Λιγκουίνι µε µύδια
και πικάντικη σάλτσα ντοµάτας
ΥΛΙΚΑ
300 γρ. μύδια
150 γρ. λιγκουίνι
Ελαιόλαδο
1 σκελίδα σκόρδο
150 γρ. ντομάτα τριμμένη
2 αποξηραμένες πιπεριές Τσίλι
Μαϊντανό
80 γρ. λευκό κρασί
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζουμε τα μακαρόνια σε άφθονο αλατισμένο νερό, al dente.
Σε βαθύ τηγάνι με καπάκι ή κατσαρόλα, προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το σκόρδο σπασμένο και τις καυτερές πιπεριές θρυμματισμένες. Σβήνουμε με την ντομάτα και αφού πάρει βράση, προσθέτουμε τα μύδια, το κρασί και το μαϊντανό και σκεπάζουμε με καπάκι να αχνιστούν.
Αποσύρουμε όσα μύδια δεν άνοιξαν. Προσθέτουμε στην κατσαρόλα με τα μύδια τα μακαρόνια (κατευθείαν από το νερό που έβραζα) και προσθέτουμε λίγο από το νερό στο οποίο έβραζαν.
Τελειώνουμε με λίγο βούτυρο ή ελαιόλαδο και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
_______________________________________________________
Γεµιστές ντοµάτες και πιπεριές
µέθοδος µαγειρέµατος : ΨΗΤΟ ΦΟΥΡΝΟΥ
ΥΛΙΚΑ
Ντομάτες
Πιπεριές
Ελαιόλαδο
Ξερό κρεμμύδι
Σκόρδο
Φρέσκο κρεμμύδι
Ρύζι γλασσε
Χυμό ντομάτας
Μαϊντανό
Δυόσμο
Πατάτες (προαιρετικά)
Αλάτι/ πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ανοίγουμε με τον ανάλογο τρόπο τις ντομάτες και τις πιπεριές, διατηρώντας τα «καπάκια» τους. Αφαιρούμε το εσωτερικό και των δυο κρατώντας μόνο αυτό της ντομάτας. Αλτοπιπερώνουμε το εσωτερικό τους, ενώ στις ντομάτες, πασπαλίζουμε και με λίγη ζάχαρη.
Παράλληλα, παρασκευάζουμε τη φάρσα, σοτάροντας σε ελαιόλαδο ψιλοκομμένο ξερό κρεμμύδι, φρέσκο κρεμμύδι, σκόρδο και πράσινη πιπεριά μπρινουάζ. Προσθέτουμε ρύζι γλασσε και το εσωτερικό από τις ντομάτες ψιλοκομμένο, λίγο χυμό ντομάτας και αφήνουμε να πάρουν μια βράση.
Αλατοπιπερώνουμε τη φάρσα. Προσθέτουμε μαϊντανό και δυόσμο ψιλοκομμένα και γεμίζουμε τις ντομάτες και τις πιπεριές κατά τα ¾. Τοποθετούμε τα γεμισμένα λαχανικά σε ταψί και προαιρετικά τις πατάτες κομμένες κυδωνάτες. Περιχύνουμε με λίγο ελαιόλαδο τα λαχανικά και τα αλατοπιπερώνουμε εξωτερικά.
Προσθέτουμε λίγο νερό στο ταψί μας και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170-1800 για ανάλογο χρονικό διάστημα.