ΔΗΜΟΣ ΒΥΡΩΝΑ: Δημοτική Επιχείρηση (ΔΕΑΔΒ Α.Ε.) – Ποιός αποφάσισε για τη μη ανανέωση σύμβασης – απόλυση 62χρονου εργαζόμενου;

blonde lesbians very hot cam show.desi xxx brandi lyons teaches you the meaning of pain.
pornhun
hd porn

Ο δήμαρχος Σωτηρόπουλος, ισχυρίστηκε στο Σωματείο Εργαζομένων του δήμου, ότι δεν γνωρίζει τίποτα για το συγκεκριμένο θέμα (σ.σ. να τον πιστέψουμε;)

Μπορεί η μη ανανέωση της σύμβασης – απόλυση ενός 62χρονου εργαζόμενου όχι μόνο να μην αποτελεί για ορισμένους είδηση, αλλά να θεωρείται κάτι το φυσιολογικό. Αυτή είναι η κανονικότητα στη λειτουργία των επιχειρήσεων και οι κανόνες της ελεύθερης αγοράς, μας λένε ορισμένοι. Η ελευθέρια κινήσεων, μονομερών αποφάσεων, το διευθυντικό δικαίωμα του εργοδότη έρχονται πρώτα από όλα.

Ο εν λόγω εργαζόμενος στη δημοτική επιχείρηση δήμου Βύρωνα (ΔΕΑΔΒ Α.Ε.) που είναι συμβασιούχος – επινοικιαζόμενος μέσω ΚΟΙΝΣΕΠ -τόσο το χειρότερο για αυτόν- φεύγει και στη θέση του θα έρθει άλλος, που κοστίζει λιγότερο, γιατί θα πάρει η επιχείρηση την επιδότηση για το μισθολογικό κόστος του, από την ΔΥΠΑ (πρώην ΟΑΕΔ).

Να γίνουμε σαφείς και συγκεκριμένοι:

Η δημοτική επιχείρηση του δήμου Βύρωνα (ΔΕΑΔΒ Α.Ε.) χρόνια τώρα απασχολεί εργαζομένους με διάφορες σχέσεις εργασίας. Έχει καταγγελθεί στο παρελθόν από το Σωματείο Εργαζομένων του δήμου για καταπάτηση εργατικών δικαιωμάτων και για ανασφάλιστη εργασία. Έχει καταλήξει να πληρώσει μεγάλα πρόστιμα στο ΙΚΑ. Στο παρελθόν εργαζόμενοι κατέφυγαν στα δικαστήρια, δικαιώθηκαν και η δημοτική επιχείρηση υποχρεώθηκε να πληρώσει πολλά χρήματα για αποζημιώσεις, ασφαλιστικές εισφορές, ένσημα κ.λπ.

Τα χρήματα αυτά, που επιβάρυναν την δημοτική επιχείρηση, δεν τα πλήρωσαν ούτε ο εκάστοτε πρόεδρος, ούτε τα μέλη του Δ.Σ. που ασκούσαν τη διοίκηση και έπαιρναν τις αποφάσεις. Στην τελική τα πληρώνουν οι πολίτες του Βύρωνα αφού η ΔΕΑΔΒ Α.Ε. παρέχει υπηρεσίες κοινωνικού χαρακτήρα στο κοιμητήριο, που πληρώνουν -όχι φτηνά- οι πολίτες και ο δήμος καλείται και καλύπτει τα σπασμένα των εκάστοτε διοικήσεων. Και αυτό έγινε πολλές φορές στο παρελθόν από το 1997 μέχρι σήμερα.

Στη ΔΕΑΔΒ Α.Ε. υπάρχουν εργαζόμενοι με σύμβαση αορίστου χρόνου, εργαζόμενοι με σύμβαση ορισμένου χρόνου και επινοικιαζόμενοι μέσω ΚΟΙΝΣΕΠ (Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση Συλλογικής και Κοινωνικής Ωφέλειας) απο τον Νοέμβριο του 2021. Επίσης εργαζόμενοι με επιδοτούμενα για την επιχείρηση προγράμματα της ΔΥΠΑ (πρώην ΟΑΕΔ) για να μειώνεται το εργατικό κόστος για την ΔΕΑΔΒ Α.Ε.

Εργαζόμενοι με σύμβαση αορίστου χρόνου παρέχουν υπηρεσίες καθημερινά για την δημοτική επιχείρηση, ενώ η μισθοδοσία τους καταβάλλεται από το δήμο Βύρωνα.

Η νέα δημοτική αρχή προχώρησε τον Ιανουάριο στην τοποθέτηση (σ.σ. εκλογή;) του πρόεδρου και του Δ.Σ. της ΔΕΑΔΒ Α.Ε.

