Β. Σάρολα: «Mόνο µε πνεύµα ενότητας και συνεργασίας µπορεί η πόλη µας να πάει µπροστά»

blonde lesbians very hot cam show.desi xxx brandi lyons teaches you the meaning of pain.
pornhun
hd porn

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ κας Β. ΣΑΡΟΛΑ επικεφαλής της παράταξης «Πρωτοβουλία Πολιτών Βύρωνα»

Δ&Π. Ποια θεωρείτε ότι είναι τα σημαντικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Δήμος αυτή τη στιγμή και ποιες είναι οι αντίστοιχες προτάσεις σας;

Θα αναφερθώ σε τρία από τα σημαντικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζει η πόλη μας σήμερα: Ελλιπής καθαριότητα – Μεγάλα προβλήματα στο δημοτικό ηλεκτροφωτισμό – Ανεπαρκής συντήρηση δημοτικών υποδομών και αδυναμία δημιουργίας νέων. Για την αντιμετώπιση αυτών των προβλημάτων απαιτείται καλύτερη οργάνωση των δημοτικών υπηρεσιών και αξιοποίηση στο έπακρον των διαθέσιμων χρηματοδοτικών προγραμμάτων, όπως το ΕΣΠΑ, το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, οι χρηματοδοτήσεις από την Περιφέρεια κλπ.. Και φυσικά απαιτείται ικανότητα, γνώση και όραμα από πλευράς των διοικούντων.

Ως Δημοτική Παράταξη έχουμε διαμορφώσει συγκεκριμένες θέσεις και προτάσεις για την αποτελεσματική αντιμετώπιση των προβλημάτων αυτών. Για παράδειγμα, έχουμε εδώ και καιρό προτείνει την αξιοποίηση του υπό απαλλοτρίωση, εδώ και δεκαετίες, οικοπέδου επί της οδού Βουτζά για τη ανέγερση νηπιαγωγείου. Η δημιουργία ενός νέου νηπιαγωγείου στο κέντρο της πόλης θα έχει πολλαπλά οφέλη μιας και τα υπάρχοντα νηπιαγωγεία είναι κορεσμένα και αδυνατούν να φιλοξενήσουν το σύνολο των παιδιών. Δυστυχώς, φέτος, ελλείψει κατάλληλων χώρων, πολλά από τα νήπια της πόλης μας, με ευθύνη της δημοτικής αρχής, φοιτούν σε «προκάτ» αίθουσες που στήθηκαν άρον – άρον σε προαύλια δημοτικών σχολείων, λίγο πριν την έναρξη της σχολικής χρονιάς. Τα προβλήματα που δημιουργούνται στην ποιότητα της παρεχόμενης εκπαίδευσης και τη σχολική ζωή των παιδιών μας είναι προφανή.

Σχετικά με τη βελτίωση της καθαριότητας στην πόλη μας, αλλά και την προστασία του περιβάλλοντος και ιδίως του ορεινού όγκου του Υμηττού, πρόσφατα καταθέσαμε στο Δημοτικό Συμβούλιο πρόταση που αφορά στη δημιουργία χώρου διαχείρισης απορριμμάτων (λ.χ. «Πράσινο Σημείο») σε χώρο πάνω από το Κοιμητήριο Βύρωνα και κάτω από τη λεωφόρο Κατεχάκη, που σήμερα χρησιμοποιείται από τον Δήμο για τη στέγαση της Υπηρεσίας Πρασίνου και της Τεχνικής Υπηρεσίας.

