ΟΔΗΓΟΣ: Τι πρέπει να γνωρίζετε για τις φορολογικές δηλώσεις 2020

blonde lesbians very hot cam show.desi xxx brandi lyons teaches you the meaning of pain.
pornhun
hd porn

Η περίοδος φορολογικών δηλώσεων έχει ξεκινήσει και πάνω από 6.5 εκατ. φορολογούμενοι πρόκειται να υποβάλλουν την φορολογική τους δήλωση. Διαβάστε τον ακόλουθο χρήσιμο οδηγό και ενημερωθείτε σχετικά με τα όσα ισχύουν για τη φορολόγηση των εισοδημάτων που θα δηλωθούν φέτος.

Της Αθηνάς Σφυρή, Συµβούλου Επιχειρήσεων, Φοροτεχνικού

Από την φορολογική νομοθεσία προκύπτει ότι υποχρέωση υποβολής φορολογικής δήλωσης έχουν:

 • Όλα τα φυσικά πρόσωπα με κατοικία στην Ελλάδα όπου έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος ηλικίας τους και αποκτούν πραγματικό ή τεκμαρτό εισόδημα, ανεξάρτητα από το αν είναι εξαρτώμενα μέλη ή όχι
 • Οι φορολογούμενοι οι οποίοι έχουν κάνει έναρξη επιτηδεύματος
 • Οι κάτοικοι εξωτερικού μόνο όταν αποκτούν πραγματικό εισόδημα στην Ελλάδα.
 • Ανήλικα τέκνα που έχουν εισόδημα από μισθούς ή συντάξεις.
 • Ο κηδεμόνας ή δικαστικός συμπαραστάτης σε περιπτώσεις ανηλίκων ή αυτών που έχουν υποβληθεί σε δικαστική συμπαράσταση.
 • Οι κληρονόμοι του φορολογούμενου για το συνολικό εισόδημά του μέχρι την ημέρα του θανάτου του.

Καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή των δηλώσεων εισοδήματος φυσικών προσώπων είναι πλέον η 30η Ιουνίου 2020.

Οι φορολογούμενοι, ενόψει της διαδικασίας υποβολής των φορολογικών δηλώσεων, θα πρέπει να γνωρίζουν ότι τα εισοδήματα που αποκτήθηκαν εντός του 2019 θα φορολογηθούν με βάση το πλαίσιο που ίσχυε έως τις 31 Δεκεμβρίου 2019 και ο φόρος που θα περιέχουν τα εκκαθαριστικά του 2020 θα κυμαίνεται στα ίδια με πέρυσι επίπεδα, εφόσον δεν έχουν μεταβληθεί τα εισοδήματα.

Φορολογική κλίμακα: Με συντελεστές 22% – 45% θα φορολογηθούν τα εισοδήματα από μισθούς, συντάξεις, ατομικές επιχειρήσεις και αγροτικές δραστηριότητες. Συγκεκριμένα επιβάλλεται φόρος:

 • 22% για ετήσιο εισόδημα έως 20.000 ευρώ.
 • 29% για το τμήμα του εισοδήματος πάνω από τις 20.000 ευρώ και μέχρι τις 30.000 ευρώ
 • 37% για το τμήμα του εισοδήματος πάνω από τα 30.000 και μέχρι τα 40.000 ευρώ
 • 45% για το τμήμα του εισοδήματος που υπερβαίνει τις 40.000 ευρώ.

Έκπτωση φόρου: Μισθωτοί, συνταξιούχοι και κατ’ επάγγελμα αγρότες κερδίζουν έκπτωση φόρου εισοδήματος έως 1.900-2.100 ευρώ που οδηγεί σε έμμεσο αφορολόγητο όριο εισοδήματος. Ειδικά για τους έχοντες ετήσια εισοδήματα μέχρι 20.000 ευρώ από μισθούς και συντάξεις, καθώς επίσης και για τα ετήσια εισοδήματα μέχρι 20.000 ευρώ από αγροτικές δραστηριότητες που αποκτούν οι κατ’ επάγγελμα αγρότες προβλέπεται έκπτωση φόρου:

 • 1900 ευρώ εάν δεν υπάρχουν προστατευόμενα τέκνα
 • 1950 ευρώ εάν έχουν ένα παιδί
 • 2000 ευρώ εάν υπάρχουν δύο παιδιά
 • 2100 ευρώ εάν υφίστανται 3 ή περισσότερα προστατευόμενα τέκνα.

