David Icke: Θεωρίες συνωμοσίας για τον κορωνοϊό

blonde lesbians very hot cam show.desi xxx brandi lyons teaches you the meaning of pain.
pornhun
hd porn

Όπως πολλοί θα έχετε δει, στα κοινωνικά δίκτυα κυκλοφορούν αρκετά video με διάφορες θεωρίες συνωμοσίας σχετικα με τον Covid 19. Θα έχετε καταλάβει επίσης ότι πολλά από αυτά τα video “κόβονται” και οι ιστοσελίδες που τα αναρτούν “πέφτουν σε δυσμένια”. Ιδού το σχετικό μήνυμα του facebook “Για την καταπολέμηση των ψευδών ειδήσεων, το Facebook μετακινεί το παραπλανητικό περιεχόμενο προς τα κάτω στις Ενημερώσεις και παρέχει επιπλέον άρθρα για το ίδιο θέμα.
Αν μια ομάδα κοινοποιεί συνεχώς ψευδείς ειδήσεις, το Facebook ενδέχεται να μετακινήσει το περιεχόμενο της ομάδας προς τα κάτω στις Ενημερώσεις, το οποίο σημαίνει ότι λιγότερα άτομα θα επισκέπτονται την ομάδα. Το Facebook μπορεί επίσης να σταματήσει να προτείνει σε άτομα να γίνουν μέλη της ομάδας.

Σας παραθέτουμε λοιπόν την άποψη των Ellinika Ηoaxes, που είναι μέλος του International Fact-Checking Network Το σήμα αυτό αποδεικνύει ότι τα ellinikahoaxes.gr ελέγχθηκαν και είναι σύμφωνα με τις αρχές του IFCN, για πολιτική ανεξαρτησία, διαφάνεια των πηγών, της χρηματοδότησης, της μεθοδολογίας, και δέσμευση για ανοικτές και ειλικρινείς διορθώσεις. Τα συμπεράσματα δικά σας.

Προσωπικά διχάζομαι ανάμεσα στο δίλημμα της ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ και στους κινδύνους που δημιουργεί η ΔΙΑΣΠΟΡΑ ΨΕΥΔΩΝ ΕΙΔΗΣΕΩΝ. Οφείλω επίσης να δηλώσω την εμπιστοσύνη μου στα Ellinika Ηoaxes. Σωτήρης Παπαμιχαήλ

Άρθρο του Στέλιου Πουρνή

Ισχυρισμός 1:
Δεν υπάρχει νόσος COVID-19.
Συμπέρασμα 1:
Η ταυτοποίηση του νέου κορωνοϊού SARS-CoV-2 και τη νόσου COVID-19 την οποία προκαλεί αποτελεί τεκμηριωμένο επιστημονικό γεγονός το οποίο υποστηρίζεται από πλειάδα ερευνών τόσο ξεχωριστών ερευνητικών εργαστηρίων ανά τον κόσμο όσο και επίσημων φορέων υγείας.

Ισχυρισμός 2:
Οι επιστήμονες δεν ανιχνεύουν τον ιό στα δείγματα που αναλύουν αλλά μικρές σφαίρες των κυττάρων που λέγονται εξωσώματα.
Συμπέρασμα 2:
Τα εξωσώματα είναι μεταφορείς κυτταρικών σημάτων και ένα απ’ τα βασικά πράγματα που μεταφέρουν είναι μικρά κομμάτια γενετικού υλικού. Μετά από δεκαετίες έρευνας στο ανθρώπινο γονιδίωμα μπορούμε εύκολα να διακρίνουμε τόσο τις μορφολογικές διαφορές μεταξύ των δυο οντοτήτων όσο και τις διαφορετικές γενετικές αλληλουχίες που φέρει το καθένα.

Ισχυρισμός 3:
Μετά την ανακοίνωση της εμφάνισης της COVID-19 οι γιατροί χαρακτηρίζουν κάθε θάνατο ως αποτέλεσμα της νέας αυτής νόσου.
Συμπέρασμα 3:
Υπάρχει συγκεκριμένο και λεπτομερές σύστημα καταγραφής θανάτων. Η καταγραφή ενός θανάτου ως θάνατος από COVID-19 είναι εφικτή μόνο στη περίπτωση που η ασθένεια συνέβαλε στον θάνατο του ασθενούς.

