Παραιτήθηκε ο Γρηγόρης (Άκη) Κατωπόδης, πρώην δήμαρχος Βύρωνα από τη θέση του δημοτικού συμβούλου.
.jpg)
Σε δημοσίευμα μας είχαμε αναφέρει ότι ο Γρηγόρης Κατωπόδης παραιτείται από δημοτικός σύμβουλος (https://rogmistinenimerosi2.blogspot.com/2025/10/blog-post_29.html).
Σύμφωνα με πληροφορίες μας ο ίδιος ο κ. Κατωπόδης, μαζί με στελέχη της παράταξης του ενημέρωσε τις προηγούμενες ημέρες το δήμαρχο κ. Σωτηρόπουλο για την απόφαση του να παραιτηθεί από δημοτικός σύμβουλος.
Ο Γρηγόρης (Άκης) Κατωπόδης γεννήθηκε το 1953 στο Μεγανήσι Λευκάδας και σε ηλικία 12 ετών εγκαταστάθηκε στον Βύρωνα. Σπούδασε στο Μαθηματικό του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Από τα φοιτητικά του χρόνια μαθητικά ανέπτυξε πλούσια πολιτική δράση.
Εργάστηκε ως μαθηματικός στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, διορίστηκε και δίδαξε σε δημόσια σχολεία του Βύρωνα και διετέλεσε πρόεδρος στη Ζ΄ΕΛΜΕ
Οργανώθηκε στην ΚΝΕ, στο ΚΚΕ. Υπήρξε γραμματέας της Αχτίδας Βύρωνα- Καισαριανή του ΚΚΕ. Στη συνέχεια συνέχισε την πολιτική του δράση στον Συνασπισμό της Αριστεράς και της Προόδου, στον ΣΥΡΙΖΑ και τη Νέα Αριστερά.
Δημοτικός σύμβουλος Βύρωνα από το 1990 έως το 1994, με το συνδυασμό Δημοκρατική Συνεργασία Βύρωνα και δήμαρχο τον Δημήτρη Νικολαΐδη.
Διαδέχθηκε στη δημοτική παράταξη «Στάση Βύρωνα» τον Κώστα Σταθόπουλο και στις δημοτικές εκλογές του 2010 ήταν επικεφαλής του συνδυασμού και εξελέγη δημοτικός σύμβουλος.
Στις δημοτικές εκλογές του 2014 εξελέγη δήμαρχος Βύρωνα, στο Β γύρο με ποσοστό 60%.( 14.430 ψήφοι).
Στις δημοτικές εκλογές Μάϊος 2019 ανανέωσε τη θητεία του, στο Β γύρο με ποσοστό 50, 37% (9.181 ψήφοι).
Τον Οκτώβριο του 2023 ήταν εκ νέου υποψήφιος δήμαρχος Βύρωνα. Συγκέντρωσε ποσοστό 19.6% (3.787 ψήφοι) και αποκλείστηκε στον Α γύρο. Τον διαδέχτηκε ο Αλέξης Σωτηρόπουλος.
Σε ανάρτηση του ο Δήμαρχος Βύρωνα Αλέξης Σωτηρόπουλος αναφέρει:
«Θέλω να ευχαριστήσω και δημόσια τον τέως Δήμαρχο Βύρωνα, Γρηγόρη (Άκη) Κατωπόδη, για όσα προσέφερε στον Δήμο και στην πόλη μας.
Υπήρξε για πολλές δεκαετίες ενεργός πολίτης, αναδείχθηκε επανειλημμένα δημοτικός σύμβουλος και υπηρέτησε τον Βύρωνα με συνέπεια και ήθος ως Δήμαρχος για δύο συνεχόμενες θητείες (2014–2023).
Αν και αρκετές φορές πορευτήκαμε από διαφορετικά μετερίζια, μας ένωνε πάντα η ίδια αγάπη και αγωνία για την πόλη μας. Τα σημεία στα οποία συμφωνούσαμε ήταν πάντοτε πολύ περισσότερα από όσα μας χώριζαν, και ο αμοιβαίος σεβασμός στις εκατέρωθεν απόψεις υπήρξε σταθερός.
Ο Γρηγόρης Κατωπόδης άφησε το δικό του αποτύπωμα στην αυτοδιοίκηση με την ευγένεια, τη συνέπεια και το ήθος του και αποχωρώντας πλέον από την ενεργό τοπική πολιτική έχει κερδίσει την εκτίμηση και τον σεβασμό όλων.
Η παρουσία του και ο νηφάλιος λόγος του θα λείψουν ιδιαίτερα από τα Δημοτικά μας Συμβούλια.
Του εύχομαι ολόψυχα καλή συνέχεια, με υγεία σε ό,τι επιλέξει να κάνει από εδώ και πέρα».
Σε ανάρτηση του ο Χρήστος Γώγος αναφέρει:
«Μόλις σήμερα ενημερώθηκα πώς ο Ακης Κατωπόδης παραιτήθηκε από επικεφαλής της Στάσης Βύρωνα και από δημοτικός Σύμβουλος. Είναι ο άνθρωπος που με κέρδισε δύο φορές στίς εκλογές του 2014 και 2019 στον δεύτερο γύρο. Θέλω να πώ πώς δεν ξεπεράσαμε ποτέ τα όρια μεταξύ μας και αισθάνομαι την ανάγκη να καταθέσω τον σεβασμό μου στον μεγάλο μου προσωπικό αντίπαλο στον Βύρωνα.
Υγεία και καλή τύχη Άκη».
Πηγή: Ρωγμή στην ενημέρωση
 
            







