύουν την έρευνα για την υγεία και αυξάνουν την πιθανότητα μελλοντικών πανδημιών.

Αρνούμενοι τέλος την ανανέωση των διευρυμένων φορολογικών εκπτώσεων λόγω παιδιών, έχουν οδηγήσει στον υπερδιπλασιασμό της παιδικής φτώχειας.

Οι επιλογές αυτές –σε μεγάλο βαθμό απάνθρωπες– δεν είναι άμοιρες του πακτωλού των χρημάτων που οι πολιτευτές του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος καρπώνονται από τους δισεκατομμυριούχους και τους άλλους πλούσιους Αμερικανούς. Στις ενδιάμεσες εκλογές του 2022 οι δισεκατομμυριούχοι συνεισέφεραν για πρώτη φορά στις εκστρατείες των πολιτικών πάνω από 1 δισ. δολάρια, 72% περισσότερα από τις αντίστοιχες εκλογές του 2018 και 300 φορές περισσότερα απ’ όσα δαπάνησαν αντίστοιχα σε ανάλογες εκλογικές μάχες πριν από μια δωδεκαετία. Εξ αυτών το 60% κατευθύνθηκε στους υποψηφίους του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος. Τα λεφτά τους πιάνουν σήμερα τόπο.

Πηγή: efsyn.gr

sex videos mark woods slowly slid his rod in latinas ass.
jav videos
phim sec granny mature enjoys riding and rimming.