Σεφ Λεωνίδας Φραντζολάς
ΥΛΙΚΑ
Καλαμάρια μεγάλα 800 gr (4τεμ.)
Ρύζι κίτρινο 150 gr
Ελαιόλαδο 100 ml
Σκόρδο 1 σκελ.
Πιπεριά Φλωρίνης 60 gr
Άνηθος κ.π.
Σταφίδες Κορίνθου 50 gr
Ντομάτες ώριμες 100 gr
Κρασί λευκό 100 ml
Φυμέ ψαριού κ.π.
Αλάτι κ.π.
Πιπέρι μαύρο κ.π.
*κ.π.= κατά προτίμηση
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καθαρίζουμε τα καλαμάρια, βγάζοντας το πλοκάμια με το κεφάλι και αφαιρώντας από μέσα τη μεμβράνη . Τα πλένουμε καλά και τα αφήνουμε να στραγγίσουν.
Καθαρίζουμε, πλένουμε τα λαχανικά μας, ψιλοκόβουμε τα κρεμμυδάκια, το σκόρδο και την πιπεριά Φλωρίνης και τσιγαρίζουμε με ελαιόλαδο σε μια πλατιά κατσαρόλα. Ψιλοκόβουμε τα πλοκάμια και τα προσθέτουμε μέσα στην κατσαρόλα.
Προσθέτουμε το ρύζι και τις σταφίδες που έχουμε προηγουμένως ζεματίσει, τον ψιλοκομμένο άνηθο και τις τριμμένες ντομάτες. Τα αφήνουμε να βράσουν για περίπου 5-7 λεπτά.
Βάζουμε το μίγμα σε μια σακούλα του κορνέ και γεμίζουμε τα καλαμάρια περίπου 2cm πριν την άκρη τους. Τα πιάνουμε με μια οδοντογλυφίδα και τα βάζουμε μέσα σε μια πλατιά κατσαρόλα μαζί με το κρασί και το ζωμό για να βράσουν.
Μετά από 20 περίπου λεπτά τα βάζουμε στον φούρνο να πάρουν χρώμα για περίπου 15 λεπτά και τέλος τα κόβουμε σε ροδέλες και τα σερβίρουμε.