Καθαριότητα για μια καλύτερη καθημερινή ζωή!

blonde lesbians very hot cam show.desi xxx brandi lyons teaches you the meaning of pain.
pornhun
hd porn

Γράφει ο Χρήστος Παναγιωτόπουλος*

Σκέψεις που μπορούν να αξιοποιηθούν, ώστε να έχουμε μια καλύτερη καθημερινή ζωή στην πόλη που ζούμε

Με καθυστέρηση χρόνων η δημοτική αρχή Κατωπόδη το τελευταίο χρόνο με το βλέμμα στις δημοτικές εκλογές- τοποθετεί  υπόγειους  κάδους  απορριμμάτων, σε διάφορα σημεία της πόλης.  Η ιδέα των υπόγειων κάδων για σύμμικτα απορρίμματα και ανακυκλώσιμα υλικά με διαλογή στην πηγή είχε προταθεί από το Σωματείο Εργαζομένων από το 2001.

Το 2008 -και ενώ προηγήθηκαν κινητοποιήσεις των εργαζομένων ενάντια στην απόφαση του δημοτικού συμβουλίου που σχεδίαζε τη συμμετοχή του δήμου στην εταιρεία ΕΕΑΑ Α.Ε. – ξεκίνησε μετά από πρόταση του σωματείου η τοποθέτηση κάδων στην πόλη για τη συλλογή τεσσάρων υλικών χαρτί, αλουμίνιο, πλαστικό, γυαλί σε ξεχωριστούς κάδους, την λεγόμενη διαλογή στην πηγή.

Η τότε δημοτική αρχή με δήμαρχο τον Νίκο Χαρδαλιά αναγκάστηκε κάτω από τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων και την επεξεργασμένη πρόταση του σωματείου, σε αναδίπλωση και δεν εντάχθηκε στο λεγόμενο σύστημα των μπλε κάδων,(ΕΕΑΑ Α.Ε) όπου συλλέγονται σύμμικτα απορρίμματα και στη συνέχεια πηγαίνουν για διαλογή.

Η πρόταση της τότε δημοτικής αρχής παρουσιάστηκε στις 17 Νοεμβρίου του 2008 στα «ΑΣΤΡΑ» από τον δήμαρχο  Χαρδαλιά.

Δημιουργήθηκαν αρχικά 36 σημεία -στάσεις-ανακύκλωσης, με τοποθέτηση κάδων για τη συλλογή τεσσάρων  ξεχωριστών  υλικών.

Το δημοτικό σύστημα της ανακύκλωσης με διαλογή στην πηγή στηρίχθηκε  από τους  πολίτες αφού ανταποκρίθηκαν σταδιακά όλο και περισσότερο και  ρίχνουν  στους κάδους ανακύκλωσης τα ανακυκλώσιμα υλικά.  Η διοίκηση Χαρδαλιά τοποθέτησε και υπόγειους κάδους (μορφή πηγαδιού) συλλογής απορριμμάτων. Ένα σύστημα που για διάφορους λόγους δεν πέτυχε.

Το 2015 όταν και ανέλαβε την διοίκηση του Δήμου η δημοτική αρχή Κατωπόδη,  από τις πρώτες επιδιώξεις της, δεν ήταν η ενίσχυση και αναβάθμιση του  δημοτικού δημόσιου συστήματος ανακύκλωσης με διαλογή στην πηγή, αλλά να εντάξει το δήμο Βύρωνα στο «αμαρτωλό» καθεστώς της ΕΕΑΑ Α.Ε.

Το σχέδιο της αυτό έμεινε στα χαρτιά χάρεις στη σθεναρή αντίσταση του σωματείου και των εργαζομένων  και υποστήριξη  παρατάξεων της δημοτικής αντιπολίτευσης.

Το σωματείο από το 2001, οργάνωσε ημερίδες, κατέθεσε προτάσεις για την διαχείριση της καθαριότητας στην πόλη, για το σταθμό μεταφόρτωσης που συνεχίζει να λειτουργεί στην καρδιά του βουνού- Υμηττού, ανάδειξε το θέμα της ανακύκλωσης του Δήμου Βύρωνα ακόμα και στη Βουλή με επερώτηση της κα Σακοράφα από το ΜέΡΑ25,  και παρέμβαση του ΚΚΕ, απαιτώντας ο Δήμος Βύρωνα να χρηματοδοτείται από τον κρατικό ΕΟΑΝ για να ανακυκλώσιμα υλικά που συγκεντρώνει.

