Συνέντευξη του δημάρχου Βύρωνα κ. Γ. Κατωπόδη

blonde lesbians very hot cam show.desi xxx brandi lyons teaches you the meaning of pain.
pornhun
hd porn

«Μετά την οικονομική εξυγίανση, προτεραιότητα η καθημερινότητα των Δημοτών»

Εισαγωγή:

Με την συνέντευξη του κ. Δημάρχου Βύρωνα, κ. Γ. Κατωπόδη, η εφημερίδα Δήμος & Πολιτεία εγκαινιάζει μια σειρά συνεντεύξεων με τους επικεφαλής όλων των δημοτικών παρατάξεων που εκπροσωπούνται στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Βύρωνα.

Στόχος αυτής της πρωτοβουλίας είναι η ανάδειξη, προβολή και τελικά η επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουμε στην πόλη μας. Η προσπάθειά μας ως εφημερίδα, αποσκοπεί στην πραγματική βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των δημοτών, αλλά και όσων ζουν στην πόλη μας. Ως εκ τούτου, δεν θα περιοριστούμε στις απόψεις των δημοτικών παρατάξεων. Απεναντίας, για την τεκμηριωμένη παρουσίαση και αναζήτηση λύσεων σε συγκεκριμένα προβλήματα, θα προσφεύγουμε και στις απόψεις ειδικών, επιστημόνων, συνδημοτών μας που ασχολούνται με αυτά τα ειδικά ζητήματα καθώς και φορέων και συλλογικοτήτων που δραστηριοποιούνται σχετικά. Κατά συνέπεια, θα είμαστε ως εφημερίδα, απόλυτα αντικειμενικοί και αυστηρά κριτικοί προς όλους. Ταυτόχρονα επιζητούμε την κριτική συμμετοχή στην προσπάθειά μας, όλων των δημοτών του Δήμου Βύρωνα, που νοιάζονται για την πόλη και τη ζωή μας σ’ αυτήν.

Συνέντευξη:

Δ&Π. Ένας από τους βασικούς σας στόχους ήταν η οικονομική ανασυγκρότηση του Δήμου. Την πετύχατε και αν ναι, σε ποιο βαθμό?

Καταρχάς να σας ευχαριστήσω που μου δίνετε την ευκαιρία, να επικοινωνήσω με τους συνδημότες μας και να αναφερθώ σε όσα ήδη κάναμε και όσα σχεδιάζουμε για τη νέα θητεία. Καταφέραμε ένα μικρό θαύμα με τα οικονομικά του Δήμου από το 2014 ως το 2019. Πετύχαμε την οικονομική εξυγίανσή του, βελτιώσαμε όλους τους τομείς της διοίκησής του και αυτό αναγνωρίστηκε από τους Δημότες στις πρόσφατες εκλογές. Ανακτήσαμε την εμπιστοσύνη των προμηθευτών, κάναμε διαγωνισμούς πετυχαίνοντας καλύτερες τιμές, ρυθμίσαμε τα δάνεια, αξιοποιήσαμε το πρόγραμμα ληξιπρόθεσμων οφειλών ύψους 3.500.000 € και εξοφλήσαμε χρέη σε μία σειρά από φορείς, αλλά κυρίως σε προμηθευτές και εργαζόμενους του Δήμου και ήταν ιδιαίτερα σημαντικό για να ανακτήσουμε την αξιοπιστία μας. Αποπληρώσαμε ακόμα μια σειρά δικαστικών αποφάσεων. Στα έσοδα, εργαστήκαμε με τις υπηρεσίες του Δήμου στην κατεύθυνση της είσπραξης των οφειλών των δημοτών με δίκαιο τρόπο. Οι δημότες βέβαια πρέπει να γνωρίζουν, ότι για τα δάνεια που έχουν συναφθεί από τις προηγούμενες διοικήσεις, πληρώνουμε ακόμα 1.500.000€ ετησίως σε τοκοχρεωλύσια, ποσό που αν ήταν διαθέσιμο για έργα θα άλλαζε την όψη του Δήμου και θα μας έδινε τη δυνατότητα να ικανοποιήσουμε περισσότερες ανάγκες.

