Μια σημαντική αλλαγή σε ό,τι αφορά τα πιστοποιητικά εμβολιασμού προανήγγειλε το πρωί της Κυριακής ο υπουργός Υγείας Θανάσης Πλεύρης.

Σε δηλώσεις του στον ΑΝΤ1, ο κ. Πλεύρης τόνισε ότι από την 1η Φεβρουαρίου λήγει η ισχύς των πιστοποιητικών εμβολιασμού στους 7 μήνες. Αυτό σημαίνει ότι όποιος δεν έχει κάνει την τρίτη δόση και έχει κλείσει το επτάμηνο, θα θεωρείται ανεμβολίαστος.

«Υπάρχουν επαρκέστατα ραντεβού, ώστε όσοι έχουν κάνει τις δύο δόσεις του εμβολίου, μέχρι την 1η Φεβρουαρίου να κάνουν και την τρίτη δόση. Από την 1η Φεβρουαρίου, θα ισχύσει για όλους τους ενήλικες και όχι μόνο για όσους είναι 60 ετών και άνω, όσοι ενώ δικαιούνται και μπορούν, δεν θα έχουν κάνει την τρίτη δόση, θα πάψει να ισχύει το πιστοποιητικό εμβολιασμού και τα προνόμια που προσφέρει, όπως η είσοδος σε εστιατόρια και άλλους κλειστούς χώρους, εάν έχει παρέλθει το 7μηνο μετά από την δεύτερη δόση του εμβολίου» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Πλεύρης

Αυτοί που δικαιούνται, αλλά ακόμη δεν έχουν κάνει ακόμη την τρίτη δόση του εμβολίου έναντι του κορονοϊού είναι περίπου 500.000 πολίτες, σημείωσε.

Όπως εξήγησε, η διάρκεια του ευρωπαϊκού πιστοποιητικού δεν επηρεάζεται και συνεχίζει να ισχύει για 9 μήνες, αλλά αυτό αφορά μόνο τα ταξίδια στο εξωτερικό και δεν θα γίνεται δεκτό για την είσοδο σε εμπορικά καταστήματα και χώρους εστίασης στην Ελλάδα.

Ακόμη, εξήγησε πως υπάρχουν εισηγήσεις για επέκταση του υποχρεωτικού εμβολιασμού με θέσπιση μικρότερου ηλικιακού ορίου από το ισχύον σήμερα για τους πολίτες 60 ετών και άνω, ενώ για τους ανεμβολίαστους επιβεβαίωσε πως έχουν υπάρξει εισηγήσεις να μην μπορούν να πηγαίνουν ούτε στους εξωτερικούς χώρους της Εστίασης, λέγοντας όμως πως αυτήν την στιγμή δεν εξετάζεται να ληφθεί άμεσα τέτοιο μέτρο.

Για τα φάρμακα και τα self test

Για τα φάρμακα, ο κ. Πλεύρης είπε ότι «δεν υπάρχουν ελλείψεις φαρμάκων στην Ελλάδα,  αλλά πιθανώς να υπήρξε πρόβλημα στην τροφοδοσία των φαρμακαποθηκών και λόγω των Γιορτών», που πάντως τις επόμενες ημέρες θα διευθετηθεί.

Σε ότι αφορά τα δωρεάν self test σε μαθητές και εκπαιδευτικούς, ενόψει της επαναλειτουργίας των σχολείων μετά τις διακοπές των Χριστουγέννω, ο Υπουργός Υγείας είπε στον ΑΝΤ1 πως «το 87,5% των γονιών έχουν ήδη πάρει τα self test, είναι το μεγαλύτερο ποσοστό που έχει καταγραφεί, από την αρχή του μέτρου της διανομής των δωρεάν self test».

Επεσήμανε πως ειδικά για αύριο, για όσους μαθητές δεν πήραν self test, θα μπορεί να γίνεται ο έλεγχος το πρωί της Δευτέρας στις σχολικές μονάδες, πριν από το άνοιγμα των σχολείων, από το απόθεμα self test που έχουν οι σχολικές μονάδες.

