Αρχίζουν και πάλι οι Κινηματογραφικές Βραδιές του Δήμου Βύρωνα την 1η Νοεμβρίου 2024, με τίτλο “Σκιές και ψίθυροι – Κινηματογραφικές ρωγμές στον καθρέφτη της ευτυχίας”

blonde lesbians very hot cam show.desi xxx brandi lyons teaches you the meaning of pain.
pornhun
hd porn

18 Οκτωβρίου 2024

«Φίλες και φίλοι,

με ιδιαίτερη χαρά, σας προσκαλούμε στις «Κινηματογραφικές Βραδιές» του Δήμου Βύρωνα. Οι Κινηματογραφικές Βραδιές θα λάβουν χώρα στον Δημοτικό Κινηματογράφο “Νέα Ελβετία” (πρώην ‘’Λουίζα’’), από τον Νοέμβριο έως τον Απρίλιο κάτω από την επιμέλεια του διακεκριμένου σκηνοθέτη Στέλιου Χαραλαμπόπουλου και η είσοδος είναι ελεύθερη.

Πρόκειται για μία αγαπημένη συνήθεια που έχει κατακτήσει τις καρδιές πολλών συμπολιτών μας.

Ο φετινός τίτλος τους είναι «Σκιές και ψίθυροι – Κινηματογραφικές ρωγμές στον καθρέφτη της ευτυχίας».

Προσκαλούμε όλους τους φίλους της μεγάλης οθόνης να συμμετάσχουν σε αυτή τη γιορτή της 7ης Τέχνης που έχει ως στόχο  μέσα σε μία πανδαισία εικόνων, χρωμάτων και ήχων να έρθουμε όλοι πιο κοντά, να μοιραστούμε εμπειρίες, να αναδείξουμε τη δύναμη του πολιτισμού στην καθημερινότητά μας και να κάνουμε τις βραδιές μας στον Βύρωνα ακόμα πιο όμορφες. Σ’ αυτήν τη δύσκολη εποχή, οι τέχνες και ο πολιτισμός είναι πιο αναγκαίοι από ποτέ. Μέσα από τις ταινίες, μπορούμε να ονειρευτούμε, να περιπλανηθούμε νοερά και να προβληματιστούμε σε σχέση με σημαντικά προβλήματα της εποχής μας.

Όλοι οι κινηματογραφόφιλοι δίνουμε λοιπόν και αυτόν τον χειμώνα ραντεβού στο Δημοτικό Κινηματογράφο «Νέα Ελβετία».

Αλέξης Σωτηρόπουλος

Δήμαρχος Βύρωνα

 Οι Κινηματογραφικές Βραδιές αποτελούν άλλον έναν σπουδαίο πολιτιστικό θεσμό του Δήμου Βύρωνα που στοχεύει στην ανάδειξη του καλού κινηματογράφου. Βαίνοντας στη 8η χρονιά του, ο σκηνοθέτης Στέλιος Χαραλαμπόπουλος, επέλεξε τη θεματική ενότητα «Σκιές και Ψίθυροι» η οποία απαρτίζεται από 12 σημαντικές ταινίες σπουδαίων δημιουργών.

Με ποιοτικές ταινίες που έχουν διακριθεί, με εξαιρετικές ερμηνείες διάσημων ηθοποιών και με μοναδική εικόνα και ήχο, κάνουν την κινηματογραφική απόλαυση ακόμη πιο μεγάλη. Και τις φετινές βραδιές του χειμώνα θα τις περάσουμε μαζί, μπροστά στη μεγάλη οθόνη του δημοτικού μας κινηματογράφου.

Σας περιμένουμε όλες και όλους να «δούμε τις σκιές» και να «ακούσουμε τους ψιθύρους» που μας αφήνει ως κοινωνία η 7η τέχνη, όταν σβήσουν οι κάμερες και τα φώτα.

Η Παρασκευή είναι για τους σινεφίλ!