Δ&Π. Πως κρίνετε στην πράξη την εφαρμογή του πρόσφατου εκλογικού νόμου που σας επιτρέπει να διοικείτε με 9 δημοτικούς συμβούλους από τους 41 του Δημοτικού Συμβουλίου; Πως αξιοποιείτε την αρχή της απλής αναλογικής για τη διοίκηση του Δήμου; Έχετε επιδιώξει συνεργασίες με τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης;

Στις τελευταίες εκλογές οι δημότες του Βύρωνα μας επέλεξαν για μια δεύτερη θητεία με το σύστημα της απλής αναλογικής, που είναι το πιο δίκαιο εκλογικό σύστημα και αποτελεί διαχρονικό στόχο της παράταξής μας. Η παράταξή μας, εξέλεξε 9 δημοτικούς συμβούλους από τους 41 στο σύνολο. Για να μπορέσουμε λοιπόν να διοικήσουμε τον Δήμο, απευθυνθήκαμε σε όλες τις παρατάξεις -πλην της παράταξης του κ. Γώγου που δεν αναγνώρισε το αποτέλεσμα και έκανε ένσταση, η οποία απορρίφθηκε- με συγκεκριμένη πρόταση συνεργασίας 10 σημείων. Αυτή προέβλεπε μεταξύ άλλων, ότι όσες παρατάξεις θα συμφωνούσαν θα κατελάμβαναν θέσεις αντιδημάρχων, προέδρων νομικών προσώπων κλπ.. Δυστυχώς μέχρι σήμερα καμία παράταξη δεν θέλησε να συμμετάσχει στη διοίκηση του Δήμου, κυρίως για αντιπολιτευτικούς λόγους. Παρ’ όλα αυτά, εγώ θα συνεχίσω να τους καλώ όλους σε συνεργασία, γιατί πιστεύω ότι αυτά που μας ενώνουν είναι περισσότερα απ’ αυτά που μας χωρίζουν. Σε ότι αφορά την απλή αναλογική που ρωτάτε, δυστυχώς η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας δεν της έδωσε την ευκαιρία να λειτουργήσει. Επέβαλε με νόμο, η παράταξη του κάθε δημάρχου να διοικεί χωρίς πλειοψηφία, πράγμα που θεωρούμε ότι νοθεύει το αποτέλεσμα των πρόσφατων αυτοδιοικητικών εκλογών. Εμείς, επειδή πιστεύουμε στην απλή αναλογική προχωρήσαμε ένα βήμα παραπέρα. Για την σύσταση του Δ.Σ. των Νομικών Προσώπων και των Επιτροπών του Δήμου για παράδειγμα, ζητήσαμε την αντιπροσωπευτική συμμετοχή των δημοτικών παρατάξεων. Δεν πήραμε δηλαδή την πλειοψηφία, όπως μας έδινε το δικαίωμα ο νέος νόμος 4623/2019. Για να γίνει αντιληπτό αυτό, αναφέρω τα παραδείγματα των Επιτροπών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης που είναι 15μελής. Με βάση το νέο νόμο η δημοτική αρχή μπορούσε να έχει 9 εκπροσώπους, οι θεσμικοί παράγοντες (διευθυντές σχολείων κτλ.) 4 εκπροσώπους και μόλις 2 η αντιπολίτευση. Εμείς ζητήσαμε να έχουμε στις επιτροπές αυτές μόνο 6 εκπροσώπους, παραχωρώντας στην αντιπολίτευση 3 επιπλέον (5 συνολικά) αλλά και την αντιπροεδρία των Επιτροπών. Θέλω να σημειώσω ότι οι παρατάξεις που είμαστε υπέρ της απλής αναλογικής θα μπορούσαμε, αν συνεργαζόμασταν, να εφαρμόσουμε την απλή αναλογική. Δυστυχώς κάποιοι επέλεξαν να σταθούν απέναντι κριτικάροντας, χωρίς προτάσεις τις περισσότερες φορές.

 

Δ&Π. Πόσα και ποια έργα εξασφαλίσατε από το ΕΣΠΑ στα 6 σχεδόν χρόνια που διοικείτε το δήμο; Βελτίωσαν και πώς την καθημερινότητα των πολιτών?

