Μεγάλα κύματα στη μεσόγειο

blonde lesbians very hot cam show.desi xxx brandi lyons teaches you the meaning of pain.
pornhun
hd porn

Μέσα στον «χαμό» της κρίσης που περνάμε, όλα τα κόμματα, που υπερψήφισαν την συμφωνία για τον EastMed, την παρουσίασαν και πάλι σαν θρίαμβο της Ελλάδας


Του Δημήτρη Μεσογείου

Πριν από μερικές μέρες, η Ελληνική Βουλή με ευρύτατη πλειοψηφία (Ν.Δ.-ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-ΚΙΝ.ΑΛΛ.-ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ) κύρωσε την συμφωνία μεταξύ Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ-Ιταλίας, για την κατασκευή του αγωγού φυσικού αερίου EastMed, η οποία αποτελεί πλέον νόμο του ελληνικού κράτους. Να επισημάνουμε βέβαια το «μικρό» ψεματάκι: η Ιταλία δεν έχει υπογράψει ακόμα τη Συμφωνία.
Μέσα στον «χαμό» της κρίσης που περνάμε, όλα τα κόμματα, που υπερψήφισαν την συμφωνία για τον EastMed, την παρουσίασαν και πάλι σαν θρίαμβο της Ελλάδας που ενισχύει την ενεργειακή, γεωπολιτική και γεωστρατηγική θέση της χώρας και σαν ένα μήνυμα απέναντι στην τουρκική προκλητικότητα.
Είναι όμως έτσι; Εμείς λέμε ότι δεν είναι έτσι και ότι τον τυχοδιωκτισμό των τελευταίων ελληνικών κυβερνήσεων θα τον πληρώσει η χώρα κι’ ο λαός μας.
Στο 2ο τεύχος της εφημερίδας «Δήμος & Πολιτεία», γράφαμε: «Μόνον οι Η.Π.Α. στηρίζουν την κατασκευή του αγωγού και ταυτόχρονα τις τρεις χώρες – προβλέψιμους και ευπειθείς συμμάχους τους στην περιοχή μας. Κι’ αυτό, όπως όλοι καταλαβαίνουμε, με στόχο:

  • τον αποκλεισμό της Ρωσσίας και του ρώσσικου αερίου,
  • την προώθηση των δικών τους αποκλειστικά συμφερόντων και εταιρειών
  • την γεωπολιτική τους κυριαρχία στην περιοχή της ανατολικής Μεσογείου.

Ίσως να χαρακτηριστήκαμε από ορισμένους αδαείς, εμπαθείς, αναχρονιστικοί, αλλά σε πρόσφατη συνέντευξή του, στο sputniknews.gr, ο αναπληρωτής καθηγητής Γεωπολιτικής Ανάλυσης στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων, Κωνσταντίνος Γρίβας, λέει: «Άποψή μου είναι ότι αυτός ο αγωγός εξυπηρετεί συμφέροντα. Και κυρίως τα αμερικανικά συμφέροντα. Δεν έχει νόημα από οικονομοτεχνικής απόψεως όχι μόνο αυτή τη στιγμή, αλλά και γενικότερα. Εντάσσεται μέσα σε μια ελληνική στρατηγική που δυστυχώς ταυτίζεται με τα αμερικανικά προστάγματα. Το κριτήριο για τη συμμετοχή της Ελλάδας ήταν η εξυπηρέτηση των συμφερόντων των ΗΠΑ. Θα είχε νόημα μόνο αν επρόκειτο για πραγματική συμμαχία και όχι για την εξυπηρέτηση λογικής που σε θέλει προτεκτοράτο των Αμερικανών».
Η στάση αυτή, στάση υποταγής και λογικής προτεκτοράτου είναι βέβαιο και ιστορικά αποδεδειγμένο, ότι οδηγεί σε «ξεπούλημα» των συμφερόντων της χώρας, σε συρρίκνωση των κυριαρχικών της δικαιωμάτων και σε δυσοίωνες περιπέτειες για τον λαό και τη χώρα.
Ισχύει μήπως το δεύτερο επιχείρημα των υπερασπιστών της συμφωνίας περί ισχυρού μηνύματος απέναντι στην τουρκική προκλητικότητα, με την κύρωση της συμφωνίας για τον EastMed στην Ελληνική Βουλή;
Ας δούμε τις πρόσφατες εξελίξεις.

