Μόνο ο λαός με τους αγώνες και με την ψήφο του μπορεί να φράξει το δρόμο στην νεοφιλελεύθερη Ν.Δ.

blonde lesbians very hot cam show.desi xxx brandi lyons teaches you the meaning of pain.
pornhun
hd porn

Γράφει ο Χρήστος Παναγιωτόπουλος*

Μόνο ο λαός με τους αγώνες και με την ψήφο του μπορεί να φράξει το δρόμο στην νεοφιλελεύθερη Ν.Δ.

Να της στερήσει την αυτοδυναμία και την παντοδυναμία

«ΤΩΡΑ ο προοδευτικός κόσμος μπορεί και με την ψήφο του, στέλνοντας περισσότερα (2&3 κόμματα στην βουλή) προοδευτικά, ριζοσπαστικά και να μπει φραγμός στην αυτοδυναμία και κυρίως στην κοινοβουλευτική παντοδυναμία του καθεστώτος του Κυριάκου Μητσοτάκη»

Ο κόσμος της εργασίας μπορεί να κερδίσει χρόνο και να οργανώσει την αντεπίθεση του ενάντια στις αντεργατικές, αντιλαϊκές πολιτικές, όποια κυβέρνηση και αν τις εφαρμόζει.

Στις κάλπες που θα στηθούν στις 25 Ιουνίου σε όλη την Ελλάδα η νεοφιλελεύθερη Νέα Δημοκρατία προσέρχεται με τον αέρα της νίκης των εκλογών τις 21ης Μάιου.

Σύμφωνα με τα εκλογικά αποτελέσματα κατεγράφη μια πολιτική διχοτόμηση του εκλογικού σώματος στη βάση και ταξικών χαρακτηριστικών. Το 60,9% του εκλογικού σώματος που συμμετείχε χωρίστηκε σχεδόν στα δυο.

Ας δούμε κατ’ αρχάς την συνολική εικόνα όπως προκύπτει:

  • Η ΝΔ αύξησε τα ποσοστά της κατά 152.300 ψήφους (πάντα σε σχέση με τις εκλογές του 2019)
  • ΤΟ ΚΚΕ αύξησε τα ποσοστά του κατά 126.174 ψήφους
  • ΤΟ ΠΑΣΟΚ αύξησε τα ποσοστά του κατά 217.763 ψήφους
  • Η Ελληνική Λύση αύξησε τα ποσοστά της κατά 53.045 ψήφους
  • Η Πλεύση Ελευθερίας αύξησε τα ποσοστά της κατά 87.261 ψήφους
  • Το ακροδεξιό – παραεκκλησιαστικό κόμμα Νίκη (με υποψήφια την ανιψιά του Αγίου Παΐσιου) έλαβε 172.000 ψήφους και ποσοστό 2,92%
  • Το ΜΕΡΑ25 μείωσε τα ποσοστά του κατά 40.000 ψήφους
  • Ο ΣΥΡΙΖΑ μείωσε τα ποσοστά του κατά 598.503 ψήφους

Σ’ αυτές τις εκλογές ψήφισαν 300.000 περισσότεροι από το 2019, (η συμμετοχή έφτασε το 60,92%) ενώ οι εγγεγραμμένοι μειώθηκαν ελαφρώς. Η αποχή μειώθηκε κατά 3%.

Ένα πρώτο λοιπόν συμπέρασμα που προκύπτει και μόνο από τη σύγκριση των αποτελεσμάτων μεταξύ του 2019 και του 2023 είναι ότι το δεξιό και ακροδεξιό μπλοκ (ως ενιαίος χώρος) αύξησε την επιρροή του στην ελληνική κοινωνία, ξεπερνώντας το 52%, ενώ το 2019 έφτανε στο 47,3%.