Ένα μεγάλο μέρος των έργων που κάναμε χρηματοδοτήθηκε από το ΕΣΠΑ, καθώς η κακή οικονομική κατάσταση του Δήμου, δεν επέτρεψε να χρηματοδοτήσουμε περισσότερα έργα από ίδιους πόρους. Το πρώτο μας μέλημα ήταν η κοινωνική πολιτική σε μια εποχή έντονης οικονομικής κρίσης Από το ΕΣΠΑ εξασφαλίσαμε τη δημιουργία τριών νέων δομών: Κοινωνικό Παντοπωλείο, Κοινωνικό Συσσίτιο, Κοινωνικό Φαρμακείο, ενώ αναλάβαμε κι άλλες κοινωνικές πρωτοβουλίες που αφορούν, προγράμματα ΤΕΒΑ, Στέγασης και Επανένταξης κλπ.. Με πόρους του Δήμου Βύρωνα και κονδύλια που εξασφαλίσαμε από την Περιφέρεια Αττικής και τη ΓΓ Αθλητισμού χρηματοδοτήσαμε έργα όπως: • Τοποθέτηση 1.100 νέων κάδων απορριμμάτων • Αγορά νέου μηχανικού σαρώθρου και πλυστικού μηχανήματος για δρόμους και πλατείες • Τοποθέτηση υπόγειου συστήματος 4 κάδων, πιλοτικά • Απόσυρση 300 και πλέον εγκαταλελειμμένων οχημάτων. • Ανακατασκευή 12 Παιδικών χαρών κόστους 1.200.000 €, • Ανάπλαση των Προσφυγικών του Καρέα κόστους 4.000.000 € • Ανακατασκευή του γηπέδου «Δημήτρης Νικολαΐδης» • Ανακατασκευή του 2ου Αθλητικού Κέντρου • Ανακατασκευή του Παλαιού Δημαρχείου • Ασφαλτοστρώσεις- μπετοστρώσεις συνολικά 200.000 τ.μ. σε δύο φάσεις, με συνολικό κονδύλι 4.500.000 € • Ανάπλαση της αγοράς στην Ιθώμης • Ανάπλαση γηπέδων 5χ5 • Αναπλάσεις σχολικών αυλών σε 9 σχολεία Υλοποιήσαμε έτσι, συνολικά 30 έργα που βελτίωσαν την καθημερινότητα των πολιτών και ιδιαίτερα της νεολαίας και η συνολική χρηματοδότησή τους έφτασε τα 14.500.000 €.

Δ&Π. Από τον Ιούνιο του 2019 μέχρι και σήμερα, δεν λειτουργεί το κολυμβητήριο στην πόλη. Γιατί συμβαίνει αυτό και τι προτίθεστε να κάνετε?

Δεν είναι αληθές αυτό. Το κολυμβητήριο δεν έκλεισε ούτε μία ημέρα. Λειτουργούσε κανονικά για όποιον ήθελε να κολυμπήσει και να αθληθεί. Αυτά που άργησαν να αρχίσουν είναι τα προγράμματα για παιδιά, εφήβους και ενήλικες με ειδικευμένο προπονητή. Η αργοπορία οφείλεται στην καθυστέρηση που προκλήθηκε στις κρατικές υπηρεσίες από τις απανωτές εκλογικές αναμετρήσεις. Άργησε η έγκριση των προσλήψεων, ενώ η διαδικασία έγινε έγκαιρα από την πλευρά μας, όπως κάθε χρόνο. Από τις 15 Γενάρη λειτουργούν κανονικά όλα τα προγράμματα. Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι από τη λειτουργία του κολυμβητηρίου. Θέλω να συγχαρώ το προσωπικό του για την σπουδαία δουλειά που κάνει. Θεωρούμε το κολυμβητήριο στολίδι για το Βύρωνα και εργαζόμαστε σκληρά για να το διατηρήσουμε σε πολύ υψηλό επίπεδο.

Δ&Π. Το Νοέμβριο του 2018 ψηφίσατε στο Δ.Σ. να πάρετε δάνειο ώστε να φωτίσετε την πόλη με λάμπες τύπου LED. Όπως γνωρίζουμε δεν εγκρίθηκε το δάνειο απ’ το Tαχυδρομικό Tαμιευτήριο, διότι στα προαπαιτούμενα για τη χορήγησή του είναι η ύπαρξη του ισολογισμού του 2017, ο οποίος δεν είναι έτοιμος. Γιατί καθυστερεί ο ισολογισμός και κατά συνέπεια το έργο, με δεδομένες μάλιστα τις διαμαρτυρίες των κατοίκων για έλλειψη φωτισμού στην πόλη και τι προτίθεστε να κάνετε γι’ αυτό;

