Β. Κικίλιας, για την αντιπλημμυρική προστασία της Αττικής: «Προετοιμαζόμαστε με βάση το πιο δύσκολο σενάριο»

blonde lesbians very hot cam show.desi xxx brandi lyons teaches you the meaning of pain.
pornhun
hd porn

Τα έντονα καιρικά φαινόμενα με τις απότομες μεταβολές και έντονες βροχοπτώσεις επιβάλλουν σε όλους τους αρμόδιους κρατικούς φορείς της πολιτείας και της αυτοδιοίκησης, να εντατικοποιήσουν τις προσπάθειες τους για να θωρακιστεί η Αττική και η χώρα.

Να μην ζήσουμε φαινόμενα τύπου Μάντρας.

Το Σαββάτου 9/11 με πρωτοβουλία του υπουργού Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Βασίλη Κικίλια πραγματοποιήθηκαν δύο διαδοχικές συσκέψεις για την αντιπλημμυρική προστασία της Αττικής -μία με τους επιχειρησιακούς φορείς και μία με τους εκπροσώπους ΟΤΑ, με τη συμμετοχή του υφυπουργού Ευάγγελου Τουρνά, του γ.γ. Πολιτικής Προστασίας Βασίλη Παπαγεωργίου και του περιφερειάρχη Αττικής Νίκου Χαρδαλιά.

Στις συσκέψεις αναπτύχθηκαν τα επιχειρησιακά σχέδια για την αντιμετώπιση επικίνδυνων πλημμυρικών φαινομένων και συζητήθηκαν διεξοδικά όλα τα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη από την Περιφέρεια, καθώς και αυτά που απαιτούνται -με τη συνεργασία όλων των συναρμόδιων φορέων και του κεντρικού κράτους- για τη θωράκιση του λεκανοπεδίου.

Μετά τις συσκέψεις ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας κ. Κικίλιας και ο Περιφερειάρχης έκαναν τις παρακάτω δηλώσεις

«Ολοκληρώσαμε μία πολύ σημαντική σύσκεψη, μαζί με τον περιφερειάρχη Αττικής, Νίκο Χαρδαλιά, με αντικείμενο το πιο δύσκολο σενάριο, το οποίο ενδεχομένως κληθούμε να αντιμετωπίσουμε με πλημμυρικά φαινόμενα στην Αττική. Μαζί με τις Ένοπλες Δυνάμεις, την Ελληνική Αστυνομία, το Πυροσβεστικό Σώμα, το Λιμενικό Σώμα, το ΕΚΑΒ και όλες τις παραμέτρους και τις δυνατότητες που μας δίνει η κρατική μηχανή, έτσι ώστε να μπορέσουμε έγκαιρα να ειδοποιήσουμε με το 112, να απομακρύνουμε κόσμο από τους δρόμους, να υπάρχουν ενδεχομένως απαγορεύσεις κυκλοφορίας, να οργανώσουμε τις δυνάμεις μας στα σημεία εκείνα της Αττικής που είναι ευάλωτα, δηλαδή σε περιοχές και ρέματα τα οποία είναι επικίνδυνα ή μπαζωμένα ή σε περιοχές στις οποίες ο μέσος όρος ύψους είναι τέτοιος που ενδεχομένως θα κινδυνέψουν»δήλωσε ο κ. Κικίλιας.

Ο υπουργός πρόσθεσε πως στόχος τους είναι να μπορέσουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο να λειάνουν, να μικρύνουν, να «μαζέψουν» τις συνέπειες ενός τέτοιου φαινομένου. «Η συνεργασία είναι δεδομένη με όλους και η προσπάθεια γίνεται διακλαδικά και από κοινού και με τους δύο βαθμούς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης: Φυσικά με την Περιφέρεια της Αττικής αλλά και με τους κυρίες και τους κυρίους δημάρχους», σημείωσε ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας κ. Κικίλιας.

Από την πλευρά του, ο περιφερειάρχης Αττικής τόνισε ότι πρόκειται για «μία σημαντική πρωτοβουλία του υπουργείου και του υπουργού». «Το πρώτο στάδιο, η πρώτη φάση αφορά τα επιχειρησιακά δεδομένα αντιμετώπισης μιας κατάστασης έντονου πλημμυρικού φαινομένου, ειδικά για την Αττική και ειδικά για την Αθήνα και τα μητροπολιτικά χαρακτηριστικά που έχει. Και την ίδια στιγμή, σε συνεργασία πάλι με το υπουργείο και με τους αρμόδιους κρατικούς φορείς και με τους δήμους, συνεχίζουμε το μεγάλο κομμάτι των καθαρισμών σε όλη την Αττική, αλλά και τη δρομολόγηση των μεγάλων αντιπλημμυρικών έργων που χρειάζεται η πρωτεύουσα και η Περιφέρεια Αττικής. Τεσσερισήμισι εκατομμύρια κάτοικοι είναι το μεγάλο μας στοίχημα και νομίζω ότι όλα τα δεδομένα που αφορούν στην ωρίμανση των σχετικών μελετών, αλλά και στη χρηματοδότηση των μεγάλων έργων είναι εις γνώση της κυβέρνησης, οπότε όλοι μαζί προσπαθούμε να σχεδιάσουμε και να υλοποιήσουμε ό,τι χρειάζεται για να θωρακίσουμε καλύτερα την Αττική μας»ανέφερε ο κ. Χαρδαλιάς.