Το άλλο 48% ψήφισε κόντρα στη Ν.Δ. και την ακροδεξιά, χωρίς να είναι όλο αυτό με ενιαία πολιτικά ιδεολογικά ταξικά χαρακτηριστικά. Ανάμεσα σε αυτό το ποσοστό είναι και ένα 16% που δεν επέλεξε κανένα από τα πέντε κοινοβουλευτικά κόμματα. Ενώ 158.016 πολίτες επέλεξαν το άκυρο και λευκό ψηφοδέλτιο.

Η ενίσχυση της ΝΔ πατάει σε οικονομικές και κοινωνικές αλλαγές που συνέβησαν από το 2015 έως και σήμερα και ειδικότερα στη σταθεροποίηση έστω και προσωρινά του συστήματος. Φαίνεται πως τα νεοφιλελεύθερα προτάγματα έχουν διεισδύσει και στους λεγόμενους προοδευτικούς πολίτες ή τον περίφημο «μεσαίο χώρο», ιδιαίτερα μετά την διακυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και την πρόσδεση της ηγεσίας του στο αστικό μπλοκ εξουσίας.

Σχετίζεται με την υποχώρηση των εργατικών και κοινωνικών αγώνων όλα τα προηγούμενα χρονιά, η οποία συνεχίζεται, ενώ υπάρχουν και κάποιες εξαιρέσεις, καθώς και με την ήττα στρατηγικού χαρακτήρα των ιδεών της κομουνιστικής αριστεράς, παρά την εκλογική ενίσχυση όλων των κομμάτων και κυρίως του ΚΚΕ.

Στο Βύρωνα οι Εγγεγραμμένοι είναι 43.684 πολίτες. Αυτοι/ες που προσήλθαν και ψήφισαν στις κάλπες 28.507, ενώ 741 πολίτες επέλεξαν ρίξουν: άκυρα 516 και λευκά 225 ψηφοδέλτια.

Την Ν.Δ επέλεξαν 36,57 %  10.154 πολίτες, το ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ 23,82 % 6.615, το ΚΚΕ 11,99 % 3.328, το ΠΑΣΟΚ 7,76% 2.155, το ΜέΡΑ25-ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΡΗΞΗ 3,70%  1.026, την ΠΛΕΥΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ 3,29% 913,  την Ελληνική Λύση 3,04%  845. Ενώ ένα 17,5% των συμπολιτών μας επέλεξαν κόμματα που δεν μπήκαν στην βουλή.

Το εκλογικό σύστημα που είχε ψηφίσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και έγιναν οι εκλογές στις 21ης Μάϊου 2023, ήταν αναλογικότερο, από τα προηγούμενα συστήματα της ενισχυμένης αναλογικής, δεν ήταν όμως απλή ανόθευτη αναλογική που είναι το μόνο σύστημα που αποτυπώνει σε έδρες στη βουλή την πραγματική βούληση των πολίτων στο σύνολο της επικράτειας, που διασφαλίζει την ισότητα της ψήφου των πολίτων. Στις πρόσφατες εκλογές με το εκλογικό σύστημα του ΣΥΡΙΖΑ με το πλαφόν του 3% απέκλεισε τρία κόμματα να μπουν στην βουλή. Στο ποσοστό 16% που έμεινε εκτός βουλής αναλογούσαν 48 έδρες. Τις οποίες πήραν τα πέντε κόμματα που μπήκαν στην βουλή, εκ των οποίων τις 22 έδρες επωφελήθηκε η Ν.Δ.

«Εκλογές απλής αναλογικής έχουμε να ζήσουμε στην Ελλάδα από τις αρχές δεκαετίας του ’50. Το πλησιέστερο εκλογικό σύστημα στην απλή αναλογική ήταν αυτό που είχε χρησιμοποιηθεί στις εκλογές του ‘89 -’90.