Σε ότι αφορά το δημοτικό φωτισμό αναγνωρίζουμε ότι υπάρχουν προβλήματα, τα οποία μας μεταφέρονται σε καθημερινή βάση. Οι δυσκολίες μας οφείλονται τόσο στην έλλειψη προσωπικού και στην κακή κατάσταση του δικτύου, όσο και σε ζημιές που προκλήθηκαν από τις εταιρείες τηλεπικοινωνιών που εγκαταστήσαν δίκτυα οπτικών ινών. Για το πρόβλημα του οδοφωτισμού, αφού εξαντλήσαμε τις δυνατότητες του Δήμου, προχωρήσαμε σε σύμβαση με συνεργείο επισκευής προκειμένου να επισπεύσουμε την επιδιόρθωση των βλαβών. Σύντομα θα έχουμε καλά αποτελέσματα. Το ζήτημα του οδοφωτισμού θα λυθεί οριστικά με το μεγάλο έργο που ετοιμάζουμε για την αντικατάσταση όλων των λαμπτήρων του δήμου (συνολικά 3.800) με νέας τεχνολογίας LED. Η μελέτη για το έργο είναι έτοιμη. Για τη χρηματοδότηση του δεν ζητήσαμε δάνειο από το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο όπως λέτε, λόγω του ότι η εταιρεία των ορκωτών λογιστών καθυστέρησε τον έλεγχο του ισολογισμού του 2017 και χάσαμε την προθεσμία. Προχωράμε άμεσα, όμως, στην υλοποίηση του έργου με τη μέθοδο της αυτοχρηματοδότησης μέσω διαγωνισμού. Η μέθοδος αυτή είναι περισσότερο συμφέρουσα και ευέλικτη για το Δήμο. Έχω τη διαβεβαίωση ότι μέχρι το Μάρτιο θα γίνει ο διαγωνισμός για την ανάδειξη της εταιρείας που θα το αναλάβει. Είναι ένα οραματικό έργο και είμαι αποφασισμένος να το υλοποιήσω μέσα στο 2020.

Δ&Π. Πάγιο αίτημα ήταν η λειτουργία του Κέντρου Υγείας επί 24ωρου βάσεως για 7 ημέρες. Ποιες είναι οι πιθανότητες να το πετύχετε και ποιες οι προσπάθειες που κάνετε γι’ αυτό?

Το Κέντρο Υγείας Βύρωνα και το παράρτημα του (στη Ρούμελης), διαδραματίζει σημαντικότατο ρόλο, στην προστασία της δημόσιας υγείας. Ξέρουμε ότι το 2018 το επισκέφθηκαν περισσότεροι από 76.000 πολίτες. Από τους ασθενείς που προσήλθαν στα Επείγοντα το 85% αντιμετωπίστηκαν επιτόπου και δεν χρειάστηκε να επισκεφθούν νοσοκομείο. Υπάρχουν βεβαίως σ΄ αυτό ελλείψεις εξοπλισμού και προσωπικού. Από την αρχή της θητείας μας, λοιπόν ήμαστε σε επαφή και σε συνεργασία με τους υπεύθυνους του Κέντρου Υγείας και τους αρμόδιους φορείς και τον Ιούνιο του 2018 καταφέραμε να εκταμιευθούν από το Υπουργείο Υγείας 130.000 € για την αγορά του ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού που είχαν υποδείξει οι υπεύθυνοι του Κέντρου. Επίσης, τρεις φορές έως σήμερα, μαζί με τον Χρήστο Σπυρόπουλο, Αντιδήμαρχο Κοινωνικής Προστασίας & Αλληλεγγύης, έχουμε επισκεφθεί τη διοίκηση της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας, στην οποία υπάγεται και το Κέντρο Υγείας, διεκδικώντας την επαρκή στελέχωσή του, για να μπορεί να εφημερεύει κάθε μέρα όλο το 24ωρο. Είμαστε σε ανοικτή γραμμή με το Υπουργείο και συνεχίζουμε τις προσπάθειες προς αυτή την κατεύθυνση.

Δ&Π. Τι γίνεται με το 4ο δημοτικό σχολείο? Προκηρύχθηκε ο διαγωνισμός και ποιο είναι το χρονοδιάγραμμα; Επίσης η εικόνα και σε άλλα σχολεία του Δήμου, σύμφωνα με μαρτυρίες των γονιών, δεν είναι καλύτερη. Τι θα κάνετε άμεσα γι’ αυτά τα προβλήματα;

