ΑΛΕΞΗΣ ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΣ: Ποιος είναι ο νέος Δήμαρχος Βύρωνα

blonde lesbians very hot cam show.desi xxx brandi lyons teaches you the meaning of pain.
pornhun
hd porn

Ο Αλέξης Σωτηρόπουλος,

επικεφαλής της παράταξης «Δύναμη Ελπίδας», αναδείχτηκε νέος Δήμαρχος Βύρωνα στον δεύτερο γύρο των δημοτικών εκλογών, αφού επικράτησε με μεγάλη διαφορά του επικεφαλής της παράταξης «Βύρωνας Μπροστά», Μίλτου Μπαντή. Τα καθήκοντα του στο τιμόνι του δήμου αναλαμβάνει από την 1η Ιανουαρίου 2024.

———————————————————————-

Με καταγωγή από την Ναύπακτο, από την μεριά του πατέρα του Κωνσταντίνου, και από την Ηλεία, από την μεριά της μητέρας του Δήμητρας, ο Αλέξης Σωτηρόπουλος γεννήθηκε το 1972 και είναι γέννημα θρέμμα Βυρωνιώτης. Πέρασε την παιδική του ηλικία στην περιοχή της Ζωοδόχου Πηγής και εν συνεχεία στην Μεταμόρφωση του Βύρωνα.

Απόφοιτος της Νομικής Σχολής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και πλέον δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω, ασκεί μάχιμη δικηγορία από το 1997. Εντός του πλαισίου της σχολής του, του δόθηκε η ευκαιρία να αναπτύξει πλούσια πολιτική δράση στον χώρο της κεντροαριστεράς.

Η ενασχόλησή του με την τοπική αυτοδιοίκηση ξεκινάει το 2006 όπου και εκλέγεται δημοτικός σύμβουλος. Έκτοτε εκλέγεται ανελλιπώς δημοτικός σύμβουλος, με το 2010 να εκλέγεται 1ος σε σταυρούς προτίμησης με την παράταξη του Παναγιώτη Κόνσουλα. Το 2013 τον βρίσκει επικεφαλής της δημοτικής παράταξης με την επωνυμία «ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΒΥΡΩΝΑ: ΔΥΝΑΜΗ ΕΛΠΙΔΑΣ» την οποία σχημάτισε τον Μάρτιο του 2013 μαζί με τους τότε δημοτικούς συμβούλους Κατίνα Ζούκα και Λευτέρη Τριανταφύλλου καθώς και άλλους συμπολίτες μας. Με την παράταξη αυτή συμμετέχει έκτοτε στις δημοτικές εκλογές, διεκδικώντας και κερδίζοντας την θέση του δημοτικού συμβούλου το 2014 και το 2019.

Η παράταξη έχει σταθερά ανοδική πορεία από εκλογική αναμέτρηση σε εκλογική αναμέτρηση. Στις εκλογές του 2014 καταλαμβάνει την τέταρτη θέση με 11,65% και εξέλεξε τους Σωτηρόπουλο, Τριανταφύλλου και Οικονόμου ως δημοτικούς συμβούλους. Οι εκλογές του 2019 την βρίσκουν ξανά 4η, με ενισχυμένα όμως ποσοστά στην τάξη του 15,31%. Πλέον στους τρεις προηγούμενους συμβούλους προστίθενται άλλοι τρεις, με την ανάδειξη των Αποστολάκη, Καππάτου και Κλειασίου, φτάνοντας έτσι τους έξι. Αποκορύφωμα αυτής της πορείας αποδεικνύονται οι πρόσφατες δημοτικές εκλογές που αναγορεύεται δεύτερη δύναμη με  21,72%  στον α’ γύρο  και 59,15% στον β’ γύρο, με αποτέλεσμα να καταστεί η επόμενη δημοτική αρχή του Βύρωνα.

Αυτό κατέστη εφικτό μόνο με την επικράτησή του επί του Γρηγόρη Κατωπόδη, δημάρχου για εννέα συναπτά έτη, στον πρώτο γύρο και την μετέπειτα επικράτηση, με μεγάλη διαφορά, έναντι του Μίλτου Μπαντή, ενός υποψηφίου που έχαιρε της στήριξης ισχυρών παλαιών αυτοδιοικητικών παραγόντων της πόλης. Ο νυν περιφερειάρχης Νίκος Χαρδαλιάς και οι πρώην υποψήφιοι δήμαρχοι, Χρήστος Γώγος και Παναγιώτης Κόνσουλας, στήριξαν απερίφραστα την υποψηφιότητα. Ενδεικτική είναι η προεκλογική επίσκεψη στον Βύρωνα ακόμα και του πρωθυπουργού Κων. Μητσοτάκη.

Εντός πλαισίου των καθηκόντων του στον δήμο έχει διατελέσει μέλος της Οικονομικής Επιτροπής (2021-2023), της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής (2010-2012) και της Δημαρχιακής Επιτροπής (2009-2010) του Δήμου Βύρωνα και του ΔΣ του Δημοτικού Γυμναστηρίου Βύρωνα (2006-2008).

Είναι αιρετό μέλος του Δ.Σ. της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Αττικής (ΠΕΔΑ) για την περίοδο 2019-2023. Είναι επίσης μέλος της Επιτροπής Οικονομικών της ΠΕΔΑ (2020-2023), ενώ έχει διατελέσει μέλος των Επιτροπών Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και Εξυπηρέτησης Πολιτών (2015-2020) και Οικονομικών, Ανάπτυξης και Εργασίας (2012-2014) της ίδιας Περιφερειακής Ένωσης Δήμων.

Είναι αιρετός εκπρόσωπος των δήμων της Αττικής στην Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) από το 2014 μέχρι σήμερα και συγχρόνως μέλος της Επιτροπής Απασχόλησης και Εργασίας της ΚΕΔΕ (2020-2023).

Πέραν αυτών, έχει διατελέσει Ειδικός Συνεργάτης στο Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού (2009-2012), μέλος του ΔΣ του ΟΠΑΠ (2010-2012) και του Ταμείου Διαχείρισης Πιστώσεων για την Εκτέλεση Αρχαιολογικών Έργων (ΤΔΠΕΑΕ) (2010-2011). Υπήρξε επίσης μέλος νομοπαρασκευαστικών επιτροπών και μέλος της Εξεταστικής Επιτροπής για την χορήγηση άδειας άσκησης επαγγέλματος στους νέους δικηγόρους.

sex videos mark woods slowly slid his rod in latinas ass.
jav videos
phim sec granny mature enjoys riding and rimming.