Ο συγκεκριμένος χώρος έχει επιφάνεια περίπου τεσσάρων στρεμμάτων και με τα απαραίτητα έργα διαμόρφωσης, θα μπορούσε η αξιοποίησή του να συμβάλει τα μέγιστα στον εκσυγχρονισμό της διαχείρισης των απορριμμάτων που καθημερινά παράγονται στην πόλη μας. Αν αναλογιστεί δε κανείς ότι ο Δήμος Βύρωνα λειτουργεί εδώ και δεκαετίες παράνομα Σταθμό Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (Σ.Μ.Α.) στον Υμηττό που επιβαρύνει το φυσικό περιβάλλον και δημιουργεί σοβαρές ανησυχίες για την πυρασφάλεια του βουνού μας, πιστεύουμε ότι η πρότασή μας είναι βιώσιμη και θα δώσει λύση σε χρόνια προβλήματα της πόλης.  

Δ&Π. Θα ήταν πιθανή μια συνεργασία σας με τον κ. Κατωπόδη για την επίλυση κάποιων εκ των προβλημάτων του Δήμου;

Η συνεργασία μας με την παράταξη του κ. Κατωπόδη, αλλά και με τις δημοτικές παρατάξεις της αντιπολίτευσης,  πρέπει να θεωρείται δεδομένη στο βαθμό που εξυπηρετεί το συμφέρον της πόλης μας και γίνεται στη βάση κοινών πολιτικών θέσεων και αρχών. 

Άλλωστε, μόνο με πνεύμα ενότητας και συνεργασίας μπορεί η πόλη μας να πάει μπροστά. Δεν γνωρίζω όμως κατά πόσον η διοικούσα παράταξη επιθυμεί τη συνεργασία, μιας και στο παρελθόν προτείναμε άξιους και ικανούς συμπολίτες μας προκειμένου να συμβάλουν στη διοίκηση της πόλης μας από συγκεκριμένες άμισθες θέσεις ευθύνης, πρόταση όμως που δεν έγινε αποδεκτή. Αντ’ αυτού ορίστηκαν στις θέσεις αυτές μέλη της παράταξης του Δημάρχου.

Ως δημοτική παράταξη στηρίξαμε και συνεχίζουμε να υποστηρίζουμε το εκλογικό σύστημα της απλής αναλογικής, βάσει του οποίου διεξήχθησαν άλλωστε οι τελευταίες δημοτικές εκλογές. Θεωρούμε ότι είναι το δικαιότερο και δημοκρατικότερο σύστημα διοίκησης των Δήμων. Η εφαρμογή της απλής αναλογικής προϋποθέτει τη συνεργασία των δημοτικών παρατάξεων.

Δυστυχώς,  η κυβέρνηση της ΝΔ στο όνομα τάχα της κυβερνησιμότητας, νομοθέτησε την μεταφορά σειράς σημαντικών αρμοδιοτήτων από το Δημοτικό Συμβούλιο προς τις επιτροπές οικονομικών και ποιότητας ζωής στις οποίες την απόλυτη πλειοψηφία έχει ο δήμαρχος, ακυρώνοντας στην πράξη την εκλογική βούληση των δημοτών.

Παρ΄ όλα αυτά, η Δημοτική Αρχή έχει την δυνατότητα να επιλέξει το Δημοτικό Συμβούλιο ως αρμόδιο θεσμικό όργανο λήψης σοβαρών αποφάσεων και πρέπει – έστω και τώρα – να αναζητήσει πολιτικές συμμαχίες στις δημοτικές παρατάξεις της αντιπολίτευσης, στη βάση πάντα κοινών προγραμματικών θέσεων και αρχών, προκειμένου ο Δήμος μας να μπορέσει να διοικηθεί καλύτερα, με τρόπο δημοκρατικό και όχι με δοτές πλειοψηφίες.

Δ&Π. Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα μας ο Δήμαρχος κ. Κατωπόδης, επισημαίνει ότι ένα από τα πιο σημαντικά επιτεύγματα της παράταξής του ήταν η οικονομική ανασυγκρότηση του Δήμου. Συμμερίζεστε αυτή την άποψη;

Καταρχάς,  η έννοια της οικονομικής ανασυγκρότησης, αν δεν συνδέεται με την ταυτόχρονη ικανοποίηση των αναγκών των δημοτών και την εύρυθμη λειτουργία των δημοτικών υπηρεσιών, δεν σημαίνει απολύτως τίποτα και μάλιστα χρήζει προσοχής. Μη ξεχνάμε την επίκληση της για την εφαρμογή των βίαιων οικονομικών μνημονίων και τις τραγικές συνέπειες τους για το σύνολο της κοινωνίας.

