Σεφ Λεωνίδας Φραντζολάς – Τηλ. επικοινωνίας: 693 247 2334
Μοσχαράκι με μελιτζάνες
Υλικά για 4 άτομα
Σπάλα μόσχου 600gr
Ελαιόλαδο κατά προτίμηση
Κρεμμύδι 80gr
Σκόρδο 2 σκελ.
Τομάτες ώριμες 200gr
Κρασί λευκό 40ml
Μπουκέ γαρνί
(Θυμάρι, δάφνη
πράσο, μαϊντανός) 1 τεμ.
Γαρύφαλλα 2 τεμ.
Αλάτι κατά προτίμηση
Πιπέρι μαύρο κατά προτίμηση
Μπαχάρι κόκκους 4 τεμ
Λιπαρή ουσία κατά προτίμηση
Πάστα τομάτας 10 gr
Μελιτζάνες 600gr
Ντεκόρ
Μαϊντανός
Εκτέλεση
Προετοιμάζουμε τον χώρο εργασίας.
Καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε το κρέας σε κύβους των 30-50gr περίπου.
Καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο.
Ξεφλουδίζουμε, ξεσποριάζουμε τις τομάτες και τις ψιλοκόβουμε.
Τσιγαρίζουμε σε μια κατσαρόλα το κρέας με ελαιόλαδο, προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο αφήνοντας να ροδίσουν ελαφρά. Καρφώνουμε στο μισό κρεμμύδι τα γαρύφαλλα και το προσθέτουμε στην Παρασκευή. Σβήνουμε με κρασί λευκό αφήνοντας να εξατμιστεί λίγο και προσθέτουμε τις τομάτες και την πάστα τομάτας αραιωμένη με λίγο νερό. Αφήνουμε να βράσει σε χαμηλή φωτιά για περίπου 1 ώρα και 30 λεπτά ελέγχοντας τα καρυκεύματα και τα υγρά της παρασκευής.
Πλένουμε και κόβουμε κυδωνάτες τις μελιτζάνες και τις βάζουμε σε αλατισμένο νερό για 15 λεπτά περίπου. Τις στραγγίζουμε και στη συνέχεια τις τηγανίζουμε σε αρκετά καυτή λιπαρή ουσία. Τις τοποθετούμε ομοιόμορφα σε μια πλατιά κατσαρόλα, προσέχοντας να μην σπάσουν, και προσθέτουμε αλατοπίπερο.
Αφαιρούμε από την κατσαρόλα το μπουκέ γαρνί και το κρεμμύδι με τα γαρύφαλλα , βγάζουμε με λίγη σάλτσα από το μοσχαράκι και την προσθέτουμε στην κατσαρόλα με τις μελιτζάνες. Αφήνουμε να βράσουν μέχρι να γλασσάρουν ή τις ψήνουμε στον φούρνο.
Σερβίρουμε συνοδεύοντας το κρέας.