Εργασιακή αναρχία στη χώρα λόγω covid. Θύελλα καταγγελιών!

blonde lesbians very hot cam show.desi xxx brandi lyons teaches you the meaning of pain.
pornhun
hd porn

Bροχή καταγγελιών από εργαζομένους! Πάνω από 28.000 μισθωτοί έχουν ήδη καταγγείλει στη ΓΣΕΕ και στις οργανώσεις τους, τους εργοδότες τους. Κανείς εργαζόμενος δεν τηλεργάζεται αποκαλύπτουν καταγγελίες.

Της Αλεξάνδρα Κλειδαρά

Οι “μαϊμού” αναστολές συμβάσεων εργασίας, η αυθαίρετη μείωση μισθών, οι χειρόγραφες βεβαιώσεις μετακίνησης για να μετακινούνται οι εργαζόμενοι που είναι σε αναστολή, ψεύτικες δηλώσεις τηλεργασίας για εργαζόμενους που πάνε στην εργασία τους είναι η κατάσταση που επικρατεί στην αγορά εργασίας η οποία έχει μετατραπεί σε ζούγκλα με τους εργοδότες να ορίζουν αυθαίρετα τις συνθήκες εργασίας των εργαζομένων τους.

Το Dikaiologitika News το οποίο δέχεται σωρεία καταγγελιών με πρωτοβουλία που παίρνει από σήμερα και θα αναδεικνύει το χάος που επικρατεί, σας παρουσιάζει τις καταγγελίες των εργαζομένων οι οποίοι από τις 19 Μαρτίου του 2020 μέχρι και σήμερα εργάζονται κάτω από πρωτόγνωρες συνθήκες αφού εργοδότες λόγω της πανδημίας ζητούν από εργαζομένους να τους δώσουν το δώρο που τους έδωσε το κράτος, να τους καταβάλλουν την αποζημίωση ειδικού σκοπού, να μην τους χορηγούν άδεια ειδικού σκοπού, να τροποποιούν παράνομα την σύμβαση εργασίας κ.α.

Πολλοί εργαζόμενοι όπως μας κατήγγειλαν έχουν δηλωθεί ότι τηλεργάζονται αλλά πηγαίνουν κανονικά στην εργασία τους αφού οι εργοδότες τους πιέζουν να πάνε υποστηρίζοντας ότι δεν υπάρχει λόγος να εργάζονται στο σπίτι αφού και τα παιδιά τους είναι σχολείο! Έτσι πολλές επιχειρήσεις δηλώνουν τηλεργασία προκειμένου να καλύψουν το υποχρεωτικό 50% που ορίζει ο νόμος, όμως αναγκάζουν τους εργαζομένους να πάνε κανονικά στην εργασία τους.

Για το θέμα αυτό αν και το γνωρίζει το υπουργείο Εργασίας ακόμη δεν έχει ληφθεί κάποιο μέτρο. Ωστόσο το πρόστιμο για την τηλεργασία ανέρχεται σε 3.000 ευρώ. Ωστόσο η παράνομη συμπεριφορά των εργοδοτών έχει απασχολήσει επανειλημμένα το υπουργείο Εργασίας και γι αυτό το λόγο αποφασίστηκε η προαναγγελία υποβολής των αναστολών των συμβάσεων εργασίας αλλά και η κατάθεση καταστάσεων προσωπικού για τους εργαζόμενους που εντάσσονται στον μηχανισμό ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ. Παράλληλα σε ότι αφορά τις χειρόγραφες βεβαιώσεις κίνησης έχει παρατηρηθεί όπως έχει ήδη καταγγείλει η ΓΣΕΕ ότι είναι προβληματική η ισχύς τους. Κι αυτό διότι σύμφωνα με τις καταγγελίες πολλοί εργαζόμενοι που είναι σε αναστολή τους δίνουν χειρόγραφες βεβαιώσεις μετακίνησης για να πηγαίνουν οι εργαζόμενοι κανονικά στην εργασία τους.

28.000 καταγγελίες στη ΓΣΕΕ

Πάνω από 28.000 μισθωτοί έχουν απευθυνθεί στη ΓΣΕΕ και στις δευτεροβάθμιες και πρωτοβάθμιες οργανώσεις από 19/3 έως και 31/12 και οι περισσότεροι, δηλαδή το 32% περίπου ανέφεραν πως εξαναγκάστηκαν να δουλεύουν κατά την διάρκεια της αναστολής ή της τηλεργασίας. Οι καταγγελίες αφορούσαν επιχειρήσεις που ενώ έθεταν σε αναστολή τους εργαζόμενους, τους καλούσαν να απασχοληθούν κανονικά.

Στην ομάδα πληροφόρησης και υποστήριξης εργαζομένων ANTI-COVID-19 της ΓΣΕΕ σύμφωνα με τον Γραμματέα Τύπου και Δημόσιων Σχέσεων της ΓΣΕΕ Δημήτρη Καραγεωργόπουλο πάνω από 28.000 μισθωτοί έχουν προχωρήσει σε καταγγελία των συνθηκών εργασίας εν μέσω της πανδημίας. Αναλυτικότερα το διάστημα από 19/3 ως 31/12 έχουν γίνει οι ακόλουθες καταγγελίες:

– Μη χορήγηση ειδικού βοηθήματος – Εργασία στο φυσικό χώρο εργασίας κατά την αναστολή ή την τηλεργασία: 32%

– Διάφορα ερωτήματα – Καταγγελίες για παραβιάσεις εργατικής και ασφαλιστικής νομοθεσίας, κυρίως ως προς τα ωράρια εργασίας, τις υπερωρίες κ.α.: 13%

