Η Ελλάδα στραβά αρμενίζει με την εξαήμερη εργασία – Τι αναφέρει ο διεθνής Τύπος

blonde lesbians very hot cam show.desi xxx brandi lyons teaches you the meaning of pain.
pornhun
hd porn

«Σίγουρα πρόκειται για ένα.. κοντόφθαλμο βήμα, προς τη λάθος  κατεύθυνση»

 CNBC: Οι Έλληνες δουλεύουν περισσότερο από εργαζόμενους σε ΗΠΑ, Ιαπωνία και ΕΕ 

Τα διεθνή μέσα ασχολήθηκαν εκτενώς με το μέτρο της εξαήμερης εργασίας που τέθηκε σε ισχύ στην Ελλάδα από την 1η Ιουλίου

Αν και η τετραήμερη εβδομάδα εργασίας έχει κερδίσει έδαφος σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες – ακόμη και σε αμερικανικές εταιρείες – η Ελλάδα ακολουθεί την αντίθετη κατεύθυνση, σχολιάζει η Washington Post, με αφορμή την εφαρμογή της εξαήμερης εργασίας στη χώρα μας από την 1η Ιουλίου. Είχαν προηγηθεί ανάλογα δημοσιεύματα από Guardian και CNBC, στα οποία επισημαίνεται το εξής εύλογο: η Ελλάδα πάει κόντρα σε μια παγκόσμια τάση στην αγορά εργασίας, με αποδεδειγμένα οφέλη.

Οπως αναφέρει η WP, ο νέος νόμος στην Ελλάδα τέθηκε σε ισχύ αυτή την εβδομάδα και εισάγει την εξαήμερη εβδομάδα εργασίας στις επιχειρήσεις που λειτουργούν 24 ώρες, με στόχο την ενίσχυση της παραγωγικότητας. Οι εργαζόμενοι έχουν τη δυνατότητα να δουλεύουν έως και 48 ώρες την εβδομάδα και για την επιπλέον ημέρα θα λαμβάνουν προσαυξημένο κατά 40% ημερομίσθιο.

 Το μέτρο κάθε άλλο παρά ακολουθεί την τάση μείωσης της εβδομάδας εργασίας σε τέσσερις ημέρες, η οποία, όπως έχει αποδειχτεί, έχει σημαντικά οφέλη για επιχειρήσεις και εργαζόμενους.

Ωστόσο, η κυβέρνηση της Ελλάδας υποστηρίζει ότι το μέτρο αυτό θα βοηθήσει στην αντιμετώπιση της έλλειψης εργατικού δυναμικού, θα διασφαλίσει ότι οι εργαζόμενοι θα πληρώνονται τις υπερωρίες που δουλεύουν και θα αντιμετωπίσει ζητήματα φοροδιαφυγής όσον αφορά την αδήλωτη εργασία.

Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων, όμως, τονίζουν ότι το μέτρο πιθανόν να μην φέρει τα επιθυμητά αποτελέσματα και μπορεί να έχει αρνητικές συνέπειες, όπως υψηλό κύκλο εργασιών, επαγγελματική εξουθένωση, ασθένειες, ακόμη και θάνατο, σύμφωνα με το δημοσίευμα.

«Σίγουρα πρόκειται για ένα… κοντόφθαλμο βήμα, προς τη λάθος κατεύθυνση », δήλωσε η Μαλίσα Κλαρκ από το Πανεπιστήμιο της Τζόρτζια, το οποίο μελετά την ισορροπία μεταξύ επαγγελματικής και προσωπικής ζωής. «Γνωρίζουμε ότι οι πολλές ώρες εργασίας είναι επιζήμιες για την υγεία των εργαζομένων», προσθέτει.

Η τάση παγκοσμίως είναι λιγότερες ημέρες εργασίας

Στις ΗΠΑ, το 77% των εργαζομένων πιστεύει ότι μια εβδομάδα εργασίας τεσσάρων ημερών και 40 ωρών θα είχε θετική επίδραση στην ευημερία τους, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα της Gallup. Οι αμερικανικές εταιρείες που έχουν εφαρμόσει ή υιοθετήσει πιλοτικά μειωμένη εβδομάδα εργασίας, αναφέρουν ότι έχουν δει οφέλη.