Θανάσης Κλειάσιος

Αντιδήμαρχος Πολιτισμού & Παιδείας

Σκιές και ψίθυροι

Κινηματογραφικές ρωγμές στον καθρέφτη της ευτυχίας

Πιθανόν  η οθόνη προβολής να παίζει το ρόλο του καθρέφτη για όλους εκείνους που πιστεύουν πως η Τέχνη είναι αντανάκλαση της ζωής. Η ίδια η έννοια όμως της καλλιτεχνικής δημιουργίας αντιμάχεται την ιδέα της απλής αναπαραγωγής. Και μπορεί η 7η Τέχνη σ’ ένα συντριπτικό ποσοστό να υπηρέτησε τη λεγόμενη «βιομηχανία ονείρων», εντούτοις δεν παύουν να υπάρχουν φωνές και βλέμματα που βοήθησαν να αναδυθεί και μια άλλη πραγματικότητα, κρυμμένη αυτή στο ημίφως, χαμηλόφωνα χαμένη στη βουή του πλήθους. Πίσω από τα λαμπερά φώτα και τα όμορφα λόγια υπάρχουν σκιές και ψίθυροι. Καλά κρυμμένα μυστικά, καταχωνιασμένα κάτω από μια επίπλαστη ευτυχία και με τα οποία φοβάται να αναμετρηθεί το άτομο, η οικογένεια, η γειτονιά, η κοινότητα, το έθνος, η κοινωνία. Μέσα από τις κινηματογραφικές ρωγμές έρχονται στην επιφάνεια προσωπικές και συλλογικές αυταπάτες, τραύματα και ενοχές, μέχρις και συγκάλυψη και συνέργεια στο ανομολόγητο.

Σ’ ένα γερμανικό, προτεσταντικό χωριό, Η λευκή κορδέλα σύμβολο της πατριαρχικής επιβολής πάνω στις αθώες παιδικές ψυχές, σταδιακά μετατρέπεται σε σηματωρό του επερχόμενου τρόμου του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου. Μια ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη που καταλήγει σε έκτρωση μετά από 4 μήνες, 3 βδομάδες και 2 μέρες αποκαλύπτει το σαθρό υπόβαθρο του «σοσιαλιστικού παράδεισου» στη Ρουμανία του Τσαουσέσκου ενώ, η αιμομιξία που βρίσκεται στη βάση μιας οικονομικής αυτοκρατορίας στο Τσάινατάουν «απελευθερώνει» τη δυσοσμία του «καπιταλιστικού ονείρου». Μια Οικογενειακή γιορτή γίνεται αφορμή για να βγει στην επιφάνεια το σκοτεινό παρελθόν του μεγαλοαστού πατέρα αλλά, παραδόξως, το σκοτεινό παρελθόν  ενός «άλλου» θα ζηλέψει και θα οικειοποιηθεί κι ένα ανεπίληπτο ανθρωπάκι για να γίνει έστω και πρόσκαιρα Ο Δράκος, ο ηγέτης κάποιων απόκληρων. Τελετουργίες θανάτου δανεισμένες από τον κόσμο των ενηλίκων στοιχειώνουν  τα Απαγορευμένα παιχνίδια δυο μικρών παιδιών κατά τη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου με τον ίδιο τρόπο που η σεξουαλική κακοποίηση ενός άλλου παιδιού στοιχειώνει το Σκοτεινό ποτάμι της ενήλικης πια ζωής. Στο Έλα να δεις, οι ναζιστικές θηριωδίες σ’ ένα χωριό της Λευκορωσίας φέρνουν επί γης εικόνες της Αποκάλυψης. Στο θεοκρατικό Ιράν  Ένας χωρισμός αρκεί για να διαλύσει τις ζωές των ανθρώπων ενώ ο χωρισμός μιας χώρας, της Γερμανίας, εμμένει ως φάρσα της Ιστορίας στο Good bye, Lenin  όταν γίνεται προσπάθεια να κρατηθεί κρυφή η Πτώση του Τείχους. Υπαρξιακές ανησυχίες πυροδοτεί σ’ έναν  ηθοποιό και η εμβληματική φράση του Σαίξπηρ Να ζει κανείς ή να μην ζει καθώς η ζωή του γίνεται άθυρμα στα χέρια κάποιων άλλων. Ζωή και θάνατος μπλέκονται αξεδιάλυτα στις Παράλληλες μητέρες και οι ελπίδες για να λυθεί το κουβάρι επαφίενται στην επιστήμη. Αρκεί όμως η επιστήμη για να λύσει και τους λογαριασμούς με την Ιστορία;

Ο κινηματογράφος σταθερά επιμένει να αφουγκράζεται το άρρητο, να αποτυπώνει το αόρατο.

