ΒΥΡΩΝΑΣ: Νέα συγκέντρωση των εργαζομένων στο δημαρχείο

blonde lesbians very hot cam show.desi xxx brandi lyons teaches you the meaning of pain.
pornhun
hd porn

Επινοικιαζόμενοι εργαζόμενοι στο δήμο και την επιχείρηση – ΔΕΑΔΒ Α.Ε.

Συγκέντρωση στο δημαρχείο της πόλης πραγματοποίησαν την Πέμπτη 11 Απριλίου το πρωί, οι εργαζόμενοι του δήμου Βύρωνα θέλοντας να εκφράσουν την διαμαρτυρία τους στα χρόνια προβλήματα του δήμου και των εργαζομένων.

Οι εργαζόμενοι συγκεντρωθήκαν στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου και η πρόεδρος του σωματείου κα Πελαγία Μπίκα στην ομιλία της παρουσίασε στο δήμαρχο κ. Σωτηρόπουλο και στα στελέχη της δημοτικής αρχής, που ήταν παρόντα στη συγκέντρωση, τα προβλήματα, που υπάρχουν στην καθημερινή λειτουργία του δήμου και στην εξυπηρέτηση των πολιτών. Αυτά παρουσιάζονται κυρίως εξαιτίας της υποστελέχωσης όλων των υπηρεσιών με αποτέλεσμα τις ελλείψεις μόνιμου προσωπικού, της μειωμένης κρατικής χρηματοδότησης, τις αναθέσεις σε ιδιωτικές εταιρίες για τις οποίες δηλώθηκε η αντίθεση του σωματείου.

H πρόεδρος του σωματείου τόνισε ότι ο ρόλος του δήμου είναι η διαφύλαξη του δημοσίου και κοινωνικού χαρακτήρα των υπηρεσιών και η διεκδίκηση αυτών που ανήκουν στους πολίτες και στους εργαζόμενους. Ζήτησε από την δημοτική αρχή να πάρει πρωτοβουλίες για την διεκδίκηση από την κυβέρνηση την επίλυση των προβλημάτων αυτών. Επίσης αναφέρθηκε στην παρακμιακή κατάσταση που βρίσκονται ορισμένα κτήρια που στεγάζονται δομές του δήμου όπως (ΚΑΠΗ Καρέα, 2ος βρεφικός σταθμός), όπου η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο.

Παίρνοντας στη συνέχεια το λόγο ο δήμαρχος κ. Σωτηρόπουλος ανέφερε ότι υπάρχει ελλιπής χρηματοδότηση στο δήμο και έδωσε το βάρος στις ευθύνες της κυβέρνησης.

Υποστήριξε ότι έχει κάνει επαφές με υπουργούς και παράγοντες και περιμένει να ευοδωθούν και θα πάρει και άλλες πρωτοβουλίες. Δεν δεσμεύτηκε όμως ούτε στα συγκεκριμένα ζητήματα που έθεσε το σωματείο και αφορούν την πολιτική της δημοτικής αρχής.

Στην συγκέντρωση παραβρέθηκε ο δημοτικός σύμβουλος Σταύρος Τζιορτζιώτης απο τον συνδυασμό της Αριστερής Αγωνιστικής Συμπόρευσης.

………..

Τα ποιο σπουδαία προβλήματα των δήμων εξ αιτίας των πολιτικών που ασκούνται από το 2010 και μετά από όλες τις κυβερνήσεις μέχρι και σήμερα είναι η μείωση της κρατικής χρηματοδότησης, σε συνδυασμό με την μεταφορά αρμοδιοτήτων στους δήμους χωρίς την μεταφορά και των ανάλογων πόρων και η τεράστια έλλειψη μόνιμου προσωπικού εξ αιτίας της απαγόρευσης των προσλήψεων.

 Ο  δήμος – οι δήμοι-  φορτώνονται αρμοδιότητες και  ευθύνες χωρίς πόρους και προσωπικό. Οι δήμαρχοι και τα δημοτικά συμβούλια δεν αντιδρούν, εξελίσσονται σε συγκοινωνούντα δοχεία με την αντιλαϊκή αντεργατική κυβερνητική πολιτική. 

Η στέρηση οικονομικών πόρων, η υποστελέχωση  των υπηρεσιών του δήμου από μόνιμο εξειδικευμένο και έμπειρο προσωπικό, οδηγούν στην διαρκεί αδυναμία του δήμου να παρεμβαίνει και να επιλύει  άμεσα στα καθημερινά προβλήματα των πολιτών  και να αναβαθμίζεται η ζωή στην πόλη. Οι κοστοβόρες αναθέσεις σε ιδιώτες  δεν αποτελούν λύση, ούτε οι προσλήψεις συμβασιούχων εργαζομένων που έρχονται και φεύγουν.