Ισχυρισμός 4:
Η τεχνολογία 5G είναι υπεύθυνη για τη θνησιμότητα της νόσο COVID-19
Συμπέρασμα 4:
Πρόκειται για ισχυρισμό ο οποίος έχει καταρριφθεί ανοιχτά από τον Παγκόσμιο Οργανισμό.

ΣΥΝΩΜΟΣΙΟΛΟΓΙΑ

Βίντεο που βρίθει θεωριών συνωμοσίας κυκλοφορεί και γνωρίζει μεγάλη διάδοση στην πλατφόρμα του Facebook. Πρόκειται για συνέντευξη του γνωστού συνωμοσιολόγου David Icke στην εκπομπή του Brian Rose, “London Real“. Τα θέματα που πραγματεύεται ο Icke είναι μεταξύ άλλων, η σύνδεση του δικτύου 5G με τον κορωνοϊο και το εμβόλιό του καθώς και το γεγονός πως η COVID-19 αποτελεί απάτη. Ωστόσο, στο σύνολό τους, οι ισχυρισμοί που ακούσαμε στην εν λόγω συνέντευξη δεν έχουν καμία επιστημονική βάση.
Η δημοσίευσή της στα ελληνικά ξεπέρασε τις 10 χιλιάδες κοινοποιήσεις.

Τι ισχύει;

Προτού προχωρήσουμε στο δια ταύτα, είναι αναγκαίο να ξεκαθαρίσουμε πως το βίντεο που κυκλοφορεί στο Facebook έχει διάρκεια μιας ώρας, εννιά λεπτών και είκοσι οχτώ δευτερολέπτων. Ολόκληρη η εκπομπή του Brian Rose με καλεσμένο τον David Icke, διήρκησε περίπου δυόμιση ώρες. Επίσης να αναφέρουμε πως η εν λόγω εκπομπή δίνει βήμα και σε άλλα ονόματα, γνωστά στους κόλπους της συνωμοσιολογίας. Κραυγαλέο παράδειγμα αποτελεί ο καλεσμένος της προηγούμενης εκπομπής του Brian Rose, Alex Jones, δημοσιογράφος, συνωμοσιολόγος και ιδρυτής του InfoWars.

“Δεν υπάρχει η COVID-19”

Ο παραπάνω ισχυρισμός του Icke βασίζεται στο έργο ενός Αμερικανού ψυχιάτρου ονόματι Andrew Kaufman. Από την αρχή του βίντεο διαπιστώνουμε πως ούτε ο ιατρός αλλά ούτε ο πρώην ποδοσφαιριστής έχουν αντιληφθεί πως η COVID-19 είναι η ασθένεια η οποία προκαλείται από τον ιό SARS-CoV-2. Ακολουθεί σχετικό βίντεο που φανερώνει πως ο ψυχίατρος έχει την εντύπωση πως η COVID-19 είναι ιός ο οποίος είναι δέκατος ένατος κατά σειρά, ιός της οικογένειας των κορωνοϊών.


Για να υποστηρίξει τον ισχυρισμό του, ότι δηλαδή δεν υπάρχει η COVID-19, ο Icke κάνει λόγο για μιαν έρευνα που διενεργήθηκε σε ένα μικρό δείγμα Κινέζων κατά την οποία πάρθηκε γενετικό υλικό από τους πνεύμονες ασθενών αλλά, σύμφωνα με τον ίδιο, οι επιστήμονες ουδέποτε κατάφεραν να απομονώσουν τον ιό. Ωστόσο, αυτό δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα, καθότι η παγκόσμια επιστημονική κοινότητα (συν)εργάζεται πάνω στο νέο κορωνοϊό, έχοντας σχηματίσει μια ξεκάθαρη εικόνα της γενετικής ακολουθίας του. [πηγή 1] [πηγή 2]

“Ο κορωνοϊός δεν είναι θανατηφόρος”

