Ισλανδία: Τεράστια επιτυχία η πολιτική εφαρμογή τετραήμερης εργασίας

blonde lesbians very hot cam show.desi xxx brandi lyons teaches you the meaning of pain.
pornhun
hd porn

Οι δοκιμές για τέσσερις ημέρες εργασίας την εβδομάδα χαρακτηρίστηκαν από απόλυτη επιτυχία και πολλοί εργαζόμενοι αποφάσισαν να μειώσουν τις ώρες εργασίας τους, αναφέρει μελέτη για την πιλοτική εφαρμογή του προγράμματος στην Ισλανδία.

Το πρόγραμμα στο οποίο εργαζόμενοι πληρώνονταν με τον ίδιο μισθό, αλλά δούλευαν λιγότερες ώρες πραγματοποιήθηκε στη χώρα από το 2015 έως το 2019 και σύμφωνα με τη μελέτη η παραγωγικότητα έμεινε στα ίδια επίπεδα ή βελτιώθηκε στην πλειονότητα των εργασιακών χώρων.

Αντίστοιχα προγράμματα βρίσκονται σε εξέλιξη αυτή τη στιγμή και σε άλλες χώρες, όπως η Ισπανία και η Νέα Ζηλανδία.

Η δοκιμαστική περίοδος της τετραήμερης εργασίας στην Ισλανδία έγινε υπό την αιγίδα του δημοτικού συμβουλίου του Ρέικιαβικ και, τελικά, σε αυτή συμμετείχαν περισσότεροι από 2.500 εργαζόμενοι, περίπου το 1% του δυναμικού της χώρας.

Πολλοί από αυτούς αποφάσισαν να μειώσουν το ωράριό τους από τις 40 ώρες την εβδομάδα στις 35 ώρες, ενώ συνδικάτα διαπραγματεύτηκαν νέες συμβάσεις, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα αυτή τη στιγμή το 86% του εργατικού δυναμικού της χώρας είτε να έχει αλλάξει το ωράριό του με τον ίδιο μισθό ή να έχει το δικαίωμα να το πράξει.

Η μελέτη καταγράφει ότι οι εργαζόμενοι αισθάνονται λιγότερο στρες, ενώ η υγεία και η ισορροπία της προσωπικής ζωής με την εργασία έχει βελτιωθεί.

Ο Γουίλ Στόνγκ, διευθυντής της μελέτης δήλωσε ότι «αυτή η έρευνα καταγράφει ότι η μεγαλύτερη μελέτη παγκοσμίως για μικρότερη εργασιακή εβδομάδα στον δημόσιο τομέα ήταν μια μεγάλη επιτυχία. Δείχνει ότι ο δημόσιος τομέας μπορεί να βρεθεί στην πρωτοπορία αναφορικά με το ωράριο και υπάρχουν μαθήματα από τα οποία μπορούν να διδαχθούν και άλλες κυβερνήσεις».

Από την πλευρά του ο ερευνητής του Ινστιτούτου Alda, Γκούντμουντουρ Χάραλντσον σημειώνει στο BBC «το ισλανδικό ταξίδι μας δείχνει πως όχι μόνο είναι εφικτές οι λιγότερες ώρες εργασίας στο σύγχρονο περιβάλλον, αλλά ότι η προοδευτική αλλαγή είναι πιθανή».

Η Ισπανία ήδη έχει ξεκινήσει πιλοτικά το πρόγραμμα της τετραήμερης εργασίας, υπό το βάρος και της πανδημίας ,ενώ η εταιρεία Unilever δίνει τη δυνατότητα στους εργαζόμενούς της στη Νέα Ζηλανδία να μειώσουν το ωράριό τους κατά 20% χωρίς να αλλάξει ο μισθός τους.

Την ίδια στιγμή, τον περασμένο μήνα, μια έκθεση που παρουσίασε η βρετανική πλατφόρμα «Εβδομάδα τεσσάρων ημερών» κατέγραψε ότι το μειωμένο ωράριο θα έχει θετική επίδραση στη μείωση της ρύπανσης στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Πηγή:efsyn.gr

sex videos mark woods slowly slid his rod in latinas ass.
jav videos
phim sec granny mature enjoys riding and rimming.