ΒΥΡΩΝΑΣ: Συνεχίζονται οι αναθέσεις σε ιδιωτικές εταιρείες και από τη νέα δημοτική αρχή Σωτηρόπουλου

blonde lesbians very hot cam show.desi xxx brandi lyons teaches you the meaning of pain.
pornhun
hd porn

Η νέα δημοτική αρχή της πόλης και ο δήμαρχος Αλέξης Σωτηρόπουλος

Συνεδρίασε η δημαρχιακή επιτροπή την Πέμπτη 8/2 συζητώντας διάφορα θέματα που αφορούν την λειτουργία και τις δράσεις του δήμου.

Ένα από τα θέματα ήταν να παρθεί απόφαση ανάθεσης – έγκριση σε ιδιωτική εταιρεία παροχής υπηρεσιών συντήρησης πρασίνου για το 2025. Προβλέπονται εργασίες συντήρησης χώρων πρασίνου, αποψίλωση κοινοχρήστων χώρων και καταπολέμησης επιβλαβών εντόμων.

Σύμφωνα με την εισήγηση«υφίσταται άμεση ανάγκη ο δήμος μας να αντιμετωπίσει τις απαιτήσεις της συντήρησης πρασίνου (αλσών, πλατειών, δενδροστοιχιών, κ.λπ.), της αποψίλωσης κοινόχρηστων χώρων αλλά και άλλων περιαστικών και ακάλυπτων ιδιωτικών χώρων, της πρόληψης και καταπολέμησης εχθρών πεύκων στα πλαίσια της εφαρμογής: του άρθρου 75 του Ν.3463/06 με σκοπό τη μέριμνα και την λήψη μέτρων για την προστασία και αναβάθμιση της αισθητικής των πόλεων και της απρόσκοπτης πρόσβασης στους κοινόχρηστους χώρους».

Με το άρθρο 9 του Ν.5056/2023 η Δημοτική Επιτροπή είναι η μόνη αρμόδια να αποφασίζει για την ανάθεση σε τρίτους των προαναφερόμενων υπηρεσιών, εκτιμώντας τα δεδομένα σε συνάρτηση με την εξυπηρέτηση του δημοσίου συμφέροντος, σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν.4412/2016.

«Το υπάρχον προσωπικό του δήμου μας δεν επαρκεί για τις εργασίες που περιγράφονται και που απαιτείται για την εύρυθμη λειτουργία του Τμήματος Πρασίνου σύμφωνα με τον ισχύοντα οργανισμό εσωτερικής υπηρεσίας», αναφέρεται στην εισήγηση.

Υπηρετούν Κηπουροί/Δενδροκηπουροί 9 ενώ το αναγκαίο προσωπικό ανέρχεται σε 29. Υπηρετούν Εργάτες πρασίνου ενώ χρειάζονται 17. Υπολείπονται από την υπηρεσία 31 εργαζόμενοι.

Αυτή είναι η εικόνα που άφησε πίσω της η δημοτική αρχή Κατωπόδη κάτω από την καθοδήγηση της κυβέρνησης Μητσοτάκη στην υπηρεσία πρασίνου.

Μία υπηρεσία αποψιλωμένη από προσωπικό, υποστελεχωμένη, χωρίς εργαζομένους, όπου η «λύση» ήταν να γίνονται συνεχώς αναθέσεις με εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ σε ιδιωτικές εταιρείες. Το κόστος των αναθέσεων είναι πολύ μεγαλύτερο από την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού, κάτι που δεν επιτρέπει με την πολιτική της η κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Απέναντι σε αυτή την πολιτική δεν υπάρχει αντίσταση, ούτε αγώνας από την μεριά της αυτοδιοίκησης -δημάρχων και δημοτικών συμβουλίων.

Κυβέρνηση και δήμαρχοι λειτουργούν ως συγκοινωνούντα δοχεία, εφαρμόζοντας μία πολιτική που οδηγεί συνειδητά στην υποστελέχωση – υποβάθμιση των υπηρεσιών των δήμων και στις αναθέσεις των λειτουργιών τους σε ιδιωτικά συμφέροντα.

Οι δήμαρχοι και τα δημοτικά συμβούλια αντί να συγκρουστούν με την πολιτική της κυβέρνησης, να διεκδικήσουν μαζί με τα σωματεία των εργαζομένων και τους φορείς της πόλης προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, αναβάθμιση των υπηρεσιών, αρέσκονται να κάνουν αναθέσεις σε ιδιώτες, να προσλαμβάνουν συμβασιούχους με ημερομηνία απόλυσης, ανακυκλώνοντας την ανεργία, την ρουσφετολογία και την ομηρία, δείχνοντας τους… τις δικαστικές αίθουσες.

Τα επιχειρήματα της νέας δημοτικής αρχής στη συνεδρίαση της δημαρχιακής επιτροπής  για να υποστηρίξει την πρόταση -που έγινε απόφαση- για ανάθεση εργασιών πρασίνου σε ιδιωτική εταιρεία για ένα χρόνο, ήταν ίδια με την απερχόμενη δημοτική αρχή. Για αυτό και ο κ. Κατωπόδης ψήφισε υπερ. για την ανάθεση σε ιδιωτική εταιρεία.  Η κα Σφακιανάκη Κατερίνα και ο κ. Ντόβολος Γιώργος  από την παράταξη “ΜΠΡΟΣΤΑ για το Βύρωνα” απείχαν από την ψηφοφορία για την ανάθεση σε ιδιωτική εταιρεία. 

Δυστυχώς καμία σκέψη και ενέργεια για μία άλλη πολιτική «περπατησιά», από τη νέα δημοτική αρχή, που να βγάζει το δήμο από τον φαύλο κύκλο της συνεχούς υποβάθμισης των υπηρεσιών του και των αναθέσεων σε ιδιώτες.

Οι υπηρεσίες – αναθέσεις στην ιδιωτική εταιρεία ταξινομούνται ως εξής: ‘’Φύτευση και συντήρηση χώρων πρασίνου’’, “Υπηρεσίες πρόληψης πυρκαγιών», ’’Υπηρεσίες καταπολέμησης επιβλαβών εντόμων’’.

Η εκτιμώμενη αξία της ανάθεσης-σύμβασης ανέρχεται στο ποσό 184.472,32 €. Θα βαρύνει τον προϋπολογισμό του οικονομικού έτους 2025 και θα πληρωθεί από ίδιους πόρους του δήμου.

Οι εργασίες θα πραγματοποιηθούν από 1-1-2025 έως 31-12-2025.

Πηγή: Ρωγμή στην Ενημέρωση

sex videos mark woods slowly slid his rod in latinas ass.
jav videos
phim sec granny mature enjoys riding and rimming.