Οι 10 ιώσεις που μας ταλαιπωρούν τον χειμώνα

blonde lesbians very hot cam show.desi xxx brandi lyons teaches you the meaning of pain.
pornhun
hd porn

Ο κορωνοϊός, η γρίπη, ο RSV και άλλοι ιοί βρίσκουν πρόσφορο έδαφος τον χειμώνα και προκαλούν τις γνωστές ιώσεις τις οποίες μπορούμε να τις κολλήσουμε εύκολα.

Οι 10 ιώσεις που μας ταλαιπωρούν τον χειμώνα

Οι 10 πιο συνηθισμένες ιώσεις του χειμώνα και ειδικά αυτή την περίοδο, είναι:

1. Κοινό κρυολόγημα (ρινοϊός)

Με περισσότερους από 200 διαφορετικούς ιούς κρυολογήματος (ρινοϊούς), δεν είναι περίεργο που οι περισσότεροι ενήλικες νοσούν δύο ή τρεις φορές το χρόνο. Τα παιδιά μέσω των χεριών, του βήχα και του φτερνίσματος, αλλά και επειδή δεν καλύπτουν συνήθως με τα χέρια τους τη μύτη και το στόμα όταν βήχουν ή φτερνίζονται, αρρωσταίνουν ακόμη πιο συχνά.

Μπορείτε να μεταδώσετε τον ιό σε άλλους για έως και δύο εβδομάδες. Εσείς και το παιδί σας είστε μεταδοτικοί κατά τη διάρκεια της περιόδου επώασης χωρίς συμπτώματα. Αλλά το πιο πιθανό είναι να μολύνετε άλλους όταν τα συμπτώματα του κρυολογήματος είναι στην κορύφωσή τους – συνήθως γύρω στην τρίτη ημέρα.

Για την ανακούφιση από ένα κρυολόγημα, η ξεκούραση και η ενυδάτωση είναι το κλειδί. Η κατανάλωση ζεστών υγρών όπως το τσάι μπορεί να είναι καταπραϋντική για τον πονόλαιμο και τη συμφόρηση.

2. Γρίπη

Η περίοδος γρίπης διαρκεί από τον Οκτώβριο έως τον Μάιο, αλλά είναι πιθανό να αρρωστήσετε από τον ιό της γρίπης οποιαδήποτε εποχή του χρόνου.

Μέχρι να αρχίσετε να εμφανίζετε συμπτώματα γρίπης, πιθανότατα έχετε ήδη δώσει τον ιό σε τουλάχιστον ένα άλλο άτομο. Αυτό συμβαίνει επειδή ένας άνθρωπος είναι μεταδοτικός πριν καταλάβει ότι είναι άρρωστος. Η γρίπη είναι μεταδοτική για μια εβδομάδα ή περισσότερο μετά την πρώτη εμφάνιση των συμπτωμάτων.

3. COVID-19

Η COVID-19 εξαπλώνεται εύκολα και κορυφώνεται κατά τη διάρκεια της αναπνευστικής περιόδου όπως η γρίπη και ο RSV. Τώρα, έχουμε ένα ετήσιο ενημερωμένο εμβόλιο για τον COVID-19 που λειτουργεί ακριβώς όπως το ετήσιο εμβόλιο της γρίπης: Προστατεύει από τις πιο επικίνδυνες παραλλαγές του COVID-19 .

Αν και μπορεί να κολλήσετε κορωνοϊό COVID-19 ακόμα και μετά τον εμβολιασμό, είναι πιθανό να εμφανίσετε λιγότερο σοβαρά συμπτώματα και ο κίνδυνος νοσηλείας είναι πολύ μικρότερος.

Εάν μολυνθείτε από τον κορωνοιό, είναι πιο πιθανό να μολύνετε άλλους με τον ιό μία έως δύο ημέρες πριν εμφανιστούν τα συμπτώματα και δύο έως τρεις ημέρες αφού αρχίσετε να αισθάνεστε καλά. Το πόσο καιρό είστε μεταδοτικοί μπορεί επίσης να εξαρτάται από τη σοβαρότητα της ασθένειάς σας. Εάν έχετε:

  • Ήπια ή καθόλου συμπτώματα (ασυμπτωματικά): Είστε μεταδοτικος για περίπου πέντε ημέρες.
  • Μέτρια έως σοβαρά συμπτώματα: Μπορεί να είστε μεταδοτικός για έως και 20 ημέρες.