Στη συνέχεια, ο Icke, ο οποίος πιστεύει πως το φεγγάρι είναι ένα διαστημόπλοιο από το οποίο οι Πεφωτισμένοι ελέγχουν την ανθρώπινη σκέψη, δηλώνει πως για να δικαιολογήσουν την ύπαρξη του ιού εξετάζονται ολοένα και περισσότεροι άνθρωποι. Αφού οι άνθρωποι έχουν το ίδιο γενετικό υλικό στους πνεύμονες, τότε συλλέγονται περισσότερα θετικά κρούσματα. Βασίζοντας τον ισχυρισμό του σε μια διαπίστωση του δρ. Kaufman σύμφωνα με την οποία τα εξωσώματα που συναντά κανείς στους πνεύμονες ενός ανθρώπου έχουν την ίδια ακριβώς εικόνα με τον κορωνοϊό. Καταλήγει δε στο συμπέρασμα, πως μια φυσιολογική αντίδραση του ανθρώπινου οργανισμού κάποιοι την χαρακτηρίζουν COVID-19.
Τα εξωσώματα είναι μικρές σφαίρες που μεταφέρουν μηνύματα μεταξύ κυττάρων για τη διεκπεραίωση διάφορων διεργασιών. Ωστόσο, ο ισχυρισμός ότι τα εξωσώματα απελευθερώνονται μόνο ως απάντηση σε τραυματισμό κυττάρου ή ως σήμα κινδύνου είναι λάθος. Τα εξωσώματα είναι γνωστά από το 1983 και ένα από τα πράγματα που μπορεί να μεταφέρουν είναι μικρά κομμάτια γενετικών οδηγιών που ονομάζονται microRNA. Σύμφωνα με τον Icke και τον Kaufman οι επιστήμονες που ερευνούν τον SARS-CoV-2 δεν εντοπίζουν το γενετικό υλικό του ιού αλλά το microRNA από τα εξωσώματα. Αυτό φυσικά δεν ευσταθεί καθώς το γενετικό υλικό που φέρει ο ιός είναι μοναδικό για τον ιό. Μετά από δεκαετίες έρευνας στο γενετικό υλικό του ανθρώπου μπορούμε να εντοπίσουμε γενετικές ακολουθίες που δεν ταιριάζουν στο ανθρώπινο γενετικό υλικό.

Θάνατοι από COVID-19

Σύμφωνα με τον Icke, oι θανόντες από καρδιοπάθεια ή από καρκίνο καταγράφονται ως θύματα από κορωνοϊό. “Ακόμα και αν κάποιος πέσει από τη σκάλα και πάει στο νοσοκομείο, εξετάζεται για COVID-19”.
Βέβαια, το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών έχει εκδώσει οδηγίες σύμφωνα με τις οποίες, το υγειονομικό προσωπικό συμπληρώνει ένα πιστοποιητικό θανάτου. Πιο συγκεκριμένα το πιστοποιητικό χωρίζεται σε δύο μέρη:

