Είναι γνωστό ότι το 4ο Δημοτικό Σχολείο (Χαραλαμπόπουλου) παραμένει κλειστό από το 2017. Τις συνέπειες από το κλείσιμο του σχολείου τις βιώνουν καθημερινά οι γονείς και οι μαθητές που μετακινούνται με πούλμαν σε σχολείο επί της λεωφόρου Κατεχάκη στον Καρέα.
Παρά τις υποσχέσεις των δημοτικών αρχόντων ότι θα επρόκειτο για μια προσωρινή λύση, υπερίσχυσε το γνωστό “τίποτα μονιμότερο του προσωρινού”.
Η νέα δημοτική αρχή Σωτηρόπουλου δεν έχει καταφέρει ακόμα κάτι ουσιαστικό και η οδύσσεια γονιών και μαθητών συνεχίζεται.
Μέχρι πότε άραγε;
Η Κίνηση Πολιτών Βύρωνα κατέθεσε ερώτηση-αίτημα προς το δήμαρχο Βύρωνα κ. Σωτηρόπουλο στο οποίο επισημαίνει: «Επανηλημένα γινόμαστε μάρτυρες των παραβιάσεων και των βανδαλισμών στο παλαιό κτίριο του 4ου Δημοτικού στην οδό Κολοκοτρώνη».
Διαβάστε το
AITHMA
Της Κίνησης Πολιτών Βύρωνα
Προς Δήμο Βύρωνα
Γραφείο Δημάρχου
Παρατάξεις και Δημοτικούς Συμβούλους
Τοπικά μέσα ενημέρωσης
κ. Δήμαρχε
Επανηλημένα γινόμαστε μάρτυρες των παραβιάσεων και των βανδαλισμών στο παλαιό κτίριο του 4ου Δημοτικού στην οδό Κολοκοτρώνη.
Όλες οι πόρτες των κτιρίων και του κεντρικού και του νηπιαγωγείου έχουν παραβιαστεί ενώ πλέον ο χώρος αποτελεί εστία μόλυνσης.
Στις παρακάτω φωτογραφίες από το ανοικτό παράθυρο μπορείτε να δείτε σχολικό εξοπλισμό κατεστραμμένο, καθώς και προσωπικά στοιχεία μαθητών μαζί με φωτογραφίες τους (τα στοιχεία εννοείται είναι θολωμένα στη φωτογραφία).
Η κατάσταση δυστυχώς όσο πάει γίνεται όλο και πιο αφόρητη.
Έχουμε υπενθυμίσει και στο παρελθόν (με αφορμή ένα θλιβερό περιστατικό) ότι τέτοια εγκαταλελειμμένα και αφύλακτα κτίρια γίνονται χώροι παράνομων δραστηριοτήτων.
Κατόπιν των ως άνω ερωτάσθε:
Εχει εκδοθεί άδεια κατεδάφισης για το συγκεκριμένο κτίσμα; και αν ναι αυτή πότε θα πραγματοποιηθεί;
Μέχρι να δωθεί λύση στο πρόβλημα προτίθεστε να σφραγίσετε αποτελεσματικά το κτίριο;
Το αρχείο του σχολείου έχει μεταφερθεί εξ’ ολοκλήρου στο νέο κτίριο στον Καρέα ή βρίσκεται εντός του παλαιού στην Κολοκοτρώνη και καταστρέφεται; καθότι αποτελείται
από δημόσια έγγραφα με προσωπικά δεδομένα και εκτός αυτού αποτελεί μέρος της πολιτιστικής κληρονομιάς της πόλης.
Πως είναι δυνατόν μετά την μετακόμιση να έχει παραμείνει εντός του παλαιού κτιρίου τόσος εξοπλισμός και προσωπικά στοιχεία μαθητών; “.
Συνημμένες φωτογραφίες
Πηγή: Ρωγμή στην ενημέρωση