Το εμβόλιο της γρίπης

blonde lesbians very hot cam show.desi xxx brandi lyons teaches you the meaning of pain.
pornhun
hd porn

Της Σπηλιωτοπούλου Ανδροµάχης-Ελευθερίας, MD Ιατρός Πνευµονολόγος-Φυµατιολόγος, Μέλος της Επιτροπής Υγείας Δήµου Βύρωνα

Ασπίδα για την άμυνα του οργανισμού μας είναι τα εμβόλια που αποτελούν την πιο ασφαλη και αποτελεσματική μέθοδο πρόληψης και ελέγχου έναντι λοιμωδών νοσημάτων.

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και για την περίοδο 2020-2021, κυκλοφόρησε το εμβόλιο κατά της γρίπης που περιέχει συγκεκριμένα και εγκεκριμένα στελέχη του ιού σύμφωνα με τον Π.Ο.Υ.

Λόγω της πανδημίας με  τον ιό SARS-CoV-2, που προκαλεί τη νόσο από κορωνοïό-2019 (COVID-19), αυτή την χρονιά κρίνεται επιτακτική η ανάγκη εμβολιασμού με το αντιγριπικό εμβόλιο όλων των ευπαθών ομάδων του πληθυσμού.

Κατά προτεραιότητα λοιπόν και σύμφωνα με το Εθνικό Πρόγραμμα Εμβολιασμών της χώρας, θα πρέπει να εμβολιαστούν για τη γρίπη:

• Άτομα άνω των 60 ετών

Ιατρονοσηλευτικό προσωπικό

Αυτοί που φροντίζουν παιδιά μικρότερα των 6 μηνών ή άτομα υψηλού κινδύνου όταν δεν μπορούν να εμβολιαστούν, ώστε να τα προστατεύσουν

• Όλοι οι καπνιστές

Άτομα υψηλού κινδύνου:

1) Άτομα με χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια ή άσθμα, χρόνια καρδιακά, νεφρικά και ηπατικά νοσήματα

2) Ασθενείς με μειωμένη άμυνα (λόγω υποκείμενης κακοήθειας, λήψης κορτιζόνης και άλλων αντινεοπλασματικών φαρμάκων, ακτινοβολιών)

3) Άτομα με δρεπανοκυτταρική νόσο και σπληνεκτομή

4) Οι πάσχοντες από σακχαρώδη διαβήτη

5) Έγκυες οποιουδήποτε 3μήνου

6) Παιδιά που παίρνουν χρονίως ασπιρίνη

7) Κλειστοί πληθυσμοί

8) Παχύσαρκοι

9) Αστεγοι

10) Υγειονομικοί, ιδιαίτερα τη συγκεκριμένη περίοδο της πανδημίας

Το εμβόλιο της γρίπης πρέπει να γίνεται κάθε χρόνο. Καθώς έχει αποτελεσματικότητα που διαρκεί 6 μήνες, είναι καλύτερα να γίνεται το Νοέμβριο, γιατί στην Ελλάδα καθυστερεί να αρχίσει το κρύο με αποτέλεσμα να έχουμε κρούσματα γρίπης ακόμα και τον Μάρτιο ή τον Απρίλιο.

Οι αντενδείξεις του αντιγριπικού εμβολιασμού αφορούν σε άτομα αλλεργικά στα αυγά & άτομα με παθήσεις του Κεντρικού Νευρικού Συστήματος.

Εμβόλιο κατά του Πνευμονιόκοκκου

Ο πνευμονιόκοκκος είναι κοινό μικρόβιο που προκαλεί πνευμονία αλλά και μηνιγγίτιδες. Υπάρχουν 2 τύποι εμβολίων κατά του πνευμονιόκοκκου. Αυτά περιέχουν αντιγόνα που δημιουργούν αντισώματα που θα σκοτώσουν τα μικρόβια του πνευμονιόκοκκου. Το ένα δημιουργεί αντισώματα έναντι 13 και το άλλο έναντι 23 στελεχών του πνευμονιόκοκκου.

Ποιοι πρέπει να εμβολιασθούν:

•  Ατομα >65 ετών

•  Ατομα που έχουν υποστεί σπληνεκτομή

• Στα άτομα ≥19 ετών ο εμβολιασμός κατά του πνευμονιόκοκκου έχει ένδειξη μόνο όταν συνυπάρχει ένα από τα παρακάτω νοσήματα:

– Χρόνια καρδιοπάθεια

– Χρόνια πνευμονοπάθεια (εμφύσημα ή χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια ή βρογχικό άσθμα)

Σακχαρώδη Διαβήτη

Χρόνια ηπατοπάθεια ή κίρρωση, ή αλκοολισμό

Καπνιστές

Μπορούν να γίνουν τα δύο εμβόλια γρίπης και πνευμονιόκκοκου μαζί την ίδια μέρα, αλλά προτιμούμε να τα κάνουμε με απόσταση ενός μήνα μεταξύ τους γιατί έχει διαπιστωθεί ότι έτσι αυξάνεται η αποτελεσματικότητά τους.

sex videos mark woods slowly slid his rod in latinas ass.
jav videos
phim sec granny mature enjoys riding and rimming.