Μετά τις πρόσφατες εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ ξορκίζει το αναλογικότερο σύστημα που έγιναν οι εκλογές, θεωρώντας ότι αυτό ευθύνεται για την μεγάλη εκλογική του ήττα. Όλα πλέον τα κόμματα του αστικού μπλοκ εξουσίας συμφωνούν σε εκλογικά καλπονοθευτηκά συστήματα, που διαστρεβλώνουν την εκλογική βούληση του λαού. Η ηγεσία του ΚΚΕ κάνει πως δεν καταλαβαίνει, αρέσκεται μόνο και μόνο στη δική του ενίσχυση , το «μοναστήρι» νάνε καλά! Όσο για το λαό …..ας ενισχύσει το κόμμα.

Τώρα βρισκόμαστε μπροστά σε ένα νέο τοπίο.

Μας αφήνουν αδιάφορες οι αλλαγές και οι μετατοπίσεις στο αστικό μπλοκ;

Μας είναι αδιάφορη η παντοδυναμία της ΝΔ;

Μας είναι αδιάφορο το αστικό κοινοβούλιο και οι συσχετισμοί εντός του;

Νομίζω πως όχι.

 Οι εκλογές στις 25 Ιουνίου θα γίνουν με το σύστημα ενισχυμένης αναλογικής που έχει ψηφίσει η Ν.Δ. το οποίο έχει νέα αντιδημοκρατικά και καλπονοθευτικά χαρακτηριστικά με κλιμακούμενο μπόνους που φτάνει τις 50 έδρες. Όταν το πρώτο κόμμα περάσει το 25% παίρνει 20 έδρες μπόνους. Από εκεί και μετά παίρνει ανά μισό % μία έδρα. Για να πάρει το πρώτο κόμμα το μπόνους των 50 εδρών, πρέπει να πάρει 40%. Όσο χαμηλώνει το ποσοστό, τόσο μειώνεται και το μπόνους. Για την ΝΔ είναι κρίσιμο πόσα κόμματα θα μπουν τελικά στη βουλή στις εκλογές της 25ης Ιουνίου.

Για να ανακοπεί η νεοφιλελεύθερη επέλαση της Ν.Δ, χρειάζεται ο κάθε προοδευτικός δημοκρατικός πολίτης να συμβάλει με τη ψήφο του και στη συνέχεια με τους αγώνες του.

Να μην επιτρέψουμε στην νεοφιλελεύθερη Ν.Δ. που επιδιώκει να γίνει αντιδραστικότερο ταξικό καθεστώς να γίνει αυτοδύναμη κυβέρνηση γιατί θα φέρει χειρότερες ημέρες για το λαό και τη νεολαία. Θέλει να επιβάλει θεσμικές αντιδραστικές ανατροπές στο Σύνταγμα και να ξηλώσει ό,τι ελάχιστο, ως κοινωνικό αγαθό έχει απομείνει στη κοινωνία μας. Θα δέσει τη χώρα ακόμα περισσότερο στο άρμα των ιμπεριαλιστικών και οικονομικών κέντρων.

Ο λαός και η νεολαία με την ψήφο τους μπορούν να μπουν φραγμός στην νεοφιλελεύθερη αντιλαϊκή επέλαση της Ν.Δ. Η τελική έκβαση θα καθοριστεί με την ψήφο τους και στη συνέχεια με τους αγώνες τους.

Να στείλει μήνυμα στις ηγεσίες των κομμάτων της αντιπολίτευσης, που θεωρούν δεδομένη την εκλογική παντοδυναμία της Ν.Δ., ότι όλα δεν έχουν τελειώσει. Η Ν.Δ. και η αντιδραστική ταξική πολιτική της μπορεί να ανατραπεί!

ΤΩΡΑ ο προοδευτικός κόσμος μπορεί και με την ψήφο του, στέλνοντας περισσότερα προοδευτικά, ριζοσπαστικά κόμματα στην βουλή, να μπει φραγμός στην αυτοδυναμία και κυρίως στην κοινοβουλευτική παντοδυναμία του καθεστώτος του Κυριάκου Μητσοτάκη.

******

Η διακυβέρνηση από την Ν.Δ. 2019-2023 έδειξε ότι η τετραετία της ΝΔ έχει επιφέρει μία πολιτική διχοτόμηση του εκλογικού σώματος στη βάση και ταξικών χαρακτηριστικών.