Στη συνάντηση γνωριμίας, που είχε στα μέσα Φλεβάρη με τους εργαζόμενους, ο νέος πρόεδρος της ΔΕΑΔΒ Α.Ε. κ. Ορέστης Καππάτος (δημοτικός σύμβουλος με την παράταξη του δημάρχου Σωτηρόπουλου) τους διαβεβαίωσε ότι δεν έχουν να… φοβηθούν τίποτα από την αλλαγή της διοίκησης, θα ανανεωθούν οι συμβάσεις όλων των συμβασιούχων εργαζομένων και δεν θα σταματήσει κανένας και καμία να εργάζεται.

Οι υποσχέσεις κράτησαν λίγο… και τα λόγια, όπως αποδείχθηκε, έμειναν δίχως αντίκρισμα… Όπως δείχνουν τα γεγονότα ο κ. Καππάτος γρήγορα ξέχασε τις δεσμεύσεις του. Στα μέσα Μαρτίου προχώρησε και ανανέωσε δύο από τις τρεις συμβάσεις εργαζομένων μέσω της ΚΟΙΝΣΕΠ.

Ο Ορέστης Καππάτος πρόεδρος της ΔΕΑΔΒ ΑΕ, με το δήμαρχο Αλέξη Σωτηρόπουλο

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ στις 8 Μαρτίου κάλεσε τον 62χρονο εργαζόμενο, που εργαζόταν στο κυλικείο του κοιμητηριού και του ανακοίνωσε ότι δεν θα ανανεωθεί η σύμβαση του μέσω της ΚΟΙΝΣΕΠ, όχι γιατί δεν είναι καλός στη δουλειά του, αλλά γιατί κοστίζει πολλά στην επιχείρηση. Του πρότεινε να πάρει την αποζημίωση του, στη συνέχεια να πάει να γραφθεί στα μητρώα της ΔΥΠΑ και θα τον ξαναπροσλάβει από την 1η Απριλίου 2024 μέσω επιδοτούμενου προγράμματος.

Ο εργαζόμενος είχε προσληφθεί επινοικιαζόμενος μέσω ΚΟΙΝΣΕΠ και από τον Νοέμβριο του 2021 ανανεωνόταν η σύμβαση και ουδέποτε του έγινε κάποια παρατήρηση για την εργασία του, που παρείχε στο κυλικείο.

Ο εργαζόμενος πίστεψε τα λεγόμενα του κ. προέδρου, στη συνέχεια όμως διαπίστωσε από τη ΔΥΠΑ/ΟΑΕΔ ότι δεν μπορεί να ξαναπροσληφθει με επιδοτούμενο πρόγραμμα γιατί στο παρελθόν έχει εργαστεί στην ίδια επιχείρηση.

Αποτέλεσμα: ο συγκεκριμένος εργαζόμενος να είναι πλέον άνεργος στα 62 του χρόνια.

Ως ενημερωτική ιστοσελίδα πληροφορηθήκαμε το γεγονός και αμέσως θελήσαμε να μάθουμε τι ακριβώς συνέβη και δεν ανανεώθηκε η σύμβαση -ουσιαστικά απολύθηκε- ένας 62χρονος εργαζόμενος από την δημοτική επιχείρηση.

Επικοινωνήσαμε με τον κ. Καππάτο και μας ανέφερε ότι θα τον προσλάβει τον συγκεκριμένο εργαζόμενο μέσω επιδοτούμενου προγράμματος της ΔΥΠΑ/ΟΑΕΔ για να πάρει η επιχείρηση την χρηματοδότηση.

Παρά τις διαβεβαιώσεις αυτές ο 62χρονος είναι πλέον άνεργος και ζει τις συνέπειες της ανεργίας.

Αυτή η πολιτική πράξη του προέδρου να μην ανανεώσει την σύμβαση του ενός εργαζόμενου έχει συνέπειες και είναι μια ανάλγητη και τοξική πολιτική απόφαση.

Η ΔΕΑΔΒ Α.Ε. είναι «μαγαζί γωνία», είναι κερδοφόρα επιχείρηση. Την ίδια ώρα που δεν ανανεώνει την σύμβαση ενός εργαζόμενου που… κοστίζει πολύ (ο μισθός του εργαζόμενου ήταν 666 ευρώ το μήνα καθαρά), σχεδιάζει να προσλάβει 7-8 εργαζομένους μέσω επιδοτούμενου προγράμματος ΔΥΠΑ/ΟΑΕΔ για να πάρει την επιδότηση, ώστε να κοστίζουν οι εργαζόμενοι λιγότερο στην επιχείρηση.

Πρόκειται για μία λογική που αντιλαμβάνεται τον εργαζόμενο με όρους κέρδους και μόνο. Αν δεν παίρνει η επιχείρηση χρήματα με τη μορφή επιδότησης από το κράτος, τότε φεύγεις. Σύμφωνα με αυτή την λογική δεν προσλαμβάνονται όσοι έχουν παιδιά, δικαιούνται τριετίες, έχουν πτυχία κ.λπ.