 Από τότε πέρασαν αρκετά χρόνια.

Η σημερινή δημοτική αρχή συμπλήρωσε εννέα χρόνια  στο τιμόνι του Δήμου.

Τα δημοτικά τέλη που πληρώνουν οι κάτοικοι της πόλης παραμένουν πανάκριβα και πολλές φορές όπως και στο παρελθόν  μέρος των χρημάτων αυτών διατέθηκαν  για την κάλυψη άλλων αναγκών του δήμου.

Η τεχνολογία αλλάζει και εξελίσσεται στη διαχείριση των απορριμμάτων και θα μπορούσε να έχει αξιοποιηθεί για καλύτερη καθαριότητα στην πόλη, καλύτερες συνθήκες εργασίας για τους εργαζομένους και τη μείωση των δημοτικών τελών.

Δυστυχώς όμως. Η δημοτική αρχή, όλα αυτά τα χρόνια έδειξε να υστερεί και στο θέμα της σύγχρονης αντίληψης και οργάνωσης της υπηρεσίας καθαριότητας, με σύγχρονα μέσα.  Όχι  μόνο βαδίζει σαν τη χελώνα, δεν παρακολουθεί τις εξελίξεις της τεχνολογίας στη διαχείριση  των απορριμμάτων, αλλά  αναθέτει σε ιδιώτες, να τοποθετούν κάδους για την συλλογή ρούχων, καμένων λαδιών κ.λπ.

Πρωτοβουλίες που παίρνει ακόμα και  όταν έχουν κάτι το θετικό, γίνονται με καθυστέρηση χρόνων και είναι ενταγμένες στον προεκλογικό σχεδιασμό προς άγρα ψήφων. Πρόσφατα υπέγραψε ο δήμος Βύρωνα με το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, σύμβαση που αφορά στην επέκταση του προγράμματος ανακύκλωσης, δημιουργώντας  130 νέες  στάσεις  ανακύκλωσης, μέσω του Προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης».

Όταν  για παράδειγμα σε άλλους δήμους στην Αττική τοποθετούνται έξυπνοι υπόγειοι κάδοι με αισθητήρα, στο Δήμο Βύρωνα με καθυστέρηση χρόνων τοποθετούνται υπόγειοι κάδοι. Μέχρι στιγμής στις γειτονιές της πόλης μας έχουν εγκατασταθεί συνολικά 29 υπόγεια συστήματα που περιλαμβάνουν 72 μεγάλους κάδους, αλλά προηγουμένης τεχνολογίας χωρίς αισθητήρα.

Τι είναι ο αισθητήρας στον κάδο απορριμμάτων

Ο αισθητήρας παρακολουθεί το επίπεδο πληρότητας του κάδου και στέλνει μήνυμα σε φορτηγό περισυλλογής ότι χρειάζονται άδειασμα.

Με αισθητήρες που τοποθετούνται στους κάδους και συνδέονται με την πλατφόρμα λογισμικού, ο χρήστης έχει τη δυνατότητα παρακολούθησης της πληρότητας των κάδων σε πραγματικό χρόνο. Η πλατφόρμα αυτόματα υπολογίζει τα απαραίτητα δρομολόγια που πρέπει να γίνουν από τα απορριμματοφόρα. Με το σύστημα αυτό εξοικονομούνται χρήματα που μπορεί να αξιοποιηθούν προς όφελος των κατοίκων.

Καφέ κάδοι για τα οργανικά απόβλητα της κουζίνας χωρίς βιοφίλτρο

Ξεκίνησε ο Δήμος να τοποθετεί  σε ορισμένους κεντρικούς δρόμους  καφέ κάδους για  επιχειρήσεις εστίασης και νοικοκυριά  για τα οργανικά απόβλητα της κουζίνας  (αποφάγια, φρούτα, λαχανικά, κρέας, τυροκομικά) χωρίς βιοφίλτρο.

Η διαφορά του καφέ κάδου που τοποθετεί ο Δήμος Βύρωνα σε σχέση με άλλους δήμους είναι  στην μη ύπαρξη του βιοφίλτρου που βρίσκεται επάνω στο καπάκι, το οποίο απορροφά το σύνολο των δυσάρεστων οσμών.