Κατά την προηγούμενη δημοτική περίοδο, πράγματι, βελτιώθηκε η οικονομική κατάσταση του Δήμου μας. Συγκεκριμένα, κατά τα έτη 2016 και 2017, η Κυβέρνηση επιδότησε όλους τους Δήμους της χώρας με αρκετά εκατομμύρια ευρώ, προκειμένου να αποπληρώσουν τις ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις τους.

Με τον τρόπο αυτό δόθηκε μία οικονομική «ανάσα» σε πολλούς δήμους της χώρας, που είχαν συσσωρευμένες ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις ετών, μεταξύ αυτών και στο Δήμο Βύρωνα, ο οποίος και επιδοτήθηκε με ποσό περί των 3 εκ. ευρώ για την αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών του.

Επιπλέον, το 2016, με νομοθετική ρύθμιση, δόθηκε η δυνατότητα σε πολλούς δήμους που έχουν δανειακές οφειλές να επιμηκύνουν τη χρονική διάρκεια αποπληρωμής τους, μέσω της αναχρηματοδότησης των δανείων τους από το Ταμείο Παρακαταθηκών & Δανείων, μειώνοντας έτσι τις μηνιαίες καταβαλλόμενες δόσεις. Και ο Δήμος μας επωφελήθηκε, όπως ήταν φυσικό, από αυτή τη ρύθμιση, μιας και έχει πολυετείς δανειακές υποχρεώσει προς Τράπεζες. 

Όλα τα παραπάνω συνέβαλλαν στην εν μέρει εξυγίανση των οικονομικών του Δήμου μας και ήταν αποτέλεσμα, κατά βάσει, θετικών νομοθετικών πρωτοβουλιών της προηγούμενης Κυβέρνησης. Δυστυχώς, οι ισολογισμοί του Δήμου μας των τελευταίων ετών δεν έχουν ακόμα κατατεθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο, οπότε δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε την τρέχουσα αποτύπωση της οικονομικής κατάστασης του Δήμου Βύρωνα. 

Δ&Π. Στην πόλη έχουμε 3 σημαντικές δομές. Τον Οργανισμό Πολιτισμού, το Κολυμβητήριο και τη Δημοτική Επιχείρηση. Πως αξιολογείτε τη μέχρι τώρα λειτουργία τους;

Ο Οργανισμός Πολιτισμού και Αθλητισμού του Δήμου μας, που από το 2016 έχει ενσωματωθεί στον Δήμο και δεν αποτελεί αυτοτελές νομικό πρόσωπο όπως στο παρελθόν, χρειάζεται να ενισχύσει τη δράση του στον τομέα της παροχής προγραμμάτων μαζικού αθλητισμού στους κατοίκους της πόλης, ιδίως προγραμμάτων άθλησης για ηλικιωμένους, ΑμΕΑ κ.α. Επίσης, πρέπει να επανεξεταστεί η καταβολή αντιτίμου για τα προγράμματα αθλητισμού και πολιτισμού που παρέχονται από το Δήμο. Εμείς διαφωνούμε με τον ανταποδοτικό χαρακτήρα αυτών των προγραμμάτων και θεωρούμε ότι και στο Δήμο Βύρωνα, όπως σε αρκετούς δήμους, τα προγράμματα αυτά θα έπρεπε να παρέχονται στους δημότες δωρεάν.