…..

Στο Βύρωνα χρειάζεται να αντιμετωπιστεί άμεσα το πρόβλημα στην Λ. Κατεχάκη στο ύψος του κοιμητηρίου.

Τα έντονα καιρικά φαινόμενα με τις απότομες μεταβολές και έντονες βροχοπτώσεις επιβάλλουν και στο δήμο Βύρωνα να εντατικοποιηθούν για να θωρακιστεί η πόλη.

Να μην ζήσουμε φαινόμενα όπως στο παρελθόν.

Ο περιφερειάρχης κ. Χαρδαλιάς ο οποίος έχει διατελέσει για χρόνια και δήμαρχος Βύρωνα, καθώς και οι πρώην και σημερινή δημοτική αρχή γνωρίζουν τα προβλήματα που δημιουργούνται με τις έντονες βροχοπτώσεις και στην Κατεχάκη στο Βύρωνα. Στο σημείο του κοιμητηρίου, που κατεβαίνουν ορμητικά νερά από το Κακόρεμα Υμηττού -του οποίου η κοίτη δεν καθαρίζεται-, πέφτουν τα όμβρια σε μια πρόχειρη λακκούβα και σε ένα στενό σωλήνα -εντός του κοιμητηρίου- και διοχετεύονται στον αγωγό ομβρίων.

Στο σημείο αυτό έχουν δημιουργηθεί πολλές φορές προβλήματα, αφού οι φυσικοί αγωγοί των ομβρίων έχουν κλείσει. Το έδαφος δεν μπορεί να συγκρατήσει το νερό έντονης βροχόπτωσης και δημιουργούνται προβλήματα στην ευρύτερη περιοχή.

Δεν θα αποφευχθούνε ζημιές στο νεκροταφείο όσο και στην ευρύτερη περιοχή όπου βρίσκονται και άλλες υπηρεσίες (πράσινου, καθαριότητας) του δήμου Βύρωνα, από την ορμή του διερχόμενου «Κακορέματος» σε περίπτωση μεγάλης κακοκαιρίας.

Ζημιές προκλήθηκαν και τον Νοέμβριο του 2016, με μικρές βροχοπτώσεις. (Πηγή: avgi.gr/arheio/218277_mikres-oi-synepeies-gia-tin-attiki-apo-proto-kyma-kakokairias?amp).

Τα φερτά υλικά που έρχονται από το βουνό, αφού δεν καθαρίζονται, είναι πολύ πιθανό να δημιουργήσουν τεράστιο πρόβλημα.

Πρόκειται για παθογένεια χρόνων καθώς το νεκροταφείο είναι ήδη κτισμένο επάνω σε δύο ρέματα.

Όλοι οι αρμόδιοι του δήμου -τεχνική υπηρεσία, αιρετοί κ.λπ.- το πρόβλημα αυτό το γνωρίζουν και επιβάλλεται πλέον να αντιμετωπισθεί, πριν ζήσουμε άσχημες καταστάσεις.

Δεν μπορούμε επίσης παρά να επισημάνουμε πως στη συμβολή οδών Τμώλου και Βοσπόρου, όπου σε κάθε βροχόπτωση δημιουργείται ένας χείμαρρος, επί της τελευταίας δημαρχίας Κατωπόδη το 2023 δαπανήθηκαν 150.000€ για τη διάνοιξη του δρόμου χωρίς έως σήμερα να έχει ολοκληρωθεί ούτε το πάρκο-νησίδα αλλά κυρίως χωρίς να υπάρξει πρόβλεψη για αγωγό ομβρίων.