  • Πρώτο μέρος: Στο πρώτο μέρος, όπως ορίζουν οι οδηγίες του CDC, καταγράφεται η συνθήκη εξαιτίας της οποίας ο ασθενής οδηγήθηκε στο θάνατο. Αυτές θα πρέπει να καταγράφονται σε λογική σειρά σε ό,τι αφορά το χρόνο και την αιτιολογία. Στην αμέσως επόμενη σειρά (b) του πρώτου μέρους, καταγράφεται η υποκείμενη αιτία θανάτου η οποία είναι 1) κάποια ασθένεια ή κάποιος τραυματισμός που οδήγησαν απευθείας στο θάνατο 2) συνθήκες του ατυχήματος ή βία που προκάλεσε θανάσιμο τραυματισμό.
  • Δεύτερο μέρος: Στο δεύτερο μέρος, καταγράφονται οι ασθένειες που συνέβαλαν στο θάνατο αλλά δεν αποτελούν μέρος του πρώτου. Δε χρειάζεται να καταγράφονται όλες οι ασθένειες παρά μόνο αυτές που οδήγησαν στο θάνατο. Αν η ασθένεια COVID-19 έπαιξε ρόλο στο θάνατο ενός ασθενούς αυτή πρέπει να αναφερθεί στο πιστοποιητικό θανάτου. Σε πολλές περιπτώσεις είναι πιθανό η COVID-19 να είναι η υποκείμενη αιτία θανάτου δεδομένου ότι μπορεί να οδηγήσει σε αρκετές θανατηφόρες ασθένειες όπως για παράδειγμα η πνευμονία και το σύνδρομο οξείας αναπνευστικής δυσχέρειας. Σε αυτήν την περίπτωση, η COVID-19 θα πρέπει να αναφέρεται στο κάτω τμήμα του πρώτου μέρους του πιστοποιητικού από κοινού με τις άλλες ασθένειες τις οποίες αυτή προκάλεσε. Σε ορισμένες περιπτώσεις, η επιβίωση από την ασθένεια που προκαλείται από τον κορωνοϊό, μπορεί να είναι δύσκολη όταν συντρέχουν και άλλες χρόνιες παθήσεις όπως χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια ή/και άσθμα. Αυτές οι ασθένειες μπορεί να μη προκαλούν COVID-19 ωστόσο, μπορούν να αυξήσουν τον κίνδυνο μιας αναπνευστικής μόλυνσης και θανάτου γι’αυτό οι ασθένειες αυτές πρέπει να αναφέρονται στο δεύτερο μέρος και όχι το πρώτο.

Υποθετικό σενάριο (CDC)

Στο υπό εξέταση βίντεο ο David Icke δηλώνει πως ακόμη και αν κάποιος έπεσε από σκάλα τον εξετάζουν για COVID-19 στην προσπάθειά του να δείξει πως ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας και η “Παγκόσμια Κλίκα που κυβερνά τον κόσμο, θέλει να διογκώσει ένα ανύπαρκτο πρόβλημα”. Ακολουθεί ένα υποθετικό σενάριο ασθενούς και η καταγραφή του πιστοποιητικού θανάτου του. Ας υποθέσουμε λοιπόν, πως μια 34χρονη γυναίκα χωρίς κάποιο ιατρικό ιστορικό, αναφέρει στον ιατρό της πως τις τελευταίες έξι ημέρες έχει πυρετό, βήχα και μυαλγίες. Στην εξέταση του ιατρού βρέθηκε εμπύρετη, υποτασική και υποξική. Έτσι, μεταφέρεται στο νοσοκομείο και υποβάλλεται σε ακτινογραφία θώρακος η οποία δείχνει πως πάσχει από ιογενής πνευμονία. Δείγματα στάλθηκαν για rRT-PCR τεστ. Η νεαρή γυναίκα είναι θετική στον κορωνοϊό. Τις επόμενες δύο μέρες η κατάστασή της επιδεινώνεται καθότι εμφάνισε σύνδρομο οξείας αναπνευστικής δυσχέρειας και εισήχθη σε μονάδα εντατικής θεραπείας. Παρά τις προσπάθειες των ιατρών, η ασθενής κατέληξε την τέταρτη ημέρα στο νοσοκομείο.

Εν προκειμένω, η αιτία θανάτου ήταν το ARDS το οποίο καταγράφεται στη γραμμή a και το οποίο ήταν αποτέλεσμα της πνευμονίας η οποία καταγράφεται στη γραμμή b. Η υποκείμενη αιτία θανάτου, που συνέβαλε στο θάνατο, ήταν η ασθένεια COVID-19 και καταγράφεται επίσης στη γραμμή c. Έχοντας πει όλα τα παραπάνω, αντιλαμβανόμαστε πως το παράδειγμα του Icke δε στηρίζεται από διαθέσιμα δεδομένα καθότι σύμφωνα με τις πληροφορίες του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (CDC), η καταγραφή ενός θανάτου ως θάνατος από COVID-19 είναι εφικτή μόνο στη περίπτωση που η ασθένεια συνέβαλε στον θάνατο του ασθενούς.

