Ο φονικότερος καύσωνας που χτύπησε ποτέ την Ελλάδα: Όταν 44 βαθμοί οδήγησαν σε πάνω από 1.300 νεκρούς

blonde lesbians very hot cam show.desi xxx brandi lyons teaches you the meaning of pain.
pornhun
hd porn

Πολλά από τα μέτρα που υιοθετεί σήμερα η Πολιτεία – προκειμένου να θωρακίσει την υγεία των πολιτών από τις υψηλές θερμοκρασίες – είναι το θλιβερό μάθημα που άφησε πίσω ο φονικός καύσωνας του 1987, με τους πάνω από 1.300 νεκρούς.

To 1987 έλαβε χώρα στην Ελλάδα ένα παρατεταμένο κύμα καύσωνα από τις 20 έως 31 Ιουλίου, που οδήγησε σε τουλάχιστον 1.300 θανάτους – εκ των οποίων οι 1.115 στην Αθήνα. Τουλάχιστον επίσημα, γιατί κάποιες πηγές μιλούσαν τότε μέχρι και για 4.000 θανατούς – που αποκρύφτηκαν για να περιοριστεί το πολιτικό κόστος.

Δεν ήταν βέβαια ο μόνος καύσωνας των τελευταίων δεκαετιών. Αντίθετα, ακολούθησαν πολλοί άλλοι – ορισμένοι μάλιστα με υψηλότερες θερμοκρασίες, όπως το ρεκόρ των 46 βαθμών του 2007. Ωστόσο, οι δραματικές εξελίξεις του 1987 φαίνεται πως υπήρξαν το αποτέλεσμα του εκρηκτικού μείγματος απουσίας κλιματισμού και έλλειψης μέτρων προστασίας σε συνδυασμό με το  φωτοχημικό νέφος, το οποίο κάλυπτε την πρωτεύουσα, αλλά και τη μεγάλη διάρκεια του φαινομένου.

Η μέγιστη θερμοκρασία που μετρήθηκε στο Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών δεν ξεπέρασε τους 44 βαθμούς, ωστόσο η ζέστη δεν «έπεφτε» ούτε το βράδυ με το θερμόμετρο να δείχνει σταθερά πάνω από 30 βαθμούς, ενώ, επιπλέον, επικρατούσε έντονη υγρασία και άπνοια – στοιχεία που συνέβαλαν στη δυσφορία που έκανε την χώρα ένα πραγματικό «καμίνι».

Οι πρώτοι νεκροί στην Αθήνα – τέσσερις σύμφωνα με το τότε πρωτοσέλιδο των Νέων – καταγράφηκαν στις 22 Ιουλίου, ενώ στη συνέχεια ο αριθμός τους «ξέφυγε». Το ρεπορτάζ του δελτίου ειδήσεων της ΕΡΤ την επομένη κάνει λόγο για αρκετούς θανάτους λόγω καύσωνα και πολλές εισαγωγές στα νοσοκομεία.

Όμως ακόμα δεν έχει φανεί η διάσταση της τραγωδίας, καθώς η εικόνα θα αλλάξει δραματικά τις επόμενες ημέρες. Οι διακοπές νερού και ρεύματος χειροτέρεψαν την κατάσταση, με το θερμικό φορτίο να  τόσο μεγάλο, που στην κυριολεξία λύγιζε και σίδερα, καθώς στράβωσε τις ράγες του ηλεκτρικού σιδηροδρόμου στο κέντρο της Αθήνας. Στις 25 Ιουλίου, η χώρα κηρύχθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, με τους νεκρούς να έχουν ήδη φτάσει τους 300.

Ο τότε υπουργός Υγείας, Γεώργιος Αλέξανδρος Μαγκάκης, έκανε λόγο για μια πρωτοφανή κατάσταση, προσπαθώντας παράλληλα να καθησυχάσει τον κόσμο για τους νεκρούς που έμεναν… άταφοι: «Είναι θλιβερό, αλλά όχι επικίνδυνο για τη δημόσια υγεία το πρόβλημα που έχει προκύψει με την ταφή των νεκρών, λόγω της αύξησης των θανάτων», σημείωνε. Ωστόσο τελικά οι νεκροθάλαμοι στα νοσοκομεία γέμισαν, με αποτέλεσμα να χρειαστεί να χρησιμοποιηθούν μέχρι και βαγονιών – ψυγεία του ΟΣΕ.

Πηγή: dikaiologitika.gr

sex videos mark woods slowly slid his rod in latinas ass.
jav videos
phim sec granny mature enjoys riding and rimming.