Στο προσκήνιο ξανά η επισιτιστική κρίση: Τι σημαίνει η κατάρρευση της συμφωνίας για τα σιτηρά

blonde lesbians very hot cam show.desi xxx brandi lyons teaches you the meaning of pain.
pornhun
hd porn

Μία νέα επισιτιστική κρίση ελλοχεύει μετά την υπαναχώρηση της Ρωσίας από τη συμφωνία για τη μεταφορά σιτηρών, έπειτα από τις επιθέσεις σε πλοία του ρωσικού στόλου στην Κριμαία. Η συμφωνία η οποία είχε επιτευχθεί στα τέλη Ιουλίου, αποσκοπούσε στην αποφυγή της πείνας και την αποκλιμάκωση του κόστους των τροφίμων.

Ως αποτέλεσμα της συμφωνίας, διοχετεύθηκαν κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού τουλάχιστον 9 εκατ. τόνοι καλαμποκιού, σιταριού και προϊόντων ηλιόσπορου, κανόλα και σόγιας, δίνοντας ανάσα στις τιμές τροφίμων παγκοσμίως.

Ωστόσο, ενόψει της λήξης της συμφωνίας στις 19 Νοεμβρίου, η Ρωσία είχε εκφράσει επανειλημμένως ότι υπήρχαν σοβαρά προβλήματα. Μάλιστα, ο ίδιος ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν υποστήριξε ότι τα σιτηρά δεν φτάνουν στις φτωχότερες χώρες.

Σύμφωνα με στοιχεία των Ηνωμένων Εθνών, οι πλούσιες χώρες και ιδίως η Ισπανία, έλαβαν τουλάχιστον το 50% του όγκου των εξαγωγών. Οι χώρες με μεσαίο κατά κεφαλήν εισόδημα, μεταξύ αυτών η Τουρκία και η Κίνα, παρέλαβαν περίπου το ένα τέταρτο του συνόλου, ενώ οι υπόλοιπες και οι φτωχές χώρες όπως η Αίγυπτος και η Αιθιοπία πήραν κάτι περισσότερο από το ένα πέμπτο.

Από την πλευρά τους τα Ηνωμένα Έθνη δεν είχαν δεσμευτεί να στέλνουν τα σιτηρά απευθείας στις φτωχότερες χώρες. Αντιθέτως, ο στόχος ήταν να μειωθούν οι τιμές, ώστε να γίνουν τα προϊόντα πιο προσιτά στις φτωχές χώρες.

Τρομοκρατία της πείνας

Πλέον, η αποχώρηση της Ρωσίας από τη συμφωνία δίνει μία νέα χροιά στον πόλεμο, απειλώντας να ενισχύσει την επισιτιστική κρίση.

Σύμφωνα με πρόσφατη ανάλυση της υπηρεσίας τροφίμων του ΟΗΕ, ο αριθμός των ατόμων που αντιμετωπίζει οξεία επισιτιστική ανασφάλεια έχει αυξηθεί κατά δυόμισι φορές σε σχέση με την περίοδο πριν το ξέσπασμα της πανδημίας. Αυτός ο αριθμός μπορεί να φτάσει μέχρι και τα 345 εκατ. άτομα, ενώ μόνο από την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία, το αυξανόμενο κόστος των τροφίμων, των καυσίμων και των λιπασμάτων έχει οδηγήσει 70 εκατομμύρια ανθρώπους πιο κοντά στην πείνα.

Μάλιστα, ο Ντέιβιντ Μπίζλι, εκτελεστικός διευθυντής του Παγκόσμιου Επισιτιστικού Προγράμματος του ΟΗΕ, είχε δηλώσει τον Σεπτέμβριο ότι ακόμη και με τη συμφωνία για τα σιτηρά υπάρχει φέτος πραγματικός και τρομακτικός κίνδυνος εμφάνισης πολλών λιμών σε διάφορα σημεία, ενώ προειδοποίησε πως του χρόνου, οι ανατιμήσεις στα τρόφιμα ενδέχεται να προκαλέσουν προβλήματα στην επάρκεια τροφίμων.

Πηγή: msn.com

sex videos mark woods slowly slid his rod in latinas ass.
jav videos
phim sec granny mature enjoys riding and rimming.