Συγκεκριμένα, ένα πλειοψηφικό κομμάτι της ανώτερης, μεσαίας τάξης και μικροί επαγγελματίες θεωρεί πως η οικονομική του κατάσταση βελτιώθηκε κατά την τετραετία Μητσοτάκη, επιδοκιμάζει τη διακυβέρνηση της ΝΔ και προφανώς αποτελεί το μεγαλύτερο μέρος του κόσμου που την ψήφισε. Την ψήφισε και ένα μεγάλο κομμάτι νεολαίας ίσως για πρώτη φορά.

Αντίθετα, τμήματα των μικρομεσαίων, της εργατικής τάξης και του αγροτικού κόσμου θεωρεί πως η οικονομική του κατάσταση επιδεινώθηκε επί ΝΔ, αποδοκιμάζει τη διακυβέρνησή της και έριξε μαύρο στο κυβερνών κόμμα. Η ψήφος απόρριψης της οικονομικής πολιτικής της ΝΔ μοιράστηκε ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ, το ΚΚΕ την Ελληνική Λύση, και άλλα μικρότερα κόμματα.

Η νίκη της Ν.Δ φαντάζει μεγάλη γιατί είναι εκκωφαντική η κατρακύλα του ΣΥΡΙΖΑ που ο λαός τον τιμώρησε αναδρομικά κυρίως για την διακυβέρνηση του 2015-19 αλλά και για την ανεμική του αντιπολίτευση στη κυβέρνηση της Ν.Δ.

Ο λαός που δεν ψήφισε Ν.Δ. προσδοκά στην έκπληξη που θα ανατρέψει τις προβλέψεις των δημοσκόπων και θα της στερήσει την αυτοδυναμία, είτε την παντοδυναμία.

Ο λαός μπορεί να σώσει το λαό (εδώ θα συμφωνήσω με το σύνθημα του ΚΚΕ) και να φράξει το δρόμο σε μια δεύτερη τετραετία Μητσοτάκη. Να κάνει την  έκπληξη, και να επιλέξει οποίο κόμμα θέλει από το φάσμα της προοδευτικής, δημοκρατικής και κομμουνιστικής αντιπολίτευσης. Να ψηφίσει με γνώμονα να μπουν στην βουλή και άλλα επιπλέον 2, 3, κόμματα του προοδευτικού ριζοσπαστικού χώρου γιατί τότε μόνο ακυρώνεται στην πράξη η ενισχυμένη αναλογική του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Την επόμενη ημέρα αν η κυβέρνηση Μητσοτάκη είναι παντοδύναμη 8α ξεθεμελιώσουν από το Σύνταγμα ότι έχει απομείνει

Το βράδυ των εκλογών της 21ης Μαΐου και με την ανακοίνωση των πρώτων αποτελεσμάτων Επικρατείας που έδειχναν την πλήρη νίκη της ΝΔ και την κατάρρευση του ΣΥΡΙΖΑ, οι ακροδεξιοί της ΝΔ δεν έκρυβαν την χαρά τους και τα δόντια τους

Ο πρ. Υπουργός Μάκης Βορίδης δε μάσησε τα λόγια του. Είπε συγκεκριμένα:

«Αυτά τα αποτελέσματα κάτι μας δείχνουν για τα Πανεπιστήμια, κάτι μας δείχνουν για τη Μεταναστευτική πολιτική, κάτι μας δείχνουν για την αντιεγκληματική πολιτική, κάτι μας δείχνουν για τους φόρους κλπ. κλπ.»

Την ίδια σχεδόν ώρα ο Άδωνις Γεωργιάδης ζητούσε από τους πολίτες όχι μόνο να υπερψηφίσουν τη ΝΔ στις δεύτερες εκλογές στις 25/6 ώστε να κυβερνήσει αυτοδύναμη, αλλά να την προικίσουν με 180 βουλευτές ώστε να προχωρήσει μόνη της σε Αναθεώρηση του Συντάγματος!!!