Βρεθήκαμε σε πολύ δύσκολη θέση όταν η Πολεοδομία έκλεισε το 4ο Δημοτικό Σχολείο τον Μάρτιο 2018 και άρχισε ένας ιδιότυπος αγώνας δρόμου για την εύρεση προσωρινής, αλλά και οριστικής λύσης. Ως προσωρινή λύση αξιοποιήθηκε ένα εγκαταλελειμμένο κτήριο στον Καρέα, που μας παραχώρησε η Εκκλησία. Το Υπουργείο Εσωτερικών χρηματοδότησε με 500.000 € την ανακατασκευή του και διαμορφώθηκε ένα πολύ όμορφο και λειτουργικό σχολείο. Η Περιφέρεια Αττικής χρηματοδότησε τη μεταφορά των παιδιών. Αμέσως μετά αρχίσαμε τη διαδικασία για την ανακατασκευή του υπάρχοντος κτηρίου. Ο διαγωνισμός για την επιλογή αρχιτεκτονικού γραφείου βρίσκεται στο τέλος του και σύντομα θα ξεκινήσει η εκπόνηση μελέτης για να δημιουργηθεί ένα σύγχρονο και ασφαλές σχολείο που θα θυμίζει την ιστορία του κτιρίου Χαραλαμπόπουλου. Διαβεβαιώνω τους δημότες ότι ακολουθούνται όλες οι προβλεπόμενες διαγνωστικές διαδικασίες και ως εκπαιδευτικός έχω αταλάντευτη θέληση να κερδίσω το στοίχημα της κατασκευής του νέου σχολείου.

Δ&Π. Όπως φαίνεται από το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο, που έχετε συντάξει, θέλετε να μεταφέρετε πράσινα σημεία, το σταθμό μεταφόρτωσης απορριμμάτων και Υπηρεσίες του Δήμου στον Υμηττό. Αυτό, σύμφωνα με την αντιπολίτευση, αλλοιώνει το χαρακτήρα του βουνού. Με το δεδομένο ότι η παράταξή σας, ήταν να παραμείνει ο Υμηττός δάσος και να απομακρυνθούν όλες οι χρήσεις απ’ το βουνό, πως εξηγείτε αυτή την αλλαγή πλεύσης;

Καταρχάς δεν συντάξαμε εμείς ως Δημοτική Αρχή το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο. Ανατέθηκε σε μελετητική εταιρεία να διατυπώσει και να οριστικοποιήσει την αρχική μελέτη Α΄ που άρχισε το 2000. Η μελέτη παρουσιάστηκε το Νοέμβριο και τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση, οπότε και κατατέθηκαν στο Δήμο πολλές προτάσεις επί του αρχικού σχεδίου. Σας διαβεβαιώνω ότι πουθενά στη μελέτη δεν υπάρχει πρόταση για πράσινα σημεία. Απορώ ποιος το λέει αυτό! Το ίδιο ισχύει και για τα περί μεταφοράς υπηρεσιών του Δήμου στον Υμηττό. Μην τα μπερδεύουμε αυτά με τον Σταθμό Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων. Αυτός λειτουργεί στον Υμηττό από 1998 και εξυπηρετεί την καθαριότητα του Δήμου. Θεωρώ τουλάχιστον άδικο να με κατηγορούν για ζητήματα τα οποία δεν ευσταθούν και τα οποία προκύπτουν πάντα εκ του πονηρού. Η κατεύθυνση που δίνουμε στον μελετητή είναι ότι η ύπαρξη Σταθμού Μεταφόρτωσης είναι αναγκαία, διότι χωρίς αυτόν θα καταρρεύσει η καθαριότητα και ο Βύρωνας θα πνιγεί στο σκουπίδι. Ζητάμε όμως να διατυπώσει την θέση για εξεύρεση άλλου χώρου δημιουργίας του ΣΜΑ, εντός των ορίων της πόλης για να φύγει από την τωρινή τοποθεσία του. Άρα δεν έχουμε αλλάξει άποψη και θέση για τον Υμηττό. Πρόσφατα μάλιστα, το Δημοτικό Συμβούλιο ψήφισε δική μας πρόταση για 5μηνη σύμβαση με εταιρεία που θα απομακρύνει για ανακύκλωση, 1.000 τόνους αδρανών υλικών, που χρονίζουν στον ΣΜΑ, στον Υμηττό. Παίρνουμε όλα τα μέτρα προστασίας του και κάνουμε δενδροφυτεύσεις στις οποίες μάλιστα όλοι όσοι κόπτονται για το περιβάλλον και μας κατηγορούν ουδέποτε ήρθαν!

