Αθλητισμός και Δήμος. H ανάγκη επανασχεδιασμού στον αθλητισμό

blonde lesbians very hot cam show.desi xxx brandi lyons teaches you the meaning of pain.
pornhun
hd porn

Του Νίκου Ραμαντάνη
Ο τομέας του αθλητισμού είναι αναμφισβήτητα ένας τομέας διοίκησης με πολλές προκλήσεις και χώρο για μικρές και μεγάλες επιτυχίες. Και αυτό γιατί ο αθλητισμός σε έναν δήμο είναι οι άνθρωποί του, οι υπάλληλοι και οι γυμναστές των εγκαταστάσεων, τα σωματεία με τους προπονητές, τους αθλητές και τις διοικήσεις τους, που αφιερώνουν χρόνο και δίνουν ψυχή.
Το «πριν» μπορεί κανείς να το κρίνει εντός του πλαισίου και των τότε συνθηκών και σε καμία περίπτωση να το απαξιώσει. Γιατί αν δεν υπήρχε το «πριν» στον αθλητισμό του Δήμου Bύρωνα, δεν θα βρισκόμασταν στο «τώρα».
Τι χρειαζόμαστε λοιπόν τώρα;
Να επανασχεδιάσουμε το μέλλον. Μπορούμε να γίνουμε ένας αθλητικός Δήμος με στόχευση και στον μαζικό αθλητισμό, χωρίς να παραγνωρίζουμε την σημασία του σωματειακού αθλητισμού, που μας έβαλε στον αθλητικό χάρτη με επιτυχίες σε ομαδικά και ατομικά αθλήματα. Η πρόσφατη λήψη μέτρων πρόληψης ενάντια στην εξάπλωση της πανδημίας ανέδειξε την ανάγκη για σωματική άσκηση ακόμη περισσότερο.

  • Είναι χρέος μιας σύγχρονης διοίκησης να θεσπίσει κριτήρια και διαδικασίες που δεν θα υπαγορεύονται από τη λογική «των γνωριμιών και των χατιριών», αλλά θα υπηρετούν τον δημότη και θα ενθαρρύνουν την ενασχόληση με κάθε μορφής άθληση.
  • Είναι χρέος μιας σύγχρονης διοίκησης να στήσει τον δημοτικό αθλητισμό στα πόδια του, με προγράμματα για όλους και φθηνότερη συνδρομή, ώστε να μπορούμε να κρατάμε όλους τους δημότες μας και να μην χρειάζεται να πηγαίνουν στην Ηλιούπολη ή στα Ιλίσια για να βρουν οικονομικότερη συνδρομή σε κολυμβητήριο.
  • Είναι χρέος μιας σύγχρονης διοίκησης να βρει τη χρυσή τομή συνύπαρξης με τον σωματειακό αθλητισμό. Άλλωστε, τα δημοτικά προγράμματα άθλησης απευθύνονται σε διαφορετικό κοινό και σε καμία περίπτωση δεν λειτουργούν ανταγωνιστικά προς τα σωματεία της πόλης.
  • Το πρώτο βήμα είναι να χαρτογραφήσουμε τον αθλητισμό στον Δήμο. Να δημιουργηθεί Μητρώο Αθλητικών Σωματείων, με τα τμήματα τα οποία καλλιεργούν και την αθλητική αναγνώριση που απαιτεί η νομοθεσία.
  • Το δεύτερο βήμα είναι ο κανονισμός χρήσης αθλητικών εγκαταστάσεων. Θα πρέπει να προχωρήσουμε σε αλλαγές σε όλα εκείνα τα σημεία που απαιτείται, σύμφωνα με την σημερινή πραγματικότητα. Οι διαδικασίες, είναι σημαντικό να είναι ξεκάθαρες και είναι αυτές που ούσες πάνω από γνωριμίες και συναισθηματικές ή άλλες δεσμεύσεις, σχεδόν πάντα δίνουν την απάντηση σε όποιο πρόβλημα προκύψει.
  • Το τρίτο βήμα είναι να ενεργοποιήσουμε τα προγράμματα άθλησης για όλους της Γ.Γ.Α. (Άσκηση και Τρίτη Ηλικία, Άσκηση στα πάρκα Άθλησης και Υγείας, κ.λ.π).
  • Το τέταρτο βήμα, είναι να σχεδιάσουμε προγράμματα εναλλακτικών μορφών άθλησης, κυρίως outdoor, και πάντα σε ευθεία αναφορά με τον Υμηττό. Τα μέτρα της καραντίνας οδήγησαν περισσότερο κόσμο στο βουνό και αυτό κατέδειξε το επείγον της ανάπλασης πεζοπορικών διαδρομών. Να χωροθετηθούν στον Υμηττό «μονοπάτια γυμναστικής», στα πρότυπα των Vitaparcours (Ελβετία) ή των αντίστοιχων Trimmdich-Pfade (Γερμανία) που να περιλαμβάνουν σταθμούς με όργανα γυμναστικής κατασκευασμένα κυρίως από ξύλο προκειμένου να είναι απόλυτα εναρμονισμένοι με το φυσικό περιβάλλον. Σε κάθε στάση να υπάρχουν ταμπέλλες που να συστήνουν ασκήσεις γυμναστικής.

Η νέα πραγματικότητα στην «Covid-19» εποχή αποτελεί «terra incognita». Η συχνή απολύμανση των αθλητικών εγκαταστάσεων, η θερμομέτρηση και η διατήρηση ενός αρχείου εισόδου-εξόδου με ακριβείς ώρες και ημέρες (entrance log) των αθλούμενων, ώστε να είναι εκ των υστέρων δυνατή η ιχνηλάτηση σε περίπτωση κρούσματος, απαιτούν λεπτομερή οργάνωση και μεγάλο αριθμό προσωπικού που να μπορεί να καλύψει τις ανάγκες όλων των αθλητικών εγκαταστάσεων.

Η διά βίου άθληση αποτελεί μία από τις βασικότερες συνιστώσες για την ποιοτική διαχείριση και ουσιαστική αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου του πολίτη, λαμβάνοντας υπόψη τον σύγχρονο τρόπο ζωής και τα αποτελέσματα των ερευνών για την θετική επίδραση της άσκησης στην υγεία και στην ψυχοκοινωνική κατάσταση του ατόμου.

Ο αθλητισμός, πέρα όμως από όλα τα παραπάνω, είναι και το όραμα, γιατί χωρίς αυτό δεν θα υπήρχε η υπέρβαση, δεν θα καταγράφονταν τα ρεκόρ.

Αντί επιλόγου, μια ρήση του ανθρώπου-σύμβολο Jesse Owens: «Βρες το καλό. Είναι γύρω σου. Βρες το, παρουσίασέ το και θ’ αρχίσεις να πιστεύεις σε αυτό».

Ο Νίκος Ραμαντάνης είναι υπεύθυνος αθλητισμού της παράταξης «ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΒΥΡΩΝΑ-Χρήστος Γώγος»

sex videos mark woods slowly slid his rod in latinas ass.
jav videos
phim sec granny mature enjoys riding and rimming.