Αλίμονο για τον κόσμο της μισθωτής εργασίας εάν κυριαρχήσει και γίνει αποδεκτή μία τέτοια λογική των εργοδοτών, αλλά και του μισθοδοτούμενου πολιτικού προσωπικού που ασκεί διοίκηση σε δημόσιους οργανισμούς, στους δήμους και τις περιφέρειες.

Τα παραπάνω μας οδήγησαν να ασχοληθούμε ως ενημερωτική ιστοσελίδα για την πόλη με την μη ανανέωση της σύμβασης -ουσιαστικά απόλυσης- του 62χρονου εργαζόμενου από τη ΔΕΑΔΒ Α.Ε.

Και για ένα επιπλέον λόγο που αφορά τον τρόπο λειτουργίας της δημοτικής επιχείρησης:

Ποιός αποφάσισε για την μη ανανέωση της σύμβασης – απόλυσης του ενός εκ των τριών εργαζομένων και με ποιά κριτήρια;

Το γνωρίζουν τα μέλη του Δ.Σ. ή συνεχίζουμε να έχουμε “ενός ανδρός αρχή” στη διοίκηση της ΔΕΑΔΒ Α.Ε.;

Ως συντακτική ομάδα της ιστοσελίδας μας απευθύναμε τα παραπάνω ερωτήματα στον πρόεδρο της ΔΕΑΔΒ Α.Ε. αλλά και στα μέλη του Δ.Σ. της ΔΕΑΔΒ Α.Ε., που εκπροσωπούν και παρατάξεις της αντιπολίτευσης. Βελεσιώτη Γιώργο Κιούπη Ιουλία και Μουντοκαλάκη Βασίλη.

Απάντηση λάβαμε μόνο από το μέλος του Δ.Σ. κ. Βελεσιώτη. Ο πρόεδρος της ΔΕΑΔΒ Α.Ε. και τα υπόλοιπα μέλη του Δ.Σ. επέλεξαν να μην τοποθετηθούν.

Παραθέτουμε την απάντηση του κ. Βελεσιώτη:

Γιώργος Βελεσιώτης -ΣΤΑΣΗ ΒΥΡΩΝΑ

Η απάντηση και η τοποθέτηση μου στα ερωτήματα σας είναι η παρακάτω.

Δεν υπήρξε καμία ενημέρωση από τον πρόεδρο της ΔΕΑΔΒ για αυτή την ενέργεια. Δεν υπήρχε το θέμα προς συζήτηση στο προηγούμενο Δ.Σ.

Δεν υπήρξε απόφαση του Δ.Σ. της ΔΕΑΔΒ για την μη ανανέωση της σύμβασης. Πάγια θέση μου είναι πως οι εργαζόμενοι που βρίσκονται και προσφέρουν τις υπηρεσίες τους καλύπτοντας πάγιες και διαρκείς ανάγκες μιας επιχείρησης θα έπρεπε να εργάζονται με συμβάσεις αορίστου χρόνου. Η νομοθεσία όμως είναι διαφορετική και με πολλές διαφορετικές περιπτώσεις. Για την συγκεκριμένη περίπτωση θα έπρεπε, μιας και ο εργαζόμενος βρίσκεται στην ηλικία των 62 ετών άρα λίγο πριν την συνταξιοδότηση, να γινόταν προσπάθεια να παραμείνει ως εργαζόμενος με κάθε δυνατό τρόπο και μέσον. Αφού αυτό δεν έγινε από την διοίκηση της ΔΕΑΔΒ σε πρώτο χρόνο, πιστεύω πως θα πρέπει ακόμα και τώρα να αναζητηθούν όλοι οι δυνατοί τρόποι ώστε ο εργαζόμενος να ξαναβρεθεί στην εργασία του.

Τέλος από την πλευρά της παράταξης μας, ΣΤΑΣΗ ΒΥΡΩΝΑ, πρώτον θα ζητήσουμε πλήρη ενημέρωση για το γεγονός στο επόμενο Δ.Σ., καθώς υπάρχει και η πληροφορία (θα πρέπει να κληθεί και ο εργαζόμενος να την επιβεβαιώσει ή όχι) πως από την διοίκηση τον είχαν καθησυχάσει πως με τον ένα η άλλο τρόπο θα συνέχιζε να εργάζεται, και δεύτερον θα είμαστε θετικοί σε κάθε ενέργεια προς την κατεύθυνση να επιστρέψει ο εργαζόμενος στη δουλειά του.