Δ&Π. Ο Δήμος μας συμμετέχει στο Διαδημοτικό Δίκτυο Πολιτισμού, για τη διενέργεια του Φεστιβάλ του Θεάτρου Βράχων. Από τον Οκτώβριο, ωστόσο, έχει λήξει η θητεία του Διοικητικού Συμβουλίου. Γιατί δεν έχει συσταθεί ακόμα το Διοικητικό Συμβούλιο, όταν μάλιστα αυτό επείγει ώστε να προγραμματιστούν οι εκδηλώσεις του καλοκαιριού?

Το Διαδημοτικό Δίκτυο Πολιτισμού, που έχει την ευθύνη του Φεστιβάλ στη Σκιά Βράχων, είναι συνεργασία των Δήμων Βύρωνα και Δάφνης-Υμηττού. Διοικείται από 15μελές διοικητικό συμβούλιο, με 7 μέλη από τον Βύρωνα, 7 από τη Δάφνη-Υμηττό και ένα μέλος κοινής αποδοχής. Όλα αυτά τα χρόνια συνδιοργανώνουμε ένα σπουδαίο φεστιβάλ, το καλύτερο πανελλαδικά, μετά το Φεστιβάλ Αθηνών. Γι’ αυτό και ευχαριστώ το Διοικητικό Συμβούλιο και τους εργαζόμενους του Φεστιβάλ για την σημαντική προσφορά τους. Η θητεία του παρόντος Δ.Σ. πράγματι έχει λήξει αλλά συνεχίζει να λειτουργεί, απολύτως νόμιμα, με απόφαση των δύο δημάρχων, για να μην διακοπεί η οργάνωση του επόμενου και να αποφύγουμε γραφειοκρατικές εμπλοκές στη λειτουργία του Φεστιβάλ. Το αμέσως επόμενο διάστημα, το απερχόμενο Δ.Σ. θα παρουσιάσει απολογισμό έργου και θα παραδώσει στο νέο Δ.Σ. που θα οριστεί από τα Δημοτικά Συμβούλια Βύρωνα και ΔάφνηςΥμηττού. Οι διαδικασίες έχουν ήδη δρομολογηθεί και αναμένεται να ολοκληρωθούν το Φεβρουάριο.

Δ&Π. Ποιο θεωρείτε ότι είναι το σημαντικότερο έργο σας, όλα αυτά τα χρόνια που διοικείτε το δήμο και ποιο είναι το όραμά σας για τα επόμενα 3 χρόνια?

Από την άποψη της σημασίας, το σπουδαιότερο έργο μας ήταν η οικονομική ανασυγκρότηση του Βύρωνα. Χωρίς αυτήν ο Δήμος δεν θα μπορούσε να λειτουργήσει κανονικά. Έχει όμως ιδιαίτερη σημασία και η προσπάθεια που καταβλήθηκε στη συντήρηση των δομών του Δήμου. Κυρίως σε αυτές για τη νέα γενιά, όπως η συντήρηση σχολικών μονάδων και αθλητικών εγκαταστάσεων. Θέλω επίσης να υπογραμμίσω την προσπάθεια στήριξης ευπαθών ομάδων του πληθυσμού, ιδιαίτερα την περίοδο της οικονομικής κρίσης. Με οδηγό τα παραπάνω προχωράμε στη νέα τετραετία. Άμεση προτεραιότητά μας η καθημερινότητα των πολιτών: η καθαριότητα, ο φωτισμός, τα πεζοδρόμια, η Δημοτική Συγκοινωνία. Παράλληλα δρομολογούμε μεγάλα έργα πολιτικής προστασίας, ενεργειακής και ψηφιακής αναβάθμισης. Προχωρούμε βάσει σχεδίου και αποφασιστικά. Για να τα πετύχουμε, πιστεύουμε ότι ήρθε η ώρα να απαλλαγούμε από τις παθογένειες του παρελθόντος, όπως η πόλωση και η παραταξιακή λογική της στείρας άρνησης και καταγγελίας. Πρέπει να αναζητήσουμε συγκλίσεις πάνω στα προβλήματα, δημιουργώντας ένα νέο πολιτικό πολιτισμό για χάρη των μεγάλων αλλαγών που χρειάζεται ο Βύρωνας. Πιστεύω ότι όλες και όλοι έχουμε θέση και ρόλο σε αυτή την προσπάθεια.

Σας ευχαριστώ.

 

sex videos mark woods slowly slid his rod in latinas ass.
jav videos
phim sec granny mature enjoys riding and rimming.