Με το 40,79% που έλαβε η ΝΔ (από 39,85 στις εκλογές του 2019) θεωρούν ότι έχουν την πλήρη πολιτική ηγεμονία ώστε να ξεθεμελιώσουν πλήρως τα όποια απομεινάρια κοινωνικού κράτους και συλλογικών δικαιωμάτων που διασφαλίζει έστω κουτσουρεμένα το ισχύον Σύνταγμα.

Ήρθε η ώρα για αυτούς και την Ν.Δ να συνταγματοποιηθεί η νεοφιλελεύθερη ιδεολογία και να καταργηθεί κάθε κατοχυρωμένο συνταγματικό δικαίωμα που έχει απομείνει, στα πλαίσια της αστικής δημοκρατίας, με τους αγώνες του ελληνικού λαού. Να ξεθεμελιώσουν και να ιδιωτικοποιήσουν όλα τα κοινωνικά αγαθά.

Εάν η κυβέρνηση Μητσοτάκη εκλεγεί αυτοδύναμη η πολιτική σε βάρος των αδύναμων θα κλιμακωθεί

Η κυβέρνηση της Ν.Δ. στο διάστημα 2020-22 –για πρώτη και τελευταία φορά – λόγω της πανδημίας- είχε τη δυνατότητα και τη στήριξη από την Ε.Ε. να εφαρμόσει επεκτατικές δημοσιονομικές πολιτικές.

Με δεύτερη θητεία Μητσοτάκη θα επιβάλει μια ξεκάθαρα ταξική πολιτική σε βάρος των αδύναμων.

Η λιτότητα και η ακρίβεια θα τραβούν την ανηφόρα με την παραμονή του ΦΠΑ στην κατανάλωση και του ΕΦΚ στα υγρά καύσιμα στα υψηλά επίπεδα που μας έμειναν κληρονομιά από τα χρόνια των μνημονίων και επιβαρύνουν πολύ περισσότερο τα χαμηλότερα εισοδηματικά στρώματα, που δαπανούν αναλογικά μεγαλύτερο τμήμα του εισοδήματός τους στα τρόφιμα και τα είδη πρώτης ανάγκης.

Όσα υπόσχεται δήθεν υπέρ των αδυνάτων ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η Ν.Δ. στο βάθος του 2027 είναι κενό γράμμα και αυτό γιατί από το 2023 γυρνάμε στον κανόνα των περιοριστικών πολιτικών και βάσει του Προγράμματος Σταθερότητας από το 2024 θα πρέπει να επιστρέψουμε ξανά στα πρωτογενή πλεονάσματα της τάξης του 2% ετησίως – να εφαρμόσουμε δηλαδή λιτότητα.

Στόχος τους να μειωθεί το εργατικό κόστος, οι ασφαλιστικές εργοδοτικές εισφορές, προς όφελος των επιχειρηματικών κερδών.

Παραμονή των μισθών και συντάξεων στα χαμηλά

Το 2022 η Ελλάδα ήταν τρίτη από το τέλος στην ΕΕ των 27 όσον αφορά το κατά κεφαλήν ΑΕΠ σε μονάδες αγοραστικής δύναμης και στο 68% του μέσου κοινοτικού. Κατά την τελευταία διετία οι ελληνικοί χαμηλοί μισθοί διαβρώθηκαν περαιτέρω από τον υψηλό πληθωρισμό, όπως έδειξε η έκθεση του ΟΟΣΑ που δημοσιεύτηκε πριν από την έναρξη της προεκλογικής περιόδου, στην Ελλάδα, παρά την αύξηση του μέσου ονομαστικού μισθού κατά 1,7%, ο πραγματικός μέσος μισθός μειώθηκε το 2022 κατά 7,4%. Οι δυο χαμηλές αυξήσεις και μόνο στον κατώτατο μισθό που έκανε η κυβέρνηση Μητσοτάκη καθώς και η η αύξηση 7.7% στη σύνταξη μόνο το 2023 καθώς και το βοήθημα σε όσους έχουν προσωπική διαφορά εξανεμίζονται από την ακρίβεια και το κόστος ζωής. Ο μισθός και η σύνταξη φτάνουν μόνο τις πρώτες 15-20 ημέρες του μήνα.

