Κοιτώντας την ιστορία πίσω από την ταμπέλα

blonde lesbians very hot cam show.desi xxx brandi lyons teaches you the meaning of pain.
pornhun
hd porn

Tης Ηλιάννας Πεσσάρη, Ψυχολόγος, ειδικευμένη στην βιωματική ψυχοθεραπεία μέσω ψυχοδράματος, καθοδηγήτρια yoga

Αυτές τις μέρες, ο φόβος είναι παντού, κινείται υπόγεια και ανάμεσα μας. Οι περισσότεροι δεν τον αναγνωρίζουμε, όμως αυτός υπάρχει. Κάθε μας απόφαση ξεκινά από μία θέση φόβου και επηρεάζεται από αυτόν άμεσα ή έμμεσα.

Νιώθω στον αέρα την ένταση, τον θυμό, την ετοιμότητα του καθενός να προσπαθήσει να υπερασπιστεί τη θέση του. Αυτήν την εποχή δεν χωράμε όλοι.

Ο διχασμός έχει ενισχυθεί πολύ και κοντεύει να επικρατήσει ανάμεσα μας. «Οι εμβολιασμένοι και οι μη» είναι η νέα διχοτόμηση.

Κάθε μορφή ταμπέλας και ετικέτας είναι εξίσου τραυματική για τον κάθε άνθρωπο που τη ζει. Είναι πιο εύκολο να βάλεις μία ονομασία κάτω από την οποία θα ομαδοποιηθούν πολλοί άνθρωποι, γενικευμένα και άδικα πολλές φορές, και θα αποκτήσουν μέσα μας τα ίδια χαρακτηριστικά. Αυτή η τακτική δεν έχει ενσυναίσθηση, δεν έχει φροντίδα, δεν περιλαμβάνει όλη την αλήθεια.

Το πιο δύσκολο είναι να προσπαθήσεις να κοιτάξεις εξατομικευμένα το κάθε άτομο, να μπορέσεις να διακρίνεις του καθενός τα χαρακτηριστικά και να θελήσεις να καταλάβεις. Αυτό από μόνο του γίνεται πιο ενσυναισθητικό και φροντιστικό.

Με αυτή τη λογική οι εμβολιασμένοι αυτόν τον καιρό είναι υπεύθυνοι, σοβαροί άνθρωποι που κάνουν το σωστό. Την ίδια στιγμή οι ανεμβολίαστοι είναι ανεύθυνοι, «ψεκασμένοι», αντιεμβολιαστές που δεν σέβονται την επιστήμη.

Αν κοιτάξεις καλύτερα, όμως, θα δεις στην πρώτη ομάδα, ανθρώπους που κάνουν το σωστό επειδή εμπιστεύονται την επιστήμη αλλά και άλλους που φοβούνται μην χάσουν τις ελευθερίες τους, ανθρώπους που έχουν υποστεί πίεση από τον περίγυρο τους, ανθρώπους που φοβούνται περισσότερο τον ιό από το εμβόλιο, κ.ο.κ. Ο καθένας με την δική του ιστορία.

Στη δεύτερη ομάδα, μπορείς να δεις ανθρωπους που φοβούνται πάλι μην χάσουν την ελευθερία να έχουν την γνώμη τους, ανθρώπους που φοβούνται περισσότερο το εμβόλιο απ’ ότι τον ιό, ανθρώπους που μπορεί να έχουν άλλη άποψη σε σχέση με το σώμα τους (να ακολουθούν άλλη ιατρική προσέγγιση, π.χ. ομοιοπαθητική), ανθρώπους που για λόγους υγείας δεν μπορούν να κάνουν το εμβόλιο, κ.ο.κ. Ο καθένας με την δική του ιστορία.

Αντί να γενικεύουμε και να εξισώνουμε την κάθε ιστορία με μία ταμπέλα, με μία οπτική άκαμπτη, θα είχε περισσότερο νόημα να μείνουμε ανοιχτοί, με σεβασμό και με επιθυμία να ακούσουμε πραγματικά ποια είναι η ιστορία του ανθρώπου δίπλα μου, από που έρχεται, τι πιστεύει.

Ας σταματήσουμε την επίθεση, ας μείνουμε ανοιχτοί ο ένας στον άλλον. Όλοι έχουμε μία ιστορία, όλοι έχουμε να μάθουμε ο ένας από τον άλλον. Δεν είναι θέμα ποιός θα νικήσει, δεν έχουμε ανταγωνισμό. Το θέμα είναι πως θα ζούμε ειρηνικά και με αλληλοφροντίδα, πως θα χωράμε όλοι ενάντια σε μια ανταγωνιστική κουλτούρα αποκλεισμού και περιθωριοποίησης. Και αυτό μας αφορά όλους κάθε εποχή!

_________________________________________

Ηλιάννα  Πεσσάρη

www.prosopikianaptixi.gr

Πολέμωνος 8, Παγκράτι, 215 5051995 | 6938 165911 iliannapessaris@gmail.com

sex videos mark woods slowly slid his rod in latinas ass.
jav videos
phim sec granny mature enjoys riding and rimming.