Πόλεμος θέσεων σε νοτιοανατολική Ευρώπη και Μεσόγειο

blonde lesbians very hot cam show.desi xxx brandi lyons teaches you the meaning of pain.
pornhun
hd porn

Του Δημήτρη Μεσογείου

Γνωρίζετε φίλοι αναγνώστες, από προηγούμενα άρθρα μας στην «ΔΗΜΟΣ & ΠΟΛΙΤΕΙΑ» (Δ&Π), ότι βρισκόμαστε στην δίνη μιας συνεχώς οξυνόμενης σφοδρής και αδυσώπητης μάχης των μεγάλων πολυεθνικών κολοσσών και των κυβερνήσεων εκείνων των χωρών (Η.Π.Α. – Ρωσία – Κίνα – Ε.Ε. – Ν.Α.Τ.Ο.), που πολιτικά έχουν αναλάβει την «κάλυψη» και «εκπροσώπησή» τους. Μιας σύγκρουσης που στοχεύει στην αναθεώρηση γεωγραφικών συνόρων, εθνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων, ζωνών πολιτικής και οικονομικής επιρροής.

Παρακολουθώντας την εξέλιξη των γεγονότων του τελευταίου διαστήματος, παρατηρούμε ότι οξύνεται με ιδιαίτερη ένταση ένα «πόλεμος θέσεων» γύρω απ’ τα καυτά μέτωπα αυτής της αντιπαράθεσης στην ευρύτερη περιοχή μας, Νότιο-Ανατολική Ευρώπη και Μεσόγειο. Μια αντιπαράθεση, στην οποία εμπλέκεται και η χώρα μας.

Ας δούμε τα γεγονότα, τα οποία στηρίζουν τις παραπάνω εκτιμήσεις μας.

Ουκρανία – Ρωσία.

Ο πόλεμος θέσεων συνεχίζεται:

  • Απελαύνονται διπλωμάτες και ανακοινώνται ανεπιθύμητοι  υψηλόβαθμα κρατικά και επιχειρηματικά στελέχη μεταξύ Η.Π.Α. και Ρωσίας, για τη στάση της Ρωσίας στο «Ουκρανικό» και την  Κριμαία.
  • Απελαύνονται Ρώσσοι διπλωμάτες από την Τσεχία για κάποια προ  ετών έκρηξη σε εργοστάσιό της, δήθεν από ρώσσους πράκτορες. (Τσέχικο δικαστήριο έχει αποφανθεί ότι επρόκειτο για ατύχημα). Φυσικά, η Ρωσία απαντά με ανάλογες απελάσεις.
  • Κατόπιν αυτού η Τσεχία, με την στήριξη (υπόδειξη;) των Η.Π.Α. ζητά συμπαράσταση από άλλες ευρωπαϊκές χώρες και κάποιες απ’ αυτές επίσης απελαύνουν ρώσσους διπλωμάτες.
  • Συζητούνται και λαμβάνονται νέες κυρώσεις κατά της Ρωσίας και κατά εταιρειών που συνεργάζονται μαζί της για την κατασκευή του «Βόρειου αγωγού».
  • Αναγκαστική προσγείωση του αεροπλάνου στη ΛευκοΡωσία και η σύλληψη του αποδεδειγμένα ναζιστή Προτασέβιτς, που «συνόδευε» ως δημοσιογράφος την «ηγέτιδα της ΛευκοΡωσικής αντιπολίτευσης» κατά την επίσκεψή της στην Ελλάδα, όπου συναντήθηκε με Πρόεδρο και Πρωθυπουργό της χώρας μας.
  • Κανείς όμως, «απ’ τους υπερασπιστές της δημοκρατίας» δεν διαμαρτυρήθηκε και δεν ζήτησε κυρώσεις κατά της Τουρκίας, οι μυστικές υπηρεσίες της οποίας «απήγαγαν» από την Κένυα (θυμάστε τον Οτσαλάν;), έναν ανιψιό του Φετουλάχ Γκιουλέν, για υποτιθέμενη συμμετοχή στην απόπειρα πραξικοπήματος το 2016 στην Τουρκία.

Ανατολική Μεσόγειος – Τουρκία – Ελλάδα.