  Στέλιος Χαραλαμπόπουλος

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 1/11/2024

Σκοτεινό ποτάμι

Σκηνοθεσία: Κλιντ Ίστγουντ

Αμερικανική ταινία του 2003 με τους Σον Πεν, Τιμ Ρόμπινς, Κέβιν Μπέικον (138΄)

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ  15/11/2024

Έλα να δεις

Σκηνοθεσία: Έλεμ Κλίμοφ

Σοβιετική ταινία του 1985με τους Αλεξέι Κραβτσένκο, Όλγα Μιρόνοβα, Λιουμπομίρας Λιαουσαβίσιους (142΄)

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ  29/11/2024

4 μήνες, 3 εβδομάδες και  2 μέρες

Σκηνοθεσία: Κριστιάν Μουτζίου

Ρουμάνικη ταινία του 2007 με τους Αναμαρία Μαρίνκα, Λόρα Βασιλίου, Βλαντ Ιβάνοφ (113΄)

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 13/12/2024

Good byeLenin

Σκηνοθεσία: Βόλφγκανγκ Μπέκερ

Γερμανική ταινία του 2002 με τους Ντάνιελ Μπρουλ, Κάτριν Σας, Φλόριαν Λούκας (118΄)

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17/1/2025

Λευκή κορδέλα

Σκηνοθεσία: Μίκαελ Χάνεκε

Αυστριακή ταινία του 2009 με τους Ούλριχ Τουπούρ, Σούζανε Λόταρ, Κρίστιαν Φρίντελ (144΄)

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 31/1/2025

Τσάινατάουν

Σκηνοθεσία: Ρομάν Πολάνσκι

Αμερικανική ταινία του 1974 με τους Τζακ Νίκολσον, Φέι Νταναγουέι, Τζον Χιούστον (130΄)

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 7/2/2025

Ο Δράκος

Σκηνοθεσία: Νίκος Κούνδουρος

Ελληνική ταινία του 1956 με τους Ντίνο Ηλιόπουλο, Μαργαρίτα Παπαγεωργίου, Γιάννη Αργύρη (85΄)

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 21/2/2025

Οικογενειακή γιορτή

Σκηνοθεσία: Τόμας Βίντερμπεργκ

Δανέζικη ταινία του 1998 με τους Χένιγκ Μόρτιζεν, Πάπρικα Στεν, Ούλριχ Τόμσεν (106΄)

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 7/3/2025

Απαγορευμένα παιχνίδια

Σκηνοθεσία: Ρενέ Κλεμάν

Γαλλική ταινία του 1952 με τους Μπριζίτ Φοσέ, Ζορζ Πουζουλί, Σούζαν Κουρτάλ (84΄)

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 21/3/2025

Παράλληλες μητέρες

Σκηνοθεσία: Πέδρο Αλμοδόβαρ

Ισπανική ταινία του 2021 με τους Πενελόπε Κρουζ, Μιλένα Σμιτ, Ισραέλ Ελεχάλδε (120΄)

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 4/4/2025

Να ζει κανείς ή να μην ζει

Σκηνοθεσία: Ερνστ Λιούμπιτς

Αμερικανική ταινία του 1942 με τους Κάρολ Λόμπαρτ, Τζακ Μπένι, Ρόμπερτ Στακ (99΄)

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 11/4/2025

Ένας χωρισμός

Σκηνοθεσία: Ασγκάρ Φαραντί

Ιρανική ταινία του 2011 με τους Σαχάμπ Χοσεϊνί, Λεϊλά Χατάμι, Πέιμαν Μοάντι (123΄)

Τις  ταινίες προλογίζει ο σκηνοθέτης Στέλιος Χαραλαμπόπουλος και μετά την προβολή ακολουθεί συζήτηση

Δημοτικός Κινηματογράφος “Νέα Ελβετία” (Νέας Ελβετίας 34 & Σεβαστείας)

Ώρα προβολής: 8.00 μ.μ.

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

sex videos mark woods slowly slid his rod in latinas ass.
jav videos
phim sec granny mature enjoys riding and rimming.