ΜέΡΑ 25: Αντεργατικό έκτρωμα το νομοσχέδιο για τα εργασιακά

blonde lesbians very hot cam show.desi xxx brandi lyons teaches you the meaning of pain.
pornhun
hd porn

“Μεσαίωνα” και “οδοστρωτήρα” χαρακτηρίζει το εργασιακό νομοσχέδιο ο εκπρόσωπος του ΜέΡΑ 25.

Με βάση το ερώτημα «σε ποια άλλη χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης κ. Μητσοτάκη το 8ώρο ‘μετεξελίσσεται’ σε 10ωρο αντί για 6ωρο;» ο εκπρόσωπος του ΜέΡΑ 25 Μιχάλης Κριθαρίδης καλεί την κυβέρνηση «να μην διανοηθεί καν να φέρει αυτό το αντεργατικό έκτρωμα», καθώς «πρόκειται για πλήρη απορρύθμιση και για επιβολή εργασιακού μεσαίωνα και ζούγκλας, όχι για μια μεταρρύθμιση».

Ο κ. Κριθαρίδης εκτιμά «πως στο σχέδιο της κυβέρνησης του κ. Μητσοτάκη για την ‘Ελλάδα 2.0’ τα εργασιακά δικαιώματα θα βρίσκονται στο απόλυτο μηδέν. Αυτό αντιλαμβάνεται κανείς, αν διαβάσει τις διαρροές στον τύπο για τον εργασιακό οδοστρωτήρα που ετοιμάζεται να φέρει η κυβέρνηση Μητσοτάκη εν μέσω κιόλας πανδημίας».

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά έως σήμερα, το νέο εργασιακό νομοσχέδιο που θα έρθει στη Βουλή αμέσως μετά το Πάσχα, θα προβλέπει σύμφωνα με πληροφορίες, μεγαλύτερα περιθώριο ευελιξίας ως προς τη διευθέτηση του χρόνου εργασίας σε δραστηριότητες που διακρίνονται από έντονη εποχικότητα.

Όπως αναφέρουν υψηλόβαθμοι παράγοντες του υπουργείου Εργασίας, το σχέδιο νόμου θα προβλέπει την έννοια των ατομικών συμβάσεων εργασίας, μέσω των οποίων θα συμφωνείται ελεύθερα μεταξύ εργοδοτών και εργαζομένων ο χρόνος απασχόλησης.

Σήμερα απαιτούνται επιχειρησιακές συλλογικές συμβάσεις εργασίας ή συμφωνία του εργοδότη με συνδικαλιστική οργάνωση στην επιχείρηση για τη διευθέτηση του χρόνου εργασίας

Στο εξής, σε δραστηριότητες εποχικού χαρακτήρα όπως τουρισμός, οι μεταφορές κλπ. θα παρέχεται η δυνατότητα να απασχολούνται οι εργαζόμενοι μέχρι 10 ώρες ημερησίως για ένα εξάμηνο και για 6 ώρες ημερησίως για τους υπόλοιπους έξι μήνες του χρόνου. Δηλαδή οι παραγωγικές ανάγκες κάθε εποχής θα «ορίζουν» το ωράριο των υπαλλήλων μιας επιχείρησης, το οποίο δεν θα θυμίζει σε τίποτα το συμβατικό ωράριο. 

Το νομοθετικά θεσπισμένο οκτάωρο θα μπορεί να γίνεται δεκάωρο, αρκεί οι επιπλέον ώρες να «αφαιρούνται» σε επόμενο χρόνο, από τον χρόνο εργασίας του υπαλλήλου. Το ίδιο θα συμβαίνει και για την εργασία τις Κυριακές και μάλιστα χωρίς μισθολογική προσαρμογή.

Την ίδια στιγμή, τυχόν υπερωρίες είτε θα πληρώνονται, είτε θα καλύπτονται με χορήγηση άδειας, ή ρεπό μέσα στο εξάμηνο. Ταυτόχρονα θα αυξηθούν τα πλαφόν των νόμιμων υπερωριών σε όλο το φάσμα της οικονομίας.

Σήμερα, το ανώτατο όριο υπερωριακής απασχόλησης είναι 48 ώρες ανά 6μηνο (90 ώρες το έτος) για εργαζόμενους σε βιομηχανικές, βιοτεχνικές επιχειρήσεις, εκμεταλλεύσεις και εργασίες και 120 ώρες το έτος στους υπόλοιπους κλάδους της οικονομίας.

Η σημερινή διάκριση θα εξισωθεί και θα ανέλθει στις 150 ώρες τον χρόνο για όλους τους κλάδους.

Επιπλέον για ορισμένους κλάδους, όπως της πληροφορικής, των Data centers, των Logistics, του έτοιμου σκυροδέματος κ.ά., θα προβλεφθεί απασχόληση και τα Σαββατοκύριακα, διατηρουμένου του πενθημέρου, με τη δυνατότητα διήμερης ανάπαυσης εντός της εβδομάδας.

Πηγή: news247.gr, insider.gr

sex videos mark woods slowly slid his rod in latinas ass.
jav videos
phim sec granny mature enjoys riding and rimming.