Βιολογικοί καφέ κάδοι χωρίς δυσωδία & σκουλήκια

καφέ κάδος με βιοφίλτρο είναι εξοπλισμένος με RFID tag, για την ζύγισή και ταυτοποίησή του κατά την αποκομιδή, κάτι που δεν ισχύει στο Δήμο Βύρωνα.

Οι καφέ κάδοι οργανικών απορριμμάτων με καπάκι βιολογικού φίλτρου αποτελούν  ιδανική λύση για την υγιεινή συλλογή οργανικών αποβλήτων, χωρίς οσμή.

 Ο κάδος  με βιοφίλτρο: Αδρανοποιεί τις οσμές σε μεγάλο ποσοστό, Ελαχιστοποιεί το ενδεχόμενο παρουσίας εντόμων και ζωυφίων, Εξασφαλίζει τις κατάλληλες συνθήκες προστατεύοντας την δημόσια υγεία, Βελτιστοποιεί την διαδικασία κομποστοποίησης.

Οι καφέ κάδοι με βιοφίλτρο,  θα  πρέπει να  διανεμηθούν στα καταστήματα εστίασης και στα νοικοκυριά σε όλο το φάσμα του δήμου.  

Στον δήμο παρέλαβαν  από την Περιφέρεια  μεταξύ άλλων και τέσσερα  απορριμματοφόρα οχήματα (τύπου πρέσας, χωρητικότητας 12 κυβικών μέτρων, τα οποία δεν μπαίνουν λόγο όγκου στους δρόμους των γειτονιών της πόλης. Ίσως και για αυτό δεν έχουν τοποθετηθεί κάδοι για τα βιοαπόβλητα, παντού, παρά μόνο σε λίγους κεντρικούς δρόμους, με περιορισμένα αποτελέσματα.

Είμαστε από τους δήμους στην Αττική που οι πλατείες, οι δρόμοι και άλλα σημεία της πόλης,  δεν πλένονται εξ αιτίας λαθεμένου  μηχανήματος που αγόρασε ο  Δήμος.

  Μπορούσαν και μπορούν να γίνουν άλματα για την καθαριότητα στην πόλη.

 Δεν θέλω να μηδενίσω τίποτα, από όσα έγιναν, πολύ δε περισσότερο την προσπάθεια των εργαζομένων στην υπηρεσία καθαριότητας.

 Όλα τα προηγούμενα χρόνια θα μπορούσαν να είχαν γίνει πολύ περισσότερα, εάν υπήρχε πολιτική βούληση, όραμα, ικανότητα. Μπορούσε και μπορεί  να υπάρξει σχεδιασμός  ώστε να στέλνονται λιγότερα απορρίμματα στη χωματερή, να έχουμε οικονομία κλίμακας  σε λειτουργικά έξοδα, να  εξοικονομούνται χρήματα για τη μείωση των δημοτικών τελών  και για να δημιουργούνται καλύτερες συνθήκες εργασίας για τους εργαζομένους.

Χρειαζόμαστε  μια νέα επανεκκίνηση της υπηρεσίας καθαριότητας  διατηρώντας πάντα και ενισχύοντας το δημόσιο κοινωνικό της χαρακτήρα.  Εφαρμόζοντας  το ωράριο και όχι το καθεστώς «εργολαβίας», σεβόμενοι τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις των εργαζομένων.

Αξιοποιώντας  τα σωστά τεχνολογικά μέσα, όπως μεταξύ άλλων,  μικρά ευέλικτα αυτοκινούμενα σάρωθρα, μικρά αυτοκινούμενα μηχανήματα πλυσίματος των δρόμων και των πλατειών, συμπιεστές απορριμμάτων  και πολλά άλλα. Καθαριότητα χρειάζεται όλη η πόλη, οι γειτονιές και τα δρομάκια της, όχι μόνο τα κεντρικά σημεία.

Μεγάλο σημασία στο θέμα  των απορριμμάτων έχουν οι τρόποι συνεργασίας Δήμου και δημοτών για το σχεδιασμό και την υλοποίηση της  διαχείρισης απορριμμάτων στην πόλη. Η συνεχής ενημέρωση των πολιτών, είναι κρίσιμο ζήτημα και δεν γίνεται.

Αυτές είναι μερικές σκέψεις που μπορούν να αξιοποιηθούν ώστε να έχουμε μια καλύτερη καθημερινή ζωή στην πόλη που ζούμε.

*Πρώην πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων δήμου Βύρωνα

sex videos mark woods slowly slid his rod in latinas ass.
jav videos
phim sec granny mature enjoys riding and rimming.