Φωτό αρχείου: Από τα έργα στη συμβολή οδών Τμώλου-Βοσπόρου για τη διάνοιξη δρόμου το 2023 χωρίς την πρόβλεψη αγωγού ομβρίων

Άλλη σημαντική επισήμανση είναι πως στα όρια των δήμων Βύρωνα-Ηλιούπολης (Άγια Μαρίνα γήπεδο ΔΗΑΝΑ), κάτω από τα σχολεία του Καρέα, είχε προσπαθήσει να τσιμεντοποιήσει όλο το δάσος η δημοτική αρχή Ηλιούπολης -επί δημαρχία κ. Γιωργάκη- με σκοπό τη διάνοιξη δρόμου και δημιουργία δημοτικών έργων, σχολείων, πάρκινγκ, γηπέδων κ.λπ. με τη σιωπηρή ανοχή του δήμου Βύρωνα το 2000. Το έργο σταμάτησε μετά από παρέμβαση κατοίκων στο ΣτΕ, ωστόσο όχι πριν προλάβει να μπαζώσει με τσιμέντινο αγωγό την αρχή του ρέματος της Πικροδάφνης ο δήμος Ηλιούπολης. Από πάνω διαμόρφωσε το χώρο με παράνομο πάρκινγκ οχημάτων, το οποίο λειτουργεί ως σήμερα. Ο αγωγός αυτός εξαφάνισε τοπικό υδροβιότοπο που ήταν και σταθμός αποδημητικών πτηνών. Παρά σχετική απόφαση του ΣτΕ που σταμάτησε τα καταστροφικά σχέδια για τη δασική έκταση, τα έργα ουδέποτε αντιστράφηκαν και η έκταση ουδέποτε απεγκαταστάθηκε. Ο τσιμέντινος αγωγός παρέμεινε. Παρέμενε όμως για χρόνια μπαζωμένος και κλειστός δημιουργώντας έντονους πλημμυρικούς κινδύνους. 

Μετά από κινητοποίηση πολιτών της Ηλιούπολης, τουλάχιστον διανοίχτηκε. Ωστόσο η ύπαρξη του -σε περίπτωση ακραίων καιρικών φαινομένων- το πιθανότερο είναι πως θα δημιουργήσει έντονο πρόβλημα καθώς αναμένεται να φράξει από φερτά υλικά και να δημιουργήσει πλημμύρα σε όλη την περιοχή του κέντρου της Άγιας Μαρίνας Ηλιούπολης. Το συγκεκριμένο σημείο επισημαίνουμε πως ανήκει στα διοικητικά όρια του δήμου Βύρωνα.

Φώτο αρχείου: Θέα της “οροφής” του αγωγού και ο χώρος πάρκινγκ που έχει διαμορφωθεί στις πηγές του ρέματος της Πικροδάφνης πλησίον του γηπέδου ΔΗΑΝΑ

Για την ανάγκη της αποκατάστασης του ρέματος της Πικροδάφνης έχουν γραφτεί πολλά. Πλέον με τα έντονα καιρικά φαινόμενα προκύπτει ακόμη ένας σημαντικός λόγος αποκατάστασης του ακόμα από την πηγή του, που τυγχάνει να είναι στο δήμο μας…

Παράλληλα θα πρέπει να επισημάνουμε το αυτονόητο: ο δήμος να μεριμνήσει και να απαιτήσει από την ΕΥΔΑΠ ώστε να καθαριστούν τα φρεάτια, τα οποία ανέρχονται στα 1500 σε όλο το εύρος του δήμου Βύρωνα.

Το δίκτυο ομβρίων υδάτων και λυμάτων έχει κατασκευαστεί προφανώς εδώ και πολλά χρόνια, ο καθαρισμός και η συντήρηση του δεν είναι ικανοποιητική και δεν γνωρίζουμε καν εάν οι αγωγοί ομβρίων υδάτων και λυμάτων είναι ενιαίοι.

Το γεγονός ότι τα τελευταία χρόνια πέρασε από τους δήμους στην ΕΥΔΑΠ το σύστημα συντήρησης των αγωγών των ομβρίων υδάτων δεν αναιρεί τους ενδεχόμενους κινδύνους που ελλοχεύουν.

Υπάρχουν δρόμοι, όπως η οδός Βοσπόρου, που στο παρελθόν έχουν δημιουργηθεί προβλήματα, από βροχοπτώσεις. Υπάρχουν σπίτια που έχουν πλημμυρήσει, όπως στην οδό Ηρακλέους και αλλού. Υπάρχουν δρόμοι, που μετατρέπονται σε χείμαρροι απροσπέλαστοι, όπως Νικηφορίδη, Τμώλου, Βοσπόρου, Κεσσαρείας, Ρούμελης, Μ. Μερκούρη, Αναλήψεως, Μεσολογγίου, Κύπρου και άλλοι. Πλημμυρικά συμβάντα έχουμε και στην περιοχή του Καρέα και σε άλλες γειτονιές.

Σύμφωνα με στοιχεία από το αρχείο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας έχουν καταγραφεί στο Βύρωνα από το 2010-2019, συνολικά 19 πλημμυρικά συμβάντα

Οι φωτογραφίες είναι από το Βύρωνα (αρχείο).

Πηγή: Ρωγμή στην Ενημέρωση

sex videos mark woods slowly slid his rod in latinas ass.
jav videos
phim sec granny mature enjoys riding and rimming.