ΒΥΡΩΝΑΣ: Ξεκινά η διαδικασία ώστε να εκλεγεί Συμπαραστάτης του Δημότη και της επιχείρησης στο Δήμο

blonde lesbians very hot cam show.desi xxx brandi lyons teaches you the meaning of pain.
pornhun
hd porn

Ο Δήμαρχος της πόλης προτείνει να ξεκινήσει η διαδικασία ώστε να υπάρξει Συμπαραστάτης του Δημότη και της επιχείρησης στο Δήμο

Στη συνεδρίαση του Δ.Σ την Δευτέρα 8/4 και ώρα 6 μ.μ ο δήμαρχος κ. Σωτηρόπουλος εισηγείται προς το δημοτικό συμβούλιο, (2ο θέμα) να παρθεί απόφαση, ώστε να ξεκινήσει η διαδικασία που προβλέπεται από το νόμο 3852/2010, για την προκήρυξης για την πλήρωση της θέσης του Συμπαραστάτη του Δημότη του Δήμου.

Πρόκειται για ένα θεσμό που νομοθετήθηκε το 2010 και στο δήμο Βύρωνα έγινε πράξη μόνο την περίοδο (2011-2014), της τρίτης θητείας του δημάρχου Νίκου Χαρδαλιά.

Έξι ήταν οι συμπολίτες μας υπέβαλαν αίτηση για τη θέση του Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης.

Πρόκειται για τους:

Σάρολας Δημήτρης – Καθηγητής,τ.δημοτικός σύμβουλος (1975-1995 & 2003-2007), πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου και Αναπληρωτής δημάρχου επί Δημαρχείας του αείμνηστου Δημ.Νικολαίδη, επικεφαλής της παράταξης “Προοδευτική Δημοτική Συμπαράταξη Βύρωνα” (2002-2006) και πρόεδρος του σωματείου “Πανιώνιος Στέγη Βύρωνα”

Χριστοδούλου Απόστολος – Δικηγόρος,τ.δημοτικός σύμβουλος (1990-1998), υποψήφιος δήμαρχος στίς δημοτικές εκλογές του 1994, Αντιπρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου (1990-1994) επί δημαρχείας Δημ.Νικολαίδη και Αντιπρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης (2003-2004) στην πρώτη τετραετία της δημαρχείας Νικ.Χαρδαλιά

Σταθόπουλος Κώστας – Δικηγόρος, τ. δημοτικός σύμβουλος (1995-1998 & 2006-2010), Αντιδήμαρχος (1997-1998) επί δημαρχείας Νίκ. Ρογκάκου και επικεφαλής της δημοτικής παράταξης “Στάση Βύρωνα” την τετραετία 2006-2010

Κοκκαλιάς Δημήτρης – Δικηγόρος, υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος στίς πρόσφατες δημοτικές εκλογές, με την παράταξη “Βύρωνας-Καθαρή Επιλογή”.

Πολίτου Σωτηρία – Δικηγόρος

Κετσέ Μαρία – Ιδ.Υπάλληλος

Στη θέση του Συμπαράσταση του Δημότη και της Επιχείρησης ξελέγει ο κ. Δημήτρης Σάρολας με 32 ψήφους επί 36 ψηφισάντων (Φεβρουάριο 2011), έναντι 3 ψήφων του Δημήτρη Κοκκαλιά και μίας ψήφου του Κώστα Σταθόπουλου. Απείχαν οι δημοτικοί σύμβουλοι κ.κ. Πάλμος, Δαρλαγιάννης, Αντωνακόπουλος από τη “ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ” και Τζιορτζιώτης απο την “ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ”.

Ο κ. Σάρολας απο την θέση του Συμπαραστάτη μεταξύ άλλων είχε ζητήσει την άμεση ένταξη των Ν.ΠΔ.Δ. στο Δήμο και των εργαζομένων σε α αυτά. την του Δημου, είχε καταγγείλει την κατάσταση που επικρατούσε και επικρατεί και τώρα στις πλατείες του Δήμου μας, λόγο της αυθαίρετης ανάπτυξης τραπεζοκαθισμάτων στους κοινόχρηστους χώρους πλατειών και πεζοδρόμων από τις διάφορες επιχειρήσεις. Ο κ. Σάρολας Δημήτρης παραιτήθηκε από τη θέση του Συμπαραστάτη πριν λήξη η θητεία του, όταν η κόρη του Βασιλική (Βάσια) Σάρολα κατέθεσε υποψηφιότητα για δήμαρχος Βύρωνα.

