Ε.Ε.: Η Ελλάδα στα τέσσερα κράτη που μπλόκαραν τα εργασιακά δικαιώματα στους εργαζόμενους σε πλατφόρμες

blonde lesbians very hot cam show.desi xxx brandi lyons teaches you the meaning of pain.
pornhun
hd porn

Μπορεί οι διαπραγματευτές της Ευρωπαϊκής Ένωσης να κατέληγαν σε μια συμφωνία η οποία θα παραχωρούσε δικαιώματα σε εκατομμύρια εργαζομένους μέσω ψηφιακών πλατφορμών (gig workers), όμως η Ελλάδα του Κυριάκου Μητσοτάκη, μαζί με τη Γερμανία, τη Γαλλία και την Εσθονία κατάφεραν να μπλοκάρουν τη σχετική νομοθεσία, την Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου

Συγκεκριμένα οι εκπρόσωποι των τεσσάρων κρατών δήλωσαν αποχή στην ψηφοφορία με αποτέλεσμα να μη συγκεντρώνεται η απαιτούμενη ενισχυμένη πλειοψηφία.

Με το συγκεκριμένο σύστημα ψηφοφορίας (QMV), μια νέα νομοθεσία εγκρίνεται από το Συμβούλιο της ΕΕ όταν την υπερψηφίζουν τουλάχιστον το 55% των κρατών μελών που εκπροσωπούν τουλάχιστον το 65% του συνολικού πληθυσμού της ΕΕ. Αν η Ελλάδα την υπερψήφιζε, η οδηγία θα είχε υιοθετηθεί.

Το κείμενο της Οδηγίας που θα υιοθετούνταν προέβλεπε την καθιέρωση ενός (μαχητού) νομικού τεκμηρίου υπέρ της ύπαρξης σχέσης μισθωτής εργασίας μεταξύ των εταιριών και των εργαζομένων τους, εφόσον υπήρχαν δεδομένα που υποδείκνυαν ότι η εταιρία ασκεί έλεγχο επί αυτών (το κάθε κράτος μέλος θα ήταν ελεύθερο να ‘σχεδιάσει’ αυτό το τεκμήριο, μέσα σε κάποια όρια, με σκοπό να ευνοεί τον εργαζόμενο).  Η Ελλάδα θα υποχρεωνόταν έτσι να αλλάξει το τωρινό καθεστώς κατά το οποίο – σε πανευρωπαϊκή πρωτοτυπία- καθιερώνει τεκμήριο, υπερ του αντιθέτου – δηλαδή ότι ο εργαζόμενος σε πλατφόρμα πρέπει να θεωρείται κατα βάση αυτοαπασχολούμενος (!).

Προέβλεπε επίσης μεγαλύτερη διαφάνεια αναφορικά με τους αλγορίθμους των επιχειρήσεων, καθώς θα έπρεπε να ενημερώνονται οι εργαζόμενοι τους για τη λειτουργία των αλγορίθμων και τους τρόπους με τους οποίους γίνεται η επιτήρηση τους, και οι εκπρόσωποί τους θα είχαν, επιπλέον, δικαιώματα διαβούλευσης πριν την εισαγωγή νέων αλγοριθμικών συστημάτων, ενώ οι εταιρείες θα υποχρεούνταν να διαβιβάζουν σχετικές πληροφορίες και στις αρμόδιες εθνικές αρχές. Τέλος, οι εταιρίες δεν θα μπορούσαν να επεξεργάζονται πλέον κάποια ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα (πχ δεδομένα που αφορούν την ψυχική κατάσταση του εργαζόμενου, ή προσωπικές συνομιλίες), ενώ όριο  θα είχε τεθεί και στις αποφάσεις που μπορεί να παρθούν από έναν αλγόριθμο (πχ απόλυση εργαζομένου).

Δεν είναι τυχαίο, λοιπόν, οι πολλά συνδικάτα καλωσόρισαν την προτεινόμενη νομοθεσία, ενώ οι πλατφόρμες (Uber, Deliveroo, Bolt, Volt κλπ.) και η ευρωπαϊκή συνομοσπονδία εργοδοτών BusinessEurope εξέφρασαν έντονες ενστάσεις. Τελικά οι μεγάλες εταιρείες πέτυχαν το σκοπό τους, με την αμέριστη συμπαράσταση της ελληνικής κυβέρνησης που προώθησε έμπρακτα την στέρηση σημαντικών δικαιωμάτων. Εκτιμάται ότι σε επίπεδο ΕΕ, 5,5 εκατομμύρια άνθρωποι που εργάζονται στις πλατφόρμες έχουν χαρακτηριστεί καταχρηστικά ως αυτοαπασχολούμενοι, και αυτό σκόπευε να διορθώσει ειδικά το μαχητό τεκμήριο της μισθωτής εργασίας, ώστε να τους δώσει πίσω τα δικαιώματα που τους ανήκουν

Η Ελλάδα του Κυριάκου Μητσοτάκη ποια συμφέροντα εξυπηρέτησε αυτή τη φορα;

Πηγή: documentonews.gr

sex videos mark woods slowly slid his rod in latinas ass.
jav videos
phim sec granny mature enjoys riding and rimming.