Χοιρινή τηγανιά με φέτα, πιπεριές και ρίγανη
μέθοδος μαγειρέματος : ΣΩΤΕ-SAUTE
ΥΛΙΚΑ:
Χοιρινός λαιμός
Σκόρδο
Ξερό κρεμμύδι
Λευκό κρασί
Κόκκινη πιπεριά
Κίτρινη πιπεριά
Ελαιόλαδο
Ρίγανη
Σκληρή φέτα
Πάπρικα καπνιστή γλυκιά
Αλάτι
Πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Κόβουμε το χοιρινό λαιμό σε κύβους 1,5 με 2 εκ.
Σε ένα τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο, σοτάρουμε το ψιλοκομμένο ξερό κρεμμύδι και στη συνέχεια προσθέτουμε τις πιπεριές κομμένες ζουλιέν αφήνοντας να σοταριστούν κι αυτές λίγο.
Αφαιρούμε τα υλικά σε απορροφητικό χαρτί και στο ίδιο τηγάνι προσθέτοντας λίγο ελαιόλαδο, σοτάρουμε αρχικά σε δυνατή φωτιά το χοιρινό (μαριναρισμένο με αλάτι, πιπέρι και πάπρικα) μέχρι να πάρει χρώμα και στη συνέχεια σε χαμηλή φωτιά προσθέτουμε τα σοταρισμένα κρεμμύδια και τις πιπεριές, σβήνουμε με λίγο λευκό κρασί και τελειώνουμε με τριμμένη ρίγανη και σπασμένη φέτα.
________________________________________________________________________
Παπαρδέλες ολικής αλέσεως με κοτόπουλο και σπανάκι
ΥΛΙΚΑ:
400 γρ παπαρδέλες ολικής αλέσεως
300 γρ στήθος κοτόπουλο
1 φρέσκο κρεμμύδι
100γρ σπανάκι
80 γρ ελαιόλαδο
60 ml λευκό κρασί
350 ml ζωμό κοτόπουλου
50 γρ κασέρι τριμμένο
Αλάτι
πιπέρι
βούτυρο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Βράζουμε τις παπαρδέλες σε μια κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό για 6 -7 λεπτά.
Παράλληλα αλατοπιπερώνουμε το στήθος κοτόπουλου, το κόβουμε σε φέτες πάχους 1 εκ. και τις σοτάρουμε με ελαιόλαδο σε αντικολλητικό τηγάνι για 1/2 λεπτό από την κάθε πλευρά.
Προσθέτουμε το φρέσκο κρεμμύδι, σβήνουμε με λευκό κρασί, αφήνουμε να εξατμιστεί και προσθέτουμε το ζωμό.
Αφήνουμε να πάρει μια βράση και προσθέτουμε τις παπαρδέλες. Βράζουμε για 2-3 λεπτά ακόμη, προσθέτουμε τα φύλλα σπανάκι, ανακατεύουμε, και βγάζουμε από τη φωτιά. Προσθέτουμε το κασέρι, λίγο βούτυρο, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.