Σας ευχαριστώ

Βελεσιώτης Γιώργος

Κύκλοι του σωματείου των εργαζομένων στο δήμο Βύρωνα και τη ΔΕΑΔΒ Α.Ε. μας ενημέρωσαν ότι συναντήθηκαν με τον πρόεδρο της ΔΕΑΔΒ Α.Ε. και τους ανέφερε ότι σκέπτεται να σταματήσει τη συνεργασία με την ΚΟΙΝΣΕΠ για αυτό δεν ανανέωσε την σύμβαση (σ.σ. μόνο του ενός) και ότι θα ξαναπροσλάμβανε τον εργαζόμενο μέσω επιδοτούμενου προγράμματος, κάτι που ωστόσο δεν έχει γίνει μέχρι σήμερα. Πως τώρα θα γινόταν κάτι τέτοιο, όταν οι σχετικές διατάξεις των επιδοτούμενων προγραμμάτων -από όσο γνωρίζουμε- δεν επιτρέπουν μία τέτοια πρακτική, μόνο η διοίκηση, που τα αναφέρει, γνωρίζει.

Στην συνάντηση του Σωματείου Εργαζομένων με τον δήμαρχο στις 16 Απριλίου ο κ. Σωτηρόπουλος ισχυρίστηκε ότι δεν γνώριζε τίποτα για το συγκεκριμένο θέμα (σ.σ. να τον πιστέψουμε;). “Θα ενημερωθώ και θα σας απαντήσω”, ανέφερε ο δήμαρχος.

……

Υπάρχει κάθε συμφέρον για τους πολίτες να μην υφίσταται σιωπή και συναίνεση σε αντεργατικές πρακτικές της νέας δημοτικής αρχής και της διοίκησης της ΔΕΑΔΒ Α.Ε.

Άποψή μας είναι πως πρέπει να επιστρέψει στην εργασία του ο 62χρονος συμβασιούχος εργαζόμενος.

Από τα παραπάνω γίνεται φανερό ότι πρόεδρος της ΔΕΑΔΒ Α.Ε. κ. Καππάτος Ορέστης με την σύμφωνη γνώμη -ή όχι- του δημάρχου κ. Σωτηρόπουλου προχώρησε σε μία πολιτική πράξη, σε μία απόφαση παντελώς βλαπτική για ένα 62χρονο εργαζόμενο και του στέρησε το δικαίωμα στην εργασία. Μοναδικό επιχείρημα ότι κοστίζει πολύ ο εργαζόμενος και τον διώχνει για να πάρει φτηνά εργατικά χέρια μέσω της επιδότησης της ΔΥΠΑ/ΟΑΕΔ. Κρίνουμε την ηθική των αποφάσεων που επιθυμούν μέσω της άκρατης εφαρμογής αντεργατικών πολιτικών να κρατήσουν υψηλό το ποσοστό κερδοφορίας μίας δημοτικής επιχείρησης.

Στην επιφάνεια έρχονται και ζητήματα που αφορούν τον τρόπο λειτουργίας της ΔΕΑΔΒ Α.Ε., το ρόλο του Δ.Σ. και των μελών του. Ποιός τελικά αποφασίζει; Έχουν εξουσιοδοτήσει τον πρόεδρο να αποφασίζει για όλα;

Οι δημοτικές παρατάξεις που συμμετέχουν στη διοίκηση, αλλά και αυτές που επέλεξαν να μην συμμετέχουν στο Δ.Σ της ΔΕΑΔΒ Α.Ε, ενώ γνωρίζουν για τη μη ανανέωση της σύμβασης – απόλυσης του 62χρονου εργαζόμενου μέχρι σήμερα γιατί σιωπούν;

Η δημοτική επιχείρηση δήμου Βύρωνα -και στη συνέχεια ΔΕΑΔΒ Α.Ε.- είναι μία παλιά αμαρτωλή ιστορία. Αποτελεί ένα λάφυρο στα χέρια της εκάστοτε δημοτικής αρχής, που την χειρίζεται όπως την πλαστελίνη ένα μικρό παιδί. Παρέχει υπηρεσίες κοινωνικού χαρακτήρα στο κοιμητήριο, πανάκριβες για τους πολίτες και καταπατούνται διαχρονικά εργατικά και ασφαλιστικά δικαιώματα.

Είναι καιρός να αναλάβουν όλοι τις ευθύνες τους. Η ΔΕΑΔΒ Α.Ε., οι υπηρεσίες της και οι εργαζόμενοι της πρέπει να περάσουν και να ενσωματωθούν στο δήμο, όπως έγινε και με τα νομικά πρόσωπα του δήμου. Η τοπική αυτοδιοίκηση -και πολύ περισσότερο της δικής μας πόλης- οφείλει να πάρει οριστικά διαζύγιο με την εφαρμογή των αντεργατικών πολιτικών στα του οίκου της.

Πηγή: Ρωγμή στην Ενημέρωση

sex videos mark woods slowly slid his rod in latinas ass.
jav videos
phim sec granny mature enjoys riding and rimming.