Επί τέσσερα χρόνια η ΝΔ μάς έδειξε με όλους τους τρόπους ότι μισεί τα εργατικά δικαιώματα και τους αγώνες των εργαζομένων.

Ψήφισε το νόμο Χατζηδάκη για να βάζει όλο και περισσότερα εμπόδια στην συνδικαλιστική δράση και την απεργία, προς όφελος ποιανού άραγε; των εργαζομένων;

Η ΝΔ έχει κάνει την αγορά εργασίας, τα μεροκάματα και το κόστος ζωής τόσο δυσμενή για τους εργαζόμενους που τα νέα παιδιά συνεχίζουν να φεύγουν στο εξωτερικό αναζητώντας μια καλύτερη ζωή.

Η κυβέρνηση της ΝΔ πριν από λίγο καιρό έδωσε επίσης το πράσινο φως για την είσοδο 168.000 εργαζομένων από τρίτες χώρες να δουλέψουν για 25 ευρώ τη μέρα, ώστε να καλύψει τις κενές θέσεις εργασίας εποχικού χαρακτήρα στον πρωτογενή τομέα και τον τουρισμό.

Μέσα σ’ αυτήν τη ζοφερή κατάσταση η ελπίδα βρίσκεται στην συλλογική αντίσταση, στην οργάνωση στους χώρους εργασίας μέσα στα συνδικάτα, στις γειτονιές σε παλιές και νέες συλλογικότητες και μορφές αγώνα. Στην ανασύνταξη των εργατικών και κοινωνικών κινημάτων και στην ανάπτυξη πραγματικών αγώνων που θα δημιουργούν ρωγμές στις αντιδραστικές πολιτικές και θα ανοίγουν δρόμο για νέες κατακτήσεις. Για να καταργηθούν οι αντεργατικοί νόμοι που βάζουν πρόσθετα εμπόδια στην πάλη των εργαζομένων, να επανέλθουν οι συλλογικές συμβάσεις, οι τριετίες, να αυξηθεί το εισόδημα του κόσμου της μισθωτής εργασίας, των συνταξιούχων, των αυτοαπασχολούμενων. Να δημιουργηθούν νέες θέσεις σταθερής απασχόλησης των εργαζομένων με πλήρη δικαιώματα και αξιοπρεπή μισθό, να περιοριστεί η μερική και η εκ περιτροπής απασχόληση.

Να απαιτήσουμε επιτέλους αναδιανομή του πλούτου υπέρ των αδυνάτων, να μην γινόμαστε οι φτωχοί ακόμα φτωχότεροι. Ο Πτωχευτικός Κώδικας που έφερε η Νέα Δημοκρατία το 2020 έδωσε το πεπόνι και το μαχαίρι στα funds και στις τράπεζες, καταργώντας τη δικαστική προστασία των δανειοληπτών και την προστασία της πρώτης κατοικίας. Κανένα σπίτι στα χεριά τραπεζίτη. Κοινωνική πρώτη κατοικία και φτηνά ενοίκια για το λαό και τη νεολαία. Να περιοριστούν τα προνόμια και οι παχυλοί μισθοί του πολιτικού προσωπικού, Μέλη κυβέρνησης, Βουλευτές, ευρωβουλευτές, «γκόλντεν μπόυς» ανεξάρτητων αρχών, σύμβουλοι υπουργείων, χρηματοδοτήσεις κοινοβουλευτικών κομμάτων κλπ.

*Παναγιωτόπουλος Χρήστος

Πρώην Πρόεδρος Σωματείου Εργαζομένων Δήμου Βύρωνα

sex videos mark woods slowly slid his rod in latinas ass.
jav videos
phim sec granny mature enjoys riding and rimming.