Κατοχύρωση έκπτωσης φόρου: Οι φορολογούμενοι για να δικαιούνται την έκπτωση φόρου έως 1.900 -2.100 ευρώ θα πρέπει κατά τη διάρκεια του 2019 να έχουν εξοφλήσει με ηλεκτρονικά μέσα πληρωμής (με πιστωτικές ή χρεωστικές κάρτες ή μέσω e-banking) δαπάνες για αγορές αγαθών ή παροχή υπηρεσιών συνολικού ύψους ίσου με ποσοστό:

 • 10% του ετησίου εισοδήματός τους, πραγματικού ή τεκμαρτού, εφόσον το εισόδημα αυτό ανέρχεται έως 10.000 ευρώ
 • 10% επί των πρώτων 10.000 ευρώ και 15% επί του υπερβάλλοντος ποσού, εφόσον το ετήσιο -πραγματικό ή τεκμαρτό- ατομικό του εισόδημα ανέρχεται σε 10.001 έως 30.000 ευρώ
 • 10% επί των πρώτων 10.000 ευρώ, 15% επί των επόμενων 20.000 ευρώ και 20% επί του υπερβάλλοντος ποσού, εφόσον το ετήσιο -πραγματικό ή τεκμαρτό- εισόδημά του ξεπερνά τις 30.000 ευρώ. Το «ακάλυπτο» ποσό θα φορολογείται με 22%.

Εισοδήματα από ακίνητα: Με συντελεστές από 15% έως 45% θα φορολογηθούν τα εισοδήματα από ακίνητα. Συγκεκριμένα, εφαρμόζεται κλίμακα με τους εξής συντελεστές:

 • 15% μέχρι 12.000 ευρώ.
 • 35% στο τμήμα ετησίου εισοδήματος από τα 12.001 έως τα 35.000 ευρώ.
 • 45% στο τμήμα ετησίου εισοδήματος πάνω από τα 35.000 ευρώ.

Ειδική εισφορά αλληλεγγύης: Οι φορολογούμενοι με εισοδήματα άνω των 12.000 ευρώ θα καταβάλλουν ειδική εισφορά αλληλεγγύης, η οποία υπολογίζεται κλιμακωτά με συντελεστές από 2,2% έως 10%.

Προκαταβολή φόρου: Επιβάλλεται προκαταβολή φόρου εισοδήματος έναντι του επόμενου έτους με συντελεστή 100% επί του κυρίου φόρου εισοδήματος, σε όσους δηλώνουν εισοδήματα από επιχειρηματικές ή και αγροτικές δραστηριότητες, καθώς επίσης και σε όσους φορολογούνται με βάση τα τεκμήρια διαβίωσης και απόκτησης περιουσιακών στοιχείων.

Τέλος επιτηδεύματος: Επιβάλλεται τέλος επιτηδεύματος από 400 έως 650 ευρώ σε κάθε φορολογούμενο που έχει ασκήσει επιχειρηματική δραστηριότητα: Οι φορολογούμενοι που ασκούν ατομικά επιχειρηματικές δραστηριότητες θα πληρώσουν και για τη χρήση του 2019 το ετήσιο τέλος επιτηδεύματος το οποίο ανέρχεται σε 650 ευρώ και σε επιπλέον 600 ευρώ για κάθε υποκατάστημα.

Tips:
Οι ελληνικές φορολογικές αρχές έχουν βάλει στο μικροσκόπιο τους κατοίκους εξωτερικού, καθώς από φέτος θα πρέπει να δίνουν ετησίως την ακριβή διεύθυνση κατοικίας και το ΑΦΜ που διατηρούν στο εξωτερικό.Στόχος είναι να διευκολυνθεί η αναζήτηση πληροφοριών από τις αντίστοιχες υπηρεσίες στις χώρες του εξωτερικού, σε περιπτώσεις ελέγχου.Μέχρι και την προηγούμενη χρονιά το μόνο στοιχείο που έπρεπε κάποιος κάτοικος εξωτερικού να επιβεβαιώσει ήταν η χώρα κατοικίας.
Η κυβέρνηση προσανατολίζεται στο να δώσει παράταση έως τα τέλη Ιουλίου στην υποβολή των φορολογικών δηλώσεων, ενώ υπάρχουν εισηγήσεις για καταβολή των αναλογούντων φόρων που θα προκύψουν από τα χρεωστικά εκκαθαριστικά σε έξι μηνιαίες δόσεις.

sex videos mark woods slowly slid his rod in latinas ass.
jav videos
phim sec granny mature enjoys riding and rimming.