Στη συνέχεια στις δυο θητείες-2015-2023- εκλογής του δημάρχου Γρηγόρη Κατωπόδη δεν εφαρμόστηκε ο θεσμός αυτός και δεν εξελέγη Συμπαραστάτης του Δημότη και της επιχείρησης.

Σύμφωνα με την νομοθεσία ο Συμπαραστάτης του δημότη και της επιχείρησης αποτελεί ένα θεσμό διαμεσολάβησης μεταξύ πολιτών, επιχειρήσεων και Δήμου και αποσκοπεί μεταξύ άλλων στον εντοπισμό και την αποτελεσματική αντιμετώπιση των προβλημάτων.

. Η διαδικασία επιλογής του Συμπαραστάτη ξεκινά από την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου που καθορίζει το περιεχόμενο της προβλεπόμενης από το νόμο προκήρυξης.

. Συμπαραστάτης του Δημότη και της Επιχείρησης επιλέγεται πρόσωπο εγνωσμένου κύρους και εμπειρίας.

. Η ημερομηνία υποβολής υποψηφιοτήτων θα προσδιοριστεί με την έκδοση σχετικής Πρόσκλησης του Πρόεδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, με θέμα την επιλογή του Συμπαραστάτη, στην οποία θα αναγράφεται η ημερομηνία και η ώρα συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου για την επιλογή.

. Υποψηφιότητες υποβάλλονται με δήλωση που κατατίθεται στο Προεδρείο του Δημοτικού Συμβουλίου, αυτοπροσώπως ή δια πληρεξουσίου δικηγόρου κατά την έναρξη της διαδικασίας επιλογής.

. Ο συμπαραστάτης του δημότη και της επιχείρησης επιλέγεται με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, η οποία λαμβάνεται με μυστική ψηφοφορία και με πλειοψηφία των δύο τρίτων (2/3) του συνόλου των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου.

. Πριν την έναρξη της μυστικής ψηφοφορίας, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου δίνει το λόγο στους υποψήφιους που το επιθυμούν, προκειμένου να τοποθετηθούν σχετικά με την υποψηφιότητά τους. Αν δεν επιτευχθεί η επιλογή, η ψηφοφορία επαναλαμβάνεται κατά την ίδια ή μεταγενέστερη συνεδρίαση με την ίδια πλειοψηφία.

. Η θητεία του Συμπαραστάτη ακολουθεί τη θητεία της δημοτικής αρχής. Είναι επιτρεπτή η ανάκληση του Συμπαραστάτη για πλημμελή εκτέλεση των καθηκόντων του, μετά από ειδικά αιτιολογημένη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

. Ο Συμπαραστάτης λαμβάνει αντιμισθία ισόποση με την αντιμισθία του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου.

. Συμπαραστάτης δεν μπορεί να επιλεγεί αιρετός δήμου ή περιφέρειας ή βουλευτής.

……

Η εφαρμογή του θεσμού του Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης δεν έχει υιοθετηθεί στον αναμενόμενο βαθμό κατά τη διάρκεια των τριών πρώτων αυτοδιοικητικών περιόδων από τη θεσμοθέτησή του με τον Ν.3852/2010, ούτε από τις δημοτικές αρχές και τα δημοτικά συμβούλια.

Τις δύο πρώτες περιόδους το ποσοστό των δήμων που εφάρμοσε το θεσμό διαμορφώθηκε σε 15,5% και 20,4% αντίστοιχα.

Ιδιαίτερα την τελευταία αυτοδιοικητική περίοδο 2019-2023, μόλις 19% των Δήμων που όφειλαν να επιλέξουν Συμπαραστάτη του Δημότη και της επιχείρησης επέλεξαν (δηλαδή 42/221 Δήμους).

Είναι ένας θεσμός που δεν έχει πεισθεί ο πολίτης ότι μπορεί να έχει ένα ουσιαστικό ρόλο για την επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει στην καθημερινότητα του και στις σχέσεις του με τις υπηρεσίες του δήμου.

Πηγή: Ρωγμή στην ενημέρωση

sex videos mark woods slowly slid his rod in latinas ass.
jav videos
phim sec granny mature enjoys riding and rimming.