Σχετικά, με το Κολυμβητήριο έχουν υπάρξει στο παρελθόν προβλήματα στη λειτουργία του. Πέρυσι έκλεισε από τις αρχές του καλοκαιριού λόγω προβλημάτων συντήρησης, ενώ μετά, λόγω έλλειψης προσωπικού, δεν μπορούσαν να ξεκινήσουν τα προγράμματα εκμάθησης κολύμβησης. Η ύπαρξη κολυμβητηρίου σε μία πόλη είναι ένα πολύ θετικό γεγονός, αλλά πρέπει να συνδέεται και με τη δυνατότητα των κατοίκων να κάνουν χρήση αυτού.

Η Δημοτική επιχείρηση αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υποστελέχωσης και παραμένει σε μεγάλο βαθμό ασαφές το καθεστώς λειτουργίας της. Σε κάθε περίπτωση, παρέχει υπηρεσίες σε ευαίσθητους τομείς και πρέπει να ενισχυθεί η διαφανής λειτουργία της και ο κοινωφελής χαρακτήρας της.

Δ&Π. Θεωρείτε πως έχουν αξιοποιηθεί στον καλύτερο δυνατό βαθμό οικονομικοί πόροι και κονδύλια από προγράμματα, όπως π.χ. τα ΕΣΠΑ στο Δήμο μας, προκειμένου να γίνουν έργα τα οποία θα βελτίωναν ουσιαστικά την ποιότητα ζωής των Βυρωνιωτών;

Δυστυχώς τα τελευταία χρόνια στην πόλη μας υπάρχει απουσία έργων που θα μπορούσαν να αλλάξουν προς το καλύτερο τη ζωή και την καθημερινότητα όλων μας. Τα έργα που γίνονται περιορίζονται κυρίως σε κάποιες αναπλάσεις  παιδικών χαρών – με λάθος τρόπο πολλές φορές – ασφαλτοστρώσεις δρόμων και έργα μικρής κλίμακας σε αυλές σχολείων.

Εν μέρει η απουσία νέων έργων και η ελλιπής συντήρηση των δημοτικών υποδομών οφείλεται και στο γεγονός ότι δεν έχουν αξιοποιηθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα διαθέσιμα κατά καιρούς χρηματοδοτικά εργαλεία, λ.χ. το ΕΣΠΑ. Με δεδομένο ότι η δυνατότητα των δήμων να εκτελούν έργα με ιδίους πόρους είναι πολύ περιορισμένη, εξαιτίας της ανεπαρκούς χρηματοδότησης από τον κρατικό προϋπολογισμό με ευθύνη των κυβερνήσεων, αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για τη βελτίωση της ζωής στην πόλη μας, η άμεση αξιοποίηση κάθε διαθέσιμου προγράμματος χρηματοδότησης, όπως ακριβώς συμβαίνει σε πολλούς δήμου του Λεκανοπεδίου.

Σε κάθε περίπτωση, όλες οι δράσεις πρέπει να εντάσσονται σε ένα συνολικό σχέδιο για την πόλη μας και όχι να υλοποιούνται αποσπασματικά και με λάθος τρόπο κάποιες φορές. Για αυτό και είναι εξαιρετικά σημαντική η συζήτηση που γίνεται αυτήν την περίοδο για την τροποποίηση του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου της πόλης μας, με ορίζοντα την επόμενη εικοσαετία.

Δ&Π. Πιστεύετε ότι οι δημότες είναι ευχαριστημένοι συνολικά από τις παρεμβάσεις και τα έργα των μέχρι τώρα δημοτικών αρχόντων;  Έχει τελικά απαξιωθεί ο ρόλος της Δημοτικής αρχής στα μάτια των πολιτών;

Δυστυχώς, μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών αποστρέφεται την εμπλοκή και την ενασχόλησή με τα κοινά, έχοντας προηγουμένως απαξιώσει στη συνείδησή τους τη δημόσια πολιτική ζωή τόσο σε τοπικό όσο και σε κεντρικό επίπεδο. Η κομματικοκρατία, η πελατειακή και λαϊκίστική κουλτούρα, η ατιμωρησία, η υποτίμηση της νοημοσύνης των πολιτών είναι στοιχεία που εξηγούν τον ευτελισμό του πολιτικού συστήματος