– Άδεια ειδικού σκοπού: 10%

– Άδειες – Αργίες – Δώρα Εορτών: 7%

– Συνδικαλιστικά δικαιώματα κ.α.: 8%

– Απόλυση – απώλεια θέσης εργασίας: 5%

– Αποζημίωση: 4%

– Υγεία και Ασφάλεια Εργαζομένων: 5%

– Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας – Υπερωρία –Υπερεργασία: 3%

– Αυθαίρετη ή Παράνομη Μείωση Μισθών: 3%

– Αυθαίρετη ή Παράνομη τροποποίηση Σύμβασης: 2%

– Μητρότητα: 2,5%

– Άδεια Άνευ Αποδοχών: 2,5%

– Κλείσιμο επιχείρησης – τηλεργασία (αφορά κυρίως αναστολή εργασιών ή κλείσιμο δραστηριότητας ή μέρους δραστηριότητας ή εξαναγκασμό σε τηλεργασία χωρίς τροποποίηση σύμβασης): 2%

– Διαθεσιμότητα – Επίσχεση Εργασίας (αφορά κυρίως ωρομίσθιους όπως ντελιβεράδες κ.α. που κατήγγειλαν καθεστώς άτυπης διαθεσιμότητας): 1%

Κινητοποιείται το ΣΕΠΕ

Μπαράζ ελέγχων και πρόστιμα έρχονται από το ΣΕΠΕ για χιλιάδες επιχειρήσεις προκειμένου να ελεγχθούν οι δηλώσεις αναστολών συμβάσεων εργασίας, η τηλεργασία και η τήρηση της νομοθεσίας ιδιαίτερα σε περιοχές με υψηλό επιδημιολογικό φορτίο.

Στόχος είναι να ελεγχθούν φαινόμενα όπως οι «μαϊμού» αναστολές και η «μαϊμού» τηλεργασία, αλλά και η τήρηση των μέτρων για την υγεία και την ασφάλεια των εργαζομένων. Ταυτόχρονα, παραμένουν σε προτεραιότητα οι ελεγκτικές δραστηριότητες που αφορούν την αδήλωτη ή υποδηλωμένη εργασία, την τήρηση του ωραρίου, θέματα υγείας και ασφάλειας στην εργασία κ.α.

Μάλιστα, καθώς προχωρά η αναβάθμιση της υποδομής πληροφορικής, στόχος είναι οι έλεγχοι να γίνονται με tablet τα οποία θα είναι online συνδεδεμένα με το πληροφοριακό σύστημα του ΣΕΠΕ για την εξακρίβωση σε πραγματικό χρόνο των στοιχείων του ελεγχόμενου και την ταχύτερη και ασφαλέστερη διεξαγωγή των ελέγχων.

Οι έλεγχοι σε πρώτη φάση γίνουν εντατικοί σε περιοχές με υψηλό επιδημιολογικό φορτίο και έμφαση σε κλάδους όπως ταχυμεταφορές, αποθήκευση, υγεία, delivery, τηλεφωνική εξυπηρέτηση κ.α., για ζητήματα που αφορούν την χορήγηση μέσων ατομικής προστασίας, την τήρηση αποστάσεων, την τήρηση της νομοθεσίας για τις αναστολές, την τηλεργασία κ.α. θα πραγματοποιήσει το ΣΕΠΕ.

Σε ό,τι αφορά τον προγραμματισμό για το 2021, όπως επισημάνθηκε στη σύσκεψη:- Ο προγραμματισμός των ελέγχων καταστρώνεται με γνώμονα αφενός τα δεδομένα της πανδημίας και αφετέρου το ιστορικό της παραβατικότητας των κλάδων της αγοράς. Στο πλαίσιο αυτό θα δοθεί έμφαση σε κλάδους όπως ταχυμεταφορές, αποθήκευση, υγεία, delivery, τηλεφωνική εξυπηρέτηση κ.α., και σε ζητήματα που αφορούν την χορήγηση μέσων ατομικής προστασίας, την τήρηση αποστάσεων, την τήρηση της νομοθεσίας για τις αναστολές, την τηλεργασία κ.α.

Οι έλεγχοι – όπως έγινε και το 2020 – θα προσανατολίζονται στις περιοχές όπου το επιδημιολογικό φορτίο είναι μεγαλύτερο. – Παραμένουν σε προτεραιότητα οι ελεγκτικές δραστηριότητες που αφορούν την αδήλωτη ή υποδηλωμένη εργασία, την τήρηση του ωραρίου, θέματα υγείας και ασφάλειας στην εργασία κ.α.- Το επόμενο διάστημα το ΣΕΠΕ θα ενισχυθεί με 121 επιθεωρητές, καθώς έχουν εγκριθεί 54 προσλήψεις μέσω ΑΣΕΠ και 67 μετακινήσεις μέσω του μηχανισμού της κινητικότητας. – Προχωρά η αναβάθμιση της υποδομής Πληροφορικής που θα επιτρέψει την ταχύτερη και ασφαλέστερη διεξαγωγή των ελέγχων με επιτόπου (μέσω διαδικτύου και φορητής συσκευής) εξακρίβωση των στοιχείων του ελεγχόμενου.

Υπενθυμίζεται ότι καταγγελίες που σχετίζονται με τα θέματα αρμοδιότητας του ΣΕΠΕ υποβάλλονται τηλεφωνικά στο τηλεφωνικό κέντρο 15512 ή ηλεκτρονικά μέσω του site του ΣΕΠΕ sepenet.gr.

Πηγή: dikaiologitika.gr

 

sex videos mark woods slowly slid his rod in latinas ass.
jav videos
phim sec granny mature enjoys riding and rimming.