Προκήρυξη του 10ου Πανελλήνιου διαγωνισμού λογοτεχνικής έκφρασης του Δήμου Βύρωνα

blonde lesbians very hot cam show.desi xxx brandi lyons teaches you the meaning of pain.
pornhun
hd porn

Βύρωνας, 27.5.2024

Στο πλαίσιο της πολιτιστικής δράσης της Δημοτικής Βιβλιοθήκης με τίτλο «στο βλέμμα του Μπάιρον», ο Δήμος Βύρωνα προκηρύσσει τον 10o Πανελλήνιο Διαγωνισμό λογοτεχνικής έκφρασης για εφήβους/ες και νέους/ες.

ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ:

“Στα χρόνια τα κατοπινά, θυμήσου τ’ όνομά μου,

Σαν κάποιου που κατέβηκε στο ζοφερό τον Άδη,

Μα μεσ’ στους στίχους βρίσκεται θαμένη η καρδιά μου

Και λαμπυρίζει παλμικά στης λήθης το σκοτάδι”.

Απόδοση Φ. Πασχαλίδη  

Το παραπάνω απόσπασμα, φαίνεται σχεδόν προφητικό καθώς είναι από το “Δον Ζουάν”, το τελευταίο έργο του Μπάιρον που δεν πρόλαβε να ολοκληρώσει.

Η καρδιά ενός ποιητή, σύμφωνα με το παραπάνω απόσπασμα είναι θαμμένη στους στίχους του και φωτίζει το σκοτάδι της λήθης.

Φέτος, συμπληρώθηκαν διακόσια χρόνια από το θάνατο του ποιητή που έγραψε τους παραπάνω στίχους. Πόσο υπάρχει σήμερα η σκέψη του Μπάιρον μέσα στην εποχή που ζεις; Πόσο ζει ο ποιητής στο σημερινό μας κόσμο και πόσο φως, πόση φωτεινή σκέψη και πόση λάμψη μπορεί να προσφέρει η ζωή του, το έργο του και η μνήμη του; Κατά τη γνώμη σου μπορεί πραγματικά ένας ποιητής (όχι ειδικά ο Μπάιρον) να διδάσκει, να συγκινεί και να «μιλάει» στις ψυχές των ανθρώπων, αιώνες μετά το θάνατό του;

Προσπάθησε να γράψεις τις σκέψεις σου καθώς συνομιλείς φανταστικά με τον Μπάιρον, είτε με στίχους, ή μέσα από πεζό κείμενο.

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν οι μαθητές και οι μαθήτριες γυμνασίου και λυκείου οποιουδήποτε σχολείου εντός και εκτός Ελλάδας καθώς και νέοι και νέες ηλικίας 18-30 ετών, με πεζά ή ποιητικά κείμενά τους που θα σταλούν μέχρι τις 15 Οκτωβρίου 2024, σε κλειστό σφραγισμένο φάκελο.

______________________

Προκήρυξη και όροι του διαγωνισμού

Πηγή: dimosbyrona.gr

 

sex videos mark woods slowly slid his rod in latinas ass.
jav videos
phim sec granny mature enjoys riding and rimming.