5G και Κορωνοϊός

Στο υπό εξέταση βίντεο, συναντάμε ακόμη θεωρίες όπως εκείνη που συνδέει την ύπαρξη του κορωνοϊού με το δίκτυο 5G. Μάλιστα ο Icke, αναφέρει πως δεν έχει πραγματοποιηθεί ουδεμία έρευνα για τις συνέπειες του 5G στην υγεία του ανθρώπου.
Βέβαια, ούτε αυτός ο ισχυρισμός ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Όπως έχουμε επισημάνει σε σειρά παλιότερων άρθρων μας, μετά από εκτενέστατες μελέτες πληθυσμού σε διάρκεια μεγαλύτερη της δεκαετίας, η ομοφωνία των ειδικών είναι ότι η μορφή ακτινοβολίας του 5G δεν είναι επικίνδυνη, αναφορικά με τα επίπεδα έκθεσης που μπορούμε να δεχτούμε στη καθημερινότητά μας. Με αυτό το συμπέρασμα συμφωνούν το National Cancer Institute, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (WHO) και ο Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ (FDA).
Η αιτιακή σχέση ανάμεσα στο δίκτυο 5G και τον κορωνοϊό έχει προ πολλού καταρριφθεί από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας. Παρόλα αυτά, ο Icke, συνεχίζει να διαδίδει την άποψη πως διαμέσου του 5G το “κέντρο εξουσίας” των τηλεπικοινωνιών έχει σκοπό να χειραγωγεί τους ανθρώπους.

Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας για το Μύθο σύνδεσης του 5G με τον κορωνοϊό

Ο Icke μάλιστα, εξηγεί πως οι θάνατοι από 5G καταγράφονται επίσης ως θάνατοι από COVID-19. Πώς γίνεται αυτό; Σύμφωνα με τον Icke αυτό γίνεται διαμέσου της “απορρόφησης του οξυγόνου” από την ατμόσφαιρα με τη βοήθεια του 5G… Ακολουθεί λίστα άρθρων μας που αφορά το δίκτυο 5G και τη παραφιλολογία γύρω από αυτό.

Το εμβόλιο για τον κορωνοϊό

Στο χρονικό σημείο 41:50, ο Icke ξεκινάει την ανάλυση του η οποία άπτεται των εμβολίων.

“Μέσα σε αυτά θα υπάρχουν εξωσώματα που προκαλούν τον κορωνοϊό καθώς επίσης και τσιπάκια νανοτεχνολογιών”

Ακολούθως, γνωστοποιεί τις προθέσεις του Μπίλ Γκειτς που δεν είναι άλλες από την ψυχική και σωματική χειραγώγηση όλων των ανθρώπων.

“Ο κάθε ένας που έχει λάβει το εμβόλιο, θα σημαδεύεται με ένα κβαντικό τατουάζ.”

Ωστόσο, ούτε αυτοί ισχυρισμοί ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Πρόκειται για ακόμα μια θεωρία συνωμοσίας η οποία κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο στις αρχές Απριλίου 2020. Την αφορμή αποτέλεσε ένα διαδικτυακό ΑΜΑ (Ask me Anything) που έκανε ο Μπίλ Γκέιτς μέσω της πλατφόρμας του Reddit. Απαντώντας την παρακάτω ερώτηση, έκανε λόγο για “ψηφιακά πιστοποιητικά” που θα δείχνουν ποιος έχει αναρρώσει ή ελεγχθεί πρόσφατα, ή όταν έχουμε πια ένα εμβόλιο, ποιος το έχει λάβει. Ουδέποτε αναφέρθηκε ωστόσο σε “Κβαντικά Τατουάζ”.