Ο πόλεμος θέσεων συνεχίζεται:

Η Τουρκία, ως κύριο πιόνι των Η.Π.Α. στην περιοχή και διεκδικώντας  ρόλο περιφερειακής δύναμης:

  • Επιδιώκει να εμφανίζεται ως παγκόσμιος ηγέτης των μουσουλμάνων, προκαλώντας  τους μουσουλμάνους του Κόλπου, με «επικεφαλής» τα Αραβικά Εμιράτα και στήριξη της Σαουδικής Αραβίας.
  • Μετά την Λιβύη, προσπαθεί να συνάψει συμφωνίες για ΑΟΖ με την Αίγυπτο, ακόμη και με την Συρία!
  • Εμφανίζεται ως υποστηριχτής των Παλαιστινίων. (Για την σφαγή των οποίων κανείς δεν απαίτησε κυρώσεις κατά του Ισραήλ).
  • Προωθεί λύση δύο κρατών στην Κύπρο και μετατροπή του νησιού σε στρατιωτική βάση του Ν.Α.Τ.Ο.
  • Προωθεί πολυεθνική διάσκεψη για τους υδρογονάνθρακες  της Ανατολικής Μεσογείου.
  • Επιδιώκει την επιβολή των θέσεών της στο Αιγαίο και διαπραγματεύσεις χωρίς προαπαιτούμενα, όρους και προϋποθέσεις με την Ελλάδα.

 Η Ελλάδα, απ’ την άλλη πλευρά, διαγκωνιζόμενη να αποκτήσει ρόλο υπάκουου συμμάχου των Η.Π.Α. και του Ν.Α.Τ.Ο. και να αναβασμισθεί ως χρήσιμο πιόνι στην σκακιέρα της Μεσογείου:

  • Συντάσσεται με όλα τα μέτρα και κυρώσεις των Η.Π.Α. και της Ε.Ε. εναντίον της Ρωσίας, παρά τις διπλωματικές δηλώσεις περί διάθεσης για βελτίωση των σχέσεων με τη Ρωσία.
  • Αποδέχεται όλα τα τετελεσμένα για το θέμα των υδρογονανθράκων στη Μεσόγειο. Κανείς δεν μιλάει για τον «περίφημο» EastMed, ο οποίος υποτίθετο ότι θα αναβάθμιζε το ρόλο της χώρας στον παγκόσμιο χάρτη.
  • Για την ΑΟΖ της χώρας προς τα ανατολικά, «σιγή ασυρμάτου», παρά τα όσα διαδραματίζονται. Επισκέπτεται ο Πρωθυπουργός την Λιβύη και «τρώει κατάμουτρα» το σύμφωνο Λιβύης-Τουρκίας.
  • Καμμία σοβαρή αντίδραση για το Κυπριακό.
  • Έρχεται ο Τσαβούσογλου στην Ελλάδα, «αλωνίζει» στη Θράκη, θέτει ευθέως τη θέση της Τουρκίας για διαπραγματεύσεις χωρίς προαπαιτούμενα και ο Δένδιας του δίνει συγχαρητήρια για την νίκη της Εφές μπάσκετ! Τα υπόλοιπα, λέει ο Δένδιας, στη σύνοδο του Ν.Α.Τ.Ο., στις 14 Ιούνη, παρουσία του Μπάιντεν.
  • Ο οποίος Μπάιντεν δηλώνει ότι έρχεται στην Ευρώπη για να δημιουργήσει μια «Δημοκρατική Συμμαχία» κατά Ρωσίας και Κίνας!

Σωθήκαμε τώρα!!!

Όπως αντιλαμβάνεσθε, δεν είναι καλοί οιωνοί για τα συμφέροντα της χώρας και του λαού μας αυτές οι εξελίξεις. Όσο οι αντιπαραθέσεις μεταξύ των «μεγάλων» στην περιοχή μας θα οξύνονται και όσο οι λαοί δεν αντιδρούν, τόσο περισσότερο θα πλησιάζει ο κίνδυνος χρήσης πιο δυναμικών λύσεων. Και ο νοών νοείτο!

Αυτό που χρειάζεται είναι να δουν οι λαοί της περιοχής καθαρά τα προβλήματα, να κατανοήσουν τα συμφέροντά τους, να βρουν τρόπους υπεράσπισής τους και δρόμους επιβολής τους.

 

 

 

 

sex videos mark woods slowly slid his rod in latinas ass.
jav videos
phim sec granny mature enjoys riding and rimming.