Καλαµαράκια γεµιστά µε ρύζι
Υλικά για 4 άτομα .
Καλαμαράκια μεγάλα 800 gr
Ρύζι κίτρινο 150 gr
Ελαιόλαδο 100 ml
Κρεμμυδάκια φρέσκα 60 gr
Σκόρδο 1
Πιπεριά Φλωρίνης 60 gr
Άνηθος κ.π.
Σταφίδες Κορίνθου 50 gr
Τομάτες ώριμες 100 gr
Κρασί λευκό 100 ml
Φυμέ ψαριού κ.π.
Αλάτι κ.π.
Πιπέρι μαύρο κ.π.
Εκτέλεση .
Καθαρίζουμε τα καλαμαράκια βγάζοντας τα πλοκάμια με το κεφάλι και αφαιρώντας από μέσα την μεμβράνη. Πλένουμε καλά και τα αφήνουμε να στραγγίσουν.
Καθαρίζουμε και πλένουμε τα λαχανικά μας, ψιλοκόβουμε τα κρεμμυδάκια, το σκόρδο και την πιπεριά Φλωρίνης και τσιγαρίζουμε με ελαιόλαδο σε μια πλατιά κατσαρόλα. Ψιλοκόβουμε τα πλοκάμια και τα προσθέτουμε μέσα στην κατσαρόλα.
Προσθέτουμε το ρύζι και τις σταφίδες που έχουμε προηγουμένως ζεματίσει, τον ψιλοκομμένο άνηθο και τις τριμμένες τομάτες. Βάζουμε λίγο νερό και τα καρυκεύματα. Τα αφήνουμε να βράσουν για περίπου 5-7 λεπτά.
Βάζουμε το μείγμα σε μια σακούλα του κορνέ και γεμίζουμε τα καλαμάρια περίπου 2 cm πριν την άκρη τους. Τα πιάνουμε με μια οδοντογλυφίδα και τα βάζουμε μέσα σε μια πλατιά κατσαρόλα μαζί με το κρασί και το ζωμό για να βράσουν.
Μετά από 30 περίπου λεπτά τα βάζουμε στον φούρνο να πάρουν χρώμα για περίπου 15 λεπτά, ύστερα τα κόβουμε σε ροδέλες και τα σερβίρουμε.