Σε παγκόσμιο επίπεδο, όλο και περισσότερες χώρες εξετάζουν να εφαρμόσουν την 4ήμερη εβδομάδα εργασίας. Πρόσφατα υιοθέτησε το μέτρο η Γαλλία, ενώ το Βέλγιο ήταν η πρώτη χώρα που ενέκρινε τη μειωμένη εβδομάδα εργασίας το 2022. Άλλες χώρες που πειραματίζονται με την τετραήμερη εβδομάδα εργασίας είναι η Ισλανδία, η Ιαπωνία και η Νότια Αφρική.

Ωστόσο, τα εμπόδια για την ευρεία υιοθέτηση της 4ήμερης εβδομάδας εργασίας εξακολουθούν να υφίστανται, καθώς πολλοί ανησυχούν για ζητήματα στελέχωσης, πιθανή μείωση της παραγωγικότητας, αυξημένο κόστος.

Πρωτοπορεί… προς τα πίσω η Ελλάδα με την κυβέρνηση Μητσοτάκη  

Η πρωτοβουλία της Ελλάδας έρχεται σε αντίθεση με πολλές έρευνες που δείχνουν ότι η αύξηση των ωρών εργασίας στην πραγματικότητα βλάπτει την παραγωγικότητα αντί να την ενισχύει, δήλωσε η Brigid Schulte, διευθύντρια του προγράμματος Better Life Lab στο think tank New America. Αντίθετα, η αύξηση των ωρών εργασίας συχνά οδηγεί τους εργαζόμενους να κάνουν περισσότερα λάθη, να είναι πιο αργοί και να υποφέρουν από εξάντληση, άγχος και ασθένειες.

«Η απόδειξη βρίσκεται στα στοιχεία», δήλωσε η Schulte. «Αν η Ελλάδα δει ξαφνικά να αλλάζει η οικονομία της, ίσως ο κόσμος να ρίξει μια δεύτερη ματιά. Αλλά δεν νομίζω ότι αυτό θα συμβεί», πρόσθεσε.

Aπό την πλευρά της η Deutsche Welle αναρωτιέται αν η εξαήμερη εργασία μπορεί να αποτελέσει πρότυπο για άλλες χώρες ή επιχειρήσεις. Οι μισθολογικές αυξήσεις που έγιναν τα τελευταία χρόνια δεν αντισταθμίζουν τις προηγούμενες μισθολογικές μειώσεις και τον επίμονο υψηλό πληθωρισμό που ανάγκασαν πολλούς πολίτες να κάνουν δύο δουλειές για να τα βγάλουν πέρα, λέει ο Γενς Μπάστιαν από το Γερμανικό Ινστιτούτο Διεθνών Υποθέσεων και Ασφάλειας στο Βερολίνο. «Οι νέοι κανονισμοί απλώς προσαρμόζουν αναδρομικά το νομικό πλαίσιο στην πραγματικότητα που υπάρχει στην ελληνική αγορά εργασίας εδώ και χρόνια», είπε, πράγμα που σημαίνει απλώς ότι πολλοί άνθρωποι εργάζονται ήδη πάνω από πέντε ημέρες.

Οι Schulte και Clark συγκλίνουν στο ότι οι μελλοντικές τάσεις δείχνουν λιγότερες ώρες εργασίας και όχι περισσότερων. Οι ίδιες προβλέπουν ότι οι εταιρείες θα συνεχίσουν να μαθαίνουν πώς να κάνουν τις διαδικασίες τους πιο αποτελεσματικές, να αξιοποιούν την τεχνολογία και να ανακαλύπτουν τα οφέλη για τους εργαζόμενους και τις ίδιες.

«Οι λιγότερες ώρες εργασίας είναι καλύτερες για τις επιχειρήσεις, τους ανθρώπους και την οικονομία, αν το κάνετε σωστά», καταλήγει η Schulte.