Η απαξίωση οδηγεί νομοτελειακά στην αποστασιοποίηση και εν τέλει στην αδιαφορία. Το ίδιο ακριβώς συμβαίνει και στο Δήμο μας. Νομίζω ότι το σημαντικότερο και ουσιαστικότερο πρόβλημα της δημοκρατίας μας σήμερα είναι ακριβώς αυτό, η μη συμμετοχή των πολλών στα δημόσια δρώμενα. Μόνο αν αυτό αντιστραφεί  θα μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε τις σύγχρονες κοινωνικές προκλήσεις και να δώσουμε ουσιαστικές και οριστικές λύσεις στα κοινωνικά και βαθιά πολιτικά προβλήματα που μας ταλανίζουν. Το πρόβλημα είναι πολυσύνθετο και έχουμε όλοι ευθύνες για αυτό.

Δ&Π. Πως αξιολογείτε τη συμβολή της παράταξή σας, εντός κι εκτός των θεσμικών οργάνων, όλα αυτά τα χρόνια της παρουσίας σας στην πολιτική και κοινωνική ζωή του Βύρωνα;

Η παράταξή μας δημιουργήθηκε πριν από δύο χρόνια περίπου. Οι πολίτες του Βύρωνα μας τίμησαν με την ψήφο τους στις εκλογές του Μαΐου του 2019, στην πρώτη απόπειρα εκλογικής μας καθόδου. Με δεδομένο ότι η συμμετοχή μας στα δημοτικά δρώμενα μοναδικό στόχο έχει την υπεράσπιση των συμφερόντων της πόλης και των πολιτών, θεωρούμε ότι τιμήσαμε και θα συνεχίσουμε να τιμάμε τη ψήφο των συνδημοτών μας και να συμβάλλουμε θετικά στην επίλυση των προβλημάτων της πόλης μας. Για τον Βύρωνα των αναγκών και των ονείρων μας, λοιπόν, συνεχίζουμε με σχέδιο και όραμα, προσπαθώντας καθημερινά να δικαιώνουμε τις προσδοκίες των συμπολιτών μας που πίστεψαν και στήριξαν αυτήν τη συλλογική προσπάθεια.

Δ&Π. Πως θα θέλατε να δείτε το Βύρωνα σε 10 χρόνια;

Τα επόμενα χρόνια πρέπει να υλοποιηθούν έργα που θα αλλάξουν ριζικά και προς το καλύτερο την εικόνα της πόλης μας και την καθημερινότητα όλων μας:

Η ανέγερση νέων σχολικών αιθουσών, η βελτίωση της κυκλοφορίας οχημάτων και πεζών, που θα συνοδεύεται από στοχευμένες παρεμβάσεις σε τοπικό επίπεδο (πεζόδρομους, ποδηλατόδρομους, αναβάθμιση πλατειών και αλσών), ο εκσυγχρονισμός και η ποιοτική αναβάθμιση των δημοτικών υπηρεσιών, η προσβασιμότητα των ΑμεΑ σε όλους τους κοινόχρηστους και δημόσιους χώρους, η αποτελεσματική προστασία του ορεινού όγκου του Υμηττού, η βελτίωση της κοινωνικής πολιτικής και των προγραμμάτων που ασκούνται από τον Δήμο έτσι ώστε να ανταποκρίνονται στις πραγματικές σύγχρονες ανάγκες των δημοτών, είναι μερικά μόνο από αυτά που θα θέλαμε να υλοποιηθούν στην πόλη μας τα επόμενα χρόνια.  Δεν συμβιβαζόμαστε με τη μίζερη πραγματικότητα που βιώνουμε τα τελευταία χρόνια. Θέλουμε και μπορούμε να αλλάξουμε τη ζωή στην πόλη μας προς το καλύτερο!

sex videos mark woods slowly slid his rod in latinas ass.
jav videos
phim sec granny mature enjoys riding and rimming.