Είναι συνετό να φοράτε μάσκα σε δημόσιους χώρους ή όταν είστε κοντά σε ευάλωτα άτομα για τουλάχιστον 10 ημέρες, για να ελαχιστοποιήσετε τον κίνδυνο μετάδοσης της λοίμωξης. Εάν είστε χωρίς συμπτώματα και έχουν περάσει περισσότερο από 10 ημέρες από τότε που εμφανίστηκαν για πρώτη φορά τα συμπτώματά σας, είναι συνήθως ασφαλές να συνεχίσετε τις κανονικές δραστηριότητες χωρίς μάσκα.

4. Αναπνευστικός συγκυτιακός ιός (RSV)

Σε ενήλικες και παιδιά που είναι κατά τα άλλα υγιή, ο RSV συνήθως προκαλεί ήπια συμπτώματα παρόμοια με το κοινό κρυολόγημα. Αλλά αυτή η αναπνευστική λοίμωξη μπορεί να προκαλέσει δυνητικά απειλητική για τη ζωή βρογχιολίτιδα και πνευμονία σε βρέφη, ενήλικες που είναι μεγαλύτεροι και άνθρωποι με εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα.

Εάν εσείς ή το παιδί σας μολυνθείτε από τον RSV, μπορεί να είστε μεταδοτικοί για μερικές ημέρες πριν εμφανιστούν τα συμπτώματα και έως και οκτώ ημέρες μετά. Όμως, τα βρέφη που έχουν μολυνθεί και τα άτομα με αδύναμο ανοσοποιητικό σύστημα μπορεί να είναι μεταδοτικά για έως και τέσσερις εβδομάδες, ακόμη και όταν δεν έχουν πλέον συμπτώματα.

5. Κρυολόγημα στο στήθος (βρογχίτιδα)

Οι ιοί που προκαλούν κρυολόγημα, γρίπη και COVID-19 μπορούν όλοι να οδηγήσουν σε βρογχίτιδα εάν αφεθούν χωρίς θεραπεία ή εάν τα συμπτώματά τους είναι αρκετά σοβαρά. Η βρογχίτιδα αναγκάζει τους αεραγωγούς προς τους πνεύμονές σας να διογκωθούν και να γεμίσουν με βλέννα. Το πιο κοινό σύμπτωμα είναι ο χρόνιος βήχας που διαρκεί τρεις εβδομάδες ή περισσότερο. Η βρογχίτιδα δεν είναι μεταδοτική. Αλλά το κρυολόγημα, η γρίπη ή άλλος ιός που οδήγησε στη βρογχίτιδα είναι, επομένως πρέπει να λαμβάνετε προφυλάξεις για να αποτρέψετε τη μόλυνση άλλων.

6. Πνευμονία

Τα βακτήρια — καθώς και οι ιοί που προκαλούν COVID-19 και RSV — μπορούν να προκαλέσουν πνευμονία. Τόσο η ιογενής όσο και η βακτηριακή πνευμονία είναι μεταδοτικές, αλλά δεν αρρωσταίνουν όλοι όσοι εκτίθενται.

Παιδιά κάτω των 2 ετών, ενήλικες άνω των 65 ετών και άτομα με εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα θα πρέπει να κάνουν το εμβόλιο για τον πνευμονιόκοκκο (πνευμονία) για την πρόληψη σοβαρών επιπλοκών. Αυτοί οι πληθυσμοί συγκεκριμένα διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο για σοβαρά συμπτώματα, ακόμη και θάνατο, λόγω της πνευμονίας.

Εάν έχετε ιογενή πνευμονία, είστε μεταδοτικοί μέχρι να υποχωρήσει ο πυρετός, αλλά και όταν είστε χωρίς πυρετό για αρκετές ημέρες.

Εάν έχετε βακτηριακή πνευμονία, είστε μεταδοτικοί μέχρι να πάρετε τουλάχιστον για δύο ημέρες αντιβίωση και να μην έχετε πλέον πυρετό .

7. Επιπεφυκίτιδα

Τα βακτήρια, καθώς και οι ιοί που προκαλούν κρυολόγημα και το COVID-19, μπορούν να προκαλέσουν επιπεφυκίτιδα. Αυτή η μόλυνση των ματιών διογκώνει τα αιμοφόρα αγγεία στους ιστούς που καλύπτουν τα βλέφαρά σας και το εξωτερικό μάτι. Τα πρησμένα αιμοφόρα αγγεία κάνουν το λευκό μέρος του μολυσμένου ματιού να φαίνεται ροζ.