Όπως σχολιάζει η Guardian, «σε μια χώρα με λειψή παράδοση επιθεωρήσεων στους χώρους εργασίας, οι επικριτές της εξαήμερης εργασίας υποστηρίζουν ότι η μεταρρύθμιση τελικά θα σημάνει τον θάνατο της πενθήμερης εβδομάδας εργασίας, όχι μόνο επειδή δίνει τη δυνατότητα στους εργοδότες να υπαγορεύουν αν απαιτείται έκτη ημέρα εργασίας, αλλά και επειδή η μεταρρύθμιση υπονομεύει τη νομική προστασία και καταργεί καθιερωμένα δικαιώματα των εργαζομένων στο όνομα της ευελιξίας», σημειώνει η Guardian παραθέτοντας δηλώσεις εκπροσώπων της ΑΔΕΔΥ.

«Μπορεί σε όλο τον κόσμο οι επιχειρήσεις να πειραματίζονται με τη τετραήμερη εβδομάδα, στην Ελλάδα οι εργαζόμενοι στο εξής, μπορούν να εργάζονται μια έκτη ημέρα, πρόκειται για ανορδόξο βήμα », σχολιάζει το δημοσίευμα.

CNBC: Οι Έλληνες δουλεύουν περισσότερο από εργαζόμενους σε ΗΠΑ, Ιαπωνία και ΕΕ

 Με την Ελλάδα ασχολήθηκε και το CNBC. Στο δημοσίευμα υπό τον τίτλο «Η Ελλάδα γίνεται η πρώτη χώρα της ΕΕ που καθιερώνει εξαήμερη εβδομάδα εργασία», το CNBC τονίζει «ο κανονισμός, ο οποίος τέθηκε σε ισχύ την 1η Ιουλίου, ανατρέπει την παγκόσμια τάση των εταιρειών να διερευνούν μια μικρότερη εργάσιμη εβδομάδα.

Ο Γιώργος Κατσαμπέκης, λέκτορας ευρωπαϊκής και διεθνούς πολιτικής στο Πανεπιστήμιο Loughborough του Ηνωμένου Βασιλείου, περιέγραψε την εισαγωγή του εργατικού νόμου από την ελληνική κυβέρνηση ως «σημαντικό βήμα προς τα πίσω» για ένα εργατικό δυναμικό που εργάζεται ήδη τις περισσότερες ώρες στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Οι εργαζόμενοι στην Ελλάδα εργάζονται περισσότερο από εκείνους στις ΗΠΑ, την Ιαπωνία και άλλες στην 27-μέλη της ΕΕ, σύμφωνα με στοιχεία του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης, τονίζει το CNBC. Οι Έλληνες εργαζόμενοι διαπιστώθηκε ότι εργάστηκαν κατά μέσο όρο 1.886 ώρες το 2022, περισσότερες από τον μέσο όρο των ΗΠΑ (1.811) και τον μέσο όρο της ΕΕ (1.571).

 ….

Ζητούμενο για την εποχή που ζούμε με την αλματώδη αύξηση της τεχνολογίας, την αύξηση της παραγωγικότητας και της κερδοφορίας των επιχειρήσεων, είναι  η μείωση των ημερών εργασίας και των εργατοωρών χωρίς μείωση των αποδοχών και όχι η αύξησή τους.

Αυτό είναι κάτι που δεν θα το παραχωρήσει το κεφάλαιο στον κόσμο της εργασίας.

Χρειάζεται το εργατικό κίνημα σε Ελλάδα, Ευρώπη και σε όλο τον κόσμο να βάλει μπροστά τα εργατικά δικαιώματα, χωρίς λογικές εργασιακής ειρήνης και με ταξικό πρόσημο να διεκδικήσει μια πραγματικά καλύτερη ζωή.

Ο κόσμος της εργασίας παράγει τον πλούτο. Χωρίς αυτόν το γρανάζι της παραγωγής δεν γυρνά. Και χρειάζεται να διεκδίκηση να πάρει πείσω τη ζωή που του κλέβουν!

Πηγή: Ρωγμή στην ενημέρωση

sex videos mark woods slowly slid his rod in latinas ass.
jav videos
phim sec granny mature enjoys riding and rimming.