  • Μετά τους «ενδοοικογενειακούς» καβγάδες για τις «απιστίες» της Τουρκίας με τους ρωσσικούς S-400, φαίνεται ότι επέρχεται αποκατάσταση των στρατηγικών σχέσεων Η.Π.Α.-Τουρκίας και συμμετοχή της τελευταίας στο πρόγραμμα των νέων μαχητικών F-35.
  • Ο Γ.Γ. του Ν.Α.Τ.Ο. Γενς Στόλτενμπεργκ (φυσικά με το οκ των Η.Π.Α.) με επίσημες και επαναλαμβανόμενες δηλώσεις, εξέφρασε την στήριξη του Ν.Α.Τ.Ο., του οποίου μέλος είναι η Ελλάδα, στην κυβέρνηση του Φαγιέζ αλ Σάρατζ στην Λιβύη, ο οποίος έχει υπογράψει το γνωστό Τουρκο-Λιβυκό Μνημόνιο, που καταπατά τα κυριαρχικά θαλάσσια δικαιώματα της Ελλάδας στα Δωδεκάνησα και στην Κρήτη, εξαφανίζοντας την ΑΟΖ αυτών των νησιών, ενώ παράλληλα θέτει υπό αίρεση και τον EastMed.
  • Μετά από πολύ καιρό η Τουρκία επαναπροσεγγίζει την Ε.Ε., ορίζοντας ως στρατηγικό της στόχο την ένταξή της στην Ε.Ε., γεγονός που θα κάνει την Ευρώπη παγκόσμιο παίκτη!
  • Ξαναρχίζουν επαφές αναθέρμανσης των σχέσεων της Τουρκίας με το Ισραήλ για την αποκατάσταση διπλωματικών σχέσεων, αλλά και πιθανή υπογραφή Μνημονίου για διακανονισμό της ΑΟΖ (τύπου Λιβύης). Και κατά τους Ισραηλικούς, όλα αυτά διότι υπάρχουν κοινά συμφέροντα στη Συρία και στα ενεργειακά κοιτάσματα της Ανατολικής Μεσογείου.
  • Οι Αμερικανοί προωθούν σχέδιο αξιοποίσης του κυπριακού φυσικού αερίου με επιμερισμό του ανάμεσα σε Ελληνοκύπριους και Τουρκοκύπριους, πριν την επίλυση του Κυπριακού. Με τον τρόπο αυτόν, νομίζω είναι κατανοητό, «καταργείται» η Κυπριακή Δημοκρατία, ουσιαστικά διχοτομείται η Κύπρος και «μπαίνει» στο παιχνίδι η Τουρκία, φυσικά υπό την μπαγκέτα των Η.Π.Α. Κι ο EastMed;
  • Με NAVTEX του τουρκικού πολεμικού ναυτικού προβάλλεται η άποψη πως η Χίος, τα Ψαρά και η Σάμος «παραβιάζουν» το καθεστώς αποστρατικοποίσης της Συνθήκης της Λωζάνης. Βέβαια, το πόση σχέση έχει η ακύρωση ελληνικής στρατιωτικής άσκησης σε Χίο και Σάμο, λόγω κορονοϊού, με την προαναφερθείσα τουρκική NAVTEX, δεν μπορούμε να το ξέρουμε.

Κατόπιν όλων τούτων γίνεται απόλυτα αντιληπτό και κατανοητό, κατά την άποψή μας, ότι η πολιτική των Η.Π.Α. στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, εκμεταλλευόμενη όλα τα αδύνατα και δυνατά σημεία των «πιονιών» της περιοχής, προωθεί δυναμικά τα συμφέροντά τους στον μέχρι θανάτου ανταγωνισμό με Ρωσσία, Κίνα, Ε.Ε.
Το ερώτημα παραμένει οξύ:
Τι κάνουμε εμείς, ως χώρα και ως λαός, για τα δικά μας συμφέροντα και την δική μας ύπαρξη, υπόσταση και αξιοπρέπεια;

sex videos mark woods slowly slid his rod in latinas ass.
jav videos
phim sec granny mature enjoys riding and rimming.