Μπορείτε να μεταδώσετε τον ιό που έχει προκαλέσει την επιπεφυκίτιδα πολύ εύκολα κατά τη διάρκεια της περιόδου επώασης και ενώ έχετε συμπτώματα. Η βακτηριακή επιπεφυκίτιδα είναι μεταδοτική μέχρι να πάρετε αντιβιοτικά για τουλάχιστον 24 ώρες – ή μέχρι να υποχωρήσουν τα συμπτώματα. Για αυτόν τον λόγο, είναι σημαντικό εάν έχετε κόκκινα μάτια να αποφεύγετε να αγγίζετε όσο το δυνατόν περισσότερο το πρόσωπό σας, τα μάτια σας και άλλες επιφάνειες πριν πλύνετε τα χέρια σας.

8. Παραρρινοκολπίτιδα (ιγμορίτιδα)

Το κρυολόγημα και οι εποχιακές αλλεργίες μπορούν να προκαλέσουν λοιμώξεις των κόλπων της μύτης. Γνωστή και ως οξεία ιγμορίτιδα , αυτή η λοίμωξη εμφανίζεται όταν τα ιγμόρειά, που παράγουν βλέννα, γεμίζουν με υγρά. Μερικές φορές αναπτύσσονται βακτήρια σε αυτή τη βλέννα, προκαλώντας βακτηριακή ιγμορίτιδα. Μια βακτηριακή λοίμωξη του κόλπου δεν είναι μεταδοτική, αλλά μπορείτε να μεταδώσετε τον ιό ή το μικρόβιο που προκάλεσε τη μόλυνση του κόλπου, σε άλλους.

9. Στρεπτόκοκκος

Το κρυολόγημα και άλλοι ιοί τείνουν να προκαλούν πονόλαιμο, αλλά ένα πολύ μεταδοτικό βακτήριο του στρεπτόκοκκου της ομάδας Α (στρεπτόκοκκος) προκαλεί φλεγμονή του λαιμού και των αμυγδαλών, καθιστώντας επώδυνη την κατάποση. Εσείς ή το παιδί σας μπορεί επίσης να έχετε πυρετό και πρησμένους λεμφαδένες. Αν αφεθεί χωρίς θεραπεία, μερικά παιδιά με στρεπτόκοκκο θα εμφανίσουν ένα ανώμαλο κόκκινο εξάνθημα γνωστό ως οστρακιά. Εάν εσείς ή το παιδί σας έχετε στρεπτόκοκκο στο λαιμό, είστε μεταδοτικοί μέχρι να φύγει ο πυρετός και να έχετε πάρει αντιβιοτικά για τουλάχιστον 12 ώρες.

10. Νοροϊός

Ο νοροϊός προκαλεί διάρροια, έμετο και κράμπες στο στομάχι. Μερικοί άνθρωποι τον αποκαλούν «γρίπη του στομάχου» — αλλά ένα στέλεχος γρίπης δεν προκαλεί στην πραγματικότητα αυτή την ασθένεια. Ωστόσο, οι νοροϊοί (υπάρχουν πολλοί τύποι) είναι εξαιρετικά μεταδοτικοί. Οι νοροϊοί μπορούν επίσης να παραμείνουν για εβδομάδες σε επιφάνειες όπως πάγκοι και πόμολα πόρτας.

Είστε πιο μεταδοτικοί όταν κάνετε εμετό, έχετε διάρροια ή ακόμα και λίγες μέρες μετά την ανακούφιση των συμπτωμάτων. Μπορείτε να μολύνετε άλλους για δύο εβδομάδες ή περισσότερο, ακόμα και όταν αισθάνεστε καλύτερα.

Πότε να αναζήτησετε ιατρική βοήθεια

Ανάλογα με ιώσεις και τα κρυολογήματα του χειμώνα, εσείς ή το παιδί σας μπορεί να χρειαστείτε θεραπείες όπως αντιβιοτικά ή αντιικά. Εάν εμφανιστεί κάποιο από τα ακόλουθα συμπτώματα, θα πρέπει να κλείσετε ραντεβού με γιατρό:

  • Οποιοσδήποτε πυρετός σε βρέφη μικρότερα των 3 μηνών ή πυρετός μεταξύ 37,22 βαθμοί Κελσίου και 38 C σε παιδί μεγαλύτερο των 3 μηνών.
  • Υψηλός πυρετός πάνω από 38,8C σε ενήλικα που διαρκεί περισσότερο από τέσσερις ημέρες.
  • Δυσκολία στην αναπνοή, συριγμός ή πόνος στο στήθος .
  • Εξαιρετική κόπωση ή λήθαργος.
  • Σημάδια αφυδάτωσης όπως σκουρόχρωμα ούρα, σύγχυση, ζάλη ή βυθισμένο το μαλακό σημείο στα βρέφη.

Πηγή: healthstories.gr

sex videos mark woods slowly slid his rod in latinas ass.
jav videos
phim sec granny mature enjoys riding and rimming.