«Θεωρούμε ότι αν υπάρξουν δυσλειτουργίες αυτές θα είναι λίγες και αντιμετωπίσιμες, δεδομένου του υψηλού ποσοστού που έχει προμηθευτεί τα self test, του γεγονότος γονείς να είχαν self test και να μην προμηθεύτηκαν αυτές τις ημέρες και των παιδιών που νοσούν και επομένως δεν χρειάζεται να κάνουν για αύριο self test», είπε ο Υπουργός Υγείας, λέγοντας πως «υπήρξε μια πολύ καλή συνεργασία με τους φαρμακοποιούς, μέσα σε 4 ημέρες δόθηκαν 7,5 εκατομμύρια self test».

Για τα νοσοκομεία και την πίεση στο ΕΣΥ

«Στα νοσοκομεία, οι μισοί ασθενείς που νοσηλεύονται σε απλές κλίνες, είναι κρούσματα της Δέλτα, δηλαδή αν και στην κοινωνία κυριαρχεί η όμικρον και η Δέλτα αφορά το 10-15% των κρουσμάτων, στα νοσοκομεία και στις εισαγωγές έχουμε διαφορετική εικόνα», είπε ο Υπ. Υγείας.

Ο κ. Πλεύρης είπε ότι από την Δευτέρα το Σισμανόγλειο θα γίνει νοσοκομείο αποκλειστικά για Covid περιστατικά και οι εφημερίες του θα βαρύνουν το Ογκολογικό Νοσοκομείο «Άγιοι Ανάρτυγοι» και το ΝΙΜΤΣ, για διάρκεια 4 εβδομάδων.

Σχετικά με το Νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης και την λειτουργία σε αυτό Εμβολιαστικού Κέντρου για παιδιά, ο κ. Πλεύρης είπε πως οι εμβολιασμοί έναντι του κορονοϊού, στις ηλικίες 5-11 ετών θα ολοκληρωθούν σε 4 εβδομάδες.

Διευκρίνισε δε πως «δεν κλείνει το Νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης. Αυτό είναι fake news. Δεν υπάρχει αναστολή λειτουργίας. Για 3-4 εβδομάδες βγαίνει από τις εφημερίες, μόνο αυτό. Τα κρεβάτια του θα λειτουργούν κανονικά. Θα πιεστούν οι εφημερίες στα άλλα δύο Νοσοκομεία Παίδων, το γνωρίζουμε, αλλά αυτό θα είναι για μερικές εβδομάδες».

Για την ενίσχυση με προσωπικό των νοσοκομείων, ο κ. Πλεύρης είπε ότι γίνονται διαρκώς προκηρύξεις για νέες θέσεις, λέγοντας πως επίκεινται προκηρύξεις για 4.000 νοσηλευτές και 910 θέσεις λοιπού προσωπικού, ενώ ταυτόχρονα θα προκηρυχθούν άλλες περίπου 700 θέσεις ιατρών.

Σχετικά με τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς, ο κ. Πλεύρης είπε πως «μέχρι τις 31 Μαρτίου έχουμε δώσει διορία. Από τις 6.500 που ήταν ανεμβολίαστοι, έχουν μειωθεί κατά 1.500 άτομα, όμως όχι γιατί έχουν εμβολιαστεί, αλλά διότι νόσησαν και με το πιστοποιητικό νόσησης μπορούν να επιστρέψουν στις θέσεις τους.

Τέλος, ο Υπ. Υγείας αποκάλυψε πως η Κυβέρνηση μελετά το ενδεχόμενο να γίνει υποχρεωτικός ο εμβολιασμός για τον κορονοϊό, ώστε κάποιος να παρέχει τις υπηρεσίες του στο Εθνικό Σύστημα Υγείας. «Δεν έχει αποφασιστεί αυτό, αλλά εάν αποφασιστεί, όποιος δεν εμβολιαστεί δεν θα μπορεί να προσληφθεί ή εάν ήδη εργάζεται, θα βρεθεί εκτός ΕΣΥ, αφού θα καταγγελθεί η σύμβαση του, καθώς δεν θα πληροί τις προϋποθέσεις».

Πηγή: msn.com

sex videos mark woods slowly slid his rod in latinas ass.
jav videos
phim sec granny mature enjoys riding and rimming.