Αλλαγές στις υπερωρίες: Θα αναπληρώνονται με ρεπό ή πρόσθετη άδεια

blonde lesbians very hot cam show.desi xxx brandi lyons teaches you the meaning of pain.
pornhun
hd porn

Σημαντικές αλλαγές έρχονται στις υπερωρίες με το νέο εργασιακό σχέδιο νόμου του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων που θα κατατεθεί μέσα στον Σεπτέμβριο.

Αλεξάνδρα Κλειδαρά


Ειδικότερα, στο σχέδιο νόμου σε συνδυασμό με την αλλαγή του καθεστώτος των υπερωριών, μέσω της αύξησης και της δήλωσης τους στο πληροφοριακό σύστημα ΕΡΓΑΝΗ ΙΙ σε πραγματικό χρόνο, θα προβλέπεται η προσαρμογή του χρόνου εργασίας στις ανάγκες του εργαζομένου και της επιχείρησης.
Σύμφωνα με πληροφορίες θα δίνεται η δυνατότητα σε εργοδότη και εργαζόμενο να συμφωνούν την «κάλυψη» της υπέρβασης του χρόνου απασχόλησης μιας ημέρας με αντίστοιχη μείωση σε άλλη ημέρα, ρεπό, πρόσθετη άδεια κλπ, κατόπιν αιτήματος του εργαζομένου ή του εργοδότη που ο αντισυμβαλλόμενος μπορεί να αρνηθεί μόνο για σοβαρό λόγο.
Ακόμη εξετάζεται η θεσμοθέτηση αλλαγών και στο βιβλίο αδειών.

Η επιτροπή Πισσαρίδη θέλει να δημιουργήσει ένα ελκυστικό και αρκετά ευέλικτο πλαίσιο στην αγορά εργασίας και ευθυγραμμιστεί με αυτό που υπάρχει στα υπόλοιπα κράτη- μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Μάλιστα, υπάρχει μία πρόσφατη απόφαση από ευρωπαϊκό δικαστήριο η οποία δικαίωσε ισπανική εταιρεία που θέλησε να διατηρήσει μία ευελιξία και στο τρόπο χορήγησης των υπερωριών αλλά και στον τρόπο αποζημίωσής τους.
Με άλλα λόγια, το ευρωπαϊκό δικαστήριο δικαίωσε την εταιρεία αυτή που ήθελε αντί να δώσει εγχρήματη αποζημίωση για τις υπερωρίες που έκαναν οι εργαζόμενοί της να επιλέξει άλλους τρόπους αποζημίωσης, όπως χορήγηση μεγαλύτερου χρόνου άδειας πέραν της κανονικής ή να μειώσει το ωράριο της εργασίας του τις επόμενες μέρες.
Δηλαδή, το ευρωπαϊκό δικαστήριο δικαιολόγησε νομικά την ευελιξία του ωραρίου, της χρήσης και της αποζημίωσης των υπερωριών θεωρώντας την ως δικαίωμα του εργοδότη.
Πάνω σε αυτήν την δικαστική απόφαση, η Επιτροπή Πισσαρίδη θέλει να αλλάξει το καθεστώς των υπερωριών ανεβάζοντας παράλληλα και το πλαφόν των 120 ωρών ανά εξάμηνο.

Μεταξύ άλλων στο σχέδιο νόμου θα καθορίζονται αντικειμενικά κριτήρια για τον προσδιορισμό της έννοιας του διευθυντικού στελέχους που δεν θα δικαιούται υπερωρίες, κάτι που μέχρι σήμερα ερμηνεύεται κατά διαφορετικό τρόπο από κάθε Επιθεώρηση Εργασίας, με αποτέλεσμα όλες οι επιχειρήσεις να κινδυνεύουν ανά πάσα στιγμή με πρόστιμα.
Σε εκκρεμότητα παραμένει η κωδικοποίηση της εργατικής νομοθεσίας, όσον αφορά τις συλλογικές συμβάσεις, τις εργασιακές σχέσεις και τη συνδικαλιστική εκπροσώπηση.

Αλλαγές στον συνδικαλιστικό νόμο. Μεταξύ άλλων εξετάζεται η δημιουργία Εθνικού Μητρώου Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, όπου θα αναρτώνται όλες οι συλλογικές συμβάσεις εργασίας (επιχειρησιακές, κλαδικές και διαιτητικές αποφάσεις) και θα έχει πρόσβαση σε αυτές το σύνολο των εργαζομένων και εργοδοτών της χώρας.
Ακόμη επί τάπητος θα τεθεί η ηλεκτρονική ψηφοφορία των συνδικαλιστών για τη λήψη αποφάσεων, όπως για παράδειγμα η διεξαγωγή απεργίας.
Η νέα διάταξη θα εφαρμοστεί σε συνδυασμό με την ισχύουσα διάταξη που προβλέπει την παρουσία του 50% των οικονομικά ενεργών μελών της πρωτοβάθμιας συνδικαλιστικής οργάνωσης στη γενική συνέλευση, ώστε να τεκμαίρεται απαρτία και να λαμβάνεται έγκυρη απόφαση για απεργία.
Παράλληλα, θα προβλεφθεί η δημιουργία ηλεκτρονικών μητρώων για συνδικαλιστικές οργανώσεις εργαζομένων αλλά και εργοδοτών.

Πηγή: dikaiologitika.gr

sex videos mark woods slowly slid his rod in latinas ass.
jav videos
phim sec granny mature enjoys riding and rimming.