Το 2018 έγιναν οι τελευταίες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού (προκήρυξη 3Κ του ΑΣΕΠ) και μόνο στην υπηρεσία καθαριότητας των δήμων.

Αυτά είναι δύο κομβικά προβλήματα -όχι τα μόνα- που καλείται η δημοτική αρχή Σωτηρόπουλου να αντιμετωπίσει και θα κριθεί για αυτό.

Είναι μονόδρομος η διεκδίκηση από την κυβέρνηση να αυξηθεί η κρατική χρηματοδότηση και να επιτραπεί η πρόσληψη του αναγκαίου μόνιμου προσωπικού σε όλες τις υπηρεσίες του δήμου. Η λύση δεν είναι οι συμβασιούχοι, οι επινοικιαζομενοι μεσω ΚΟΙΝΣΕΠ, που αναπαράγουν την εργασιακή ομηρία των εργαζομένων και το ρουσφέτι.

Οι πρώτες κινήσεις της δημοτικής αρχής δεν είναι ενθαρρυντικές και δεν δείχνουν ότι θα κινηθεί σε μία τέτοια διεκδικητική κατεύθυνση.

Με δηλώσεις συμπάθειας και κατανόησης των προβλημάτων, που θέτουν οι εργαζόμενοι, δεν λύνονται τα προβλήματα.

Όπως δεν τα έλυσε και η προηγούμενη δημοτική αρχή ΣΥΡΙΖΑ, ο οποία έκανε πράξη όλες τις αντεργατικές κυβερνητικές κατευθύνσεις.

Έφτασε στο σημείο να επινοικιάζει εργαζόμενους για το δήμο και δημοτική επιχείρηση (ΔΕΑΔΒ Α.Ε.) μέσω ΚΟΙΝΣΕΠ. 

Έκανε διαρκώς αναθέσεις σε ιδιώτες. Δεν πήρε ποτέ καμία πρωτοβουλία σε συνεργασία με άλλους δήμους και τους εργαζόμενους, για να διεκδικήσει από την κυβέρνηση την επίλυση των προβλημάτων αυτών. Λειτουργούσε ως το μακρύ χέρι του κράτους στην εφαρμογή των αντεργατικών αντιλαϊκών κυβερνητικών κατευθύνσεων.

Η νέα δημοτική αρχή τα προβλήματα αυτά τα γνώριζε.

Σήμερα γνωρίζει τι παρέλαβε στον οικονομικό τομέα αλλά και στο ανθρώπινο δυναμικό του δήμου και οφείλει να ενημερώσει το λαό της πόλης καθώς και για το σχέδιο της για την επόμενη ημέρα, ώστε οι πολίτες να γνωρίζουν. Όχι με ψιθύρους και αόριστα αλλά ανοικτά και δημόσια.

Διότι δεν είναι καλή αρχή, κύριοι της δημοτικής αρχής, όταν ήδη αναθέσατε υπηρεσίες πρασίνου σε ιδιωτική εταιρεία. 

Όταν επίσης ανανεώνετε συμβάσεις (επινοικιαζόμενους εργαζόμενους μέσω ΚΟΙΝΣΕΠ στην επιχείρηση – ΔΕΑΔΒ Α.Ε.) σε όποιον/όποιους θέλετε, ενώ σε άλλον δείξατε την πόρτα της εξόδου -απόλυση- με υπόσχεση επαναπρόσληψης μέσω ΔΥΠΑ/ΟΑΕΔ χωρίς αντίκρισμα μέχρι σήμερα.

Είναι απαράδεκτο και αντεργατικό το καθεστώς της επινοικίασης εργαζομένων μέσω ΚΟΙΝΣΕΠ στο δήμο και την ΔΕΑΔΒ Α.Ε. και πρέπει να καταργηθεί άμεσα χωρίς απολύσεις εργαζομένων.

Ευθύνη στο μέτρο που τους αναλογεί, έχουν και οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης, οι οποίες οφείλουν να παρακολουθούν, να ελέγχουν να ασκούν κριτική και να καταθέτουν προτάσεις, υπερασπιζόμενες το δημόσιο κοινωνικό χαρακτήρα του δήμου, την εξυπηρέτηση και τα δικαιώματα των συμπολιτών και των εργαζομένων στο δήμο.

Πηγή: Ρωγμή στην Ενημέρωση

sex videos mark woods slowly slid his rod in latinas ass.
jav videos
phim sec granny mature enjoys riding and rimming.