H αναφορά στα «ψηφιακά πιστοποιητικά» δεν έχει να κάνει με τη τεχνολογία βαφής κβαντικών κηλίδων (quantum dot dye), που όντως έχει χρηματοδοτηθεί μεταξύ άλλων από το Ίδρυμα Gates.
Βέβαια, η τεχνολογία αυτή δεν έχει να κάνει με μικροτσίπ ή κάψουλες, αλλά με εμφυτεύσιμα νανοσωματίδια που η μόνη τους λειτουργία είναι η αντανάκλαση πληροφοριών μέσω φωτός και η μοναδική πληροφορία που θα έχουν, θα είναι το ιστορικό εμβολιασμών και τίποτε άλλο. Σε συνέντευξή του στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters, ένας από τους βασικούς ερευνητές της τεχνολογίας, ο Kevin McHugh, επιβεβαίωσε τα παραπάνω και δήλωσε ότι κατά τη γνώση του, δεν υπάρχουν σχέδια εφαρμογής της τεχνολογίας στη μάχη κατά του κορωνοϊού.
Μπορείτε να διαβάσετε την αναλυτική κατάρριψη των EH εδώ: Όχι, ο Bill Gates ΔΕΝ σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει μικροτσίπ για την καταπολέμηση του κορωνοϊού. Διαβάστε ακόμα, σχετικά με τον Μπίλ Γκέιτς:

Η άρχουσα τάξη

Στο τέλος του υπό εξέταση βίντεο το οποίο ήταν γεμάτο με ανυπόστατες και εν δυνάμει επικίνδυνες θεωρίες συνωμοσίας, ο David Icke, αναφέρει πως πίσω από όλα αυτά βρίσκεται μια μικρή κλίκα ανθρώπων η οποία εξουσιάζει και σκοπό έχει την χειραγώγηση. Δε διστάζει δε να χαρακτηρίσει τον Μπίλ Γκέιτς σατανιστή. Πρόκειται μάλιστα για μια άποψη που συναντάμε και στους κόλπους της συνωμοσιολογικής ομάδας QAnon, οι θεωρίες της οποίας έχουν παρεισφρήσει και στην ελληνική δημόσια σφαίρα. Παραδείγματα εδώ κι εδώ. Μια αλησμόνητη στιγμή του κ. Icke ήταν όταν το 1991 στο Talk Show του Terry Wogan, δήλωνε πως είναι ο “υιός του θεού”.

Μετά τη συνέντευξη

Ύστερα από το πέρας της συνέντευξης, έγινε μια αξιοσημείωτη κίνηση από την πλατφόρμα του YouTube. Ειδικότερα, όπως αναφέρει δημοσίευμα του BBC, η πλατφόρμα άλλαξε την πολιτικής της σε ό,τι αφορά περιεχόμενο που συνδέει το δίκτυο 5G με συμπτώματα του κορωνοϊου.
Αγγλικό κείμενο: “We have clear policies that prohibit videos promoting medically unsubstantiated methods to prevent the coronavirus in place of seeking medical treatment, and we quickly remove videos violating these policies when flagged to us. Now any content that disputes the existence or transmission of Covid-19, as described by the WHO and local health authorities is in violation of YouTube policies.This includes conspiracy theories which claim that the symptoms are caused by 5G.”
Μετάφραση: “Διαθέτουμε σαφείς πολιτικές που απαγορεύουν τα βίντεο τα οποία προωθούν ιατρικές μεθόδους που δεν είναι τεκμηριωμένες για την πρόληψη του κορωνοϊού αντί της συνιστώμενης αναζήτησης ιατρικής βοήθειας και γρήγορα αφαιρούμε τα βίντεο τα οποία παραβιάζουν τις πολιτικές όταν μας επισημαίνονται” δήλωσε στο BBC μια εκπρόσωπος της εταιρείας. “Οποιοδήποτε περιεχόμενο αμφισβητεί την ύπαρξη ή τη μετάδοση της COVID-19, όπως περιγράφεται από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ) και τις τοπικές υγειονομικές αρχές αποτελεί παραβίαση των κανόνων του YouTube. Σε αυτές συγκαταλέγονται θεωρίες συνωμοσίας οι οποίες ισχυρίζονται ότι ο κορωνοϊός προκαλείται από το (δίκτυο) 5G”.

Συμπέρασμα

Εν κατακλείδι, σύμφωνα με την παραπάνω αποδεικτική διαδικασία, συνάγουμε το συμπέρασμα πως στο σύνολό τους οι ισχυρισμοί του David Icke αποτελούν συλλογή ανυπόστατων εικασιών χωρίς καμία επιστημονική τεκμηρίωση.

sex videos mark woods slowly slid his rod in latinas ass.
jav videos
phim sec granny mature enjoys riding and rimming.